Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Μπάσκετ Γυναικών: Νίκη - Θρίλερ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αρη!

Ο Αρης βρέθηκε κοντά στο να πάρει μεγάλο διπλό στη Λεωφόρο, αλλά το 9-0 σερί των Πρωταθλητών Ελλάδος τους  έδωσε τη νίκη με 56-49, που διατηρεί τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση της Α1 Γυναικών.

Η Χατζάκου έδωσε το προβάδισμα στον Αρη με 49-47 τρία λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, αλλά ο Αρης δεν το πίστεψε ότι μπορεί να φύγει να νικητής από την κατάμεστη Λεωφόρο, δεν πέτυχε πόντο από εκείνο το σημείο και μετά με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη. Οι Πράσινες έδειξαν για ακόμα ένα παιχνίδι ότι έχουν πρόβλημα κοντά στο καλάθι, αφού μετά την Κώ, έτσι και με τον Αρη δέχτηκαν τους 32 από τους 49 πόντους από τις ψηλές του Αρη.

Ντέλβα (16 πόντοι) και Γέμελος (19 πόντοι) έκαναν για ακόμα ένα παιχνίδι τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Ολιβερ με 17 και Μούλη με 15 πόντους οι κορυφαίες για τον Αρη.

Τα δεκάλεπτα: 19-6, 30-18, 43-36, 56-49

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 6, Γέμελος 19 (1), Χριστινάκη, Μαγκλάρα 8, Κοσμά 7 (1), Σλούκα, Καβάσιλα, Ντέλβα 16, Θεολόγου.

Αρης (Μασλαρινός): Σύρρα 2, Χατζάκου 3 (1), Κανταρά 2, Ολιβερ 17 (11ρ.), Κατωπόδη 2, Τράντα, Μούλη 15, Κωτούλα 2.

source ©

Εξάστερος: Mε σεβασμό και συγκέντρωση κόντρα στην Ελευσίνα!

Ο Πανελευσινιακός είναι ο επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού για τη 15η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν αύριο (26/1) στις 16.00 στην Ελευσίνα.

Οι "πράσινοι" μετά την επιστροφή χθες (24/1) από την Κωνσταντινούπολη και το ρεπό, επέστρεψα στο παρκέ χωρίς απουσίες. Ο στόχος είναι η νίκη και η καλή εμφάνιση αύριο, ώστε στη συνέχεια η ομάδα να εστιάσει στην επόμενη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα (31/1, 21/30) για την 5η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας, στο ΟΑΚΑ.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Γιώργος Σκαραφίγκας αναφέρει για το παιχνίδι πως: «Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναικο ο οποίος βρίσκετε σε πολύ καλή κατάσταση με αρκετά θετικά αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια παίζοντας εξαιρετική άμυνα, την καλύτερη κατά την γνώμη μου στην Ευρώπη. Απο την άλλη για εμάς θα είναι μια δυνατή προπόνηση γιατί ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με Ηλυσιακό και Ίκαρο.

Ενώ ο Ρομπ Τζόουνς σημειώνει πως: «Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα γιατί αντιμετωπίζουμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναικός. Έχουμε κάποιους παίκτες που είναι τραυματίες αλλά προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ότι μπορούμε απο το παιχνίδι. Το μυαλό μας είναι στα δύο επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν που θα πρέπει να πάρουμε την νίκη και να κάνουμε ένα καλό σερί αποτελεσμάτων».

Ο εκ των συνεργατών του Αργύρη Πεδουλάκη, Γιώργος Βόβορας, στέκεται στη διαχείριση που πρέπει να γίνει λέγοντας πως: «Ο Πανελευσινιακός είναι μια ομάδα με καλούς και έμπειρους παίκτες, αλλά και αθλητικούς ξένους. Ως σύνολο είναι ανταγωνιστικό, ιδιαίτερα στην έδρα του. Προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό του και να τρέξει. Εμείς από την πλευρά μας διανύουμε μια περίοδο σημαντικών αγώνων και είναι πολύ σημαντική η διαχείριση των παικτών και της κούρασης. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι,  να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση και να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες μας, με στόχο φυσικά όπως πάντα τη νίκη».

Τέλος, ο Μάικ Μπράμος... ξεχνά το παιχνίδι του πρώτου γύρου και σημειώνει: «Αντιμετωπίζουμε τον Πανελευσιανιακό στην έδρα του με ζητούμενο, είναι περιττό να το πούμε, τη νίκη. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας -όπως και κάθε αντίπαλο- και σίγουρα δεν σκεφτόμαστε τι έγινε στον πρώτο γύρο, ή αν νικήσαμε εύκολα ή δύσκολα. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, είναι ο επόμενος στόχος μας και ξέρουμε καλά πως θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, πραγματοποιώντας την εμφάνιση που θέλουμε».

Οι αριθμοί

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς αγγίζουν δύο ατομικά ρεκόρ στην αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό. Ο Διαμαντίδης απέχει 3 κλεψίματα, από το να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ που θα φτάσει τα 700. Ο Ούκιτς θέλει 2 ασίστ για να συμπληρώσει τις 100.

Ο Μάικ Μπατίστ απέχει λίγο περισσότερο από τα δικά του ρεκόρ: Χρειάζεται 14 εύστοχα δίποντα για να φτάσει την 5η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ. Εκεί όπου βρίσκεται ο Μίτσελ Ουίγκινς. Επίσης, απέχει μόλις 13 ριμπάουντ από τα 1500.


source ©

Μπάσκετ Γυναικών: Παναθηναϊκός Α.Ο-Άρης (26/1, 14.00)

Με στόχο την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί αύριο (26/1) στις 2μ.μμ τον Άρη στο "Τάφο του Ινδού" για την 13η αγωνιστική της  Α1 μπάσκετ γυναικών. 

Οι παίκτριες της Γιασεμής Σαμαντούρα έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Ιπποκράτη στην Κω και θέλουν απέναντι στον Άρη να παίξουν συγκεντρωμένα και να πάρουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο "σπίτι" τους. Ο κόσμος για άλλη μια φορά αναμένεται να είναι στο πλευρό των "πρασίνων" και να δώσει την απαραίτητη ώθηση και το ρυθμό στις Πρωταθλήτριες. 

Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι Μακρής και Μπανασάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής (26/1/14):

Μετς 15.00 Σούρμενα Ελληνικό-Ίκαρος Καλ. Αναγνώστου-Τσάτσης (Παλάτος), 
Βούλας 12.00 Πρωτέας Β.-Κώων Ιπποκράτης Μπίκας-Κάρδαρης (Ντάβαρης),
 Παναθηναϊκού 14.00 Παναθηναϊκός-Άρης Μακρής-Μπανασάκης (Γολεγού).
 

Δεν βλεπόταν, αλλά «χαμογέλασε»

Με γκολ του Αμπέντ στο 40' ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 τον Πλατανιά στη Λεωφόρο για την 21η αγωνιστική της Super League

Με κορυφαίους τους Αμπεντ και Καπίνο ο Παναθηναϊκός κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να κερδίσει τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος στο α' μέρος και είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά ο Καπίνο ήταν πάλι σε εξαιρετική μέρα και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

 Τη σκυτάλη από τον νεαρό τερματοφύλακα πήρε ο Αμπέντ, που στο 40' άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 1-0, που αποδείχθηκε αρκετό. Κι αυτό καθώς στην επανάληψη οι παίκτες του Αναστασίου βελτιώθηκαν αμυντικά και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν. Με το τρίποντο αυτό ο Παναθηναϊκός παραμένει ένα βαθμό πίσω από τον Ατρόμητο (έξι από τον ΠΑΟΚ), ενώ οι κρητικοί παραμένουν στο όριο της επικίνδυνης ζώνης.

Μπορεί ο Πλατανιάς να είχε τις ευκαιρίες στο α' μέρος, αλλά ο Παναθηναϊκος είχε την ουσία και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, σκοράροντας στη μοναδική του καλή φάση. Οι κρητικοί εγκλώβισαν τους πράσινους, που δεν είχαν καλή κυκλοφορία και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Ο Αναστασίου μάλιστα αναγκάστηκε να αλλάξει τον ρόμβο σε 4-2-3-1 μετά το μισάωρο, ωστόσο αυτή η κίνηση δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας του.

Ηταν αρκετή όμως για να μπερδέψει τους φιλοξενούμενους, που στο 40' έχασαν τα μαρκαρίσματα και μετά από πλαγιοκόπηση του Κλωναρίδη και λάθος αντίδραση του Γεωργαλίδη έδωσαν τη δυνατότητα στον Αμπέντ να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Νωρίτερα ο Πλατανιάς είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Τόρες και μία στη συνέχεια με τον Κάταϊ, τις οποίες σταμάτησε ο Καπίνο με σωτήριες επεμβάσεις.

Παρά το προβάδισμά του ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε το ίδιο νευρικός και στην επανάληψη, κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη. Ο Κλωναρίδης είχε μία καλή στιγμή στο 50' και οι πράσινοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι όταν πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή, αλλά την πρωτοβουλία την είχε ο Πλατανιάς, που έψαχνε την ισοφάριση. Δεν μπορούσε ωστόσο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει, όπως έκανε στο α' μέρος.

Ουσιαστικά στο β' μέρος οι πράσινοι έδωσαν χώρο στους κρητικούς και με σωστή αμυντική λειτουργία είχαν ως πρώτο μέλημα να κρατήσουν το προβάδισμα και το τρίποντο. Η τακτική αυτή ήταν αποτελεσματική, καθώς ήλεγχαν καλύτερα το ματς και αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το σκορ. Ο Αμπέντ όμως στο 80' και το 83' έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ ο Πλατανιάς έπαιξε στα τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Βλαχοδήμου. Παρ' όλα αυτά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός σημείωσε την τρίτη του σερί νίκη.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (68’ Κουτρουμπής), Νάνο, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Ζέκα, Λαγός (57’ Μπαϊράμι), Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (73’ Καρέλης), Μπεργκ.

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γεωργαλλίδης, Ινκούμ, Φερνάντες, Φαΐσκα, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (85’ Σιαλμάς), Καζναφέρης (78’ Σιώπης), Βλαχοδήμος, Τόρες, Κάταϊ (71’ Μπέλιτς).

source ©