Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

«Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει για την τεράστια φανέλα με το 4» (video)

Τέσσαρα χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Φραγκίσκος Αλβέρτης φόρεσε τη φανέλα με το Νο4 μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ήταν 11 Οκτωβρίου του 2009 όταν ο πιο πετυχημένος Έλληνας αθλητής όλων των σπορ σταματούσε και επίσημα την καριέρα του ως καλαθοσφαιριστής, σε φιλικό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που διοργάνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Για 19 ολόκληρα χρόνια τίμησε το Τριφύλλι, πέτυχε καθοριστικούς πόντους, αγωνίστηκε με πάθος και αυτοθυσία, χάρισε τίτλους.

Η εκδήλωση προσέφερε στιγμές ανατριχίλας στους 20.000 φιλάθλους που παραβρέθηκαν στο «κλειστό» του ΟΑΚΑ. fragi1
Από νωρίς τα videowall έδειχναν ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές του Αλβέρτη από τα ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε (1996, 2000, 2002, 2007, 2009), από τα τρίποντα που «σκότωσαν» τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού, από «αιώνιες» μάχες στο πρωτάθλημα. 

«Είναι τρελός ο αρχηγός», φώναζαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν σηκώσει ένα πανό που έγραφε «Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός να μην σταματήσει».

Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Αλβέρτης άφησε για τελευταία φορά το παρκέ, τα φώτα έσβησαν και η φανέλα με το Νο4 ανέβηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Γιαννακόπουλος παρέδωσε στον «Φράγκι» τιμιτική πλακέτα στο κέντρο του γηπέδου.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε:

«Περίεργη μέρα, περίεργα συναισθήματα… Κατά πρώτον ευχαριστώ την ΤΣΣΚΑ που μας τίμησε με την παρουσία της σε μια σημαντική μέρα. Δεύτερον θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που εμπνεύστηκαν το παιχνίδι και διοργάνωσαν τη γιορτή. Τρίτον, ευχαριστώ τον κόσμο. Σαν παίκτης έχω παίξει πολλά ματς, έχω ζήσει πολλές καταστάσεις, αλλά μερικά συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα. Εύχομαι η ομάδα να λειτουργεί, στα ίδια επαγγελματικά πλαίσια που λειτουργεί σήμερα…

fragi2Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους ανθρώπους που με βοήθησαν σαν παιδί και σαν αθλητή στην αρχή της καριέρας μου. Τους ανθρώπους της ΑΝΟ Γλυφάδας που μου έμαθαν αξίες για τη ζωή, τυχερός που τους είχα δίπλα μου στα πρώτα μου βήμα. Επίσης είναι πολύ συγκινητικό οι άνθρωποι με τους οποίους ξεκίνησα το μπάσκετ να τους έχει ο γιος μου μέχρι την στιγμή που τον έφερα εδώ…

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να έχει μια οικογένεια που στηρίζει και αναφέρομαι στους Γιαννακόπουλους, αλλά και τον Δημητρη που έρχεται από πίσω. Αγαπούν την ομάδα και είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στην ομάδα. Είναι εκεί, και παρέχουν τις δυνατότητες για να πρωταγωνιστεί η ομάδα.

Για τους δύο… κυρίους δίπλα μου (σ.σ. αναφερόμενος στους Ομπράντοβιτς και Ιτούδη), είναι μεγάλη τιμή για μένα που συνεργάστηκα μαζί τους. Δεν ήταν απλά αθλητική εμπειρία, αλλά σαν άντρας, σαν άνθρωπος αυτό που ένιωσα ήταν πρωτόγνωρο. Η νοοτροπία τους είναι χρήσιμη, αντρική, μαχητική απαραίτητη για κάθε άνθρωπο. Τους ευχαριστώ γι αυτά που ζήσαμε, είμαι χαρούμενος που θα έχω την τιμή να είμαι δίπλα τους πλέον».
  

Γιαννακόπουλος: «Δώστε μου το ΟΑΚΑ για 10 χρόνια»

Πρόταση στην Κυβέρνηση για χρήση, εκμετάλλευση και κάλυψη του κόστους του κλειστού του ΟΑΚΑ, φέρεται να ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 
Από… χίλια κύματα πέρασαν το περασμένο καλοκαίρι οι σχέσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με αυτή του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αναφορικά με τις οφειλές των «πράσινων» για τη χρήση του σταδίου, ωστόσο, φαίνεται ότι κάτι αλλάζει.

Όπως αναφέρει σε σημερινό (11/10) δημοσίευμα, η «Live Sport», ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πρόταση προς την Κυβέρνηση για αποκλειστική χρήση, εκμετάλλευση και κάλυψη του κόστους του κλειστού του ΟΑΚΑ και του περιβάλλοντα χώρου από πλευράς Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πρόταση θα είναι για τα επόμενα δέκα χρόνια και στόχος είναι να μετατραπεί το γήπεδο σε… παλάτι με έξτρα παροχές για τους φιλάθλους της ομάδας.

Σε μια τέτοια περίπτωση κερδισμένες θα βγουν και οι δύο πλευρές. Η μεν Πολιτεία θα έχει μόνιμα και ενδεχομένως περισσότερα έσοδα σε σχέση με τώρα, ενώ οι «πράσινοι» πιθανότατα θα πετύχουν καλύτερους όρους σε ό,τι αφορά το ποσό που θα πρέπει να δίνουν για την αποκλειστική χρήση του χώρου για την επόμενη δεκαετία. 

Την ώρα που ο Βοτανικός συνεχίζει να χρεώνει, η ΠΑΕ δεν μπορεί να πληρώσει το... ρεύμα!

 Θα επιχειρήσω να κάνω μια σύνθεση των τελευταίων γεγονότων όσο πιο αξιόπιστα γίνεται, αφού είναι αλήθεια ότι οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο! Προσφυγές, οικονομικά, Βοτανικός, Λεωφόρος!
Πάμε να τα βάλουμε στο... multi!
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δύο χρόνια μετά την τελευταία ενημέρωση (ενημερωτικό δελτίο), όπου γνωρίζαμε ότι η ΠΑΕ χρωστάει στην εταιρεία "Άκτωρας" 800.000 ευρώ, δεν γνωρίζουμε πόσο έχει ανέβει το μπιλιετάκι;

Παρέμεινε στις 800.000 ευρώ, ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ, διπλασιάστηκε; Απ' ότι γνωρίζω η ΠΑΕ δεν θέλει να συζητάει το θέμα. Το έχει βάλει κάτω από το χαλάκι...

Εάν δεν το είχε βάλει, θα είχε φροντίσει ν' απαντήσει στα διαδοχικά δημοσιεύματά μας. Και μην μου πει κανείς, ότι η ΠΑΕ δεν ασχολείται με τα γραφόμενά μας.

Γιατί το έκανε όταν ήμασταν "εμείς και εμείς". Δεν θα το έκανε τώρα που έχουμε γίνει μια ισχυρή φωνή;

Πάντως το μπιλιετάκι αυξάνεται!!! Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Τώρα θα μου πει κανείς έχει καμία λογική να αφήνει μια ΠΑΕ ένα χρέος να διογκώνεται; Προσωπικά μου φαίνεται παράδοξο.

Ωστόσο στη ζωή πολλά πράγματα δεν έχουν καμία λογική.

Όπως για παράδειγμα ότι ο Τοτσέ έκανε προσφυγή για 550.000 ευρώ, την ώρα που η ΠΑΕ χρεώνεται για τη φύλαξη του Βοτανικού και την παρουσία του γερανού με 800.000 ευρώ!

Διότι πρώτα πληρώνεις το... ρεύμα (τους ποδοσφαιριστές) και μετά πετάς λεφτά από το παράθυρο!

Εκτός και εάν το θέμα το χειρίζεται η ΓΗΠΕΛ, οπότε δεν χρειάζεται ν' ανησυχούμε! Θα μου πείτε δεν είναι η... παλιά ΓΗΠΕΛ, αλλά η νέα.

Εγώ θα πω το εξής: Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα!

Πάμε και στο γηπεδικό:

Δεν είμαι από αυτούς που θα πω ότι η Λεωφόρος θα πρέπει να ανακατασκευαστεί και να γίνει... 40.000 θέσεων. Μακάρι να γίνει.

Εγώ θα ήμουν χαρούμενος και με 25.000 - 30.000 θέσεις.

Ωστόσο μπορεί να μάς εξηγήσει κάποιος πώς θα αυξηθεί η χωρητικότητα ενός γηπέδου, που έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου;

Πώς θα αυξηθεί η χωρητικότητα, όταν ο τελευταίος νόμος το απαγορεύει;

Και για τον περιβόητο νόμο Μπιρμπίλη, αλλά και για τον τελευταίο νόμο Κατσιγιάννη, ΔΥΣΤΥΧΩΣ το aioniapistos.gr ήταν το μοναδικό site που φώναζε για τα εγκλήματα σε βάρος του Παναθηναϊκού!

Γι' αυτό πριν τάζουμε στον κόσμο λαγούς με πετραχείλια, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το παρελθόν. Εάν δεν το κάνουμε θα το βρούμε μπροστά μας.

Θεωρείται τυχαίο ότι το ΠΑΝ.ΚΙ. που είναι οι μοναδικοί που έχουν ψάξει το θέμα, λένε συνεχώς ότι θα πρέπει να αλλάξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το νομικό καθεστώς της "φυλάκισης" στη Διπλή Ανάπλαση και να απεμπλακεί η ΠΑΕ από το φιάσκο του Βοτανικού και τους λοιπούς... ενδιαφερόμενους;

Χωρίς στόπερ στην Κόρινθο

 Ξέμεινε από κεντρικούς αμυντικούς ο Παναθηναϊκός, αφού οι Κουτρουμπής και Ρισβάνης τραυματίστηκαν στην προπόνησης της Παρασκευής και οι Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλος έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες Κροατίας και Ελλάδας (Κ20) αντίστοιχα.

Ο Κουτρουμπής υποβλήθηκε σε θεραπεία λόγω μυϊκού τραυματισμού στον δεξιό ορθό κοιλιακό μυ. Αναμένεται να επανενταχθεί στις προπονήσεις την προσεχή Τετάρτη. Ο Ρισβάνης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξιό προσαγωγό και θα απουσιάσει από δύο-τρεις προπονήσεις.

Αυτό σημαίνει πως ο Γιάννης Αναστασίου θα δώσει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με την Κόρινθο στους «κομμένους» Πίντο και Βελάσκες ή θα προβεί σε αναγκαστικές «αλχημείες», με τους Μέντες και Σπυρόπουλο να είναι οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν και ως στόπερ.

Εξάστερος:Tη Δευτέρα η φάπα θα είναι... Διηπειρωτική!

 Μετά από πέντε ημέρες παραμονής στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα.

Οι πράσινοι έδωσαν συνολικά τέσσερα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κρήτη στα οποία και πήραν ισάριθμες νίκες. Πλέον το μυαλό όλων στρέφεται στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος με τον ολυμπιακό.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι δεδομένο πως είδε θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία στην ομάδα του κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κρήτη. Μάλιστα, πάνω σε αυτά αναμένεται να δουλέψει τις επόμενες ημέρες ώστε το Τριφύλλι να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμο στην πρεμιέρα. 

Μπάσκετ Παίδων: ΠΑΠΑΓΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ 61 - 64

 Νίκη και για τους παίδες του Παναθηναϊκού με 64-61 κόντρα στη μαχητική ομάδα του Παπάγου. Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με το Τριφύλλι να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα. 

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 32-27, 50-50, 61-64

Παναθηναϊκός: Θεοδωράκος 9, Σωτηρέλλος 14 (2), Μπαϊράμι,             
Σίραγας, Πρωτονοτάριος, Σακελλαρίου, Ιορδάνου 25(4), Παπαϊωάννου 5(1), Λιγνός 2, Μέρτικας, Καρβούνης 2, Γερονίκος 7


4η Αγωνιστική

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 62- 48

ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ 39- 48

ΓE ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 41- 59

ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 56- 65

ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ 61- 64

ΑΣΚ ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 61- 62

5η Αγωνιστική

Ημ/νία-Ωρα-Γήπεδο-Αγώνας-Σκορ

15/10/13 20:15 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ
15/10/13 20:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ - ΓE ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
15/10/13 20:30 Π.Α.Κ. ΔΑΙΣΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 
15/10/13 20:30 ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ
15/10/13 20:30 ΑΠ.ΝΙΚΟΛ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ-ΑΣΚ ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ
15/10/13 20:30 ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η βαθμολογία (4αγ.)

1.ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ8
2.ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ8
3.ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ7
4.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ7
5. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ6
6. ΑΣΚ ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ6
7. ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ6
8. ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ6
9. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ5
10. ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ5
11.ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ4
12. ΓE ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ4

Μπάσκετ Εφήβων Ανδρών: Κ.Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο 30-99

 Σαρωτική νίκη εκτός έδρας για τους έφηβους του Τριφυλλιού με 99-30 την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ ΕΣΚΑ.  

Δεκάλεπτα : 6-29 , 12-52 , 24-79 , 30-99 

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Σπυριούνης, Χριστοδούλου 6, Ερεβμπενάζιε 7, Μαγιντομπε 3(1), Ταμπίζιβας 13, Μακρυγιάννης 6, Φωτεινάκης, Διαμαντάκος 17, Χαραλαμπόπουλος Β. 16 (1), Τσούπρος 12, Ναβάρο 6, Σταυριανόπουλος 13

4η Αγωνιστική

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΑ 56- 72
ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ-ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ/ΝΩΝ 69- 35
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 54- 69
ΚΑΛΑΘ/ΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 52- 48
ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ 30- 99
ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 64- 60

Επόμενη αγωνιστική:

Ημ/νία-Ωρα-Γήπεδο-Αγώνας-Σκορ
15/10/13 21:45 ΖΩΓΡΑΦΟΥΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΑ - ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ
15/10/13 21:45 ΡΟΥΦ  ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ/ΝΩΝ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ
15/10/13 21:45 Π.Α.Κ. ΔΑΙΣΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΚΑΛΑΘ/ΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
15/10/13 21:45 ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
15/10/13 21:45 ΑΠ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ - ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
15/10/1321:45ΥΜΗΤΤΟΥΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η βαθμολογία (4αγ.)

1.ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΑ8
2.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ7
3.ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ7
4.ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ7
5.ΚΑΛΑΘ/ΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ7
6.ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ6
7. ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ/ΝΩΝ6
8. ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ5*
9. ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ5
10. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ4
11.ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ4
12. ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ3*

* έχουν ένα αγώνα λιγότερο.
 

Σκοποβολή:Τρίτη θέση ο Κόκκινος!

Με τη συμμετοχή τριών αθλητών του Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ο πρώτος απ' τη σειρά 8 αγώνων που διοργανώνει ο ΑΣΣΕ ΕΑΣ για την περίοδο Οκτωβρίου 2013 – Μαϊου 2014 στο σκοπευτήριο του στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ. Συμμετείχαν 13 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 7 συλλόγους.

Ειδικότερα είχαμε τις συμμετοχές των Δημήτρη Κατσίρη, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση (540/600) και του Γιάννη Καμπούρη που ήρθε 5ος (534/600) στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών. 

Τέλος, στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών ο Νίκος Κόκκινος ήρθε 3ος με 546/600.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Δράση το Σαββατοκύριακο για το Τριφύλλι

Σαββατοκύριακο με φουλ δράση για την επιτραπέζια αντισφαίριση του Παναθηναϊκού Α.Ο σε άνδρες και γυναίκες. Οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν αύριο τον Έσπερο εκτός έδρας στις 5μ.μ ενώ νωρίτερα στις 11.30 οι "πράσινες" αγωνίζονται κόντρα στο Ελληνικό. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Ανδρών
Σαββάτο (12/10|)
ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΩΡΑ 17:00
Κυριακή (13/10)
ΑΟ ΚΑΡΕΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΩΡΑ 11:00


Γυναικών
Σαββάτο (12/10)   
ΑΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΩΡΑ 11:30
Κυριακή (13/10)
ΑΟ ΚΑΡΕΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  ΩΡΑ 11:00
 

Το Δέκατο Ένατο Πρωτάθλημα του Εξάστερου!

Το "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ DEVOTION" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 33 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τρίτος το 1983 στο πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά επέστρεψε στην κορυφή ένα χρόνο αργότερα. Με ρεκόρ 24-2 (2298-1823) ισοβάθμισε με τον Άρη. Τις «διαφορές» των δύο ομάδων έλυσε ένας αγώνας μπαράζ στην Κέρκυρα. Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 80-76 και κατέκτησαν τον τίτλο. Το «τριφύλλι» είχε και πάλι έναν σκόρερ ανάμεσα στους κορυφαίους της διοργάνωσης, τον Τάκη Κορωναίο, ο οποίος βρέθηκε στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας με 607 πόντους.

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Κορωναίος, Βίδας, Ιωάννου, Στεργάκος, Κοκολάκης, Ανδρίτσος, Κάππος, Σκροπολίθας, Σωτηρίου, Τόλιας, Πολίτης, Τσαντίλης, Καλογερόπουλος. Προπονητής: Μιχάλης Κυρίτσης

Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών 1983-1984
Πρωταθλητής: Παναθηναϊκός
Το πρωτάθλημα μπάσκετ 1983/84 ήταν ένα από τα ανταγωνιστικώτερα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα. Κύριοι διεκδικητές του τίτλου ήταν ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Στις 14 Απριλίου του 1984 πραγματοποιήθηκε η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό να νικά εύκολα τον Ηρακλή με 90-53 και τον Άρη να νικά την ΑΕΚ με 84-94 εκτός έδρας. Οι δύο ομάδες ισοβάθμσαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ορίστηκε αγώνας μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή δέκα ημέρες αργότερα, στο ουδέτερο γήπεδο της Κέρκυρας. Εκεί, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 80-76 και κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Νίκος Γκάλης.
Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Βαθμοί Νίκες Ήττες Πόντοι
1 Παναθηναϊκός 50 24 2 2288-1825
2 Άρης 50 24 2 2469-1925
3 ΠΑΟΚ 48 22 4 2124-1823
4 Πανιώνιος 44 18 8 1997-1921
5 ΑΕΚ 44 18 8 1973-1897
6 Ιωνικός Νίκαιας 40 14 12 2285-2284
7 Ολυμπιακός 39 13 13 2063-2062
8 Ηρακλής 39 13 13 2016-2099
9 Πανελλήνιος 35 9 17 1885-2017
10 Περιστέρι 33 7 19 1649-1803
11 Λάρισα 33 7 19 1872-2139
12 Απόλλων Πάτρας 32 6 20 2021-2295
13 ΒΑΟ 31 5 21 1989-2234
14 Δημόκριτος 30 4 22 1753-2190

Μπαράζ πρωταθλήματος

24 Απριλίου 1984, Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-ΑΡΗΣ 80-76 (34-36)

Παναθηναϊκός (Κυρίτσης): Κορωναίος 10 π., Στεργάκος 17 π., Κάττπος 20 π., Ιωάννου 2 π., Ανδρίτσος 20 π., Βίδας 6 π., Σκροπολίθας 5 π..

ΑΡΗΣ (Ιωαννίδης): Ρωμανίδης 7 π., Κοκολάκης 9 π., Γκάλης 39 π., Νικήτας 14 π., Φιλίππου 7 π., Σταμάτης, Τσαχτάνης, Δοξάκης, Παραμανίδης.