Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Εξάστεροι Καμικάζι σε αποστολή στο Ισραήλ!

 Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (21.05 / NS2) για την 5η αγωνιστική της Euroleague, με στόχο το διπλό που θα αλλάξει τα δεδομένα στον όμιλο.
Και τώρα ήρθε η ώρα για να δούμε τον Παναθηναϊκό. Τον πραγματικό Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι απόψε το βράδυ, για την πέμπτη αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζουν την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και θέλουν να πάρουν το «διπλό» και να δώσουν… απαντήσεις.

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν ότι όταν τα πράγματα... ζορίζουν, τότε όλα γίνονται πιο απλά. Και απόψε ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι να αποδείξουν και πάλι πως είναι «γεννημένοι» για τα… μεγάλα ματς.

Το αποψινό ματς είναι ένα… μεγάλο ματς. Για κάποιους το κορυφαίο ντέρμπι της Ευρώπης σε μια από τις πλέον παραδοσιακές και δύσκολες έδρες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Ο Αργύρης Πεδουλάκης χθες το βράδυ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του (σήμερα το πρόγραμμα έχει το καθιερωμένο χαλάρωμα) χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Και αυτό είναι το σημαντικότερο για τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε την δυνατότητα να δουλέψει όπως ακριβώς ήθελε.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες. Ακόμη και οι Γκιστ, Λάσμε, Κάρι που είχαν μια... έξτρα ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, πρόλαβαν την τελευταία προπόνηση στη "Nokia Arena" και υπολογίζονται κανονικά από τον Έλληνα τεχνικό που γνωρίζει τις δυσκολίες της αποψινής αναμέτρησης, γι' αυτό και έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα από το τζάμπολ μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

Κολύμβηση>>>Συνέντευξη Τύπου: Παναθηναϊκός-Νέα Γενιά Ζηρίδη νέα συνεργασία!

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος και η Νέα Γενιά Ζηρίδη, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκαινιάζουν μια νέα και πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία,.

Με κοινό γνώμονα την εκπαίδευση του αθλητισμού, κυρίως, στον Υγρό Στίβο, στον οποίο ο Παναθηναϊκός Α.Ο. έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια, η Νέα Γενιά Ζηρίδη ήρθε σε συμφωνία παραχώρησης των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων κολύμβησης που διαθέτει στον ιστορικό Σύλλογο με στόχο την πραγματοποίηση του προγράμματος «Κολύμβηση για όλους».

Οι άριστες εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των αθλητών του Παναθηναϊκού συνδυάζονται σε μία σημαντική συνεργασία, που έχει σα στόχο την εκμάθηση του μαγευτικού υδάτινου κόσμου σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο πρόγραμμα baby swimming, καθώς οι γονείς μπορούν να εμπιστευτούν τα μωρά τους, από ηλικία έξι έως είκοσι τεσσάρων μηνών, σε ένα ασφαλές και μοναδικό περιβάλλον.
 
Η Συνέντευξη Τύπου

Στην Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Νέα Γενιά Ζηρίδη παρουσιάστηκε αυτή η συνεργασία. Στο πάνελ των ομιλιτών κάθησε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Ηλίας Μιχαλαριάς, η Πρόεδρος της Νέας Γενιάς, Κατερίνα Ζηρίδη, καθώς και η Τζωρτζίνα Σπέντζου-Ζηρίδη μαζί με τον υπεύθυνο Υγρού Στίβου του Συλλόγου, Ανδρέα Ζώτο.

Ο Ανδρέας Ζώτος έκανε μια περιγραφή του νέου προγράμματος, 

 ξεκινώντας πρώτος την παρουσίασή του: «Αυτό το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού με τη Νέα Γενιά Ζηρίδη είναι πρότυπο για τα ελλληνικά δεδομένα. Στόχο έχουμε να δημιουργήσουμε το μεγάλο Παναθηναϊκό. Μέσα σε αυτό το χόρο των εκπαιδευτηρίων νιώθω σαν στο σπίτι μου. Θα συνεργαστούμε για να ενώσουμε τον σχολικό με το σωματεικό αθλητισμό. Πράγμα δύσκολο ως εγχειρημα αλλά θα το πετυχουμε. Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα γι’ αυτό το σκοπό. Θέλουμε μια μεθοδευμένη αποτελεσματική εκπαίδευση. Μια ξεχωριστή εκμάθηση και εκγύμναση για όλα αυτά τα παιδιά. Να έχουμε αγωνιστικές δραστηριτητες και να δώσουμε έμφαση στη δια βίου άθληση. Εμείς ως Παναθηναϊκός θα πρωτοτυπήσουμε. Πιστεύουμε όλοι μας ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Απευθύνεται το πρόγραμμα αυτό σε όλους τους μαθητές-τριες, στις οικογένειές τους των γειτονικών σχολείων, των δημοσίων σχολείων. Ας έρθουν να ζήσουν τις λίγες στιγμές που μπορούμε να τους προσφέρουμε. Απευθυνεται σε όσους αγαπάνε τον αθλητισμό. Αυτή την εποχή ο κόσμος ψάχνει να εκτονωθεί. Επιλέξαμε την κολύμβηση αλλά πιστεύουμε ότι το κολύμπι αφορά σε όλες τις ηλικίες ενώ όλα τα άλλα αθλήματα έχουν μια διαφορετική χρονική διάρκεια».
 

Η Τζωρτζίνα Σπέτζου-Ζηρίδη πήρε αμέσως μετά το λόγο, λέγοντας: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη νέα μας συνεργασία για τους εξής λόγους: 
1. Πιστεύουμε πολύ στον αθλητισμό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αθλητισμός συμβάλλει ενεργά στην σωστή σωματική και νοητική ανάπτυξη του ανθρώπου. Ένας από τους βασικότερους λόγους που πραγματοποιήσαμε αυτή την τεράστια  επένδυση για το σχολείο μας είναι για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας και στους γονείς μας ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό campus με αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες καλύπτουν κάθε αθλητική προτίμηση. 

2.Πιστεύουμε πολύ στον πρωταθλητισμό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει πρωταθλητής στον τομέα που έχει το χάρισμα του, αρκεί να βρεθεί στις κατάλληλες συνθήκες όπου θα το ανιχνεύσει και θα το καλλιεργήσει. Για τον ίδιο λόγο από το Νηπιαγωγείο εφαρμόζουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πολλαπλές Ευφυΐες» που ανιχνεύει και καλλιεργεί το χάρισμα του κάθε παιδιού προκειμένου να γίνει ξεχωριστό στον τομέα που αγαπάει και επιθυμεί. Ή συνεργασία μας με τον Παναθηναϊκό είναι άλλο ένα ακόμα εργαλείο που συμβάλλει στην καλλιέργεια του χαρίσματος καθώς μέσα από τις ακαδημίες θα φανούν τα νέα ταλέντα στην κολύμβηση. 

3. Επιτυχία στους αγώνες= Επιτυχία στη ζωή. Όσο πιο προπονημένοι είμαστε στη ζωή μας τόσο πιο καλές επιδόσεις και αποτελέσματα έχουμε. Οι κανόνες για την επιτυχία στον αθλητισμό και στη ζωή γενικότερα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένοι και πάρα πολύ προβλεπόμενοι. Εστίαση, στοχοθεσία, δράση και δέσμευση. Πάνω από όλα δράση, δράση, δράση! 

4. Κολύμβηση για όλους. Η κολύμβηση είναι ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους άθλησης που υπάρχουν που αποτελεί διέξοδο για την εφηβεία και πανάκεια για την τρίτη ηλικία. Αυτό το «για όλους» είναι κάτι που μας εκφράζει απόλυτα καθώς οι εγκαταστάσεις του σχολείου μας είναι ανοιχτές για όλες τις ηλικίες, καθιστώντας το σχολείο μας ένα πυρήνα εκπαίδευσης, αθλητισμού, και ψυχαγωγίας. 

5. Αθλητισμός, το αντίδοτο της κρίσης.
Προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με την κρίση έχουμε ανάγκη να εκτονωθούμε και να χαλαρώσουμε. Μπορεί κανείς να σκεφτεί κάτι καλύτερο από την κολύμβηση για εκτόνωση και χαλάρωση. 6. Η εμπειρία είναι χρυσός. Η επιρροή προέρχεται από τη γνώση και η γνώση προέρχεται από την εμπειρία. Το σχολείο μας με 80 χρόνια εμπειρία στην εκπαίδευση συνεργάζεται με τον Παναθηναϊκό που έχει 105 χρόνια εμπειρία στον αθλητισμό. Σύνολο 185 χρόνια εμπειρίας μέσα σε μια και μόνο συνεργασία. Καλή μας αρχή»!

Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, κ. Ηλίας Μιχαλαριάς ανέφερε: 

  «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Νέα Γενιά  Ζηρίδη, και ιδιαίτερα την πρόεδρό της κυρία Ζηρίδη, που θέλησε να συμπορευτεί με το όραμα του Παναθηναϊκού. Ένα πρόγραμμα που αφορά γενικότερα sτην ανάπτυξη των «πράσινων» κέντρων που θα προάγουν τον αθλητισμό σε όλη την επικράτεια. Είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία, πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα και αποτελεί την πρώτη από τις πολλές ενέργειες επέκτασης του Ερασιτέχνη, οι οποίες σκοπό έχουν να φέρουν το πνεύμα και τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές αλλά και όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τα σύγχρονα προγράμματα του Τριφυλλιού σε έναν πραγματικά άριστα διαμορφωμένο χώρο, όπως είναι αυτός του Κολυμβητηρίου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη. Τα προγράμματα είναι προσιτά σε όλους και γι’ αυτό επιλέξαμε να ονομάσουμε αυτή την ενέργεια  «Κολύμβηση για όλους».


Τέλος, η Πρόεδρος της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, Κατερίνα Ζηρίδη ολοκλήρωσε την συνέντευξη Τύπου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κολυμπούσα κι εγώ στον Παναθηναϊκό. Εμείς θέλουμε να πετύχει αυτό το πρόγραμμα. Αυτί είναι το αγωνιστικό πνεύμα. Εμείς εδώ φτιάχνουμε τους ηγέτες του αύριο και γι αυτό αυτή η συνεργασία είναι σημαντική για εμάς. Φτιάχνουμε ολόπλευρες προσωπικότητες με ισχυρές αξίες, σεβασμό, με παιδιά συνειδητοποιημένα. Εδώ πάμε στην αθλητική αριστεία, προχωράμε ολοταχώς. Αυτή η συνεργασία, είναι μάθημα εργασίας και έτσι θα το περάσουμε. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν τη δική σας «Παναθηναϊκή συμμαχία» η Νέα Γενιά Ζηρίδη και ο Παναθηναϊκός μια νέα συνεργασία». `

Μια μικρή γεύση... από το φωτορεπορτάζ της Συνέντευξης Τύπου (13/11/2013) .πατήστε εδω

Μιχαλαριάς: "Πολλές φιλοδοξίες για τον Ερασιτέχνη"

Με αφορμή τη συνεργασία του Παναθηναϊκού Α.Ο με τη Νέα Γενιά Ζηρίδη, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Ηλίας Μιχαλαριάς μίλησε στο Δημόσιο Ραδιόφωνο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σήμερα παρουσιάσαμε τη συνεργασία μας με τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, η οποία επικεντρώνεται στον υγρό στίβο και φιλοδοξεί να προσελκύσει τους ανθρώπους οι οποίοι ζουν στα Μεσόγεια. Αλλά όχι μόνο αυτούς, διότι μέσω της Αττικής Οδού οι εγκαταστάσεις είναι προσβάσιμες σε όλους. Είναι μία συνεργασία που άρχισε τον Αύγουστο και ολοκληρώθηκε σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης».

Για τα έσοδα και τον σημαντικό ρόλο της Λεωφόρου: «Σημαντικό μέρος των εσόδων προέρχεται από τις χορηγίες και των συνδρομών των μελών, αλλά το μεγαλύτερο έσοδο του Ερασιτέχνη είναι το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μέσω της ΠΑΕ».

Για την ίδρυση του τμήματος ράγκμπι: «Το τμήμα ράγκμπι ακόμα δεν έχει ενταχθεί επίσημα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Τα παιδιά που το απαρτίζουν έχουν κινήσει τις διαδικασίες αλλά ακόμα δεν τις έχουν ολοκληρώσει. Όμως, επειδή έχουν μεγάλη επιθυμία να αγωνιστούν με το Τριφύλλι, φέρουν ήδη το έμβλημα και τα χρώματα μας».

Για τα τμήματα υποδομής: «Δίνουμε μεγάλη βάση στις ακαδημίες με μεγαλύτερη βάση στον υγρό στίβο. Στα τμήματα υποδομής της κολύμβησης στο ΟΑΚΑ έχουμε 800 παιδιά, κάτω από τη Θύρα 12 έχουμε δημιουργήσει μία αίθουσα εκμάθησης μπάσκετ για μικρές ηλικίες, καλλιεργούμε το μίνι βόλεϊ και γενικότερα, έχουμε πολλές φιλοδοξίες για τον Ερασιτέχνη».

Μπάσκετ Γυναικών: Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός (58-76) τον Ίκαρο Καλλιθέας

 Ο Παναθηναϊκός έκανε το 5/5 στην Α1 Γυναικών, καθώς με κορυφαία την Νταϊάνα Ντέλβα (24π., 11ρ.) επικράτησε του Ικάρου Καλλιθέας με 58-76 σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής.

Ο Ίκαρος Καλλιθέας για 30 λεπτά κοίταξε στα μάτια τις Πρωταθλήτριες, αλλά η τελευταία περίοδος ανήκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κάνοντας επιμέρους σκορ 11-25 έφτασε στη νίκη.

Κορυφή συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι πρωταθλήτριες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, μετά και από την αποψινή νίκη επί του Ικάρου Καλλιθέας με 76-58 στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής

Το Τριφύλλι πήρε μπροστά από το δεύτερο ημίχρονο και μετά. Παρόλο που στις αρχές της τρίτης περιόδου η ομάδα της Καλλιθέας ανέβασε τη διαφορά στο + 8 (40-32), οι "πράσινες" αφυπνίστηκαν και με ένα σερί 19-7 ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με +4 (51-47). Στην τελευταία περίοδο, με απόλυτη συγκέντρωση, ευστοχία και καλή άμυνα, οι παίκτριες της Γιασεμή Σαμαντούρας αύξησαν τη διαφορά για το τελικό 76-58.

Πρώτη σκόρερ για ένα ακόμα παιχνίδι η Νταϊάνα Ντέλβα με 24 πόντους, ενώ ακολούθησαν Καλέντζου και Γέμελος με 14 και 11 αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 34-32, 47-51, 58-76

Ίκαρος Καλλιθέας (Λειβάδης): Παπαιωάννου, Καλογήρου 12 (2), Σαλιάι 4, Αθανασίου 7 (1), Κολλάτου, Σώμου, Νιάρχου, Κρίνα, Μίλκοβα 24 (7/11διπ., 10/10 β., 8ριμπ.), Γιαννακοπούλου 4, Πασχοπούλου, Κυριακοπούλου 7.

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 14 (3), Γέμελος 11 (1), Πριόνα, Χριστινάκη, Μαγκλάρα 6, Κοσμά 7, Σλούκα 2, Δίελα 4, Χρονοπούλου 4, Καβάσιλα, Θεολόγου, Ντέλβα 24 (11ριμπ.).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Σάββατο 19 Οκτωβρίου
Αθηναϊκός-Ελληνικό 81-82
Πρωτέας Β. - Κρόνος Aγ. Δημητρίου 75-64

Κυριακή 20 Οκτωβρίου
ΠΑΟΚ - Άρης 73-74
Ιπποκράτης - Αναγέννηση Ν.Ρ.  84-73

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου
Ίκαρος Καλλιθέας-Παναθηναϊκός 58-76

Βαθμολογία

1. Ελληνικό                              10 5-0  366-276
2. Παναθηναϊκός                     10 5-0  370-302
3. Πρωτέας Βούλας                 9 4-1 361-313
4. Αθηναϊκός                           8 3-2 357-350
5. Ιπποκράτης                          8 3-2 340-357
6. Αναγέννηση Ν.Ρ                  7 2-3 300-325
7. ΠΑΟΚ                                  6 1-4 282-316
8.  Άρης                                    6 1-4 311-341
9. Ίκαρος Καλλιθέας                6 1-4 289-338
10. Κρόνος Αγίου Δημητρίου  5 0-5 264-322

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (23, 24/11)
Σάββατο 23/11
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Ίκαρος Καλλιθέας - Κρόνος

Κυριακή 24/11
Άρης - Ελληνικό
Αναγέννηση Ν.Ρ. -Πρωτέας Βούλας
Ιπποκράτης - Αθηναϊκός


πηγή

Βόλεϊ Ανδρών: Κύριε Λάιε εσύ και τα παικτάκια σου ντροπιάζεται τον Παναθηναϊκό του φιλέ!

Την τρίτη ήττα  του με 3-0 σετ στον Β΄ όμιλο της Α΄ φάσης του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Γιώργου Κλαρούδα επικράτησε με 3-0 σετ του Παναθηναϊκού στη Γλυφάδα και πλέον η αναμέτρηση με τον Α.Ο.Κηφισιάς που θα γίνει την Τετάρτη 20/11 στην Γλυφάδα θα είναι σαν τελικός καθώς θα κρίνει την πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης όπου ήδη έχουν προκριθεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Φοίνικας Σύρου και η Λαμία.

Η ΑΕΚ έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν και αντίθετα ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το χειρότερο αγωνιστικό πρόσωπο, χωρίς ψυχολογία και αγωνιστικό προσανατολισμό. Με τη βοήθεια περίπουμ 600 οπαδών της που έδωσαν δυναμική παρουσία στη Γλυφάδα η ομάδα του Γιώργου Κλαρούδα έκανε επίδειξη ισχύος. Επανεμφανίστηκε και πάλι ο Μαντέκας μετά από δύο εβδομάδες καθώς είχε χτυπήσει στο φρύδι σε βάση τραμπολίνο.

Aπό το 1ο σετ η ΑΕΚ μπήκε πάνοπλη και ορεξάτη απέναντι στον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε με τον Πολυχρονιάδη λίμπερο και τους Μανιόπουλο, Καπίρη ακραίους. Το σκορ άνοιξε αμέσως από το 6-3 στο 9-3, ενώ με τα σερβίς του Γκενς «έφυγε» με 11-5. Η διαφορά του +6 διατηρήθηκε μέχρι και το 18-12 αλλά ο Μπέλος με ένα χαμένο σερβίς και μια άουτ επίθεση διαμόρφωσε το 20-12. Ο Μαντέκας έφερε τη διαφορά στο +9 (21-12) και το σετ έκλεισε εύκολα για την ΑΕΚ με 25-16.

Στο 2ο σετ ο Λάιος έβαλε στον αγώνα τον Καριπίδη στη θέση του Μανιόπουλου. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 4-2 αλλά δεν είχε συνέχεια αφού ήταν φανερή η διαφορά των δύο ομάδων. Από το 4-5 η ΑΕΚ με τα σερβίς του Τόρες έκανε το 7-5 και από εκεί και πέρα ήταν η σειρά του Πέτρογλου με ρεσιτάλ στην επίθεση να φέρει σερί 5-0 και να κάνει το σκορ 13-8. Στο 16-11 ήρθε νέο σερί 4-0 για την ΑΕΚ από τα σερβίς του Μαντέκα για το 20-11 και με διαδοχικά μπλοκ του εξαιρετικού Παπακυριακού τελείωσε το σετ 25-12.

Ο Λάιος στο 3ο σετ επιστράτευσε τον Πενόλιο ενώ ο Κλαρούδας έριξε στον αγώνα του νεαρούς Παπαδόπουλο, Τοκάνη που στάθηκαν πολύ καλά και έδειξαν ετοιμότητα. Η ΑΕΚ με τα σερβίς του Τόρες άνοιξε τη διαφορά στο 8-5 και από το 12-9 έκανε σερί 4-0 με επιθέσεις του Μπέλου και διαδοχικά πράσινα λάθη. Μέχρι το τέλος του σετ δεν άλλαξε τίποτα και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κλείνοντας την άσχημη παρένθεση μετά τις ήττες από Εθνικό και Λαμία.

Διαιτητές: Βουδούρης, Φραγκάκης

Διακύμανση...
1ο σετ: 8-3, 16-10, 21-12, 25-16
2ο σετ: 8-6, 16-10, 21-12, 25-12
3ο σετ: 8-5, 16-10, 21-13, 25-17

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-12, 25-17)
 Αναλυτικα στατιστικά εδω
 
*Οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν: 7 άσσοι, 44 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 17 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν: 0 άσσοι, 19 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλων.

ΑΕΚ (Κλαρούδας): Μαντέκας 7π. (5/13επ., 33% υπ.), Τόρες 10 (6/9, 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Γκενς 4 (3/3, 1 άσσος), Παγιάν 16 (15/22, 1 άσσος), Παπακυριακού 6 (1/3, 4 μπλοκ, 1 άσσος), Πέτρογλου 10 (9/12, 1 άσσος, 44% υπ.) / Γκούζντα (λ. - 67% υπ., 38% άριστες υπ.), Τοκάνης 1 (1/2), Κρέτσης, Ρουμελιωτάκης 3 (3/9, 80% υπ.), Παπαδόπουλος 2 (2/3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάιος): Στιβαχτής, Καπίρης 7π. (7/13, 63% υπ.), Μούρ 2 (1/6, 1 μπλοκ), Μπέλος 6 (4/26, 2 μπλοκ), Μανιόπουλος 3 (2/5, 1 μπλοκ, 20% υπ.), Μαδούρας 4 (1/1, 3 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ. - 17% υπ., 17% άριστες υπ.), Πενόλιο 4 (4/7, 20% υπ.), Καριπίδης 1 (1/6, 75% υπ.), Κουρούπης.

«Κάναμε νέα αρχή»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας δήλωσε: «Κάναμε νέα αρχή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας. Παίξαμε δυο σετ με την βασική ομάδα για να βρούμε το ρυθμό μας και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά έκαναν όλα όσα ζήτησα. Η απόδοση μας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Τώρα πάμε με πολύ καλή ψυχολογία για τον αγώνα με τον Φοίνικα στη Σύρο. Δεν σκέφτομαι από τώρα το ματς με την Κηφισιά που θα κρίνει την πρόκριση στο φάιναλ-4. Κάθε ματς στην ώρα του. Τώρα προέχει το παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου».

«Δεν είδα τίποτα»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Λάιος είπε:  «Το ματς αυτό ήταν μια ευκαιρία για μένα να δοκιμάσω τους αναπληρωματικούς. Ήθελα να δω κάποια πράγματα. Δυστυχώς δεν είδα τίποτα. Δεν έκαναν τίποτα από αυτά που συζητήσαμε. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια... Η ομάδα του και σήμερα ήταν πολύ κακή. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πρέπει να πάμε στη Λαμία για να κάνουμε κάτι θετκό».

«Ώθηση για τη Σύρο»

Ο πασαδόρος της ΑΕΚ Γιόρντι Γκενς είπε:  «Παίξαμε καλύτερα από τα τελευταία δυο παιχνίδια σήμερα. Η νίκη αλλά κυρίως η εμφάνιση μας δίνει αυτοπεποίθηση για τον δύσκολο αγώνα στη Σύρο για το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που παρά τις πίκρες που του δώσαμε τελευταία ήταν πάλι κοντά μας και μας ώθησε στη νίκη».

«Δεν παίξαμε βόλεϊ»
Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Χρήστος Μπέλος δήλωσε: «Είμαι απογοητευμένος. Δεν παίξαμε βόλεϊ σήμερα. Δεν είναι αυτή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να κάνουμε γρήγορα νίκη. Ας είναι στο ματς με τη Λαμία γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει σημαντικά».