Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Κολύμβηση: Τα λιλιπούτεια δελφίνια "έσπασαν" τα χρονόμετρα, κερδίζοντας την κούρσα 4x100μ Μικτής ομαδικής!

 Αποστολάκος,Γενκιανίδης,Σιττόπουλος & Μουσλέχ χαμογελούν, κρατώντας την σημαία του Παναθηναϊκού! Τα δελφίνια μας "έσπασαν" τα χρονόμετρα, κερδίζοντας την κούρσα 4x100μ Μικτής ομαδικής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σημειώνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Παμπαίδων Β. 

Το περσινό αίσχος Φερέϊρα - Αλαφούζου με τον Φορναρόλι

 Εμπλεξε με τον Μπρούνο Φορναρόλι ο Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα ο «άσφαιρος» Ουρουγουανός επιθετικός.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φορναρόλι στην πρώτη συζήτηση που είχε με τους παράγοντες της ομάδας τούς ζήτησε 700.000 ευρώ για να λύσει το συμβόλαιό του! Το ποσό αυτό είναι εξωπραγματικό για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ και ο Αλαφούζος δεν μπορεί να του το δώσει.
Για τον 26χρονο επιθετικό η πρόταση του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι ήταν σαν να κέρδιζε το λαχείο: Για τρία χρόνια του προσφέρθηκαν καθαρά 1,2 εκατ. ευρώ. Για την πρώτη σεζόν ο Λατίνος ποδοσφαιριστής έχει πάρει ελάχιστα χρήματα όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του.
Ζητώντας 700.000 ευρώ, στην ουσία χαρίζει στο «τριφύλλι» τα λεφτά που είχε λαμβάνειν την τρίτη χρονιά του συμβολαίου του, εφόσον το εξαντλούσε.

Ο Νίκος Νταμπίζας και ενδεχομένως ο Γιάννης Αλαφούζος θα έχουν κι άλλες επαφές με τον Φορναρόλι, ο οποίος είναι σε θέση ισχύος. Κι αυτό γιατί το συμβόλαιό του δεν μπορεί να λυθεί μονομερώς από την ΠΑΕ, παρά μόνο αν υπογράψει ο ποδοσφαιριστής. Στην περίπτωση που δεν τα πάρει χοντρά, θα κάνει τον... τουρίστα και θα πληρώνεται.

Jonas Mačiulis ή Ήρεμη Δύναμη!

 Μικρός, η μαμά του τον έστειλε στο μπάσκετ για να βγάλει την ενέργειά του. Οι μάνες πάντα ξέρουν καλύτερα… Η Ήρεμη δύναμη…Ο Γιόνας Μασιούλις έμεινε στον Παναθηναϊκό. 

Νεανικές ανησυχίες…
Η ζωή του Γιόνας Ματσιούλις ήταν γεμάτη ποίηση. Γεννημένος στις 2 Νοεμβρίου ή κατά άλλους στις 21 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, έγινε ένας από τους πιο διάσημους Λιθουανούς ρομαντικούς ποιητές… Στοπ, λάθος! Λάθος wikipedia, λάθος μετάφραση. Όσο λάθος ήταν η προσπάθεια του άσου του Παναθηναϊκού να ασχοληθεί με τον συνονόματο του σε νεαρή ηλικία. «Σαν παιδί πάντα έπρεπε να δίνω προσοχή, ειδικά στο μάθημα της λογοτεχνίας, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν καταλάβαινα και πολλά». Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία και ο διαχωρισμός του γνωστού ως Μαϊρόνις από τον μικρό Γιόνας που δεν έβρισκε ενδιαφέρον σε τίποτα. Πόσω μάλλον, λοιπόν, στην ποίηση.

Τα όνειρά του σχετίζονταν με στολές. Πυροσβέστης, αστυνομικός, μέχρι που η μητέρα του αποφάσισε πως κάπου πρέπει να βγάλει την ενέργειά του το παιδί της. Κάπου μακριά από το σπίτι. Στην ηλικία των οκτώ ετών αποφάσισε να τον γράψει στη μεγάλη της Λιθουανίας σχολή ή αλλιώς στο σχολείο του Άρβιντας Σαμπόνις. «Ήμουν οκτώ χρονών και πρώτος μου προπονητής ήταν ο Ρομουάλντας Πετρόνις. Ήταν μια απόφαση που πήρε η μαμά μου, γιατί μέχρι τότε δεν είχα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τίποτα». Ευτυχώς το βρήκε! «Αργότερα, το μπάσκετ έγινε για μένα μια ασχολία για τον ελεύθερο χρόνο μου μετά το σχολείο και άργησα λίγο να το πάρω σοβαρά», θυμάται ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος έγινε παράδειγμα της ανταποδοτικής σχέσης που υπάρχει στην προπόνηση με το αποτέλεσμα. Ένας κανόνας που βρίσκει εξαίρεση μόνο στα σπάνια ταλέντα. 

«Στα δώδεκα μου χρόνια δεν έπαιζα στην ομάδα της ηλικίας μου. Δεν με έπαιρναν καν. Στα 14 κατάφερα να μπω, αλλά και πάλι όχι στους παίδες. Γύρισα στεναχωρημένος και δυστυχισμένος, παράλληλα όμως είχα πάρει μια απόφαση. Θα αποδείκνυα ότι μπορώ. Μετά από δύο χρόνια σκληρής και συστηματικής δουλειάς, με επέλεξαν στους αναπληρωματικούς. Τότε άρχισα να έχω περισσότερη πίστη στον εαυτό μου και να σκέφτομαι πως ίσως καταφέρω να παίξω στη Ζαλγκίρις». Ό,τι δίνεις, παίρνεις. «Τα όνειρά μου έγιναν μεγαλύτερα όταν με κάλεσαν στην Εθνική ομάδα Ελπίδων! Ήμουν 16 χρονών». 

Μικρό και μεγάλο… πανεπιστήμιο!
Η Ζαλγκίρις είναι συνυφασμένη με το λιθουανικό μπάσκετ. Μοιάζει σαν την ιατρική σχολή που θα δώσει στον κόσμο επιστήμονες. Είναι δεδομένο πως η ομάδα του Κάουνας θα δώσει στον κόσμο μπασκετμπολίστες… Και οι περισσότεροι θα έχουν εξειδίκευση! Άλλος σκοράρει, άλλος πασάρει, άλλος παίζει άμυνα κι όμως όλοι μπορούν παράλληλα να κάνουν τα πάντα. Ο Γιόνας Ματσιούλις θα μπει στο μεγάλο πανεπιστήμιο το 2005, λίγο αφότου έχει κλείσει τα 20 του χρόνια. Θα έπρεπε, όμως, πρώτα να περάσει το μικρό πανεπιστήμιο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Μέσα από το Vyatutas Magnus University, όπου σπούδασε οικονομικά καθότι όπως λέει «δεν θα παίζουμε για πάντα μπάσκετ», κατόρθωσε να κατακτήσει τα πρώτα του τρόπαια. Έγινε πρωταθλητής Λιθουανίας και Ευρώπης με την ομάδα του πανεπιστημίου στα χρόνια που «είναι πραγματικά όμορφες αναμνήσεις. Αν δεν σπούδαζα εκεί, δε θα είχα την ευκαιρία να γίνω πρωταθλητής». Και ως τέτοιος άρχισε να βρίσκει τη θέση του. Έστω κι αν χρειάστηκε να παίξει ένα χρόνο στην Νεβέζις, με την οποία ως ρούκι στο λιθουανικό πρωτάθλημα είχε 13,6 πόντους και 5,8 ριμπάουντ. 

Learn from the best!
Ο Γιόνας Ματσιούλις άρχισε σιγά-σιγά να έχει το δικό του «brand name» στη χώρα. Του κόλλησαν το παρατσούκλι «ταύρος», τον παρομοίαζαν με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ λόγω του μικρού του ύψους για «4αρι», θέση στην οποία καλούταν συχνά να αγωνίζεται. «Είναι απλά ο χαρακτήρας μου. Παλεύω για τον εαυτό μου μέσα κι έξω από το παρκέ. Πάντα θέλω να είμαι καλύτερος απ’ όλους. Αυτό νομίζω πως είναι και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μου». 

Ως ενήλικας άρχισε να διαφέρει πολύ από το παιδί που δεν είχε διάθεση για τίποτα, κάτι που απέδειξε όταν πήρε τα πρώτα λεφτά στα χέρια του. Τα επένδυσε στο ταλέντο του, στην μετέπειτα εξέλιξή του. «Ήμουν περίπου 19 χρονών κι έπαιζα ακόμα στην ομάδα νέων της Ζαλγκίρις. Το καλύτερο ήταν ότι μου έδωσαν λεφτά, παρότι δε τα ζήτησα ποτέ, δεν υπήρχε καμία συμφωνία. Δεν ήταν πολλά, αλλά μ’ άρεσε που είχα δικά μου μετρητά. Αγόρασα βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, φρόντισα την υγεία μου και το σώμα μου». 

Ένα χρόνο μετά ήταν στην πρώτη ομάδα, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στην ευρωλίγκα. Δύο χρόνια μετά, τον ήξερε όλη η Ευρώπη, αφού εκτόξευσε τους μέσους όρους του στο 12,7 πόντους και πέντε ριμπάουντ ανά αγώνα. Ήταν, φυσικά, μια μεταβατική σεζόν για τη Ζαλγκίρις, που είχε μόλις δύο νίκες σε 14 αγώνες, όμως για ήταν αρκετό για να πάρει η καριέρα του Γιόνας την ώθηση που χρειαζόταν. Έχοντας ως αφετηρία τα δύο λεπτά που έπαιξε στη Λιουμπλιάνα το Νοέμβριο του 2005, ο Ματσιούλις γινόταν όλο και καλύτερος. Οι 22 πόντοι σε 20 λεπτά στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο του 2008 ήταν προειδοποίηση για τις ικανότητές του και οι 29 πόντοι κόντρα στη Νανσί τον Ιανουάριο του 2009 το αποκορύφωμά του. Για να έρθει φυσιολογικά μετά και η μεταγραφή!

Η κουλτούρα του… bon viveur!
Στην Ιταλία τον ενοχλούσαν πολλά! Η κίνηση, η φασαρία, ο ρυθμός της ζωής… Ήταν διαφορετικά από τη Λιθουανία που είχε μάθει ή ακόμα και την Βαρκελώνη όπου ονειρεύεται να ζήσει, αφού έχει παίξει και λίγο στην Μπαρτσελόνα! Δεν τον ενοχλούσαν καθόλου τα 1,2 εκ. ευρώ που θα εισέπραττε ετησίως από την Αρμάνι Μιλάνο. Έτσι, θα κατόρθωνε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να αποκτήσει μια Audi Q7 και αργότερα να προσθέσει στη συλλογή του και μια Porsche Panamera. Δεν κατάφερε να κάνει το ταξίδι στο διάστημα, όμως έχει χρόνια μπροστά του… 

Ο Γιόνας Ματσιούλις δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του στην πολυτέλεια. «Αν μπορώ να οδηγώ Πόρσε, γιατί πρέπει να οδηγώ Golf;»,αναρωτιέται και εξηγεί τη φιλοσοφία του. «Δε θεωρώ ότι είναι κακό να έχεις οικονομική άνεση. Παίρνω τις αποφάσεις βάσει των δικών μου θέλω και της οικογένειάς μου κι όχι βάσει του τι πιστεύει ο κόσμος. Για όλα υπάρχουν κριτήρια. Αν κάποιος μου δώσει 2 εκ. ευρώ για να κάθομαι στην Ανταρκτική με τους πιγκουΐνους, θα το κάνω! Αλλά αν την ίδια στιγμή κάποιος μου δώσει 1,5 εκ. για να παίξω στη Λιθουανία, θα παίξω στη χώρα μου! Πάντα υπάρχουν προϋποθέσεις για να διαλέξεις μια ομάδα από μια άλλη και δεν έπεται πως τα λεφτά είναι ο καθοριστικός παράγοντας». 

Αφού πρόσθεσε πως στα κριτήρια του θα ήταν και να μην έχει έναν… τρελό Σέρβο προπονητή που θα θέλει πέντε ώρες το πρωί και άλλες τόσες ώρες το απόγευμα προπόνηση, συνέχισε με την καριέρα του… Έπαιξε δύο χρόνια στο Μιλάνο, χωρίς να καταφέρει να ξεφύγει από την μετριότητα και την απάθεια που μοιάζει να… ζει αυτή η ομάδα. Η πιο έντονη στιγμή του ήταν και η χειρότερη! Στις 11 Μαΐου του 2011, ένα μήνα πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του και λίγο πριν το Ευρωμπάσκετ στη χώρα του, θα υποχρέωνε τους θορυβώδεις Ιταλούς να σωπάσουν. Ο τρόπος που έπεσε στο παρκέ, οι μορφασμοί στο πρόσωπό του και οι αντιδράσεις των τριγύρω του, στον αγώνα με την Κρεμόνα, έμοιαζαν με ιατρικό ανακοινωθέν. Ρήξη χιαστών και μηνίσκου!

Επαναπροσδιορισμός διαδρομής!
Ο Γιόνας Ματσιούλις έζησε τον εφιάλτη κάθε αθλητή. Μάζεψε τα πράγματά του, τη σύζυγό του και την κόρη του και επέστρεψαν στη Λιθουανία. Η Άνιε, με την οποία γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι στα 16 τους χρόνια, αλλά έγιναν ζευγάρι μετά τα 20 τους κι αφού συναντήθηκαν εκ νέου σε κλαμπ, είναι το στήριγμά του. Έμεινε μακριά του μόνο όταν έπρεπε να ολοκληρώσει τις σπουδές της και από τότε τον ακολουθεί παντού. «Δεν μπορώ να φανταστώ να έχω σχέση με τη γυναίκα μου απ’ το τηλέφωνο και το skype», εξηγεί ο Ματσιούλις, ο οποίος μια εβδομάδα μετά τον τραυματισμό του έβγαινε από το νοσοκομείο, χειρουργημένος. 

Και χορτασμένος, αφού μόλις συνήλθε από τη νάρκωση το έριξε στην πλάκα και ζήτησε αμέσως να του φέρουν να φάει! «Θέλω να αναρρώσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ξεκινήσω πάλι τη φυσιολογική μου ζωή», έλεγε κι επέλεξε να πάρει το χρόνο του. Έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης σχεδόν εννέα μήνες, ώστε να είναι σίγουρος για την επιστροφή του. Είχε προτάσεις από τη Ζαλγκίρις και τη Λιέτουβος, αλλά τις απέρριψε. «Είναι κλαμπ που κάνουν πρωταθλητισμό κι έχουν απαιτήσεις. Αν πληρώνουν πολλά λεφτά, θέλουν και αποτελέσματα κι εγώ δεν μπορώ να το υποσχεθώ». Προτίμησε την Μπαλτάι, στην οποία υπέγραψε χωρίς λεφτά. «Είναι προσωπική μου απόφαση. Έχω έντονη επιθυμία να γυρίσω γρήγορα και να επανέλθω από τον τραυματισμό μου, χωρίς να έχω την πίεση για το αποτέλεσμα». 

Ο τραυματισμός του ωρίμασε τον τρόπο σκέψης του, τον έκανε πιο αποφασιστικό, πιο δυνατό, του έδωσε ένα μάθημα ζωής. Ίσως, επειδή παράλληλα, τον ίδιο αγώνα έδινε και η κόρη του, η Καμίλ. «Έμαθα ότι πάντα πρέπει να μάχεσαι για τη ζωή, να μάχεσαι για μια θέση στον ήλιο να μην εγκαταλείπεις ποτέ. Το έμαθα από την κόρη μου, που χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση ενώ ήταν μόλις 1,5 μηνών. Επιπλέον, έτσι με μεγάλωσαν. Ποτέ δε θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο».
Ο Γιόνας Ματσιούλις θα επέστρεφε με 16 πόντους στο ντεμπούτο του τον περασμένο Φεβρουάριο και με μια πρόταση τον Απρίλιο να επιστρέψει και στην Ιταλία. Έπαιξε ένα μήνα στη Σιένα, έπαιξε το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς αγώνες και τον Ιούλιο δέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού. «Είπα αμέσως «ναι». Διότι αυτές οι ευκαιρίες δεν σου εμφανίζονται κάθε μέρα. Πλέον νιώθω εξαιρετικά και πανέτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα να αγωνιστώ σε τόσο υψηλό επίπεδο και θέλω να δουλέψω σκληρά. Οπότε, λίγα λόγια και πολλές πράξεις».

Στην Ελλάδα κατάφερε να προσαρμοστεί καλύτερα από την Ιταλία. Βγαίνει με τους συμπαίκτες του, κάνει συνεχώς πλάκες, ασχολείται με τον υπολογιστή του και διαβάζει κάνα βιβλίο μόνο «όταν το κομπιούτερ χαλάει». Δεν τον ενοχλούν καν οι κακές συνήθειες που υπάρχουν στη χώρα μας, με εξαίρεση το κάπνισμα στο γήπεδο και στους δημόσιους χώρους. Περνάει τόσο καλά, που ζήτησε ανανέωση του μονοετούς του συμβολαίου του από τον προηγούμενο Δεκέμβριο. «Η ζωή, ο κόσμος, τα κορίτσια είναι όμορφα. Ωραίο φαγητό, ακόμα και το νηπιαγωγείο της κόρης μου είναι πολύ καλό. Γενικά μου αρέσει πάρα πολύ στον Παναθηναϊκό. Είμαι έτοιμος να μείνω για πολλά χρόνια στην ομάδα. Έχω συμβόλαιο ένα χρόνο, αλλά είμαι έτοιμος για... προσφορές». 
Την κατάλληλη στιγμή ήρθαν. Και ο Γιόνας ήξερε να απαντήσει στα ελληνικά!

πηγή



Γιόνας Ματσιούλις: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα!»

 Ο Γιόνας Ματσιούλις με δηλώσεις του στην Πράσινη μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό και το πόσο χαρούμενο τον έκανε αλλά και για τους στόχους του με την Λιθουανία και το Final 4.
Αναλυτικά

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανανέωσα την συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό. Ήθελα πολύ να παραμείνω στην ομάδα και αυτό έγινε. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους εκείνους που με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα» ήταν τα πρώτα λόγια τους Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος αποκάλυψε και το μυστικό των επιτυχιών του Παναθηναϊκού. «Αν και ήμασταν νέα ομάδα καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Και αυτό γιατί καταφέραμε από την πρώτη στιγμή να γίνουμε μια καλή παρέα και να μοιράσουμε τους ρόλους μεταξύ μας. Κάθε φορά ο καθένας ήξερε τι έκανε στο παρκέ». Ο Γιόνας Ματσιούλις δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον κόσμο της ομάδας λέγοντας «Τεράστια βοήθεια για εμάς ήταν και ο κόσμος της ομάδας που βρέθηκε στο πλευρό μας και μας στήριζε συνέχεια. Είχαμε πολύ ανάγκη να νιώθουμε την παρουσία του κόσμου δίπλα μας. Και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ για ότι έκαναν για εμάς». Όσο για τους στόχους της νέας σεζόν; «Πιστεύω πολύ σε αυτήν την ομάδα. Πάντα πίστευα. Και τώρα γίναμε πιο δυνατοί με τα καινούρια παιδιά που ήρθαν στον σύλλογο. Οπότε πιστεύω ότι αν δουλέψουμε όπως πέρσι, τότε θα καταφέρουμε να βρεθούμε στο Final-4».

«Μετάλλιο με την Λιθουανία»

Όσο για την εθνική του ομάδα και το ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας τόνισε «Για μένα οι διακοπές τελείωσαν και εδώ και μερικές ημέρες έχω ξεκινήσει τις προπονήσεις με την Εθνική ομάδα. Αυτό το στάδιο είναι το πιο δύσκολο αφού θα προσπαθήσουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Άλλωστε είμαστε ακόμα εν αναμονή του Γιόνας Βαλανσιούνας. Ο Βαλανσιούνας δεν έχει τελειώσει ακόμα τις υποχρεώσεις του στο ΝΒΑ και πιστεύω ότι όταν ενταχθεί και αυτός στην ομάδα όλα θα είναι ακόμα καλύτερα για εμάς». Ο Ματσιούλις δεν δίστασε να κάνει λόγο ακόμα και για… μετάλλιο. «Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε κάτι καλό, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Στόχος μας είναι σίγουρα ένα μετάλλιο» είπε ο παίκτης του «τριφυλλιού».


 

Χρήστος Μπέλλος: «Σοβαρότητα, οργάνωση και σχέδιο»

 Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που είδε ο Χρήστος Μπέλλος στην καινούργια προσπάθεια του Παναθηναϊκού και τον έκαναν να δεχθεί την πρόταση των «πράσινων»

Ναι μεν ο δρόμος που έχει να τραβήξει το ανδρικό τμήμα βόλεϊ είναι και μακρύ και κυρίως δύσβατο, ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα είναι εξαιρετικές. Οι Κώστας Στιβαχτής, Θεόκλητος Καριπίδης και Χρήστος Μπέλλος, είναι παίκτες με εμπειρία που μπορούν να βοηθήσουν ώστε αρχικά η ομάδα να σωθεί εύκολα και μετά να κοιτάξει για κάτι παραπάνω.
 
Το καλό σε όσους έχουν έρθει, εκτός φυσικά από την αξία τους, είναι πως κρατάνε χαμηλούς τόνους. Το ίδιο έκανε και ο Χρήστος Μπέλλος μιλώντας. Ο έμπειρος διαγώνιος που και την χρονιά που πέρασε ήταν (μαζί με τον και πάλι συμπαίκτη του Θεόκλητο) ο λόγος που η ομάδα του πέτυχε τους στόχους της, θέλησε να κρατήσει χαμηλούς λόγους, απέφυγε τα μεγάλα λόγια και μίλησε μόνο για σκληρή δουλειά.
 
Χρήστο με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια στον Ερασιτέχνη και ειδικά στο τμήμα αυτό. Τι σε έκανε να δεχθείς την πρόταση και να έρθεις στον Παναθηναϊκό;
 
«Υπήρξε μια κίνηση όλων των ανθρώπων που έδειξαν ένα κύμα αλλαγής και νομίζω πως με αυτή την κίνηση να αλλάξει αυτή η άσχημη κατάσταση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Φάνηκε πως υπάρχει σοβαρότητα, οργάνωση και σχέδιο, στοιχεία που μπορούν να φέρουν κάτι καλό».
 
Ποιοι θεωρείς πως είναι ή θα πρέπει να είναι οι στόχοι της ομάδας;
 
«Το εγχείρημα είναι καινούργιο. Θα χρειαστεί πολύ δουλειά και οι στόχοι θα μπαίνουν βήμα βήμα. Να κρατάμε μικρό καλάθι και να προσπαθούμε να αλλάξουμε την εικόνα εντός και εκτός γηπέδου και αν όλα πάνε καλά να ζητήσουμε το κάτι παραπάνω».
 
Οι προσωπικοί σου στόχοι;
 
«Εγώ θα προσπαθήσω να δώσω όχι το 100 αλλά το 150% και να κάνω ότι μπορώ για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αξίζει,. Αλλά ξαναλέμε πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι».
 
Πιστεύεις πως η έδρα που θα είναι η Κυψέλη μπορεί να βοηθήσει στο να επιτευχθούν οι στόχοι;
 
«Η αλήθεια είναι πως αυτό το γήπεδο μπορεί να αποτελέσει ισχυρή έδρα και να κερδίσουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε».
 
Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο;
 
«Αρχικά βλέποντας αυτή την προσπάθεια ελπίζουμε όλοι πως θα είναι πετυχημένη. Φαίνεται πως έχει καλές βάσεις και μακάρι να πάνε όλα καλά. Όσον αφορά τον κόσμο του ζητάω να κάνει υπομονή και σίγουρα ζητάμε την βοήθειά του και να είναι σίγουροι πως ότι χρειαστεί θα το κάνουμε».  


Μιχαλαριάς: "Όλοι μαζί μπορούμε"!

 Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/7/2013) η πρώτη συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης του Παναθηναϊκού Α.Ο. Παρουσία των εκπροσώπων του Τύπου ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς αποκάλυψε τις πρώτες κινήσεις της διοίκησης, τους άμεσους στόχους της αλλά και το μακροπρόθεσμο πλάνο. 

«Οργάνωση και παρουσία στις Ομοσπονδίες» 

Ο Γενικός Γραμματέας του Παναθηναϊκού Α.Ο, Γ. Καρανάσος πήρε πρώτα το λόγο και παρουσίασε τον κ. Μιχαλαριά, ο οποίος με τη σειρά του έκανε μια αναδρομή στη μέχρι πρότινος πορεία του στα δρώμενα του Συλλόγου, σημείωσε: «Αυτό που χρειάζεται ο Σύλλογος είναι οργάνωση, τρέξιμο και παρουσία στις Ομοσπονδίες. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα» και συνέχισε: «Προσωπικά ήμουν, είμαι και θα παραμείνω οπαδός του Παναθηναϊκού. Δεν αλλάζει αυτό. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν η Θύρα 13 είμαστε μια παρέα οπαδών θέλουμε να βοηθήσουμε το Π.Α.Ο να βγει από το τέλμα δεν αναλάβαμε επειδή είναι το όνειρό μας ουτε γιατί έχουμε άπειρα λεφτά. Το πιστεύουμε όμως ότι ο Π.Α.Ο μπορεί να λειτουργήσει έτσι ώστε να μπορέσει να βγάλει τα έξοδα του».
«Είμαστε εδώ να δώσουμε μάχη»

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Τριφυλλιού ανέφερε: «Να λειτουργήσει ο ΠΑΟ και να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή οικονομική διαχείριση και να έρθουμε κάποια στιγμή σε συμφωνία με όσους οφείλουμε για να πάρουν τα χρήματά τους. Από τα πρώτα μελήματα να γίνει εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος και όταν ολοκληρωθεί αυτός και μάθουμε πόσα και που χρωστάμε, τότε θα βάλουμε κάτω και θα φτιάξουμε ένα πλάνο ώστε σε βάθος χρόνο και ο Παναθηναϊκός να δουλεύει καλά και το εννοώ καλά. Επουδενί δεν θέλουμε να είναι ο Παναθηναϊκός κακόμοιρο σωματείο γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτό. Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή και  είμαστε εδώ να δώσουμε μάχη και να φέρουμε τον Παναθηναϊκό όπως λέει και ο ύμνος του, Πρωταθλητή σε όλα τα σπορ». 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Αχιλλέα Μακρόπουλο: «Ο κ. Μακρόπουλος τράβηξε το «καράβι» και το τράβηξε επιτυχώς», είπε μεταξύ άλλων. 
Με 60 Ευρώ γίνε μέλος στον Παναθηναϊκό Α.Ο!

Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο αποκάλυψε και τις πρώτες κινήσεις του Συλλόγου ώστε να ανοίξουν και άλλο οι πόρτες και να εγγραφούν περισσότερα μέλη: «Υπάρχουν πάρα πολλοί Παναθηναϊκοί που έχουν έρθει και μας έχουν ζητήσει να βοηθήσουν. Ήδη υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Θέλουμε να οργανώσουμε το σύλλογο και ζητούμε εθελοντική εργασία, αλλά και η όποια οικονομική βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι αυτή η διοίκηση από την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε να μειώσει την ετήσια συνδρομή στον Ερασιτέχνη 60 ευρώ για να γίνει κάποιος μέλος και αυτό θα γίνει μόνο με μια απλή αίτηση και τη φωτοτυπία ταυτότητας.  Μπορεί οποιοσδήποτε Παναθηναϊκός να γίνει μέλος με 60 Ευρώ! 

Επιπλέον, μίλησε και για τα διαρκείας της επόμενης περιόδου: «Κάθε τμήμα από τα ομαδικά τμήματα θα κυκλοφορήσει ένα διαρκείας 30 Ευρώ (ανά άθλημα) αλλά και θα κυκλοφορήσει και ένα ενιαίο με 70 Ευρώ. Τέλος, για όσους θα θέλουν να βοηθήσουν περισσότερο θα υπάρχει και VIP διαρκείας με 100 Ευρώ για κάθε ένα από τα τμήματα».
Λαδουκάκης: «Να ανακτήσει το ΤΑΑ αξιοπιστία»

Ο Πρόεδρος του ΤΑΑ, Μανώλης Λαδουκάκης μίλησε για την απόφασή του να ηγηθεί της αντρικής ομάδας βόλεϊ, λέγοντας: «Μπήκα μπροστά για ένα λόγο, είχα φύγει πριν από τέσσερα χρόνια αλλά αυτό το χάλι που έβλεπα την τελευταία διετία αποφασίσαμε με τα υπόλοιπα μέλη (σ.σ του ΤΑΑ) που με «σπρώξανε» να μπω μπροστά, να ανακτήσει ο Παναθηναϊκός την χαμένη του αξιοπιστία». 

Συνοπτικά, οι απαντήσεις της διοίκησης στους εκπροσώπους Τύπου: 

Για τον τρόπο αποπληρωμής χρεών: «Θα εκπονηθεί συνολικό πλάνο και φυσικά από εδώ και στο εξής να μην δημιουργηθούν εκκρεμότητες από την τρέχουσα περίοδο»

Για τα τμήματα: «Αυτή τη στιγμή δίνουμε βάση στα ομαδικά τμήματα με απλές και μικρές κινήσεις». 

Για τα έσοδα: «Βασίζεται στο τρίπτυχο: 1.Χορηγικό πρόγραμμα 2. Συνδρομές ακαδημιών 3. Συνδρομές μελών»

Για τις ακαδημίες: «Υπάρχουν ιδέες. Θα στηρίξουμε τις ακαδημίες όλων των τμημάτων».

Για τις σχέσεις με την ΠΑΕ: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε ενωτικά και αυτή η διοίκηση μπορεί να κάνει πράξη το ενιαίος και αδιαίρετος Παναθηναϊκός». 

Για τις εγκαταστάσεις: «Χρόνια παθογένεια. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της Αθήνας και έχουμε μηδέν ώρες στα γυμναστήρια της Αθήνας. Υπάρχει κακή και άσχημη αντιμετώπιση από το Δήμο Αθηναίων. Υπάρχει και ένα μεγαλόπνοο σχέδιο να δημιουργηθεί και ένα κλειστό σε συνεργασία πάντα με το Δήμο, αφού τα παιδιά που θα γυμνάζονται είναι δημότες του. Επίσης, υπάρχει η προοπτική νέου πολυχώρου ενώ υπάρχει και το όραμα ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα». 

Για το κλειστό της Κυψέλης: «Η συνεργασία είναι άψογη και θα συνεχιστεί». 

Για την προβολή του Συλλόγου ώστε να μάθουν όλοι για τον Ερασιτέχνη: «Θέλουμε τον Παναθηναϊκό στην τηλεόραση. Θα αναζητήσουμε την προβολή».

Για τη Διπλή Ανάπλαση: ««Καλώς ή κακώς έχουν υπογραφεί κάποια πράγματα υπό άλλες συνθήκες και δεν θέλω να τα κρίνω. Θέση μας είναι να μην φύγει ο Παναθηναϊκός από τη Λεωφόρο και επιθυμία μας το νέο γήπεδο να γίνει στη Λεωφόρο. Και να πρασινίσει όλη η Αλεξάνδρας από την Κηφισίας έως το Πεδίο του Άρεως. Υπάρχει κοινή γραμμή για πρώτη φορά στο θέμα του γηπέδου στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Θα προσπαθήσουμε να φύγουμε από τη Διπλή Ανάπλαση και να προστατέψουμε απόλυτα τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη, σεβόμενοι πάντα τις ασφαλιστικές δικλείδες που υπάρχουν. Διερευνούμε νομικά όλες τις πτυχές του θέματος».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Όλοι μαζί μπορούμε! Μπορεί κάποιοι να το παρεξηγήσουν αλλά μόνο έτσι θα βγει από το τέλμα ο Παναθηναϊκός μας. Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Ο Παναθηναϊκός χτίζεται… και γι ‘αυτό όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε»! 

 
 

 

Το Έκτο Πρωτάθλημα του Εξάστερου!

Το "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ DEVOTION" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 33 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Η επιστροφή στους τίτλους έγινε το 1961. Στο τοπικό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τη δεύτερη θέση (πρωταθλήτρια ήταν η ΑΕΚ με τους «πράσινους» να μετράνε 15 νίκες και 3 ήττες), αλλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε τον τίτλο με 6-1 (447-388). Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και τρεις ομάδες ισοβάθμισαν στην κορυφή: Παναθηναϊκός, Σπόρτιγκ και Ηρακλής. Οι αγώνες μπαράζ για τον πρωταθλητή ορίστηκε να γίνουν στην Αθήνα. Ο Ηρακλής αρνήθηκε να αγωνιστεί. Ο Παναθηναϊκός στις 11 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Πανελληνίου, επιβλήθηκε 57-52 (29-20 ημίχρ.) του Σπόρτιγκ και κατέκτησε τον τίτλο.

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Π. Κουκόπουλος, Μακρίδης, Γ. Λιάμης, Π. Παναγιωταράκος, Γ. Ζάννος, Μανδηλάρης, Κ. Πολίτης, Κουτσούκος, Τ. Παπακωνσταντόπουλος, Νάκιος, Κατσικίδης, Σιτζάκης, Δέδες.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών 1960-1961