Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Γυναικείο βόλεϊ:Γιώργος Ρούσης ο εκλεκτός!

 Ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με το 33χρονο τεχνικό, για να αντικαταστήσει τον Σπύρο Χουντουμάδη στον πάγκο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση: 

«Η διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο και οι υπεύθυνοι του γυναικείου τμήματος βόλεϊ ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή, Γιώργο Ρούση, καθώς επίσης και την επιστροφή της Άγκι Μπάμπουλη στο τεχνικό τιμ του τμήματος.
Σε επίπεδο Συλλόγων, ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού εργάστηκε ως πρώτος προπονητής τη σεζόν 2010-11 στην Αγία Παρασκευή ενώ μέχρι πρότινος καθόταν στον πάγκο του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Έχει περάσει από την ΑΕΚ ως βοηθός προπονητή αλλά και από το Μαρκόπουλο (2005-10).
Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων συνεργάστηκε και με τον Τζιοβάνι Καπράρα στην Εθνική ομάδα γυναικών (2009-10) ενώ ο ίδιος καθόταν ήδη στον πάγκο της από το 2008 ως β’ προπονητή».

Progressive Attack Fornaroli! και Pape S(h)ow!

Σφράγισε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός, νικώντας με 4-0 την Προοδευτική στο πλημμυρισμένο Ολυμπιακό Στάδιο (!!!). Δύο γκολ ο Ουρουγουανός, σκόραρε και κέρδισε τις εντυπώσεις ο Pape Habib Sow στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα!

Με τον Ουρουγουανό να σκοράρει (δις) 19 μήνες μετά και τον Pape Habib Sow να συνδυάζει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο «τριφύλλι» με γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 της Προοδευτικής στη λίμνη του ΟΑΚΑ. Ο Χριστοδουλόπουλος το άλλο γκολ των «πρασίνων», διακοπή μισής ώρας στον αγώνα λόγω της βροχόπτωσης και της τραγικής κατάστασης του τερέν.

Χρειάστηκαν ακόμα και… τρακτέρ για να καθαρίσει το γήπεδο στο ΟΑΚΑ και να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Προοδευτική για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς είχε διακοπεί στο 74’ με σκορ 3-0 υπέρ των «πρασίνων». Πέρα από το βούρκο που προκλήθηκε λόγο της νεροποντής και της διακοπής ωστόσο, όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να δουν πράγματα τα οποία ως τώρα δεν είχαν συνηθίσει.

Ο Bruno Fornaroli βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, σκοράροντας μάλιστα δυο φορές, πετυχαίνοντας τα πρώτα του γκολ 19 μήνες μετά την τελευταία φορά που του είχε καταφέρει, στο πρωτάθλημα της χώρας του. Παράλληλα, εντυπωσιακή ήταν και η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Pape Habib Sow με τη φανέλα του «τριφυλλιού», αφού ο Αφρικανός χαφ σε ένα τραγικό αγωνιστικό χώρο έδειξε να πατά γερά στα πόδια του, με σωστές μεταβιβάσεις παρά το άθλιο του τερέν, αλλά και με γκολ, στην πρώτη στημένη στην οποία προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή.

Από εκεί και πέρα, στα θετικά για τον Παναθηναϊκό και τον Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν και η παρουσία των Χρήστου Δώνη και Κώστα Αποστολόπουλου, που έκαναν ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού», έχοντας καλή παρουσία και από μια τελική ο καθένας λίγο πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Η λήξη του αγώνα σίγουρα ανακούφισε αρκετούς, τόσο γιατί δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί από τον τραγικό αγωνιστικό χώρο, όσο και για το γεγονός ότι το παιχνίδι τελείωσε με μισή ώρα καθυστέρηση, λόγω της διακοπής που έγινε στο 74’ όπως προαναφέραμε…

Παναθηναϊκός με Ελληνικό αίμα…

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν δεδομένο πως θα έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την Προοδευτική κι επέλεξε μάλιστα εννέα Έλληνες ποδοσφαιριστές για το αρχικό σχήμα. Ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Χουχούμη, Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο και Μαρίνο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Βιτόλο, Φουρλάνος και Χριστοδουλόπουλος, με τον Φορναρόλι στα αριστερά και τον Μπαρμπαρούση δεξιά να είναι τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Πετρόπουλου.
Στον αντίποδα ο τεχνικός της Προοδευτικής, Αντώνης Καλαμάκης, παρέταξε την ομάδα του χωρίς άγχος μεν, με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς δε. Κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Κορυδαλλού ήταν ο Μουκέας, με τους Κακαρά, Βασιλάκο, Κουσουρή και Λαζούρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Μακαρονάς, Παπανικόλας, Λέκκας, Κολιός και Αργυρίου, σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί η άμυνα με διπλή ζώνη, και μοναδικός προωηθημένος ο Παναγιωτόπουλος.

Άνοιξε λογαριασμό ο Bruno Fornaroli!

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του παιχνιδιού προσπάθησε να επιβληθεί της Προοδευτικής, κατάφερε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν είχε την ουσία και κυρίως την… όρεξη να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο στο βαρύ τερέν του ΟΑΚΑ, με τη βροχή που έπεφτε με αμείωτο ρυθμό να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Ρότσα. Οι «πράσινοι» είχαν κάποιες εξάρσεις από τα άκρα με Χουχούμη και Μπαρμπαρούση, αλλά τα τελειώματα των φάσεων ήταν κάκιστα, βρήκαν όμως τη λύση από πρόσωπο που (δεν) περίμεναν…

Ο λόγος για τον Bruno Fornaroli, ο οποίος είναι από το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό αλλά έπρεπε να έρθει το τέλος Νοεμβρίου για να καταφέρει να βρει δίχτυα και να επιβεβαιώσει ότι είναι επιθετικός που μπορεί να δώσει λύσεις στους «πράσινους». Ο Ουρουγουανός στο 44’ με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή «κρέμασε» τον Μουκέαε και άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» ευτύχησε μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους να πετύχει και δεύτερο γκολ, με ωραίο διαγώνιο σουτ του Χριστοδουλόπουλου, μετατρέποντας έτσι το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία…

Ξανά Μπρούνο, «πρώτη» Σο και… διακοπή

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, οι… ουρανοί άνοιξαν για τα καλά στην Καλογρέζα. Το ματς φλέρταρε έντονα με τη διακοπή, ωστόσο ο Μήτσιος δεν έδωσε εντολή για κάτι τέτοιο παρά την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, τις λίμνες λάσπης που είχαν δημιουργηθεί και την πιθανότητα τραυματισμού κάποιωνω παικτών… Σε μερικά σημεία μάλιστα του παιχνιδιού, μειώθηκε ακόμα κι η ορατότητα από την ένταση της βροχής…

Το ματς ωστόσο συνεχίστηκε, με την Προοδευτική να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των «πράσινων» και την κατάσταση στο χορτάρι για να φτάσει ένα βήμα από το 2-1, το οποίο δεν πέτυχε ελέω Κοτσόλη και… λάσπης στο 60’, με τον Φορναρόλι δύο λεπτά αργότερα να κάνει ξανά τη σωστή κίνηση κι από βαθιά μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου να δίνει αέρα τριών τερμάτων στον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι», παρά το κάκιστο γήπεδο, ήταν αρκετά μαχητικοί απέναντι στη σκληροτράχηλη Προοδευτική, με τον Πάπε Σο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τα «πράσινα» και στα λίγα λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί να μοιάζει αρκετά δυνατός και με καλά πατήματα στη μεσαία γραμμή…

Όλα αυτά, συνέβησαν ως το 74’ της αναμέτρησης όταν ο διαιτητής Μήτσιος συνειδητοποίησε, καθυστερημένα είναι αλήθεια, πως το παιχνίδι δεν γινόταν να συνεχιστεί. Βλέποντας το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου να έχει γίνει βούρκος και αρκετούς ποδοσφαιριστές να κινδυνεύουν με τραυματισμούς λόγω των άτσαλων πτώσεων και των συγκρούσεων στο λασπωμένο τερέν, αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι.

Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένα τέταρτο, για να αποφασίσουν οι άνθρωποι του ΟΑΚΑ να κάνουν κάτι έτσι ώστε να φύγουν τα πολλά νερά από τον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, ο τρόπος που το έκαναν αρχικά δεν ήταν ενδεδειγμένος. Με μικρές σκούπες και χειροκίνητα, δεν υπήρχε περίπτωση να καθαρίσει ο αγωνιστικός χώρος και να αρχίσει ξανά το ματς, ωστόσο περίπου μισή ώρα μετά τη διακοπή, ήρθε και ειδικό μηχάνημα το οποίο έκανε αρκετά καλύτερη δουλειά…

Επανέναρξη με νέο αίμα και Σο σε ρόλο σκόρερ!

Μετά από 25 λεπτά διακοπής, και αφού χρειάστηκε και… τρακτέρ για να φύγουν τα νερά από τον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ άρχισε ξανά. Ο Ρότσα, παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο έδωσε ευκαιρίες στους νεαρούς, Χρήστο Δώνη και Κώστα Αποστολόπουλο, ενώ τα… μαγικά συνεχίστηκαν στο ΟΑΚΑ, αφού ο Πάπε Σο κατάφερε να χριστεί σκόρερ στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να πάρουν ουσιαστικά την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας, χωρίς… απώλειες και με αρκετά κέρδη μετά την άνετη επικράτηση επί της Προοδευτικής…

                                    


Ξανθή Μυλωνά is BACK!

 
«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο ανακοινώνει την επιστροφή της αρχηγού του, Ξανθής Μυλωνά στο γυναικείο τμήμα βόλεϊ. Η Ελληνίδα λίμπερο απάντησε θετικά στην πρόταση της διοίκησης του Συλλόγου και στην πιο κρίσιμη στιγμή ετοιμάζεται να βοηθήσει την αγαπημένη της ομάδα.
Ο Σύλλογος την ευχαριστεί θερμά για τις θυσίες που έχει κάνει, την καλωσορίζει ξανά στην «πράσινη» οικογένεια και ανυπομονεί από την αμέσως επόμενη αγωνιστική να την καμαρώσει στους αγωνιστικούς χώρους ξανά με το Τριφύλλι στο στήθος».

Βόλεϊ Γυναικών:Τέλος ο Χουντουμάδης από τον ΠΑΟ!

 Τέλος συνεργασίας για Χουντουμάδη-Φιλιππάτο
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, Σπύρο Χουντουμάδη και του βοηθού του, Δήμου Φιλιππάτου. Ο Σύλλογος τους ευχαριστεί για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους. 

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητικού τιμ, το οποίο θα γνωστοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. 

Τέλος καλούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού Α.Ο να δώσει βροντερό παρόν το Σάββατο (1/12, 14:00) στο κλειστό της Κυψέλης στην αναμέτρηση του Τριφυλλιού κόντρα στο ΔΑΣΩ.

Βόλλευ Ανδρών: «Ξέσπασε» στον ΠΑΟΚ με σούπερ Nick Vogel!-συγκλονιστικος και ο Κάσσανδρος Στίγκας!

 Τη δεύτερη νίκη της χρονιάς, αλλά το πρώτο καθαρό τρίποντο πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε με 3-0 τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Γλυφάδας, υποχρεώνοντας τον Δικέφαλο στην 3η συνεχόμενη ήττα του.
Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο σετ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ με διαγώνιο τον Χατζηηλιάδη ξεκίνησε πολύ καλά, πήρε από νωρίς μια διαφορά στο σκορ (5-10, 11-17), αλλά στο 13-18 κόλλησε και το ματς έγινε ντέρμπι. Η είσοδος του Ιωάννου αντί του Γουόλκερ έδωσε επιθετική πνοή στον Παναθηναϊκό, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν τα λάθη στην επίθεση και το 15-19 έγινε 19-19 και 21-20. Ο ΠΑΟΚ με άσο του Αμπουίλα προηγήθηκε 21-22 αλλά αυτός ήταν ο τελευταίος πόντος του, αφού ο Βολουδάκης από το 22-22 και μετά έβγαλε τρεις άμυνες και με ισάριθμες κόντρες ο ΠΑΟ πήρε το σετ.
Στο β' οι γηπεδούχοι επικράτησαν εύκολα, για να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στο γ' όπου μέχρι το 16-16 το ματς ήταν ντέρμπι. Η Χαμένη κόντρα του Μαυροβουνιώτη όμως ήταν η αρχή του τέλος με τον ΠΑΟ να τρέχει σερί 9-3 και να καθαρίζει το ματς.
«Ήταν μια νίκη που τη θέλαμε πολύ και η παρουσία του Ιωάννου και του Βολουδάκη στο πρώτο σετ μας έδωσε το προβάδισμα. Έτσι απελευθερωθήκαμε. Τη νίκη την πήραμε αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν», είπε ο Στέλιος Καζάζης και συνέχισε: «Η ομάδα άρχισε την 1η Οκτώβρη και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε κάνει προπόνηση πλήρης. Για να μπορέσει μια ομάδα να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να προπονούνται όλοι οι αθλητές και εμείς αυτή την πολυτέλεια δεν την είχαμε περίπου ένα μήνα τώρα. Αυτό ήταν ανασταλτικός παράγοντας και η σημερινή νίκη δεν σημαίνει ότι τα έχουμε λύσει όλα. Έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά. Πρώτα από όλα η ομάδα πρέπει να πιστέψει και το λέω αυτό γιατί η ομάδα έχει μικρό μέσω όρο ηλικίας».
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μέλκας τόνισε: «Για μας ήταν δύσκολο να βρούμε τα πατήματα μας μετά τις δυο ήττες και τον τραυματισμό του Αρμενάκη. Προσπαθήσαμε μ' αυτό το σχήμα με τον Χατζηηλιάδη, όπου φάνηκε στις προπονήσεις να δουλεύει καλύτερα και μέχρι το 18-13 του α' σετ η αλήθεια είναι ότι ήμασταν καλοί, αλλά από κει και πέρα πληρώσαμε το πρόβλημα που είχαμε στην επίθεση. Δεν είχαμε λύσεις και εκεί κρίθηκαν όλα, αφού μετά έπεσε κι άλλο η ψυχολογία μας»

Τα σετ: 25-22, 25-17, 25-19

Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Λιβαθηνός, Ραγκουζόνι 14 (12/28 επ., 2 άσοι,), Γουόλκερ 1 (1/5 επ., 78% υπ. - 33% άριστες), Πρωτοψάλτης 11 (10/16 επ., 1 άσο, 84% υπ. - 26% άριστες), Στίγγας 10 (8/10 επ., 2 μπλοκ), Βόγκελ 12 (8/9 επ., 4 μπλοκ). Ζήσης -λ (83% υπ. - 33% άριστες) / Ιωάννου 8 (7/15 επ., 1 μπλοκ, 64% υπ. - 18% άριστες), Βολουδάκης, Μανιόπουλος. 

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Πλίκας 2 (2/3 επ.), Χατζηηλιάδης 9 (9/18 επ.), Νικόλοφ 7 (5/13 επ., 2 μπλοκ, 81% υπ. - 16% άριστες), Κανέλλος 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ), Μαυροβουνιώτης 4 (4/21 επ., 57% υπ. - 21% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (86% υπ. - 29% άριστες) / Στεφανίδης, Α μπουίλα,