Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μπάσκετ Εφήβων Ανδρών:Πρεμιέρα με ήττα για τους Έφηβους

 Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της η Εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της γνωρίζοντας την ήττα με 77-72 από τον Φιλαθλητικό. Μεγάλη εμφάνιση από Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο.
Η νέα εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τους αγώνες της. 

Οι πιτσιρικάδες του Παποαδόπουλου μπορεί να ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στην έδρα του Φιλαθλητικού. Με πρωτεργάτες τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο το Τριφύλλι πήγε στο ημίχρονο όντας μπροστά με 13 (31-44). 

Η πίεση των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τη μεγάλη τους ευστοχία έξω από τη γραμμή του τριπόντου ήταν εκείνη που ανέτρεψε το ματς και έδωσε τελικά τη νίκη στον Φιλαθλητικό. Παράλληλα, αξίζει να επισημάνουμε ότι το ντεμπούτο τους με την ομάδα του Τριφυλλιού έκαναν οι Ναβάρο, Τσούπρος και Μακρυγιάννης. 

Φιλαθλητικός - Παναθηναϊκός 77-72

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:
13-24, 31-44, 61-57, 77-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Χριστοδούλου 1, Κακαργιάς 3 (1), Ερεμπενάζιε 9, Ναβάρο 7 (1), Τσούπρος 3 (1), Ταμπίζιβας, Μακρυγιάννης 4, Φωτεινάκης 1, Διαμαντάκος 20, Χαραλαμπόπουλος 24(4)

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Ζήβας): Καρτερολιώτης 2, Παπαδιονυσίου 28 (4), Γεμένης, Ορούτσι, Θειακούλης, Σκάνδαλος 21 (1), Παναγιώτου 14 (4), Σμυρλής 5 (1), Αντετοκούνμπο, Δόξας 7, Κριτσωτάκης.

Μπάσκετ Γυναικών:Έχασαν στο τέλος οι πράσινες

Οι παίκτριες του Παναθηναϊκού ηττήθηκαν με 68-66 σε... νεκρό χρόνο από τον Αθηναϊκό στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό της προετοιμασίας τους.Την ήττα με 68-66 με καλάθι σε... νεκρό χρόνο γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τον Αθηναϊκό στο τουρνουά του Κρόνου με τις παίκτριες του Τριφυλλιού να δίνουν το πιο δυνατό τους παιχνίδι από την έναρξη της προετοιμασίας τους.Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και παρά το γεγονός ότι ο Αθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει κάποια στιγμή με 14 πόντους διαφορά.Το Τριφύλλι μείωσε όμως με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Γέμελος και έφτασε να περάσει και μπροστά με 61-60 τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.Ο Αθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 64-61 αλλά με πέντε πόντους της Γέμελος έγινε το 66-66 για να έρθει η Γκίβενς σε νεκρό χρόνο και με καλάθι της να δώσει την νίκη στον Αθηναϊκό.
Δεκάλεπτα: 24-14, 39-35, 54-48, 68-66

Αθηναϊκός (Αποσκίτης): Αξιοπούλου 4, Μέλνικα 17(15 ριμπ), Βλάνη 15(3), Παπαμιχαήλ 10, Καμμένου 1, Κασάπογλου, Γκέβενς 10 (12ριμπ), Τζεγιαννάκη 7, Μοσχοπούλου 4, Ντίξινα, Κουτανίτου.  

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καβάσιλα, Κοσμά 11(2), Γέμελος 20(2), Ντέλβα 16, Δίελα 4, Καλέντζου 6, Μαγκλάρα 6, Σλούκα 3(1), Θεολόγου, Χρονοπούλου.
Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός στις 8μ.μ. θα αντιμετωπίσει το γηπεδούχο Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ενώ νωρίτερα, στις 6μ.μ. ο Ίκαρος Καλλιθέας θα παίξει με τον Αθηναϊκό.

Ανοίγει η αυλαία και για τους τοξότες του Παναθηναϊκού

 Ο Παναθηναϊκός θα πάρει μέρος στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος με πέντε τοξότες που θα διεκδικήσουν ότι καλύτερο.Με πέντε τοξότες θα συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Α΄ αγωνιστικής κατηγορίας ανοιχτού χώρου 2Χ70μ. ολυμπιακού τόξου όλων των ηλικιακών κατηγοριών που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου Αττικής το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013.
Η ομάδα τοξοβολίας του Παναθηναϊκού θα συμμετάσχει με τους αθλητές:
Α΄ Ανδρών Ολυμπιακού Τόξου:

Χρονόπουλο ΓρηγόρηΜπλάνη Φώτη
Α΄ Νέων Ανδρών Ολυμπιακού Τόξου:

Κωνσταντόπουλο ΔημήτρηΚουκουζέλη ΑνδρέαΔούκα Σπύρo

Το κοινωνικό πρόσωπο του εξάστερου

 Πέντε αμαξίδια τελευταίας τεχνολογίας δώρισε την Παρασκευή στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 
Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσιάζει μόνο στο παρκέ αλλά και με τις ιδιαίτερες πρωτοβουλίες του. Η “πράσινη” ΚΑΕ έχει αποδείξει πολλές φορές τις κοινωνικές της ανησυχίες και προσπαθεί μέσα από διάφορες κινήσεις της να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη τη ζωή του κάθε πολίτη.
 
Την Παρασκευή η διοίκηση της ΚΑΕ και συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της, Δημήτρης Γιαννακόπουλος δώρισε πέντε αμαξίδια τελευταίας τεχνολογίας στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, για την ομάδα που θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ με Καρότσι. Ο πρόεδρος του «ΠΑ.Σ.ΠΑ» με τη σειρά του βράβευσε τον πρόεδρο του «τριφυλλιού» για την κοινωνική του προσφορά.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ο “Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παραπληγικών” παρουσίασε σε μια λαμπρή εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ Βούλας σήμερα (20/9) την ομάδα που θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Καρότσι. Στο πλαίσιο της παρθενικής συμμετοχής του “ΠΑ.Σ.ΠΑ” στο Πρωτάθλημα της “Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.”, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε στη δωρεά πέντε αμαξιδίων τελευταίας τεχνολογίας. Ο πρόεδρος του «ΠΑ.Σ.ΠΑ.», Αθανάσιος Βίγλας, βράβευσε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την κίνηση του, με τον Marketing Director της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Ηλία Κατσογιάννη να παραλαμβάνει για λογαριασμό του την τιμητική πλακέτα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του “ΠΑ.Σ.ΠΑ.” έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ενέργεια του προέδρου του «τριφυλλιού» ευχόμενος αυτή να βρει μιμητές στο μέλλον».

Στο πλευρό του Γιόνας…

 Στον Παναθηναϊκό περιμένουν με… αγωνία τον τελικό της Λιθουανίας με την Γαλλία, στηρίζοντας Ματσιούλις και ελπίζοντας να τον δουν «χρυσό»!

Η προετοιμασία στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ανεβάζει ρυθμούς κάθε μέρα που περνάει. Έτσι ώστε οι «πράσινοι» να είναι πανέτοιμοι για τις τεράστιες προκλήσεις που τους περιμένουν με το… καλημέρα της νέας σεζόν!

Από τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού απέχει ο Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος ωστόσο δίνει την δική του «μάχη» με την Λιθουανία στο Ευρωμπάσκετ. Μάλιστα, ο άσος του Εξάστερου… πήρε από το χέρι την πατρίδα στον χθεσινό ημιτελικό κόντρα στην Κροατία, οδηγώντας της ένα «σκαλί» πριν τον τίτλο…
Αύριο, η Λιθουανία θα αντιμετωπίσει την Γαλλία, στον τελικό του Ευρωμπάσκετ και, όπως είναι αναμενόμενο, στον Παναθηναϊκό περιμένουν με μεγάλη αγωνία το συγκεκριμένο ματς. Προκειμένου να πανηγυρίσουν μια ακόμα επιτυχία, για ένα… δικό τους παιδί.

Για νέα αρχή κόντρα στα φίδια....!!!

 Ο Παναθηναϊκός, μετά το κακό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ψάχνει απόψε (21/9, 20:30GR) τη νίκη στην Λεωφόρο για να κάνει... restart και να επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα του.
Η 5η αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα ξεκινάει με 3 παιχνίδια το Σάββατο με τα φώτα να πέφτουν στο "Απόστολος Νικολαϊδης", εκεί όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΦΗ.
Ενα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο... πληγωμένους αντιπάλους μέχρι στιγμής, καθώς αμφότεροι αναζητούν τη νίκη, προκειμένου να κάνουν μια νέα αρχή, ύστερα από το κακό ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα.

O Παναθηναϊκός μετά το νικηφόρο ξεκίνημα επί του Παναιτωλικού, μετράει μία ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και δύο ισοπαλίες εντός με Βέροια και εκτός με Πλατανιά, ενώ ανάμεσα έχει και μια ήττα σε φιλικό παιχνίδι στην Πάτρα από την Παναχαϊκή, όπου έκανε ακόμη χειρότερο το κλίμα στις τάξεις του συλλόγου.

Η πίεση που υπάρχει στους πράσινους είναι μεγάλη. Τόσο στον Γιάννη Αναστασίου, που μεν στηρίζεται από την διοίκηση, αλλά πλέον και εκείνη θέλει να δει αποτελέσματα, όσο και στους παίκτες, που καλούνται να δείξουν τον καλό τους εαυτό και να πάρουν το τρίποντο που είναι μονόδρομος απόψε.

Στο αποψινό παιχνίδι ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Εμίρ Μπαϊράμι, ο οποίος έχει ίωση και έμεινε εκτός αποστολής. Τη θέση του διεκδικούν ο Θανάσης Ντίνας και ο Αμπντούλ Ατζαγκούν. Οι υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας είναι... κλειδωμένες. Καπίνο τερματοφύλακας, Μαρινάκης, Νάνο μπακ, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης στόπερ, Λαγός αμυντικό χαφ, Πράνιτς, Ζέκα εσωτερικά χαφ, Αμπεΐντ το ένα εξτρέμ και ο Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός του Μπαϊράμι, ο Αναστασίου άφησε εκτός και τον Κουτρουμπή για... αγωνιστικούς λόγους. Την αποστολή αποτελούν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Καπίνο, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Χουχούμης, Λαγός, Μέντες, Ατζαγκουν, Αμπεϊντ, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης και Μπεργκ.

Τα πράγματα στο στρατόπεδο του ΟΦΗ δεν πάνε καλύτερα. Οι Κρητικοί σε 4 αγωνιστικές δεν έχουν γευτεί την χαρά της νίκης και ψάχνουν απόψε στην Λεωφόρο το πρώτο τους τρίποντο κόντρα σε Παναθηναϊκό και... αρνητική παράδοση που έχουν με τους πράσινους στην Αθήνα.

Το θετικό για τον Παύλο Δερμιτζάκη είναι ότι έχει στην διάθεσή του όλα τα "όπλα" της επίθεσης με τον Παπάζογλου να παίζει για πρώτη φορά φέτος βασικός στην κορυφή, έχοντας στις πτέρυγες τους Κουτσιανικούλη και Περογαμβράκη, με στόχο να αιφνιδιάσουν τους πράσινους αμυντικούς.

Βεβαίως υπάρχουν και απουσίες για τον ΟΦΗ. Ο Καβαλιώτης τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα τους χωρίς τους τραυματίες Λουτσιάνο Γκαλέτι, Μανόλη Μονιάκη, τον επίσης τραυματία Μιχάλη Φραγκουλάκη που ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα, τον ανέτοιμο Αρίζα Μακουκούλα.