Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Panathinaikos Water Polo: Έτοιμα τα Πράσινα Υποβρύχια να βυθίσουν τα απόβλητα της τρούμπας!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα Σάββατο (4/1) στις 18:00 τον πρωτοπόρο ολυμπιακό στο Ιλίσιο κολυμβητήριο για το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 ανδρών. Το παιχνίδι θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από τον OTETV.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Κώστας Λούδης, ζήτησε αφενός τη στήριξη του κόσμου -όπως γίνεται πάντα- και αφετέρου από τους παίκτες του ζήτησε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σχολιάζοντας τη δυναμικότητα του αντιπάλου είπε: «Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση υπάρχει φαβορί και αυτό είναι ο ολυμπιακός. 
 
Το έχω πει από την αρχή της χρονιάς πως είναι ανώτεροι σε πολλά πράγματα όπως το μπάτζετ. Λειτουργούν διαφορετικά αφού οι παίκτες είναι καθαρά επαγγελματίες ενώ τα δικά μας παιδιά κάνουν και άλλα πράγματα στη ζωή τους για να ανταπεξέλθουν. Είναι μία ομάδα υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις δίνοντας έτσι και δανεικούς δύο παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος με άνεση». 

Αναφερόμενος στο Τριφύλλι τόνισε: «Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και πάμε για τη νίκη όπως κάνουμε πάντοτε. Έχουμε κάποια προβλήματα στην προετοιμασία καθώς δεν έχουμε συγκεκριμένο κολυμβητήριο και ελπίζουμε να βρεθεί λύση σύντομα. Επίσης απουσιάζουν ο Φώσκολος και ο Αφρουδάκης (Ζάχος). Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό με την βοήθεια του κόσμου μας που μας στηρίζει τόσο καιρό. Τέλος να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία που είναι το μόνο που μας έχει απομείνει. Υγεία και νίκες σε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη και ελπίζουμε να δούμε ένα κολυμβητήριο γεμάτο με παλμό χωρίς ακρότητες και ο κόσμος να είναι δίπλα μας όπως πάντα με φωνή ώστε να μας ωθήσει στο θετικό αποτέλεσμα.»
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ, 4/1
Κολ. ΝΟΒ (Λαιμός)  14.00 ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
 (Μπιράκης, Πολυχρονόπουλος)
 
Κολ. ΝΟΒ (Λαιμός)  16.00 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΠΑΟΚ
(Μπουδραμής, Κραβαρίτης)
 
Κολ. ΤΕΙ Λαμίας  17.00  ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
(Αχλαδιώτης, Κυράνης)
 
Κολ. Ιλίσιο  18.00  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 (Σκαλοχωρίτης, Σταυρίδης)
 
Κολ. Πειραιά 18.30  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
(Σταυρόπουλος, Κουρέτας)
 
ΚΥΡΙΑΚΗ, 22/12
Κολ. Ιωνικό  16.00  ΝΟ ΧΙΟΥ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
(Μοιράλης, Βόσικας) 
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 
1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ              133-30   24
2.ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ    106-42     22
3.ΠΑΟΚ                           74-50     18
4.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ          93-62     17
5.ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ          62-76     11
6.ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ        50-60     10
-ΝΟ ΧΙΟΥ                        61-90     10
8.ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ          57-76     9
9.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ                   55-73     8
10.ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ      55-91     4
11.ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ        48-90     1
12.ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ     48-102     1
 

source ©

Το προφίλ του Μλάντεν Πέτριτς (pics & vids)

Ο Μλάντεν Πέτριτς ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 33χρονο Κροάτη επιθετικό. Οι σχέσεις του με την χώρα μας.

Ο Μλάντεν Πέτριτς μέχρι την Δευτέρα θα βρίσκεται στην Αθήνα για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν για τον oλυμπιακό.  Ο Κροάτης φορ έμεινε ελεύθερος από τη Γουέστ Χαμ και βρίσκεται μια ανάσα πλέον από το «τριφύλλι». Η Ελληνίδα σύζυγος του, κάνει τις φήμες για να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα να οργιάζουν.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του 33ρονου Κροάτη φορ που έχει τη δυνατότητα να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο μέσα στην περιοχή.

Ο μετανάστης Μλάντεν
Ο Μλάντεν Πέτριτς γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1981 στη Βοσνία από Κροάτες στην καταγωγή γονείς και σε παιδική ηλικία αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Ελβετία όπου οι γονείς του προσπάθησαν να γυρίσουν να σελίδα στη ζωή τους φεύγοντας ως μετανάστες.
 
Εκεί ξεκίνησε και το ποδόσφαιρο ο γιος τους, ο οποίος πρωτοέπαιξε μπάλα στις Ακαδημίες της Νόενχοφ και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Μπάντεν το καλοκαίρι του 1998 σε ηλικία 17,5 ετών.

Ο Πέτριτς έδειξε από νωρίς το τεράστιο ταλέντο του και δεν άργησε να τον ανακαλύψει η Γκρασχόπερς.
Η ανακάλυψη της Γκρασχόπερς
Η ελβετική ομάδα απέκτησε τον Κροάτη το καλοκαίρι του 1999, όμως δεν ταίριαξε στις «Ακρίδες» και δεν κατάφερε να δείξει το επιθετικό του ένστικτο. Σε τέσσερις σεζόν κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα (2001 και 2003), αλλά σημείωσε μόλις 30 τέρματα και αποχώρησε από την ομάδα, όχι όμως και από τη χώρα. Από το 1999 έως το 2004 αγωνίστηκε σε 114 ματς και έβαλε 30 γκολ.
Από τίτλο σε τίτλο
Το καλοκαίρι του 2004, φόρεσε τη φανέλα της Βασιλείας και οι οπαδοί της δεν τον ήθελαν, αφού όταν αγωνιζόταν στην Γκρασχόπερς είχε κάψει κασκόλ της Βασιλείας κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τον τίτλο!  Ο Πέτριτς δεν ξεκίνησε καλά στη νέα του ομάδα, όμως, στη συνέχεια έδειξε τις επιθετικές του αρετές σκοράροντας 34 τέρματα μέσα σε δύο σεζόν και σε 72 ματς σκόραρε 39 φορές. Σήκωσε τον τίτλο το 2005 και το Κύπελλο το 2007, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος την ίδια σεζόν.
Στη Μπουντεσλίγκα μέσω Βασιλείας
Τα τέρματα που πετύχαινε με κάθε τρόπο στη Βασιλεία του άνοιξαν το δρόμο της Μπουντεσλίγκα. Η Ντόρτμουντ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2007 και ενώ αρχικά φαινόταν να τον υπολογίζει ως δεύτερο επιθετικό, ο Πέτριτς γρήγορα κατάφερε να κερδίσει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης. Τα 13 του τέρματα στην πρώτη του χρονιά στη Γερμανία του ανέβασαν κι άλλο τις μετοχές με αποτέλεσμα το επόμενο καλοκαίρι να πάρει ξανά μεταγραφή.
Συμπαίκτης με τον Μπεργκ
Ο Κροάτης φορ άφησε την Μπορούσια το καλοκαίρι του 2008 για λογαριασμό του Αμβούργου και άπαντες στο στρατόπεδο της γερμανικής ομάδας ήταν σίγουροι για τον «μπομπέρ» που πρόσθεσαν στο δυναμικό τους.

Ο Πέτριτς ήταν βασικός και με 12 γκολ στην πρώτη του κιόλας σεζόν άρχισε να κάνει απόσβεση του συμβολαίου του.  Μάλιστα, ήταν συμπαίκτες με τον στράικερ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ. Ομως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και έπειτα από τέσσερις σεζόν συνολικά έμεινε ελεύθερος από το Αμβούργο. Η καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα ολοκληρώθηκε με 128 ματς και 51 γκολ.
Η καριέρα στην Αγγλία
Το καλοκαίρι του 2012 βρήκε τον Μλάντεν Πέτριτς στην Αγγλία. Η Φούλαμ του Μάρτιν Γιολ τον απέκτησε ως ελεύθερο, με τον Ολλανδό προπονητή να τον γνωρίζει καλά από την κοινή τους θητεία στο Αμβούργο. Ο ανταγωνισμός όμως στον λονδρέζικο σύλλογο ήταν αρκετά μεγάλος καθώς η παρουσία των Μπερμπάτοφ, Ρονταγιέγα και Ρουίς δεν του επέτρεψε να πάρει πολλές φορές φανέλα βασικού, αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά σημειώνοντας δύο γκολ, στο ντεμπούτο του.  Ο Πέτριτς ήταν εναλλακτική λύση και για αυτό το λόγο τελείωσε τη χρονιά έχοντας απολογισμό 5 γκολ σε 23 συμμετοχές.
Η πρόωρη αποδέσμευση από τη Γουέστ Χαμ
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2013, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους στη Γουέστ Χαμ, όμως, στο πρώτο εξάμηνο ήταν απαρατήρητος με μόλις τρεις συμμετοχές και χθες η αγγλική ομάδα έλυσε το συμβόλαιο του.
 
Η προσφορά του στην Εθνική Κροατίας
Ο Πέτριτς το 2001 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Κροατίας ενώ στην πορεία οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα με τη φανέλα της Βασιλείας και εν συνεχεία στη Μπουντεσλίγκα με Ντόρτμουντ και Αμβούργο τον μετέτρεψαν σε βασική επιλογή για την επίθεση των Κροατών. Ο Πέτριτς ήταν εκείνος που τον Οκτώβρη του 2007 με δικό του τέρμα έδωσε τη νίκη με 3-2 στην Κροατία μέσα στο Γουέμπλεϊ αφήνοντας εκτός Euro 2008 την Αγγλία. Σε 45 εμφανίσεις του με την Εθνική μετράει 13 τέρματα και έχει ως στόχο να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αρκεί βέβαια να βρει ομάδα τον Γενάρη και να δείξει το παλιό καλό του πρόσωπο.

Πέναλτι στη θέση του Κοστάντζο
Ο Μλάντεν Πέτριτς εκτός από τις επιθετικές του αρετές έχει δείξει το ταλέντο του και στο τέρμα. Σε ένα ματς της Βασιλείας με τη Νανσί, είδε τον συμπαίκτη του Κοστάντζο να αποβάλλεται και πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, αποκρούοντας το πέναλτι που είχε κάνει ο πρώην πορτιέρο του ολυμπιακού.



Η Ελληνίδα σύζυγος
Ο Μλάντεν Πέτριτς έχει παντρευτεί Ελληνίδα, την Δέσποινα Αγαπητού και έχουν μαζί μία κόρη, τη Μελίνα-Σαρλίζ. Ο Κροάτης επιθετικός περνάει αρκετές μέρες το καλοκαίρι στην Ελλάδα και φέτος έκανε διακοπές στη Μύκονο.

Δείτε παρακάτω video από όλη την καριέρα του Μλάντεν Πέτριτς...