Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Με πίστη για τη νίκη στο Μάριμπορ!

 Με αισιοδοξία και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός για τη Σλοβενία, όπου το βράδυ της Πέμπτης (22:05, ζωντανά στον ΑΝΤ1) θα αντιμετωπίσει τη Μάριμπορ, για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.
Κατά την αναχώρηση της "πράσινης" αποστολής, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έστειλε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα ενόψει της συνέχειας, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα στις τάξεις της ομάδας. "Πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε ομάδα και να παίξουμε όλοι μαζί. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Ελπίζω αυτή η δουλειά να αποφέρει καρπούς. Αν όλοι μαζί και όλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μείνουμε ενωμένοι τότε θα έχουμε καλά αποτελέσματα, όποια ομάδα κι αν αντιμετωπίσουμε", τόνισε σχετικά ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός.
Από τη μεριά του, ο Χάρης Μαυρίας τόνισε πως οι "πράσινοι" είναι έτοιμοι για το παιχνίδι με τη Μάριμπορ και εξέφρασε την ελπίδα του για ένα θετικό ξεκίνημα στη διοργάνωση. "Η Μάριμπορ είναι πολύ καλή και υπολογίσιμη ομάδα. Έχουμε προετοιμαστεί γι αυτό το ματς. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας στη διοργάνωση και να κερδίσουμε κάτι καλό από αυτό τον όμιλο. Το πρωτάθλημα και η Ευρώπη είναι στόχοι που θέλουμε να κυνηγήσουμε. Είμαστε καλή ομάδα και μέσα από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ψυχολογία και να αναδείξουμε τις δυνατότητες μας", ανέφερε ο Μαυρίας.

Δηλώσεις έκανε και ο Στέργος Μαρίνος, ο οποίος έθεσε ως στόχο του Παναθηναϊκού τη νίκη κόντρα στη Μάριμπορ. "Έχουμε ένα ματς με ένα δύσκολο αντίπαλο και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Έχουμε δει κάποια στοιχεία από τα βίντεο, μας έχει ενημερώσει και το προπονητικό επιτελείο για τα στοιχεία της, βασίζεται στην ομαδικότητα και όχι τόσο στο ατομικό στοιχείο. Χρειάζεται προσοχή, όμως είμαστε καλύτερη ομάδα και πρέπει να νικήσουμε", επισήμανε ο Μαρίνος.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!

 Ολοκληρώθηκε η κλήρωση της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13, με τον μεγάλο χορηγό του πρωταθλήματος, τον ΟΠΑΠ, να υποδέχεται την οικογένεια του επαγγελματικού μπάσκετ στα γραφεία του, στο Περιστέρι (Λεωφόρος Κηφισού 62).
Η κλήρωση ανέδειξε το μεγάλο ματς ΤΟΥ ΕΞΑΣΤΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ με "ΤΗΝ ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ολυμπιακο να διεξαχθει στις Στις 14 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ στις 27 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικα το πρόγραμμα παρακάτω: