Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τριπολικό Βραχυκύκλωμα........

 Αλλαγή διοίκησης, παραινέσεις από τον κόσμο στην επίσκεψη στην Παιανία, αλλά αποτέλεσμα ουδέν. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της Super League, έχοντας MVP τον Ορέστη Καρνέζη και έμεινε 11 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό!
Οι «πράσινοι» δικαιούνται να φωνάζουν για το μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Χριστοδουλόπουλου στο 9′ (με παράλληλη αποβολή του Φούλοπ), είχαν δοκάρι με τον Λάζαρο στο 26′ αλλά αγωνιστικά προβλημάτισαν έντονα με την απόδοσή τους, «οδηγώντας» τον κόσμο σε αποδοκιμασίες στο τελευταίο 15λεπτο και σε μαζικό «κράξιμο» με τη λήξη του αγώνα, στον οποίο έκανε επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.
Οσο για τον Αστέρα, στάθηκε πολύ καλά, είχε πολλές και καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά «έπεσε» πάνω στον πολύ καλό Καρνέζη.

Με Φορναρόλι στην κορυφή
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που δεν είχε στη διάθεσή του τους Κατσουράνη, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σο και κράτησε στον πάγκο τον προερχόμενο από τραυματισμό Σισοκό, παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1. Μπροστά από τον Καρνέζη, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Πίντο και Τριανταφυλλόπουλο. Μαρίνος και Βιτόλο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Μαυρία, Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλο μπροστά τους, πίσω από τον Φορναρόλι.
Από την άλλη πλευρά, ίδιο σύστημα και από τον Σάκη Τσιώλη για τον Αστέρα Τρίπολης, που στερήθηκε τις υπηρεσίες των Φραγκουλάκη και Χουανίτο. Τερματοφύλακας ήταν ο Φούλοπ, με τους Τσαμπούρη, Πιπίνη, Σανκαρέ και Μπαρτολίνι στην άμυνα. Κουρμπέλης και Αλβάρεζ ήταν στον κεντρικό άξονα, με τους Ναβάρο, Ράγιος και Ουσέρο σε μεσοεπιθετικό ρόλο, πίσω από τον Περόνε.

«Φωνές» για το πέναλτι
Το πρώτο ημίχρονο είχε τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος και πιεστικός στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με εξαίρεση ένα 10λεπτο στο διάστημα 15′-25′. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο, την κατοχή μπάλας και την επιθετικότητα, όχι όμως και την ευκολία για να δημιουργήσουν ευκαιρία.
Ωστόσο φωνάζουν σωστά για το μη καταλογισμό πέναλτι στον Χριστοδουλόπουλου στο 9′ (σε φάση που χρειάζεται το ριπλέι και δείχνει ότι υπάρχει ανατροπή του από τον Φούλοπ, που θα έπρεπε να αποβληθεί) και ουσιαστικά απειλούσαν μόνο με τον διεθνή μεσοεπιθετικό, που είχε δοκάρι στο 26′ και ένα ωραίο σουτ στο 43′. Ενδιάμεσα (40′) είχε και ένα σουτ ο Μαυρίας.
Στο ίδιο διάστημα ο Αστέρας Τρίπολης πρέσαρε αποτελεσματικά, δεν άφησε κενούς χώρους ούτε διαδρόμους και στο δικό του καλό διάστημα έχασε 3 μεγάλες ευκαιρίες με τους Ράγιος (19′), Ναβάρο (20′), Κουρμπέλης (21′), με τον Καρνέζη (2 φορές) και την αστοχία να μην επιτρέπουν το σκοράρισμα. Καλή στιγμή υπήρχε και στο 25′ με τον Ναβάρο, όπως και με τον Ράγιος στο 37′, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερες τελικές προσπάθειες (9 έναντι 8, αλλά και στο τέρμα, 5 έναντι 2).
Επιπλέον, μπορούν να φωνάζουν δικαίως για το ανύπαρκτο οφσάιντ με το οποίο ανεκόπη ο Περόνε στο 17′, βγαίνοντας απέναντι στον Καρνέζη.

Με Σισοκό αντί Μαυρία
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Φερέιρα έβαλε τον Σισοκό αντί του Μαυρία, βάζοντάς τον πίσω από τον Φορναρόλι και μεταφέροντας δεξιά τον Χριστοδουλόπουλο. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό, διαφορά δεν υπήρξε και οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν, την ώρα που ο Αστέρας έλεγχε την κατάσταση και είχε τη μεγάλη ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Περόνε (60′) που αποσόβησε σωτήρια ο Καρνέζης.
Ο Φερέιρα άλλαξε κεντρικό επιθετικό (Πετρόπουλος αντί Φορναρόλι) και στη συνέχεια έβαλε και τον Ζέκα αντί του Μαρίνου για να βελτιώσει την κατάσταση, όμως οι «πράσινοι» εξακολουθούσαν να μην απειλούν. Κάποια μακρινά σουτ (66′ Σισοκό, 71′ Σπυρόπουλος) δεν «ενόχλησαν» τον Φούλοπ, ενώ ο Πετρόπουλος αστόχησε στο 69′ σε διαγώνιο σουτ, στην πιο αξιόλογη στιγμή.
Στο ίδιο διάστημα ο Αστέρας έκλεισε χώρους, έδειξε ξεκάθαρα ότι πρώτος στόχος ήταν να μη δεχθεί γκολ και να απειλήσει σε αντεπιθέσεις ή αξιοποιώντας τα «πράσινα» λάθη. Ο Τσιώλης έβαλε τον Ντε Μπλάσις σε επιτελικό ρόλο, αλλά εκτός του τετ-α-τετ του Περόνε, οι φιλοξενούμενοι είχαν και ένα πλασέ του (ευρισκόμενου σε θέση οφσάιντ) Ράγιος στο 69′.
Η αποβολή του Τσαμπούρη στο 80′ με 2η κίτρινη, άφησε τον Αστέρα Τρίπολης με 10 παίκτες και έδωσε μια ώθηση στον Παναθηναϊκό να πιέσει περισσότερο. Οι Αρκάδες γύρισαν πίσω, οι «πράσινοι» προσπαθούσαν, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία και το 0-0 έμεινε ως το τέλος. Μάλιστα στο τελευταίο 5λεπτο και οι ίδιοι αγωνίστηκαν ουσιαστικά με 10 παίκτες καθώς ο Κουίνσι τραυματίστηκε, δεν μπορούσε καλά-καλά να περπατήσει, ενώ είχαν γίνει και οι 3 αλλαγές.

ΣΚΟΡΕΡΣ:
ΔΟΚΑΡΙΑ: 26′ Χριστοδουλόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 80′ Τσαμπούρης (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36′ Μπαρτολίνι, 54′ Σανκαρέ, 67′ Τσαμπούρης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (73′ Ζέκα), Μαυρίας (46′ Σισοκό), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Φορναρόλι (61′ Πετρόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης (66′ Ντε Μπλάσις), Αλβάρεζ, Ναβάρο (90′+3′ Καλαντζής), Ράγιος, Ουσέρο, Περόνε (90′ Γιαλούσης)