Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Καϊμακόγλου και Βουγιούκας και επισήμως ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!


Δύο ακόμη Έλληνες παίκτες που έχουν ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, όντας πρωταγωνιστές στις ομάδες που αγωνίζονταν, προστέθηκαν στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Ίαν Βουγιούκας είναι από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια και επίσημα παίκτες του «τριφυλλιού».
Ο Καϊμακόγλου (2.05, 1983) ξεκίνησε την καριέρα του από τους Κυρίαρχους, συνέχισε στον Κρόνο, μεταπήδησε στη Νήαρ Ηστ, για να συμφωνήσει το 2004 με το Μαρούσι όπου παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 2009-10, έχοντας ήδη και την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα Ανδρών (Ευρωμπάσκετ 2009) και ένα χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2002). Τα βήματα έγιναν σταδιακά στην καριέρα του, μέχρι να φτάσει στον Παναθηναϊκό, το «μεγάλο άλμα» όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος.
«Χρόνια περίμενα να κάνω το μεγάλο άλμα. Έφτασε και για μένα αυτή η στιγμή. Είμαι χαρούμενος, ενθουσιασμένος που μου δίνει αυτή την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Και δεν μένω μόνο στις ευχαριστίες. Είναι και οι απαιτήσεις πολύ μεγαλύτερες και νομίζω ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα μεγαλύτερο ρόλο στο Μαρούσι και αυτό με έκανε να αισθανθώ πιο έτοιμος. Καταλαβαίνω ότι στον Παναθηναϊκό θα αντιμετωπίσω μια τελείως διαφορετική κατάσταση, θα είναι μια καινούρια αρχή για μένα. Το σκεπτικό μου είναι ένα: Να είμαι εκεί για την ομάδα, να κάνω ότι μου πουν οι προπονητές μου, να δώσω ότι μπορώ περισσότερο. Και εύχομαι η ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους που και φέτος έχει θέσει. Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό είναι οι τίτλοι. Η ομάδα έχει κατακτήσει ήδη πολλούς και στοχεύει σε ακόμη περισσότερους. Γιατί αυτό που μένει όταν τελειώσει η καριέρα ενός αθλητή είναι αυτό: Οι τίτλοι. Είναι μεγάλο κίνητρο για μένα. Μεγαλύτερη ευχή είναι να είμαστε όλοι υγιείς, για να μπορούμε να πανηγυρίσουμε στο τέλος της χρονιάς και πάλι τίτλους».
Ο Βουγιούκας (2.11, 1985) έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Άρη Γλυφάδας, συνέχισε στον Ηλυσιακό, για να φτάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο κολλέγιο Σεντ Λιούις όπου έμεινε μέχρι το 2007. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, όπου ουσιαστικά όμως δεν αγωνίστηκε. Αντίθετα, αγωνίστηκε στον ΑΓΟ Ρεθύμνου και στον Πανελλήνιο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, προκαλώντας το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, στον οποίο και ανήκει πλέον. Έχει κλήσεις στην Εθνική Ανδρών και δύο μετάλλια με τις «μικρές» Εθνικές (Αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2005, Χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2003).
«Είμαι ενθουσιασμένος από τη συμφωνία μου με τον Παναθηναϊκό. Και πραγματικά ανυπομονώ ήδη να αρχίσει η προετοιμασία, να βρεθώ με τους νέους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο. Μετά και από μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας κέρδισα σε χρόνο και εμπειρίες, νιώθω ότι είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα. Καταλαβαίνω ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές, ότι οι απαιτήσεις είναι ψηλότερες, αλλά ο στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάζει ψηλά, πάντα θέτει ψηλούς στόχους και κάθε χρονιά ξεκινά «βλέποντας» και τους τρεις τίτλους. Ευχή όλων είναι να υπάρχει υγεία, καθώς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όλοι θα προσπαθήσουμε μόνο για το καλύτερο δυνατό».

Τέλος και επίσημα ο Μόρις...ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΗΔΗ ΜΑΥΡΕΣ ΠΛΕΡΕΖΕΣ!!!


Λύθηκε το συμβόλαιο του Μόρις με τον Παναθηναϊκό κάτι που αποτελούσε εξάλλου τυπική διαδικασία, αφού εδώ και 2 χρόνια αποτελούσε ξένο σώμα.

Και επίσημα παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Νοτιοαφρικανός κεντρικός αμυντικός, Νασίφ Μόρις. Την είδηση γνωστοποίησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα.

Οι δύο πλευρές έλυσαν την συνεργασία τους κοινή συναινέσει, αφού ο Μόρις δεν είχε θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ο Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής δοκίμασε τις δυνάμεις του για δύο χρόνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά τόσο στην Σανταντέρ, όσο και στην Ουέλβα δεν κατόρθωσε να στεριώσει. Η πράσινη ΠΑΕ ευχαρίστησε τον Μόρις για την προσφορά του στον σύλλογο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Νασίφ Μόρις. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».