Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Αρπάζει τον James Gist από την Μάλαγα!!!

 Ως πρώτο φαβορί για τη θέση του ενός εκ των δύο ψηλών που θέλει να «κλείσει» ο Παναθηναϊκός, φιγουράρει το όνομα του Τζέιμς Γκιστ (25, 2,06μ.) στην μεταγραφική λίστα του «τριφυλλιού».
Κατόπιν συνεννόησης των ανθρώπων της διοίκησης με τον προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη από αργά το βράδυ της Τετάρτης (15/6) και σήμερα Πέμπτη (16/8) οι «πράσινοι» έχουν εντείνει τις προσπάθειες για την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ.Αποτέλεσμα είναι η εμπλοκή του Παναθηναϊκού να έχει «παγώσει» τις προχωρημένες συζητήσεις του με την Μάλαγα, η οποία φερόταν να έχει σχεδόν κλεισμένη τη μεταγραφή του.
Μπορεί βεβαίως ο Αμερικανός να μην ήταν πρώτη επιλογή του Πεδουλάκη, ωστόσο από την άλλη ποτέ δεν έπαψε να βρίσκεται στην λίστα του «Αρτζι».
Ο λόγος που Ελληνας τεχνικός κατέληξε στον συγκεκριμένο παίκτη, είναι ότι θεωρεί πως τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο Πεδουλάκης, Αλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει στις θέσεις 4 και 5, είναι γρήγορος, αλτικός και αθλητικός και ξέρει να παίζει το πικ εντ ρολ. Επίσης ο Πεδουλάκης ήθελε έναν διαφορετικό παίκτη σε σχέση με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.
Να σημειωθεί ότι ο Γκιστ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Φενέρμπαχτσε, αλλά θεωρείται δεδομένο πως οι Τούρκοι μετά την απόκτηση των Μπατίστ και Αντερσεν θα θελήσουν να τον αποδεσμεύσουν. Βεβαίως για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να του καταβάλουν και κάποια χρήματα ως αποζημίωση και σε αυτό ακριβώς το σημείο η επιθυμία των Παναθηναϊκού και Μάλαγα να τον εντάξουν στο δυναμικό τους έρχεται να… βολέψει το πλάνο της Φενέρ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αμερικανός επρόκειτο να υπογράψει συμβόλαιο 1+1 με την Μάλαγα με αποδοχές 900.000 ευρώ. Ετσι αν τελικά ο Παναθηναϊκός τον αποκτήσει το ποσό που θα δαπανηθεί είναι σε αυτά τα επίπεδα. Εκτός από τη Φενέρ, ο γεννημένος στον Ιντσιρλικ της Τουρκίας Γκιστ, έχει ακόμη αγωνιστεί στις Μπιέλα, Λοκομοτίβ Κούμπαν και Παρτιζάν, ενώ έχει φοιτήσει στο κολέγιο Μέριλαντ και γίνει ντραφτ Νο57 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.
Με τον Γκιστ και τον Καββαδά ο οποίος αναμένεται να κλείσει ως την ερχόμενη Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός θα έχει συμπληρώσει τις δύο από τις τρεις θέσεις ψηλών που ο Περδουλάκης είχε προαναγγέλλει.Ετσι θα μένει μία ακόμη θέση να καλυφθεί με το «τριφύλλι» να αναζητά μια καλή περίπτωση καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά διαθέσιμα χρήματα. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αξιόλογοι ψηλοί στην αγορά έτσι ώστε να έχει ξεχωρίσει κάποια περίπτωση την οποία ο Παναθηναϊκός θέλει να «χτυπήσει»…