Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

COBRA ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ...!!!


Επιστροφή στις νίκες για Παναθηναϊκό και μαζί του επιστροφή στα γκολ και για τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έδειξε την κλάση του στον αγώνα με τη Λάρισα, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0.
Οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, παρά τον άθλιο αγωνιστικό χώρο, και έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό για την διεκδίκηση του τίτλου, διατηρώντας το +6 από τον Ολυμπιακό.
Κορυφαίος ο Τζιμπρίλ Σισέ πετυχαίνοντας τα δύο από τα τρία τέρματα του Τριφυλλιού, ενώ είδαμε και μια πολύ καλή παρουσία από τους δύο πλάγιους μπακ του Τριφυλλιού Λουκά Βύντρα και Νίκο Σπυρόπουλο, οι οποίοι δημιούργησαν τα τρία γκολ, ενώ ιδιαίτερα κινητικός ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Σωτήρης Νίνης το τρίτο γκολ για τους «πράσινους», μεγάλο βαθμό παίρνει και ο Σιμάο Μάτε, που δεν άφησε να φανεί το κενό του Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Ο αγώνας
Εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης ο βαρύς αγωνιστικός χώρος φάνηκε πως θα δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων.
Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν μπήκαν δυνατά στο ματς, επιτρέποντας στους παίκτες της Λάρισας να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν και κάποια ευκαιρία. Μετά από μόλις είκοσι λεπτά παιχνιδιού υπήρξε διακοπή μετά από ρίψη βεγγαλικών. Οι οπαδοί των γηπεδούχων αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο σε απόφαση του Δαλούκα να υποδείξει φάουλ σε προσπάθεια του Βιέρα να μπλοκάρει την μπάλα. Ο τερματοφύλακας της Λάρισας γλίστρησε στο τερέν και βγήκε εκτός περιοχής με την μπάλα στα χέρια, με συνέπεια να υποδειχτεί φάουλ υπέρ των «πρασίνων» και ο ίδιος να δει κίτρινη κάρτα.
Όταν μετά από περίπου δέκα λεπτά το παιχνίδι ξανάρχισε κανονικά, είδαμε άλλο ματς. Το «τριφύλλι» φάνηκε να ξυπνάει και πήρε τα ηνία του αγώνα χάνοντας ευκαιρίες για γκολ. Κεφαλιά του Βύντρα μετά από κόρνερ στο 26’ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα, σουτ από τον Κατσουράνη αποκρούστηκε από τον Βιέρα. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων «μίλησε» και στο 33’, σταματώντας εντυπωσιακά καρφωτή κεφαλιά του Καντέ. Η υπεροχή του Παναθηναϊκού δεν μετουσιώθηκε σε γκολ κι έτσι όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε χωρίς σκορ.
Φτάνοντας στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, «μίλησε» η κλάση του Τζιμπρίλ Σισέ. Σε δύο φάσεις που έμοιαζαν σαν να βγήκαν με καρμπόν, ο Γάλλος χτύπησε δύο φορές. Ο πολύ καλός Σπυρόπουλος έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Σισέ με «μαγικό» άγγιγμα της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα κάποιοι θα πίστεψαν ότι έβλεπαν ακόμα ένα ριπλέι της ίδιας φάσης, αλλά δεν ήταν έτσι. Σπυρόπουλος και Σισέ έκαναν το ίδιο «κολπάκι» και ο σέντερ φορ του «τριφυλλιού» στην καρδιά της περιοχής ξανασκόραρε, κάνοντας το 2-0 και φτάνοντας στα 17 προσωπικά τέρματα στη Σούπερ Λίγκα.
Έτσι όπως εξελίχθηκε το τέλος του πρώτου μέρους, η Λάρισα ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά, όμως οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν μπορούσαν, ακόμη και μετά τις αλλαγές του Έλληνα τεχνικού, να κάνουν κάτι αξιόλογο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 90’ παιχνιδιού, η ΑΕΛ δεν έκανε ούτε μια αξιόλογη ευκαιρία. Το μόνο ενδιαφέρον από ένα σημείο και μετά ήταν το αν ο Σισέ θα πετύχαινε και άλλο γκολ σε μια προσπάθεια να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε προ ημερών, ότι δηλαδή θα σκοράρει όσες φορές χρειαστεί, προκειμένου ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Τελικά δεν τα κατάφερε, αλλά το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 79’ από τον Σωτήρη Νίνη που με προβολή χρίστηκε σκόρερ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Σπουδαία εμφάνιση, εκτός από τις δύο ασίστ, έκανε ο Νίκος Σπυρόπουλος, ενώ ο Σεμπάστιαν Λέτο κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια, δημιουργούσε πονοκέφαλο και πρόβλημα δίχως λύση για τους αμυνόμενους.