Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Νομότυπος Χρηματισμός=Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φίλων Πούστηδων

 
Στις 08 Ιουλίου του 2013 ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φίλων Πούστηδων θα παρουσιάσει τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα για την σεζόν που διανύουμε. Αυτοί ήταν οι Σάμαρής, Salino και ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Ντε Βινσέντι θα αποκτηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννενα και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών ωστόσο η καριέρα του θα τελειώσει άδοξα με τους ερυθρόσβερκους αφού στις 2 Σεπτεμβρίου του 2013 και μετά από ΜΗΔΕΝ...ναι καλά διαβάσατε μηδέν συμμετοχές θα δωθεί δανεικός στην ομάδα απο την οποία αποκτήθηκε.

Η όλη ιστορία έχει έντονη οσμή σκανδάλου αφού ο παίκτης αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννενα στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου και επιστράφηκε σε αυτή με την μορφή δανεισμού. Αυτή η περίπτωση είναι ξεκάθαρα χρηματισμός (έστω και έμμεσος) του ΠΑΣ Γιάννενα από τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φίλων Πούστηδων. Στην πιο αθώα εκδοχή του το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ταμειακή διευκόλυνση μιας ΠΑΕ προς μια άλλη ΠΑΕ. Φυσικά η διευκόλυνση αυτή έχει και την ανταμοιβή της είτε στο αγωνιστικό σκέλος είτε στην εξασφάλιση ψήφων στις συνελεύσεις της Super League.
872013
Το Green Faction έψαξε λίγο παραπάνω την ιστορία αυτή για να ανακαλύψει την εξής απίστευτη ιστορία. ¨Ενας άλλος από τους παίκτες που παρουσιάστηκαν στις 8 Ιουλίου του 2013 ο Σάμαρης είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με τον Τόμας Ντε Βινσέντι. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Πρωταθλητής στις 08 Αυγούστου του 2012 ο 23χρονος μέσος του Πανιωνίου βρίσκοταν καιρό στα πλάνα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φίλων Πούστηδων. Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον παίκτη από τον Πανιώνιο την περασμένη μεταγραφική περίοδο, ο οποίος όμως συνέχισε να αγωνίζεται για την ομάδα της Νέας Σμύρνης για την σεζόν που μας πέρασε. Μια μαφιόζικη τακτική δηλαδή που σκοπό έχει να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του αρχιμαφιόζου. Και αν νομίζουν κάποιοι ότι οι περιπτώσεις των Ντε Βινσέντι και Σάμαρη είναι οι μοναδικές γελιούνται.
882012
Το περασμένο καλοκαίρι εκτός του Σάμαρη που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και παρέμεινε στην ομάδα του (Πανιώνιος) υπήρξε και άλλη περίπτωση ενός άλλου ποδοσφαιριστή. Αυτή του Ανδρέα Τάτου από τον Ατρόμητο. Ο παίκτης αγωνιζόταν στην ομάδα του Ατρομήτου από το 2008 έως το 2011. Το 2011 ο ΟΣΦΠ θα αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή από τον Ατρόμητο και την ίδια σεζόν ο παίκτης θα επιστραφεί στον Ατρόμητο. Έτσι ο παίκτης θα αγωνιστεί έως το 2012 στον Ατρόμητο με 26 συμμετοχές μάλιστα και θα πάρει μεταγραφή στον ¨Αρη (αφού τον έδωσε εκεί δανεικό ο ΟΣΦΠ) φέτος. Μάλιστα η συμμετοχή του Ανδρέα Τάτου στον περσινό τελικό κυπέλλου μεταξύ των ΟΣΦΠ και Ατρόμητου θα περάσει από χίλια δύο κύμματα. Και αυτό γιατί υπήρχε ειδική συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων σύμφωνα με την οποία οι δανεικοί παίτκες δεν θα αγωνίζονταν στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια.

Φαίνεται ξακάθαρα δηλαδή ότι υπάρχει ένα νομότυπο μοτίβο απόκτησης και άμεσης επιστροφής ως δανεισμού ποδοσφαιριστών προς όφελος του ΟΣΦΠ. Αγοράζεται ένας ποδοσφαιριστής (δηλαδή δίνονται χρήματα σε μια ομάδα) και μετά από ελάχιστο καιρό, μέσα στην ίδια μεταγραφική περίόδο ο παίκτης δίνεται ξανά δανεικός στην ομάδα από την οποία αποκτήθηκε. Αυτό συνιστά ξεκάθαρα αλοίωση των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος και θα πρέπει η Σούπερ Λίγκ και η ΕΠΟ να απαγορεύσουν την απόκτηση παικτών από μια ομάδα σε μια μεταγραφική περίοδο και τον δανεισμό τους σε άλλη ομάδα στην ίδια μεταγαρφική περίοδο. Σε πανευρωπαικό επίπεδο μια τέτοια απόφαση δεν είναι πρωτοφανής αφού σε χώρες όπως η Αγγλία και η Πορτογαλία έχει απαγορευτεί η αγορά και ο δανεισμός παικτών μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!