Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός: 2-0 | Στόχος επετεύχθη!

Οι διατάξεις των δύο ομάδων
Ο Παναθηναϊκός στην παρούσα φάση φάση μοιάζει με νέο οδηγό: θα σκεφτεί δεύτερη φορά πριν ενεργήσει,θα κοιτάξει κρυφά τον δάσκαλο. Ενώ αυτό που προέχει είναι να φτάνει με ασφάλεια στον προορισμό του. »Γκάζια», φιγούρες, προσπεράσεις μην περιμένουν οι φίλοι του σύντομα. Ίσως λείπουν και τα κατάλληλα εξαρτήματα.

Αμυντική λειτουργία

Απέναντι στο 1-4-2-3-1 του Παναιτωλικού οι πράσινοι παρέταξαν τον σχηματισμό 1-4-3-3, στηρίζοντας και εφαρμόζοντας σωστά κάθε του λειτουργία. Κυρίως σε ότι αφορά την αμυντική συμπεριφορά.
  • άμεση πίεση και pressing, σε πρώτους χρόνους όταν χανόταν η κατοχή
  • άμυνα ζώνης προσανατολισμένη στην μπάλα
  • μεταμορφώνοντας στην φάση αυτή τον σχηματισμό σε 1-4-1-4-1, κι αφού προηγήθηκε – ανέλπιστα ίσως – τόσο νωρίς, έδωσε χώρο στον αντίπαλο. Προσπάθησε πλέον να κτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Επιθετική λειτουργία

Η ομάδα του Παναθηναϊκού προσπάθησε να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Με επιθέσεις που ξεκινούσαν με πλάνο και υπομονή από τη ζώνη άμυνας, το κατάφερε σχετικά εύκολα – υπήρχε άλλωστε και ο χώρος από την αντίπαλη ομάδα. Εκεί άρχιζαν τα δύσκολα:
  • η υπεραριθμία που δημιουργούσε ο αμυντικός μέσος δεν βοηθούσε αφού οι δύο εσωτερικοί χωρίς κινήσεις ξεμαρκαρίσματος και με σωστή αντιμετώπιση από τα αντίπαλα χαφ βρέθηκαν στην ουσία εκτός αγώνα.
  • όταν κέρδιζε την κατοχή οι αποστάσεις που έμεναν να διανύσουν έως το αντίπαλο τέρμα ήταν μεγάλες-στους χώρους που ξεκινούσε η πίεση.
  • οι επιθετικοί βρίσκονταν μόνοι απέναντι σε επτά και οκτώ παίκτες,χωρίς υποστήριξη,με αποτέλεσμα είτε να μπλοκάρονται εύκολα,είτε να έχουν ως μόνη επιλογή σουτ έξω από την περιοχή χωρίς προϋποθέσεις.
Δεν αδικείται από το σκορ-έχασε αφελώς ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να φέρει στα μέτρα του εάν:
  • δεν χάριζε με απανωτά λάθη μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα την ευκαιρία στον αντίπαλο του να προηγηθεί και να αποβάλει το δικαιολογημένο άγχος του
  • ήταν περισσότερο τολμηρός επιθετικά.

Συμπέρασμα

Τα χαμόγελα και οι προσδοκίες δεν είναι εκτός λογικής για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Όχι όμως και ο ενθουσιασμός. Οι νίκες συνήθως »σκεπάζουν» τα όποια μειονεκτήματα.Το ότι δεν δημιούργησε ουσιαστικά ευκαιρίες για παράδειγμα,ακόμα κι όταν ο αντίπαλος του έμεινε με δέκα παίκτες…

Όμως πέτυχε στο απόλυτο τον διπλό στόχο του. Κέρδισε ένα κρίσιμο για τις συνθήκες παιχνίδι (είναι σημαντικό η νέα ομάδα που δημιουργείται από το μηδέν ουσιαστικά να καταγράφει στη μνήμη-ως ζωντανός οργανισμός-νίκες). Και παράλληλα χωρίς κόστος κατάφερε να κερδίσει χρόνο. Απαραίτητο ώστε να αποκτήσει το γνωστικό προβάδισμα που χρειάζεται στο δημιουργικό μέρος-που είναι και το δυσκολότερο.

Η ομάδα του Παναιτωλικού δικαιούται να ελπίζει επίσης.Παρουσίασε σύνολο που δημιουργούσε,ήταν επικίνδυνη επιθετικά,κι ακόμα όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο παρέμεινε ομάδα με προσανατολισμό.Χωρίς να χάσει τον έλεγχο στο βαθμό που τον διατηρούσε ήδη.Αν λείψουν τα ατομικά λάθη που στοίχισαν όπως και η εύκολη λύση της μετάθεσης των ευθυνών σε » άλλους» παράγοντες,ίσως να αποτελέσει και μία από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος.


Σεμινάριο για τη δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου!

 Το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί θα φιλοξενήσει ποδοσφαιρικό σεμινάριο με εισηγητή τον Αλφ Γκαλούστιαν, με θέμα «Ιδέες και προτάσεις της Coerver Coaching για τη δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου».

Η ανακοίνωση της Coerver Coaching Greece:

«Με την ευκαιρία της άφιξης του στην Ελλάδα για το 1ο Coerver® Coaching Athens Youth Diploma και στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που διατηρεί η Coerver® Coaching Greece με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού FC, την Παρασκευή 06/09/2013, ο Alf Galustian θα παρευρεθεί στις νέες εγκαταστάσεις των ακαδημιών του Παναθηναϊκού FC, στο «Απήλιον», ως εισηγητής σε επιμορφωτικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί για τους προπονητές των ακαδημιών με θέμα: «Ιδέες - προτάσεις της Coerver® Coaching για την δημιουργία παιχτών υψηλού επιπέδου», υπό την παρουσία του υπεύθυνου ακαδημιών του Παναθηναϊκού FC, Κου Γιάννη Σαμαρά.

Στο σεμινάριο θα παρευρεθεί και ο Steve Router ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον Alf Galustian από την περίοδο 2010-2011 που ο Alf ήταν Skills Director στην Premier League και συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα "Elite Players Development"»

«Πάτησε» Ελλάδα το Μαύρο διαμάντι!

 Στην Αθήνα βρίσκεται ο Νιγηριανός άσος, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιό με τον Παναθηναϊκό!

Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην χώρα μας, προκειμένου να κάνει τις τελευταίες του διαπραγματεύσεις -μαζί με τον ατζέντη του- με τον Παναθηναϊκό και, εάν συμφωνήσει να περάσει από τα… καθιερωμένα ιατρικά τεστ κι ακολούθως να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με το «τριφύλλι».

Ο 20χρονος μέσος «καθάρισε» χθες με το ζήτημα της βίζας του, με αποτέλεσμα να μπει το αεροπλάνο για την Ελλάδα, ενώ βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση -κάνοντας ατομικές προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα- και αν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό θα μπει άμεσα στις προπονήσεις, για να τεθεί στην διάθεση του Γιάννη Αναστασίου!

Εδώ είναι το… σπίτι σου Παναθηναϊκέ!

 Η «Π» ανακάλυψε το πατρικό σπίτι του ιδρυτή του Παναθηναϊκού Γιώργου Καλαφάτη στα Διλινάτα της Κεφαλονιάς όπου έχει για …επιστάτες του, τους «πράσινους» απογόνους του, Λευτέρη και Μαριλένα Καλαφάτη. 

Μια ξεχωριστή… επίσκεψη πραγματοποίησε η «Π» στο «νησί των τρελών»… Παναθηναϊκών καθώς πάτησε τα …άγια χώματα του πατρικού σπιτιού του Γιώργου Καλαφάτη. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο πατέρας του «δημιουργού» του «τριφυλλιού» , Διονύσης πριν μετακομίσει για την περιοχή της Νεάπολης των Εξαρχείων.
 
Σε αυτή την οικία πέρασαν κάποια από τα καλοκαίρια τους και ορισμένες ξέγνοιαστες στιγμές ο Γιώργος Καλαφάτης , μαζί με τον αδερφό του Αλέξανδρο (πρώτος πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ποδοσφαιριστής του συλλόγου) ,τις αδερφές του Μαρίνα, Σμαράγδα, Ειρήνη και Ευφροσύνη καθώς και με τη μητέρα του Μαρία.

Ο …παππούς του Παναθηναϊκού Διονύσης Καλαφάτης φρόντισε να μεταδώσει και στους δύο του γιους το κεφαλλονίτικο δαιμόνιο όπου σε συνδυασμό με τον «αντάρτικο» …διλινέικο τρόπο σκέψης , έφεραν τον… «σύλλογο μεγάλο».

Τα δύο αδέρφια…. είχαν τον διάολο μέσα τους (κεφαλλονίτικη έκφραση) και   ουδέποτε αποκόπηκαν από τις ρίζες του πατέρα τους φροντίζοντας να έχουν αρκετούς Κεφαλλονίτες στην ομάδα που έφτιαξαν το 1908. Αναλυτικότερα στην ομάδα του 1910 διέπρεψε ο ποδοσφαιριστής Λάσκαρης λίγα χρόνια αργότερα ο Γ.Γαλιατσάτος και έπειτα ο Σωτήρης Ασπρογέρακας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια από τις πρώτες διοικήσεις του Παναθηναϊκού υπήρχε ο συντοπίτης των αδερφών Καλαφάτη, Γ. Αντωνάτος. Επιπλέον η δημιουργία της ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού είχε …κεφαλλονίτικη υπογραφή καθώς δημιουργήθηκε κατόπιν συνεννόησης του Γιώργου Καλαφάτη με τους αδερφούς Γιαννάτου (Δημήτρης-Πέτρος). Ακόμα ο Γιώργος Καλαφάτης είχε στενές σχέσεις με τους αδερφούς Γιαννουλάτου (Παναγή-Γιώργο) τους οποίους…έψησε να ασχοληθούν με τα κοινά της ομάδας στις αρχές της δεκαετίας του 20΄.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Γιώργος Καλαφάτης βοηθούσε τους συντοπίτες του με κάθε τρόπο και είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές που υπάρχουν στο βιβλίο της βιογραφίας του, του Βαγγέλη Μελέκογλου.

Όπως και να χει το πατρικό σπίτι του Γιώργου Καλαφάτη έχει τους… κατάλληλους «φύλακες», αφού ο Λευτέρης και η Μαριλένα Καλαφάτη (που τιμήθηκαν προχτές στο ματς με τον Παναιτωλικό ως απόγονοι του ιδρυτή του Παναθηναϊκού) παίζουν στα ερείπια του σπιτιού , έχοντας «κληρονομήσει» την παναθηναϊκή «τρέλα» από τον δημιουργό του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Παράλληλα στην περίπτωση των δύο παιδιών φαίνεται ότι τα …γονίδια λειτουργούν άψογα αφού …μιλάνε στη μπάλα και αγωνίζονται στις ακαδημίες του «τριφυλλιού» στην Κεφαλονιά

Από κει και πέρα, παρά τα δεκάδες χρόνια και τους σεισμούς που έχουν περάσει οι τοίχοι του σπιτιού παραμένουν όρθιοι ενώ στην αυλή του σπιτιού διακρίνεται ένα μεγάλο πέτρινο στήριγμα που χρησίμευε για τη στήριξη της κληματαριάς.

Τέλος, την ίδια αγάπη για τον σύλλογο που έφτιαξε ο Γιώργος Καλαφάτης, διατηρούν ο πατέρας του Λευτέρη και της Μαριλένας, Δημήτρης Καλαφάτης καθώς και τα μεγαλύτερα αδέρφια Θωμάς και Ιωάννα όπου ωστόσο θέλησαν να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.


Μπάσκετ Γυναικών:Τέλος η Βλάνη!

Παρελθόν από τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αποτελεί από σήμερα η Έλενα Βλάνη.

Η Βλάνη, η οποία δεν ήταν την Δευτέρα στην Πρώτη της ομάδας που χάρισε το μοναδικό πρωτάθλημα στον Ερασιτέχνη την περσινή σεζόν, δεν θα συνεχίζει να αγωνίζεται με την πράσινη φανέλα, όπως ανακοίνωσε το «τριφύλλι».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Π.Α.Ο ευχαριστεί την Έλενα Βλάνη
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο ευχαριστεί θερμά την Έλενα Βλάνη για την προσφορά της στη γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης και της εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα της».

Εξάστερος: "Στο γήπεδο δίνονται οι απαντήσεις"

 Η αγωνιστική περίοδος 2013-14 άρχισε σήμερα για τον Παναθηναϊκό. Με υψηλούς στόχους, νέα πρόσωπα, κάποιες -δικαιολογημένες- απουσίες και ένα αρνητικό νέο. Οι "πράσινοι" άρχισαν την προετοιμασία τους σήμερα στο ΟΑΚΑ και θα τη συνεχίσουν από αύριο και ως τις 3 Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι.

Όλοι όσοι μίλησαν έκαναν λόγο για υψηλούς στόχους, αλλά και για τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Ο Πινγκ Σανγκ και ο Νίκος Παππάς ήταν τα δύο νέα πρόσωπα που έδωσαν το "παρών" στην πρώτη, όπως και ένας νέος, αλλά... παλιός ο Μάικ Μπατίστ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο Αντώνης Φώτσης και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς από τις προσθήκες του φετινού καλοκαιριού, έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Ανδρών, όπως και ο... παλιός Μάικ Μπράμος. Ο Ραμέλ Κάρι, εξαιτίας ενός προσωπικού προβλήματος αναμένεται στην Ελλάδα την Πέμπτη (22/8). Ο Στεφάν Λάσμε έδωσε το "παρών", αλλά ουσιαστικά καταγράφεται στους απόντες, καθώς έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο (οστικό οίδημα) και αναμένεται να απουσιάσει για τουλάχιστον ένα μήνα. Θα παραμείνει στην Αθήνα και θα ακολουθήσει θεραπεία. Στην προετοιμασία θα βοηθήσουν οι Γιώργος Αποστολίδης, Δημήτρης Κομποδιέτας και οι έφηβοι Γιώργος Γκιουζέλης και 

Πεδουλάκης: "Στόχος να γίνουμε σύνολο".
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά για να προσθέσει: "Καλή χρονιά σε όλους, υγεία σε φίλους και αντιπάλους, αφού αυτό είναι και το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Στην ομάδα έχουμε καλούς χαρακτήρες. Το ζητούμενο για εμάς είναι να γίνουμε σύνολο. Μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι και κάθε χρόνο υπήρχαν ομάδες που σε αντίστοιχη στιγμή ήταν καλές, αλλά η πορεία έδειξα άλλα. Στόχος μας πηγαίνοντας στο Καρπενήσι, πέρα από το να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, είναι να συνεχίσουμε να είμαστε και μια οικογένεια".
Σε ότι αφορά τις μεταγραφές, τα νέα πρόσωπα του Παναθηναϊκού, δήλωσε: "Αυτό που είχαμε πει είναι ότι θέλαμε να ενδυναμώσουμε το ελληνικό στοιχείο. Ήμασταν πολύ πίσω σε αυτό το κομμάτι. Από την άλλη διατηρήσαμε το βασικό μας κορμό, κάτι πολύ σημαντικό για διατηρήσουμε την ομοιογένειά μας".
Ο Πεδουλάκης ανέφερε πως "το στοιχείο του αιφνιδιασμού δεν υπάρχει, γιατί όλες οι ομάδες γνωριζόμαστε καλά" για να καταλήξει: "Φτάσαμε στο σημείο που θέλαμε μέσα από τις εμπειρίες που κερδίσαμε στη διάρκεια της χρονιάς. Είχαμε μεγάλη βελτίωση και φάνηκε στους τελικούς. Φέτος, η εκκίνηση γίνεται από ένα βήμα πιο μπροστά. Και πάλι όμως έχουμε πράγματα να διορθώσουμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις επόμενες μέρες. Είναι μείον ότι έχουμε απουσίες, αλλά στόχος μας είναι να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι όταν ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας".

Διαμαντίδης: "Στόχος οι τίτλοι, αλλά βήμα βήμα"
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, δήλωσε: "Το βασικότερο είναι να είμαστε υγιείς. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ξέρουμε όλοι ότι είναι ιδιαίτερο, θέλει πολλή δουλειά στη φυσική κατάσταση, να δουλέψουμε κάποια πράγματα και να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ". Σε ότι αφορά την επιστροφή των Φώτση και Μπατίστ τόνισε: "Είναι δύο παιδιά τα οποία γνωρίζουμε καλά από το παρελθόν. Τα ξέρουμε καλά και ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν. Είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν την ομάδα, όπως το έχουν πράξει και στο παρελθόν".
Ο Διαμαντίδης μίλησε και για τους στόχους της ομάδας: "Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Στα λόγια όλα είναι καλά. Το ζητούμενο είναι να δίνουμε τις απαντήσεις στο γήπεδο. Έχουμε στόχο όλους τους τίτλους, αλλά θα πάμε βήμα βήμα σε κάθε διοργάνωση και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει".

Π. Σανγκ: "Γνώριζα τον Παναθηναϊκό πριν υπογράψω!"
Ο Πινγκ Σανγκ έφτασε σήμερα το πρωί στην Ελλάδα και το απόγευμα έδωσε το "παρών" στο ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού: "Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Μου αρέσει πολύ το ευρωπαϊκό μπάσκετ και όπως είναι φυσικό γνώριζα τον Παναθηναϊκό από πριν. Πολύ πριν υπογράψω για την ομάδα".

Μ. Μπατίστ: "Το δεύτερο σπίτι μου"
Ένα από τα πλέον πλατιά χαμόγελα στην πρώτη του Παναθηναϊκού, ήταν του Μάικ Μπατίστ. Είναι ευτυχισμένος που έχει επιστρέψει και το δείχνει: "Αγωνίστηκα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Μετά από ένα χρόνο στην Τουρκία, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που επιστρέφω. Έχω περάσει πολλές καλές στιγμές που δεν ξεχνιούνται εδώ. Τώρα θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε για μία ακόμη φορά τους στόχους της ομάδας. Τους περισσότερους παίκτες της ομάδας τους γνωρίζω. Ακόμη και τους παίκτες με τους οποίους δεν έχω διατελέσει συμπαίκτης, τους ξέρω γιατί έχουμε παίξει αντίπαλοι. Είναι εύκολο λοιπόν να τους μάθω και να μάθω τον τρόπο παιχνιδιού τους. Ο Παναθηναϊκός είναι το δεύτερο σπίτι μου. Είμαι νικητής και θέλω να πετύχω πολλές νίκες".

Ν. Παππάς: "Δεν είμαι αχάριστος"
Ο Νίκος Παππάς είναι ένα από τα νέα πρόσωπα του Παναθηναϊκού, ένας από τους Έλληνες παίκτες που απέκτησε φέτος η ομάδα. "Στόχος είναι να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσω και εγώ από την πλευρά μου όσο μπορώ για το καλύτερο και για να βοηθήσω την ομάδα". Σε ότι αφορά την Εθνική Ανδρών, ο Παππάς τόνισε: "Αν και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη του Παναθηναϊκού, να σας πω ότι δεν είμαι αχάριστος! Έχω κερδίσει πολλά από την Εθνική, έχω ζήσει χαρές και επιτυχίες. Εγώ θα είμαι εκεί με κάθε ευκαιρία όταν με καλέσει η εθνική. Αναγνωρίζω οτιδήποτε μου έχει προσφέρει!"

Φωτορεπορτάζ:Πρώτη προπόνηση 2013-14

Το Όγδοο Πρωτάθλημα του Εξάστερου!

Το "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ DEVOTION" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 33 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε τη δική του ανανέωση το 1966, αλλά η προσπάθεια καρποφόρησε ένα χρόνο αργότερα σε επίπεδο τίτλων. Ο Γιώργος Κολοκυθάς είχε ήδη αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος την περίοδο 1965-66. Το επανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (705π.), οδηγώντας επιθετικά τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με μόλις μία ήττα, από το Παγκράτι (21-1, 1830-1524). Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρισκόταν ο Κώστας Μουρούζης.

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Κολοκυθάς, Παναγιωταράκος, Πολίτης, Πέππας, Κυρίτσης, Βασιλακόπουλος, Χαϊκάλης, Κουζούπης, Λιαμής, Λεκκάκης, Στεφάνου.

Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών 1966-1967

  Πρωταθλητής: Παναθηναϊκός
Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Βαθμοί Νίκες Ήττες
1 Παναθηναϊκός 43 21 1
2 ΑΕΚ 42 20 2
3 Άρης 38 16 6
4 Αμύντας 35 13 9
5 ΠΑΟΚ 33 11 11
6 Παγκράτι 31 9 13
7 Σπόρτιγκ 30 8 14
8 ΧΑΝΘ 30 8 14
9 Πανελλήνιος 30 8 14
10 Αετός 30 8 14
11 Ηρακλής 29 7 15
12 ΧΑΝ Νίκαιας 22 0 22