Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ενα δεκάλεπτο ήταν αρκετό...

 Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο για να δει τον Άρη να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στη πρεμιέρα της Α1, με τις δύο πρώτες περιόδου το ματς να είναι ντέρμπι και τους γηπεδούχους που είχαν μόλις ένα ξένο να δυσκολεύουν αρκετά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση.
Με τον Πελεκάνο λοιπόν να... τραβάει κουπί για τον Άρη, η ομάδα του Αλεξανδρή πήγε στα αποδυτήρια με μόλις τέσσερις πόντους πίσω στο σκορ (23-24) και το Τριφύλλι να δείχνει μουδιασμένο στα δύο πρώτα δεκάλεπτα.
Τα πράγματα όμως στη τρίτη περίοδο άλλαξαν και ο Παναθηναϊκός... πάτησε γκάζι για να πάρει τη διαφορά, ωστόσο οι λύσεις ήρθαν από την περιφέρεια με τον Σχορτσιανίτη σε σχέση με το μεγάλο ματς που έκανε στη Μαδρίτη να βοηθάει κυρίως τους συμπαίκτες του και όχι στο σκοράρισμα.
Για άλλη μία φορά ο Διαμαντίδης ήταν εκείνος που ως αρχηγός πήρε πάνω του την ομάδα, σημειώνοντας 11 πόντους, ενώ Ούκιτς (10) και Τσαρτσαρής (10) ακολούθησαν σε απόδοση τον «3D». Κακή απόδοση για τον Άμστρονγκ, ο οποίος ξεκίνησε και πάλι το ματς, έπαιξε συνολικά μόλις 2λεπτά στην αρχή και άλλα 5 στο τέλος, πετυχαίνοντας 2 πόντους και έδειξε πως ακόμα θέλει δουλειά.
Έτσι λοιπόν ο Παναθηναϊκός που έδειξε το καλό του πρόσωπο στη τρίτη περίοδο και κράτησε την διαφορά στην τελευταία, πήρε τη νίκη με 71-56 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Επόμενος σταθμός για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι η Καντού την Πέμπτη (22:00) στο ΟΑΚΑ, πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ο Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη, ενώ όσον αφορά τις πολλές αλλαγές που έγιναν φέτος στο ρόστερ, τόνισε πως οι «πράσινοι» παραμένει ο κορυφαίος σύλλογος...
 Δεν έβαλε σουτ!
Παρά την εύκολη τελικά νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη, αρκετοί «πράσινοι» βρέθηκαν σε κακή μέρα, όπως ο Κίτσεν!
Ο Αμερικανός αγωνίστηκε περίπου είκοσι λεπτά και είχε μόλις δύο πόντους και αυτούς από βολές, ενώ είχε 0/5 δίποντα και 0/2 τρίποντα.
Όσον αφορά τον Άρμστρονγκ που η κάκιστη παρουσία του στη Μαδρίτη συζητήθηκε αρκετά, στο Αλεξάνδρειο έπαιξε επτά λεπτά και είχε δύο πόντος με 1/3 δίποντα και 0/2 βολές.

Δεκάλεπτα: 12-15, 23-27, 37-56, 56-71
Άρης (Αλεξανδρής): Πάσαλιτς 4, Πελεκάνος 10, Βεζένκοφ, Μποχωρίδης, Ασημακόπουλος 12, Καραποστόλου 7, Χαρίσης 2, Μποχωρίδης 4, Σαρικόπουλος 8, Μούρτος, Δήμας 2, Τσακαλέρης 5
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο 3 (4 α), Ματσιούλις 4, Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 10, Τσαρτσαρής 10 (7ρ), Διαμαντίδης 11 (3 α), Κίτσεν 2 (4 α), Ξανθόπουλος 5 (3 α, 2κλ), Γιαννόπουλος 8, Σκορδίλης 8