Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ο Πάνθηρας έπνιξε τα "Πράσινα γατάκια"..........Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Παναθηναϊκό μας....

 Στην πρώτη σοβαρή δοκιμασία στο πρωτάθλημα, ο νεανικός Παναθηναϊκός πιάστηκε μετεξεταστέος! Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 3-0 από τον ψυχωμένο Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη δείχνοντας τις αδυναμίες τους, οι οποίες “κρύφτηκαν” στην πρεμιέρα, χάρη στην ευνοϊκή εξέλιξη που είχε το ματς για το Τριφύλλι. Σε κακή μέρα ο Καπίνο, άφαντος ο Ζέκα, αρνητικός ο Μέντες (αποβλήθηκε στο 85’) μπήκε αργά ο Μπεργκ και απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Τα γκολ των κυανέρυθρων οι Αραβίδης, Κολοβός και Μαρινάκης (αυτ.). 

Με τον Μενδρινό να κάνει ντεμπούτο για τη φετινή χρονιά και τον Αραβίδη μοναδικό προωθημένο σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Πανιώνιος από το Νίκο Παντέλη. Στην αντίπερα όχθη, Γιάννης Αναστασίου, προτίμησε τον Λαγό αντί του Αμπεϊντ στη μεσαία γραμμή, ενώ Σίλντενφελντ και Ζέκα ξεκίνησαν κανονικά στο βασικό σχήμα του Τριφυλλιού σε σχήμα 4-3-3.
Οι πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά με τον Ζέκα φανερά εκτός αγώνα, δεν πατούσαν την αντίπαλη περιοχή και απειλούσαν μόνο με κάποια μακρινά σουτ, τα οποία δεν ανησύχησαν τον Γιαννακόπουλο, πλην ίσως 1-2 προσπαθειών του Καρέλη.

Απ' την άλλη, ο Καπίνο δεν έδειχνε να πατάει καλά στο ματς. Απ' την αρχή και σε 1-2 περιπτώσεις προέβη σε λανθασμένες μεταβιβάσεις όταν του γύριζαν την μπάλα προς τα πίσω και γενικά έδειχνε να μην είναι σε καλή βραδιά. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στο 40', όταν στο πρώτο σουτ του Πανιωνίου εντός εστίας, η μπάλα πήγε στα δίχτυα.

Συγκεκριμένα, ο Κολοβός έβγαλε ωραία κάθετη στον Αραβίδη, ο οποίος άδειασε τον Κουτρουμπή και με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή στην γωνία του Καπίνο άνοιξε το σκορ για τους κυανέρυθρους μέσα σε έξαλους πανηγυρισμούς από 3.000 οπαδούς.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Αναστασίου έριξε στη μάχη τον Μπεργκ αντί του Λαγού μετατρέποντας το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1 με τον Σουηδό να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, στο 47' από κεφαλιά πάσα του Μπαϊράμι ο Μπεργκ με γυριστό σουτ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το σκορ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιαννακόπουλου στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του Τριφυλλιού.

Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Αραβίδη να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά πιεζόμενος από τον Σίλντενφελντ σούταρε άουτ. Ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ για να ισοφαρίσει στο 63', όταν μετά από σέντρα του Μπαϊράμι, ο Σουηδός έβαλε την προβολή, αλλά ο Γιαννακόπουλος με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά το σουτ του Καρέλη βρήκε στους αμυνόμενους...

Η ισοφάριση δεν ήρθε σ' αυτό το σημείο και λίγο αργότερα έγινε το 2-0 για τον Πανιώνιο. Ο Κολοβός απέφυγε με ωραίο τρόπο τον Μαρινάκη και με σουτ στην αριστερή γωνία του Καπίνο έγραψε το 2-0, που ήταν και η... ταφόπλακα για τις όποιες ορέξεις είχαν οι πράσινοι για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 80' όταν από κάθετη του Μενδρινού, ο Ντούνης βγήκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Καπίνο, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα των πρασίνων, και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Μέντες σφράγισε την κάκιστη εμφάνισή του με αποβολή (δεύτερη κίτρινη κάρτα) με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο...

Ο... όλεθρος για το Τριφύλλι ολοκληρώθηκε στο 89' με τον Αραβίδη (με την βοήθεια και του Μαρινάκη) με προβολή να γράφει το 3-0 (σ.σ. το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ από την Λίγκα), ενώ ο Μενδρινός στις καθυστερήσεις σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων...

Πανιώνιος:
Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρντι, Κούρος, Παναγιωτούδης (59’ Ντούνης), Μητρόπουλος, Μενδρινός, Λάσνικ (66’ Καλτσάς), Κολοβός (79’ Πάνος), Αραβίδης.
Παναθηναϊκός: Καπίνος, Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Νάνο, Μέντες, Λαγός (46’ Μπεργκ), Ζέκα, Μπαϊράμι (85’ Αμπέιντ), Καρέλης (66’ Μουζακίτης), Ντίνας.

 
Υ.Γ. Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Παναθηναϊκό μας....
Υ.Γ.2 Προπονητικό πείραμα Αναστασίου σε αυτή την ομάδα δέν χωράνε ο Βιτόλο ο Σο και ο Φιγκερόα;