Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ Τμήμα ΜΠΑΣΚΕΤ Γυναικών....





Το 1937 δημιουργήθηκε το τμήμα του γυναικείου μπάσκετ του Παναθηναϊκού που έτεινε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο παραμελημένα τμήματα του ερασιτέχνη.
Ο ύμνος όμως το λέει ξεκάθαρα, "πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινέ" και έτσι, με 3 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδος, το τμήμα αυτό φρόντισε να βάλει το λιθαράκι του στα πολυπληθή τρόπαια του συλλόγου.
Το 1998 ήρθε το πρώτο πρωτάθλημα, ακολούθησε το νταμπλ του 2000 ενώ το πρωτάθλημα του 2005 ήταν η τελευταία επιτυχία της ομάδας. Ακολούθησαν τρεις απογοητευτικές χρονιές με ισάριθμες έκτες θέσεις όμως εμείς θα είμαστε εκεί, στον Τάφο, κάθε Κυριακή να τραγουδάμε δυνατά, να τραγουδάμε περήφανα για τις κοπέλες και το τριφύλλι που έχουμε και έχουν στην καρδιά.
Σιαμαντούρα, Χατζηορίδου, Τριαλώνη, Νικολαίδου, Μάλτση, Παπαηλία, Τζομπανάκη, Παπαδήμου είναι μερικές από τις παίκτριες που έχουν φορέσει την πράσινη φανέλα και έχουν γράψει την δική τους ιστορία.
Είναι καιρός λοιπόν και με αφορμή την μεγάλη επιτυχία του γυναικείου μπάσκετ του Αθηναϊκού και την κατάκτηση του eurocup,και με κληρονομιά τις τεραστιες επιτυχίες του αντρικού τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού να στηριχτει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έτσι ώστε να επανέλθει γρήγορα στους ενχώριους τίτλους και να οικοδομήσει μια αντίστοιχη αυτοκρατορία στα Ευρωπαϊκά κύπελλα με ολόλαμπρο παράδειγμα την ομαδάρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ ΦΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!