Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Λιέτουβος Προσκύνα εδω είναι Αθήνα!

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο κλειστό του ΟΑΚΑ και υποδέχεται τη Λιέτουβος Ρίτας, με τη νίκη να έχει εξελιχθεί σε μονόδρομο για την πρόκριση.

H Euroleague έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, αλλά χρειάστηκε να φτάσει η 21η Νοεμβρίου και η 6η αγωνιστική προκειμένου να χρησιμοποιήσει ο Παναθηναϊκός τη φυσική του έδρα, το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Το βράδυ της Πέμπτης (21:30, Δημόσια Τηλεόραση) ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης υποδέχεται τη Λιέτουβος Ρίτας και μετά από 2 νίκες και 3 ήττες, η επικράτηση είναι μονόδρομος. 

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πάση θυσία τους δύο βαθμούς της νίκης, προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειας αναφορικά με την πρόκριση του στο Top 16 της διοργάνωσης.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν υπολογίζει τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος έχει υποστεί διάταση, αλλά στον αντίποδα ο κόσμος αναμένεται να μεταβεί μαζικά στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο, ουσιαστικά, εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν στη Euroleague.

Το τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού για την κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση στο ΟΑΚΑ ήταν στις 18 Απριλίου, όταν και ηττήθηκε με 70 - 60 από τη Μπαρτσελόνα. 

Παράλληλα, η Λιέτουβος Ρίτας είχε αποχωρήσει νικήτρια από το ΟΑΚΑ στην προηγούμενη επίσκεψη της με 68-67, τη σεζόν 2010 - 2011.