Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ανατροπή με....ρώμη!!!!


Είναι στο αίμα του. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη επί της Ρόμα με 3-2 (στο 81’ έχανε 2-1) στη φάση των «32» του Εuropa League και έχει κάθε δικαίωμα την άλλη Πέμπτη στο Ολίμπικο να ελπίζει σε μια ιστορική πρόκριση στους «16». Σαλπιγγίδης (67’), Χριστοδουλόπουλος (84’) και Σισέ (89’) τα γκολ.

THE MATCH: Το εντυπωσιακό σουτ του Κατσουράνη που έβγαλε με δυσκολία ο Ζούλιο Σέρζιο, αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε, στον Ζουάν, ξεσήκωσε στο 2' τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι μπήκαν με αυτοπεποίθηση στον αγώνα, η οποία όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι Τζιαλορόσι ανέλαβαν την κυκλοφορία της μπάλας. Το ΟΑΚΑ ήταν φίσκα, αλλά το δοκάρι του Ρίισε στο 8' σίγησε τον κόσμο των Πρασίνων.

Το Τριφύλλι έπαιζε άναρχα. Κάτι παραπάνω από άναρχα, απειλώντας μονάχα με σουτ έξω από την περιοχή (27' Νίνης). Βαθιές μπαλιές από την άμυνα ή τον χώρο του κέντρου στην επίθεση, με τον Σισέ να είναι κλεισμένος από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ιταλών και να είναι ωσεί παρών στο πρώτο 45λεπτο. Δείγμα της κατάστασής του, το γεγονός ότι στο 44' έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντόνι, αν και ο Λέτο του σέρβιρε έτοιμο γκολ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τους Ρωμαίους να μην χρειάζονται να ανεβάσουν ρυθμό.

Την εξέλιξη που είχε το δεύτερο μέρος άνθρωπος δεν την φανταζόταν. Αν και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι Πράσινοι παρουσίασαν το ίδιο νωχελικό πρόσωπο, αλλά οι αλλαγές του Νίκου Νιόπλια (Σαλπιγγίδης-Χριστοδουλόπουλος) αποδείχθηκαν χρυσές κυριολεκτικά. Ο Σάλπι φέρνει στα ίσια το ματς, αλλά Καραγκούνης και Σπυρόπουλος δέκα λεπτά πριν από το φινάλε ανέτρεψαν τον Τσέρτσι μέσα στην περιοχή του Τζόρβα, με τον Πιζάρο να γράφει το 1-2. Η πράσινη ψυχή μίλησε όμως. Στο πρώτο του άγγιγμα, ο Χριστοδουλόπουλος ισοφαρίζει σε 2-2 από κοντά, με τον Σισέ να καρφώνει τον Ντόνι με κεφαλιά και να στέλνει στα ουράνια τους φίλους του Τριφυλλιού.

Η αήττητη για 20 σερί αγώνες Ρόμα υπέστη απρόσμενη ήττα, με τον Παναθηναϊκό να αποδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο γιατί είναι Panathinaikos! Στα εκτός έδρας ματς είναι μαθημένος να παίρνει αυτό που θέλει. Εάν σε μια εβδομάδα καταφέρει να σφραγίσει την πρόκριση, θα πρόκειται για μια πρόκριση που όμοιά της πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί. από ελληνική ομάδα.PLAY TI AGAIN: Το γκολ με το οποίο η Ρόμα άνοιξε το σκορ. Στο 29' ο Μπαπτίστα από το ύψος της περιοχής, έδωσε τη μπάλα στα αριστερά στον Βούτσινιτς, ο οποίος είχε τον χρόνο να σταματήσει τη μπάλα και να... ζωγραφίσει. Με δεξί αριστοτεχνικό πλασέ ο Μαυροβούνιος στράικερ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Τζόρβα, ο οποίος έμεινε καρφωμένος να παρακολουθεί.

THE SPECIAL ONE: Σαλπιγγίδης και Σισέ αποτέλεσαν τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος με το που μπήκε στο ματς σκόραρε, ενώ στο τρίτο ματς έβγαλε την ασίστ στο τέρμα του Τζιμπρίλ. Οσο για τον Γάλλο διεθνή έδειξε την τεράστια κλάση του. Αφαντος για 89 λεπτά, αλλά τη στιγμή που έπρεπε κάρφωσε τον Ντόνι, πετυχαίνοντας το 20ό του γκολ στη σεζόν. Μάλλον απόλυτα ικανοποιημένος πρέπει να έμεινε ο βοηθός του Ντομενέκ.

DELETE: Η εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη ήταν απογοητευτική. Ο άσος του Παναθηναϊκού δεν μπήκε ποτέ στο ματς και το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει ένα εξαιρετικό σουτ που δύσκολα έβγαλε σε κόρνερ ο Ζούλιο Σέρζιο. Δεν ήταν ψύχραιμος και αποφασιστικός και υπέπεσε σε αρκετά λάθη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Σκόμινα ήταν κοντά στις φάσεις και δεν του ξέφυγε απολύτως τίποτα. Μοίρασε σωστές κίτρινες κάρτες και ουδεμία στιγμή βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

50-50: Δεν σημειώθηκε κάποια αμφισβητούμενη φάση κατά τη διάρκεια του 90λεπτου.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: Η Ρόμα πήγε με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια χωρίς να ανεβάσει απόδοση, με τον Παναθηναϊκό να θέλει αλλά να μην μπορεί. Η εικόνα του Τριφυλλιού άλλαξε άρδην στην επανάληψη, αφού έπαιξε πιο παθιασμένα και πήρε μια μεγαλειώδη νίκη. Ενα 3-2 που δύσκολα θα λησμονηθεί.