Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η Μελωδία της ★★★★★★★υχίας!

Πάει στην Πόλη για το 7ο ο Παναθηναϊκός. Λύγισε 86-85 τη Μακάμπι στο καυτό ΟΑΚΑ και με 3-2 νίκες πέρασε στο F4 της Ευρωλίγκα (11-13/5)

Δυνατά μπήκε στο παρκέ, στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Μακάμπι, σε ένα ΟΑΚΑ γεμάτο από φιλάθλους του Παναθηναϊκού που φρόντισαν από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσουν... κατηφόρα! Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα ατού του και "φόρτωσε" νωρίς με πέντε φάουλ τους Ισραηλινούς (μόλις στο 4ο λεπτό), με αποτέλεσμα να παίρνει από νωρίς πόντους από τη γραμμή των βολών. Ο Μπλατ επέλεξε να παίξει άμυνα σε ζώνη, με προσαρμογές, κάτι που σε πρώτη φάση έδειξε να λειτουργεί απέναντι στους "πράσινους", με το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου να είναι 18-20 υπέρ των φιλοξενούμενων.
Και στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παρκέ, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει γρήγορα τις απαντήσεις που χρειαζόταν και να στήνει μία μικρή γιορτή στο Μαρούσι. Στο 5ο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 30-24 για το "τριφύλλι", με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει δύο φορές με εννιά πόντους μπροστά (37-28 στο 7ο λεπτό, 39-30 στο 8ο λεπτό). Μία διαφορά με την οποία οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια (41-32)... σχορτσιανίτης και παπαλουκάς πάτησαν για πρώτη φορά, μαζί, το πόδι τους στο παρκέ λίγο πριν από τη λήξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ ο "Σόφο" αγωνίστηκε και στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς συνέχισαν δυνατά στα πρώτα λεπτά, φτάνοντας τη διαφορά στους 12 πόντους (46-34), στο δεύτερο λεπτό. Η Μακάμπι, όμως, είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας και, εκμεταλλευόμενη ένα μπλακ άουτ των "πράσινων", κατάφερε να ισοφαρίσει σε 46-46, χωρίς ωστόσο ποτέ να περάσει μπροστά στο σκορ. Κάπου εκεί οι "πράσινοι" ξύπνησαν και έδειξαν τον αληθινό τους χαρακτήρα. Με τρία "δυνατά" σουτ πήραν προβάδισμα με 52-46, το οποίο στη συνέχεια έφτασε ξανά στους 12 πόντους (62-50), με το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να κλείνει στο 62-53.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το πάρτι είχε ήδη στηθεί! Παρότι τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά στη διακύμανση του σκορ, οι "πράσινοι" δεν τα έχασαν. Οι εξέδρες είχαν πάρει φωτιά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού σκόραραν όσο χρειαζόταν και το τελικό 86-85 έστειλε το "τριφύλλι" και στο φετινό F4 της Ευρωλίγκας και τους οπαδούς του στους εφτά ουρανούς!

 Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-32, 62-53, 86-85.