Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έσβησε τον Απόλλωνα Πάτρας!

 Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης από την αρχή και επιβλήθηκε του Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ με 91-60 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.
Πολλές φορές έχουν δηλώσει παίκτες, αλλά και τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, ότι θέλουν να ξεκινούν δυνατά στους αγώνες. Σήμερα το έκαναν πράξη. Ξεκίνησαν καλύτερα (6-0, 1’37’’) και απάντησαν άμεσα όταν ο Απόλλωνας πλησίασε (8-5 στο 3’, 10-7 στο 3’40’’). Τέσσερις πόντοι από τον Ξανθόπουλο, δύο από Γκιστ και δύο από τον Σχορτσανίτη οδήγησαν στο 18-7 (7’20’’) και ουσιαστικά από το σημείο αυτό και μετά οι «πράσινοι» δεν ξανακοίταξαν πίσω. 
Η προσπάθεια στην άμυνα, με πίεση στην μπάλα σε κάθε φάση και σε κάθε σημείο του γηπέδου, η μαχητικότητα και η επιβολή του ρυθμού, έδωσε στον Παναθηναϊκό τις ιδανικές συνθήκες για να δημιουργήσει και να αυξήσει σταδιακά τη διαφορά, η οποία έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της στο 14’ (43-19, +24). Από το σημείο αυτό και ως την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες κυμάνθηκε κοντά στους 20 πόντους και το 58-35 να σφραγίσει την ολοκλήρωση του εικοσαλέπτου.
Η απόσταση αυξήθηκε περισσότερο ανάμεσα στους δύο αντιπάλους στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν δύο τρίποντα από Ματσιούλις και Ούκιτς την εκτόξευσαν στο +30 (65-35, 24’) και λίγο αργότερα για να φτάσει στο +31 με τρίποντο αυτή τη φορά από τον Βασίλη Ξανθόπουλο (72-41, 28’15’’). Ο Σχορτσανίτης φρόντισε η διαφορά αυτή να κλείσει και το τρίτο δεκάλεπτο (76-45). Ο ίδιος οδήγησε στο +33 με την επανέναρξη της αναμέτρησης (78-45, 30’20’’) και δύο βολές του Χάρη Γιαννόπουλου στο +34 (86-52, 33’35’’). Η αυλαία έπεσε με το τελικό 91-60.
Δεκάλεπτα: 28-14, 58-35, 76-45, 91-60
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης14 , Μπράμος 4, Ματσιούλις 8, Καπόνο 12, Ούκιτς 13, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 5, Γκιστ 12, Ξανθόπουλος 7, Γιαννόπουλος 2, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης
Απόλλων Π (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 22, Αργυρόπουλος 7, Καπερώνης, Γκραντ 8, Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 1, Λυμπέρης 3, Κλάιμπερ 15, Μολφέτας 2, Τέρνερ, Κρόλο


πηγή:http://www.paobc.gr

Όποιος σχεδίασε το αραβικό φιάσκο ξαναφέρνει σε πρώτο πλάνο «λύση Βαρδινογιάννη»!

Και τώρα, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιος μεθόδευσε έτσι την όλη ιστορία με τους Αραβες ώστε να καταλήξει σε φιάσκο.

Γιατί πίσω απ” όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό υπάρχει η ουσία: Οποιος σχεδίασε και καθοδήγησε όλη τούτη την 15μηνη περιπέτεια, έβαλε πια σε πρώτο πλάνο, θέλοντας ή μη, την ανάγκη επιστροφής του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό. Απ” όποια μεριά και να το δει κανείς, μοιάζει, πλέον, ο μόνος που μπορεί να τον γλιτώσει από τη χρεοκοπία.

Και μπορεί ο πρόεδρος Αλαφούζος να μην ψάχνει τον… διάδοχό του, αλλά από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο χρόνος πιέζει να βρεθεί ένας σοβαρός επενδυτής, να ρίξει τα ζεστά του λεφτά και να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, χωρίς τις υστερίες του παρελθόντος… Από τη στιγμή που οι μέτοχοι έχουν κάνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην άκρη και το πείραμα της λαϊκής βάσης αποδείχτηκε τρύπα στο νερό, δεν μένει παρά μόνο κάποιος με λεφτά.

Ποιος; Μα… ο Βαρδινογιάννης!

Φυσικά, ακόμη κι ο ίδιος ξέρει πως δεν τον παίρνει να κάνει έστω και απλή σκέψη πιθανής επιστροφής. Το μυαλό της πλειονότητας στην κερκίδα βρίσκεται τα τελευταία 5-6 χρόνια σε μονόδρομο…

* Παλιότερα του ζητούσαν να γίνει Κόκκαλης στη θέση του Κόκκαλη.

* Μετά τον έσυραν στην πολυμετοχικότητα.

* Στο τέλος τον ανάγκασαν να φύγει επειδή δεν γούσταραν τη «λογιστική λογική» του και την «ανικανότητά» του να διαχειριστεί το κλαμπ. «Στο πλοίο των ονείρων μας δεν ανέβηκες ποτέ», έλεγε κάποτε ένα πανό!

* Και τώρα, μετά την κατάληξη που είχε το σίριαλ με τους Σαουδάραβες, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη χειρότερα γι” αυτόν, παρότι οι πιο ψύχραιμοι τον θεωρούν τη μόνη λύση.

Πράγματι, είναι τέτοια η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τόσο θλιβερό το περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο που κανένας Ελληνας επιχειρηματίας-επενδυτής δεν έχει τη διάθεση να ποντάρει έστω μισό ευρώ σε μιά ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που συντηρήθηκε όλους αυτούς τους μήνες με τόσο πειστικό τρόπο η υπόθεση με τον Τσάκα και τους πρίγκιπες.
Και το αποτέλεσμα της όλης μεθόδευσης ήταν να φανεί σε όλους όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται ότι ο μόνος άνθρωπος με λεφτά που έχει τη δυνατότητα να σώσει την κατάσταση απομένει εκείνος που έδιωξαν κακήν κακώς οι διάφοροι… «Τζίγγερ πούλα», επειδή (μεταξύ άλλων) είχε… καβούρια στην τσέπη!

Πρόβλημα, βέβαια, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου και ειδικότερα οι οργανωμένοι τον έχουν -ακόμη περισσότερο τώρα- στην μπούκα. Και φυσικά, μέσα σε τέτοιο κλίμα, ο ίδιος (πέρα από το τι μπορεί κατά βάθος να θέλει…) δεν πρόκειται να το αποφασίσει με τον κίνδυνο να του βρίζουν πάλι την οικογένεια καμιά χιλιάδα αληταράδες κάθε Κυριακή στο γήπεδο, όσα και να βάζει.

Ομως, η ουσία δεν αλλάζει: τρίτη λύση δεν υπάρχει.

Κατάφατσα με τη χρεοκοπία

Επρεπε να ήταν κάποιος με μια κρυφή κάμερα σε μια καφετέρια, Παρασκευή μεσημέρι, να χαζεύει και να καταγράφει τις αντιδράσεις των Παναθηναϊκών μόλις έμαθαν ότι η πλευρά του πρίγκιπα ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να καταθέσει τα λεφτά. Οι μισοί πλακώνονταν και βρίζονταν με τους άλλους μισούς γύρω από το αν θα πρέπει να δοθεί αυτή η παράταση ή αν θα ήταν καλύτερα να διώξουν τον Τσάκα για «να σταματήσει το παραμύθι». Την ίδια ώρα διάφορα παπαγαλάκια πανηγύριζαν μαζί με οργανωμένους οπαδούς επειδή χάλασε το ντιλ και… δικαιώθηκαν.

Εχοντας συνηθίσει όλοι αυτοί τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις χωρισμένοι σε στρατόπεδα βαρδινογιαννικών, βγενοπουλικών, πατερικών και δεν ξέρω τι άλλο, μοιάζει λογικό να αντιμετωπίζουν και τη σημερινή πραγματικότητα με ίδιες συμπεριφορές. Ελάχιστοι από εκείνους που τσακώνονται μπορούν να μπουν στη λογική να σκεφτούν το πραγματικό πρόβλημα της ομάδας, που είναι η έλλειψη ανθρώπου με διάθεση να πληρώσει τα χρέη και να βάλει μπροστά ένα σχέδιο σωτηρίας.

Το πριγκιπικό στόρι είναι απλά ένα μόνο κομμάτι του παζλ, που αν δεν το δούμε ολόκληρο και συμπληρωμένο, σίγουρα θα χάσουμε και τον μπούσουλα και την ουσία.
Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή εφαρμόζει αναγκαστικά ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας ασυνήθιστο για το κλαμπ. Στην πραγματικότητα ψάχνει για τζάμπα παίκτες που δεν μπορούν να βρουν συμβόλαια πουθενά. Τους βαφτίζει «ταλέντα» και «επενδύσεις για το μέλλον», τους φέρνει διώχνοντας τα άλλα σαπάκια που είχε πλασάρει το καλοκαίρι, διώχνει αναγκαστικά και τους όποιους καλούς ποδοσφαιριστές διέθετε ώς τώρα επειδή είναι ακριβοί και προχωράει σ” ένα (μη) πλάνο μέσα σε απόλυτο σκοτάδι.

Το πράγμα δεν βγαίνει. Αν κάνουμε την καθόλου παράλογη υπόθεση ότι του χρόνου η ΠΑΕ δεν θα έχει έσοδα από συμμετοχή σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση και θα κατεβάσει ομάδα με ρόστερ επιπέδου Αστέρα Τρίπολης ή Ξάνθης, τότε καταλαβαίνουμε πως η ποδοσφαιρική εταιρεία είναι από τώρα χρεοκοπημένη.

Και να πάρει, δηλαδή, αυτό το δάνειο που λένε, με εγγυητή τον Αλαφούζο ή τον Πολέμη, θα είναι δώρον άδωρον από τη στιγμή που τα χρέη έχουν φτάσει στα 28-30 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι τα όποια δανεικά θα γίνουν φύλλο και φτερό μέσα σε μια μέρα, με καμία απολύτως δυνατότητα αποπληρωμής.

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος εφιάλτης: μια ομάδα που δεν χρωστούσε ποτέ ούτε δραχμή, να έχει βρεθεί ξαφνικά δεμένη χειροπόδαρα από κακή διαχείριση και επιδείξεις νεοπλουτισμού των ανθρώπων της πολυμετοχικής εποχής.



πηγή:http://www.efsyn.gr