Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Καλλονός στο παγωμένο Ο.Α.Κ.Α!!!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε ως φιλοξενούμενος της Καλλονής στο ΟΑΚΑ και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ίσως την καλύτερη φετινή του, έφτασε στη νίκη με το εντυπωσιακό 4-0.

Αφήνοντας πίσω του το κακό πρόσωπο της Ριζούπολης, το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε αυτή τη φορά όπως το θέλουν οι οπαδοί του και πήρε πεντακάθαρα τους τρεις βαθμούς κόντρα στο συγκρότημα από τη Μυτιλήνη, που υστέρησε φανερά.

Οι «πράσινοι» επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους στον αγώνα και επιχείρησαν να… στριμώξουν την Καλλονή στο δικό της μισό. Η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ανέλαβε την πρωτοβουλία, ενώ από την άλλη πλευρά, η Καλλονή ήταν εμφανές ότι είχε ως πρώτο στόχο να διατηρήσει το μηδέν παθητικό.

Ο Παναθηναϊκός, που πίεζε αρκετά ψηλά, κέρδισε τη μάχη του κέντρου και έπειτα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, άρχισε να ασκεί πίεση. Ο πολύ κινητικός Ζέκα ξεχώριζε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ μπροστά τόσο ο Καρέλης όσο και ο Μπεργκ αλλά και ο Αμπέιντ, έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους αντίπαλους αμυντικούς.

Μετά την ολοκλήρωση του εικοσάλεπτου, το «τριφύλλι» άρχισε να προσεγγίζει απειλητικά την περιοχή του Χογκ και να δημιουργεί ευκαιρίες. Σε μία από αυτές, στο 29’, ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα με τον Πράνιτς, ο οποίος σκόραρε με πλασέ έπειτα από ασίστ του Μπεργκ.

Το τέρμα έδωσε ψυχολογική ώθηση στους «πράσινους», οι οποίοι συνέχισαν να αγωνίζονται με τον ίδιο πολύ καλό ρυθμό. Θα μπορούσαν, μάλιστα, μέσα σε πέντε λεπτά να έχουν διπλασιάσει το σκορ, όμως ο πολύ καλός τερματοφύλακας Χογκ κράτησε το 1-0 κερδίζοντας τις μονομαχίες απέναντι στον Καρέλη (32’) και τον Ζέκα (34’).

Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει και στο 43’ όταν ο Ζέκα βρήκε με υπέροχη κάθετη μπαλιά τον Μπεργκ και ο Σουηδός με λόμπα, ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0, θέτοντας στέρεες βάσεις για την κατάκτηση των τριών πόντων.

Στην αντίπερα όχθη, η Καλλονή σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει και να σταματήσει τις κατά κύματα επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες της δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να βγουν μπροστά με προϋποθέσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό απείλησαν μόνο στο 15’ με μακρινό σουτ του Λεοζίνιο.

Αντίθετα, στην επανάληψη, η ομάδα του Ματζουράκη εμφανίστηκε σαφέστατα βελτιωμένη και με κινητήριο μοχλό τον Λεοζίνιο, έβαλε δύσκολα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο δαιμόνιος Βραζιλιάνος αναστάτωσε τα μετόπισθεν του «τριφυλλιού» και… άγγιξε το γκολ στο 58’ αλλά δίχως επιτυχία.

Και αφού ο Λεοζίνιο δεν κατάφερε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, λίγο αργότερα (στο 67’) ο Πράνιτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης με ωραίο σουτ νίκησε τον Χογκ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και κατέστησε διαδικαστικά τα λεπτά που απέμεναν ως τη λήξη της συνάντησης.

Παράλληλα, το τέρμα αυτό έβαλε τέλος και στο κακό διάστημα της ομάδας της Αθήνας, η οποία στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε οπισθοχωρήσει και είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο από την Καλλονή.

Πάντως, μετά το 3-0, οι νησιώτες αντιλήφθηκαν πως η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και οι προσπάθειές τους ατόνησαν. Τα πράγματα, όμως, έγιναν χειρότερα για την Καλλονή καθώς στο 84’ «έχασε» και τον Μαρσέλο, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από διαπληκτισμό με τον Κουτρουμπή, ενώ στο 92’ η εστία της παραβιάστηκε για τέταρτη φορά από τον Αμπέιντ, που με πλασέ (έπειτα από ασίστ του Κλωναρίδη) διαμόρφωσε το θετικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες κάρτες: 16’ Μαρσέλο, 27 Λεάντρο, 84’ Χωριανόπουλος – 19’ Ζέκα

Κίτρινες κάρτες: 83’ Μαρσέλο (δεύτερη κίτρινη)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία (74’ Γάλας), Γιόναν (74’ Χουανλού), Λεοζίνιο, Μανούσος (57’ Βαλιός), Καζάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (71’ Μαρινάκης), Μέντες, Μπεργκ (75’ Κλωναρίδης), Καρέλης, Αμπέιντ, Γκονζάλες (80’ Χουχούμης), Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Ζέκα.


Γηπεδικό. Για άλλη μια φορά σε αναζήτηση λύσης (Μέρος 4ο)

Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Αλλάζει ο τρόπος προπόνησης, αλλάζουν οι ταχύτητες, αλλάζουν τα συστήματα, αλλάζει συνεχώς. Έτσι μαζί με το ποδόσφαιρο λογικό είναι να αλλάζουν και τα γήπεδα. Κάποτε ένα γήπεδο ήταν απλά ένα γήπεδο και τίποτ' άλλο. Ήταν απλά ένα κτήριο που φιλοξενούσε τους αγώνες μιας ομάδας και όταν οι προβολείς έσβηναν το γήπεδο θα έσβηνε και αυτό περιμένοντας τον επόμενο αγώνα για να ξαναζωντανέψει.

Γράφει ο Norther13(aioniapistos.gr)


Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ένα γήπεδο εκτός από το ότι είναι ο χώρος στον οποίο παίζονται οι αγώνες της ομάδας, είναι ένας ζωντανός οργανισμός με επισκεψιμότητα και λειτουργικότητα και στις μέρες εκτός των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Δηλαδή από τη στιγμή που ένα γήπεδο χρησιμοποιείται κυρίως τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια της εβδομάδας στα οποία διεξάγονται αγώνες (Ευρώπη, κύπελλο), το σύνολο της υποδομής μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων και των εμπορικών καταστημάτων, δημιουργώντας έτσι την τέλεια συμβίωση.

Το γήπεδο δεν χρησιμοποιείται πια μόνο για τους 25 ποδοσφαιρικούς αγώνες της χρονιάς. Αντιθέτως, σήμερα, παρουσιάζει συνεχή ροή δραστηριοτήτων πολλές φορές άσχετων με τον αθλητισμό, αλλά τόσο σχετικών με την αναψυχή.

Πάνω σ' αυτή τη λογική στηρίζεται κάθε ομάδα που αποφασίζει τη σήμερον ημέρα να χτίσει γήπεδο. Δεν πιστεύω να υπάρχει ομάδα που σήμερα θα χτίσει ένα απλό γήπεδο κενό και λιτό χωρίς προϋποθέσεις λειτουργίας του και στις εκτός αγώνων ημέρες, στα πρότυπα των γηπέδων του δεκαετιών του 50' και του 60΄. Αντιθέτως παρατηρούμε ότι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο οι ομάδες ολοένα και επενδύουν πάνω σ΄ αυτό το σκεπτικό. Σε μεγάλα γήπεδα, με πολλούς εμπορικούς χώρους με πολλαπλές λειτουργίες και χρήσεις ικανά να αποδίδουν έσοδα καθημερινά.

Στα προηγούμενα κείμενα ανέλυσα τα τρία από τα τέσσερα σενάρια που ακούγονται και παίζουν για το γηπεδικό ζήτημα του συλλόγου.

Είδαμε το πώς ο Βοτανικός οδηγήθηκε σε τέλμα, το πόσο επικίνδυνο είναι το σενάριο του ΟΑΚΑ για αποκλειστική εκμετάλλευση και ότι δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να θεωρεί ως μόνιμη και οριστική τη λύση των πρόσθετων εξεδρών που απλά και μόνο θα αυξήσουν τη χωρητικότητα του γηπέδου.

4. Σχέδιο του Παν. Κι. για πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου.

Πριν λίγο καιρό παρακολούθησα μια οπαδική ραδιοφωνική εκπομπή και στο πάνελ ήταν καλεσμένος ένα από τα μέλη του Παναθηναϊκού Κινήματος. Όταν ρωτήθηκε για τις θέσεις του ΠΑΝ.ΚΙ για το θέμα του γηπέδου δήλωσε το εξής...

Οι Θέσεις του ΠΑΝ ΚΙ όπως ακούστηκαν σε οπαδική ραδιοφωνική εκπομπή.

-Θεωρούμε ότι η Δ.Α, όλο αυτό το πρότζεκτ έτσι όπως έχει εξελιχθεί δεν συμφέρει τον Παναθηναϊκό και εδώ μπαίνει και το ερώτημα αν από την αρχή τον συνέφερε, ωστόσο είχαμε πει τότε ότι, «αν γινότανε ένα ενιαίο Παναθηναϊκό Αθλητικό κέντρο με πλήρεις εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη με γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ θα ήταν μια λύση η οποία ναι μεν συναισθηματικά δεν θα μας κάλυπτε ιδιαίτερα όμως θα μπορούσαμε να τη δεχθούμε».

Αυτή όμως η Δ.Α. με το πέρασμα του χρόνου και με λάθη που έγιναν κυρίως κατά το στήσιμο της διαδικασίας από τη πλευρά της εμπλοκής του Βωβού, αλλά και από την ΓΗΠΕΛ και τη διοίκηση της ΠΑΕ, και με όλα αυτά που έγιναν με τις προσφυγές και με τις αποφάσεις του ΣτΕ κλπ, σαλαμοποιήθηκε και άρχισαν σιγά σιγά να κόβονται ένα ένα.

Πρώτα κόπηκε το κλειστό του μπάσκετ , μετά κόπηκαν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, μετά κάποιες εμπορικές χρήσεις, μετά κι άλλα...κι άλλα...κι άλλα...

Και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια θέση που μετά από πέντε χρόνια να γκρεμιστεί η Λεωφόρος και- αν γίνει τελικά-..να χτιστεί ένα γήπεδο το οποίο δεν θα καλύπτει καθόλου τις ανάγκες του Παναθηναϊκού και που θα είναι και στου διαόλου τη μάνα...

Και επίσης οι εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη να είναι άρπα κόλα ώστε απλά να λέμε ότι έγιναν..

Και έτσι, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Γήπεδο στη Λεωφόρο και όχι απλά ένα οποιοδήποτε γήπεδο, αλλά σωστό γήπεδο με μεγάλη χωρητικότητα που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Παναθηναϊκού, και θα υπάρχουν και εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, και εμπορικές χρήσεις και όλα..

Σήμερα είναι τα πράγματα έτσι, δηλαδή υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες τεχνολογικές και αρχιτεκτονικές που ένα τέτοιο έργο μπορεί να γίνει, και όχι μόνο δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον όπως αν είναι να στριμωχτεί σε χώρους που δεν μπορεί να στριμωχτεί αλλά και να είναι και φιλικό προς το περιβάλλον, Αυτή θα είναι η πραγματική ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής και έχουμε κάνει και κάποιες μελέτες γύρω από το θέμα, και όταν θα είμαστε έτοιμοι απ' όλες τις απόψεις θα τις παρουσιάσουμε στον κόσμο.

Ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σαϊτ greenzone.gr δήλωσε :

-Τι σημαίνει συνολικά για τον Σύλλογο το Προεδρικό Διάταγμα, που εγκρίθηκε πρόσφατα και αφορά τη Διπλή Ανάπλαση;

«Κατά την άποψή μας, το Προεδρικό Διάταγμα προσπαθεί να "ζωντανέψει" μία υπόθεση, η οποία αυτή τη στιγμή είναι "νεκρή", που είναι η Διπλή Ανάπλαση. Να τη "συντηρήσει στον αφρό". Όσοι ξεκίνησαν το εγχείρημα και κυρίως, όσοι το εξέλιξαν σε αυτό που είναι σήμερα προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ώστε εάν τους δοθεί η ευκαιρία να μπορέσουν κάποια στιγμή να το υλοποιήσουν με τον τρόπο που θέλουν. Αυτή είναι η ουσία.

Το Προεδρικό Διάταγμα καθορίζει διάφορες λεπτομέρειες και προβλέπει διαδικασίες με βάση τις οποίες θα υλοποιηθεί η Διπλή Ανάπλαση, που όμως είναι κενές περιεχομένου γιατί δεν υπάρχει κανένας να κάνει το βασικότερο, δηλαδή να τη χρηματοδοτήσει».

- Συνεπώς, είναι μονομερές...

«Αποδεικνύεται αυτό, που εμείς έχουμε αναφέρει πολλές φορές: ότι η Διπλή Ανάπλαση δεν συμφέρει πια τον Παναθηναϊκό, διότι δεν είναι αυτό που είχε προβλεφθεί στην αρχή.

Πάντα λέγαμε ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού συμβιβάστηκε αρχικά με την ιδέα της Διπλής Ανάπλασης -παρότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή να πάμε στον Ελαιώνα- αλλά υπό τον όρο ότι θα δημιουργούνταν εκεί ένα ενιαίο αθλητικό κέντρο για τον Παναθηναϊκό.

Με ποδοσφαιρικό γήπεδο αντάξιο της Ιστορίας του Παναθηναϊκού, με γήπεδο μπάσκετ, με πλήρεις εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, με εμπορικές χρήσεις, που να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα όλων αυτών. Αυτό το σχέδιο, διά της μεθόδου της "σαλαμοποίησης", έχει φτάσει –όπως προαναφέραμε– να είναι κάτι, που δεν συμφέρει το Σύλλογο.

Διότι, δεν διασφαλίζει καθόλου ότι το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι αυτό που θέλουμε, η ομάδα του μπάσκετ έχει «βγει» τελείως και βέβαια δεν διασφαλίζεται η κατασκευή κατάλληλων εγκαταστάσεων για τον Ερασιτέχνη. Και μέσα σε όλα αυτά εξορίζει τον Παναθηναϊκό από το κέντρο της Αθήνας και τον στέλνει σε μία περιοχή "άγονη", μακρινή.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε την τάση οι ομάδες να επιστρέφουν στη φυσική τους έδρα: από τη μία πλευρά, έχουμε τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», που το πήρε χωρίς κανένας να αντιδράσει. Έχουμε τον ΠΑΟΚ να προτίθεται να ανακαινίσει την Τούμπα και να την κάνει ένα σύγχρονο γήπεδο. Έχουμε να γίνεται μεγάλος λόγος τελευταία για την ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, πάλι χωρίς αντιδράσεις. Και ο μόνος, ο οποίος μένει να εξοριστεί είναι ο Παναθηναϊκός!»

-Υπάρχουν και άλλα «αδύνατα» σημεία στη Διπλή Ανάπλαση;

«Υπάρχουν ακόμη δύο "αδύνατα" σημεία. Το πρώτο είναι ότι με το Προεδρικό Διάταγμα δίνεται δυνατότητα κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου έως 40.000 θέσεις, το οποίο, βεβαίως, σημαίνει ότι δεν διασφαλίζει ούτε το μέγεθος ούτε τις εμπορικές χρήσεις, που είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Παναθηναϊκού και στους όρους βιωσιμότητας του έργου.

Το δεύτερο είναι ότι σε όλο αυτό το εγχείρημα συμμετέχει μία εταιρεία, η οποία είναι πτωχευμένη. Αυτή η εταιρεία, την γνωρίζει όλος ο κόσμος, έχει την ευθύνη -βάσει του Προεδρικού Διατάγματος- για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη: αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν βρεθεί ένας χρηματοδότης να βάλει τα λεφτά για να γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο έως 40.000 θέσεων, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση ΔΕΝ διασφαλίζεται...

Για το Παναθηναϊκό Κίνημα η διασφάλιση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είναι βασική αρχή!».

Για να επιστρέψουμε στο θέμα του γηπέδου: το Παναθηναϊκό Κίνημα έχει γνωστοποιήσει ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο για τη δημιουργία σύγχρονου, μεγάλου γηπέδου στη Λεωφόρο...

«Πριν από αυτό, να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς επιθυμούμε να τελειώσει οριστικά πια η υπόθεση της Διπλής Ανάπλασης. Δεν θέλουμε να βγούμε τώρα με μία πρόταση και να δημιουργηθεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση για το ζήτημα του γηπέδου. Όσο για το σχέδιο: υπάρχει μία πλήρης τεχνική μελέτη, που πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, και διαπνέεται από σεβασμό για όλη την περιοχή, το περιβάλλον και τους κατοίκους της».

Ενώ πριν περίπου δύο μήνες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΝ.ΚΙ., Μάκης Χουλιάρας μίλησε για την επικείμενη παρουσίαση της πρότασης για το νέο γήπεδο στη Λεωφόρο και τους τρόπους χρηματοδότησης.

Από την ίδρυση του, τον Απρίλιο του 2012, το Παναθηναϊκό Κίνημα έθεσε ως κεντρικό άξονα της δράσης του, την μόνιμη επιστροφή του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο.

Παρ' ότι αρχικά, ήταν αρκετοί αυτοί που χαρακτήρισαν ανεδαφικές τις προτάσεις των μελών του, για ολική ή μερική ανακατασκευή του «Απ. Νικολαΐδης» πλέον, οι φωνές που τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση είναι όλο και περισσότερες.

Έχοντας φθάσει το 90% της ολοκλήρωσης μιας απόλυτα τεκμηριωμένης μελέτης, για τη δημιουργία του νέου γηπέδου της ομάδας, χωρητικότητας 40.000 θεατών, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τα μέλη του ΠΑΝ.ΚΙ. ετοιμάζονται για πολύαναμενομένη παρουσίαση της. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Μάκης Χουλιάρας, μιλάει " για την επικείμενη παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου και μας εξηγεί τους τρόπους χρηματοδότησης του έργου.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Χουλιάρας, έχουν προβλεφθεί οι τρόποι ώστε το γήπεδο να είναι απολύτως αυτόνομο ενεργειακά, μέσω συστήματος φωτοβολταϊκών, στα πρότυπα του γηπέδου της Εσπανιόλ.

http://www.youtube.com/watch?v=rIWSbmCsHs4&feature=c4-overview&list=UUKMQSbJmVFZ1AYbwTTrDzSw

«Αρχικά σε ότι αφορά το γήπεδο της Λεωφόρου υπάρχουν δύο κομμάτια. Υπάρχει το συναισθηματικό μέρος και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το γήπεδο πέρα από φυσική έδρα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας για αρκετά χρόνια, έχει υπάρξει κι ένα μνημείο, ένα σύμβολο της Αθήνας.

Σ' αυτό το γήπεδο μετά την κατοχή, υψώθηκε η ελληνική σημαία, η σημαία της απελευθέρωσης. 'Όλα αυτά αφορούν το συναισθηματικό κομμάτι της υπόθεσης. Από κει και πέρα, υπάρχει και το σήμερα που λέει ότι αυτό το γήπεδο, αρχικά είναι η φυσική μας έδρα. Εδώ είναι η δύναμη του Παναθηναϊκού και πλέον πρέπει να κοιτάξουμε πως θα το βελτιώσουμε, με ιδανικό αποτέλεσμα να γίνει πλήρης ανακατασκευή.

Αυτή είναι η δική μας άποψη σαν "Παναθηναϊκό Κίνημα". Ζούμε στο σήμερα, κι όσο κι αν δε θα έπρεπε να ισχύει αυτό στον αθλητισμό, το σήμερα μεταφράζεται σε χρήματα. Οπότε καταλαβαίνεται ότι ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου, θα προσφέρει και χρήματα στο σύλλογο, θα τον κάνει αυτόνομο. Οπότε εμάς αυτή ήταν η θέση μας εξ αρχής για γήπεδο στη Λεωφόρο».

http://www.youtube.com/watch?v=cNlP5Wns1rY

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το πλάνο είναι κατά 90% ολοκληρωμένο. Θα παρουσιαστεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού, γιατί πρώτο το οφείλουμε σ' αυτόν. Αυτό υπολογίζουμε να γίνει περίπου στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη. Για μας δε νοείται γήπεδο κάτω των 40.000 θέσεων».

http://www.youtube.com/watch?v=Zg0jKONaUw4

«Όσον αφορά την οικονομική μελέτη και τη χρηματοδότηση υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ένας απ' αυτούς είναι η ονοματοδοσία του γηπέδου. Είμαστε σίγουροι ότι με το πλάνο που υπάρχει, θα προκύψει ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες. Εξετάζουμε όμως παράλληλα και κάποιες λύσεις που στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία».

Το παραπάνω απόσπασμα μιλάει ξεκάθαρα για απεμπλοκή του συλλόγου από τη Δ.Α ενώ παράλληλα κάνει λόγο για σχέδιο που βρίσκεται σε διαδικασία μελέτης για μεγάλο γήπεδο στο χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με επαρκείς εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη και αρκετές εμπορικές χρήσεις που σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου του ΠΑΝ. ΚΙ. θα είναι τέτοιες που να καταστήσουν το έργο αρχικά βιώσιμο και κατ' επέκταση θα βοηθήσουν το σύλλογο στην οικονομική του αυτάρκεια. Με λίγα λόγια περιγράφει ένα γήπεδο βγαλμένο από τα πιο τρελά μας όνειρα. Γηπεδάρα στη Λεωφόρο με μεγάλη χωρητικότητα με χώρους για τον Ερασιτέχνη και προπάντων βιώσιμο.

Δεν ξέρω τι θα μας παρουσιάσει το Παν. Κι. την ερχόμενη Τρίτη. Αυτό που ξέρω είναι ότι με τα λίγα που έχουν ειπωθεί πρόκειται για ένα όραμα. Αυτό που κάθε Παναθηναϊκός επιθυμούσε πάντα. Ένα γήπεδο στη Λεωφόρο, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του συλλόγου..

Κλείνοντας να επαναλάβω πως δυστυχώς ο Παναθηναϊκός χωρίς γήπεδο με τις προδιαγραφές που περιγράφω παραπάνω είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

Ο κάθε μέτοχος που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί, θα πρέπει κάθε χρόνο να δαπανεί πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του ώστε να διατηρεί τον την ομάδα ανταγωνιστική. Χωρίς την προοπτική ενός γηπέδου που να αποδίδει σημαντικά και πάγια ετήσια έσοδα, δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί.

Ο Παναθηναϊκός αν δεν αποκτήσει ιδιόκτητο γήπεδο θα αγωνίζεται είτε στη Λεωφόρο των μηδαμινών εσόδων, είτε θα νοικιάσει το ΟΑΚΑ έναντι δυσβάσταχτων ποσών, την ίδια ώρα που θα είναι βυθισμένος σε μη διαχειρίσιμα χρέη. Θα είναι καταδικασμένος σε πτώχευση και ο Ερασιτέχνης σε αγωνιστικό αφανισμό.

Φάκελος βόλεϊ ανδρών: Πλησιάζει επικίνδυνα το φιλέ της Α2....

Όσοι περίμεναν ότι στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να διεκδικήσει στην πρώτη του νίκη απέναντι στην Κηφισιά διαψεύστηκαν. Οι «πράσινοι» ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο σετ και μοιραία ηττήθηκαν με 3-0 από την ομάδα του Αρσενιάδη, που επέστρεψε στις νίκες και απολαμβάνει την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Μάλιστα η Κηφισιά έχει ξεφύγει με 5 βαθμούς από τους διώκτες της, ενώ βρισκόμαστε στην 9η αγωνιστική. 
 
Ωραίο βόλεϊ παίχτηκε μόνο στο πρώτο σετ, που οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν το προβάδισμα με 8-4 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Σταδιακά η Κηφισιά βελτιώθηκε, με καλή υποδοχή και σωστές επιλογές στην επίθεση κυρίως με τον Γιοβάνοβιτς κατάφερε να μειώσει και να ισοφαρίσει 12-12 με άσσο του Πρωτοψάλτη. 
 
Με νέες επιθέσεις από Γκάλιτς, Καριπίδη ο Παναθηναϊκός οικοδόμησε πάλι διαφορά +3 (16-13) και έφτασε μέχρι το 17-14 με πλασέ του Στιβαχτή. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη άρχισε να αντιδράει μετά και το 22-18, με μία επίθεση και δύο μπλοκ του Παπαγγελόπουλου η Κηφισιά μείωσε σε 22-21 και ακολούθησε επίθεση του Γιοβάνοβιτς για το 22-22.
 
 Παρότι ο Πρωτοψάλτης έχασε το σερβίς (23-22) ο Παναθηναϊκός δεν το εκμεταλεύτηκε, ο Παπαγγελόπουλος ισοφάρισε 23-23 και η Κηφισιά πήρε προβάδισμα με επίθεση του Νικολάκη και λάθος συννενόηση των γηπεδούχων (24-23). Ο Γκάλιτς ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό (24-24) αλλά ο Κροάτης έχασε το σερβίς και στην επόμενη φάση «καθάρισε» το σετ ο Γιοβάνοβιτς 26-24. 
 
Για άλλο ένα παιχνίδι η απώλεια του σετ απογοήτευσε τους παίχτες του Παναθηναϊκού που έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια τα δύο επόμενα.
 
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-4, 16-13, 21-18, 24-26
2ο σετ: 3-8, 6-16, 10-21, 11-25
3ο σετ: 3-8, 7-16, 10-21, 14-25
 
Τα σετ 0-3: 24-26, 11-25, 14-25
 
*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 31 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς 7 άσσους, 36 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων 
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Γιάννης Λάιος): Γκάλιτς 12π (11/21 επ, 1 άσσος), Στιβαχτής 2 (1/2 επ, 1 άσσος), Αμορόσο, Μούρ 5 (4/5 επ, 1 μπλοκ), Μπέλλος 13 (12/24 επ, 1 άσσος), Καριπίδης 3 (2/8 επ, 1 μπλοκ) / Κουρούπης (λ, 21% υπ - 21% άριστες), Λιόντας, Καπίρης, Μανιόπουλος 1 (1/1 επ), Μαδούρας
 
ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ(Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 3π (2/2 επ, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 9 (3/4 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Ντε Σόουζα 9 (7/16 επ, 2 άσσοι), Πρωτοψάλτης 8 (5/9 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 8 (4/6 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 18 (15/20 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 60% υπ - 20% άριστες), Κούνας, Ρούσσης, Καπέλλας.
 
Πλέον για το «τριφύλλι» τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και με εμφανίσεις σαν αυτή του Σαββάτου, πολύ δύσκολα θα καταφέρει αν σώσει τη σεζόν...
 
«Καταφέρνουμε και χάνουμε»
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Λάιος δήλωσε:
«Πάντα τελευταία στιγμή καταφέρνουμε και χάνουμε. Σημειώσαμε άλλη μια ήττα στην έδρα μας αλλά μας πειράζει περισσότερο επειδή κάποιοι παλιοί παίκτες μας ανήκουν στη Κηφισιά. Μάλλον είναι θέμα ψυχολογίας. Μετά το πρώτο σετ που χάσαμε η Κηφισιά ανέβασε πολυ την απόδοσή και εμείς δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Με τον Ολυμπιακό πρέπει να απελευθερωθούμε μήπως καταφέρουμε και πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό».
 
Τα παραπάνω αφορούν την χθεσινή αγωνιστική ημέρα....
 
Ρε μάγκες ως που θα πάει αυτό;
 
Έχετε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε στον πάτο της βαθμολογίας και έχουμε 1 πόντο και σε 2 ματς τελειώνει ο πρώτος γύρος αν είναι ποτέ δυνατόν!
 
Τι θα πει κυριε Λαιε "πρεπει να απελευθερωθούμε Με τον Ολυμπιακό μήπως καταφέρουμε και πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό».
 
Ηττοπαθείς προπονητές και κομπλεξικούς παίκτες δεν γουστάρουμε στην Πανάθα μας.
 
Άμα δεν μπορείτε απλά παραιτηθείτε μην το κουράζουμε άλλο
 
Επειδή η υπομονή έχει και τα όρια της απλά ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΛΟΙ !!!

Μπάσκετ Γυναικών: Who's The Boss??? only Panathinaikos!!!

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε εκπληκτική νίκη - ανατροπή κόντρα στο Ελληνικό, 64-61, με την Τούλα Καλέντζου να κάνει φοβερά πράγμα στην τέταρτη περίοδο, πετυχαίνοντας και το νικητήριο καλάθι, 10 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.

Οι Πράσινες διέκοψαν το αήττητο του Ελληνικού, το οποίο, για 35 λεπτά είχε την κυριαρχία του αγώνα, με την διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 6-10 πόντων. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και με επιμέρους σκορ 12-1 ισοφάρισε σε 55-55. 

Η είσοδος της Τζόνσον στο παιχνίδι, έκανε τα πράγματα πολύ εύκολα για την Ντέλβα (την νίκησε κατά κράτος σε άμυνα και επίθεση), η οποία έβαλε εύκολα καλάθια και με την Καλέντζου να πετυχαίνει κρίσιμα τρίποντα με αποκορύφωμα το νικητήριο από τα 8 μέτρα με αντίπαλο την Τζόνσον, πήρε τη μεγάλη νίκη, που τον επανέφερε στην κορυφή της Βαθμολογίας.

Το Ελληνικό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αφού έχασε τη συγκέντρωσή του με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη του ήττα. Εκπληκτικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος για ακόμα μία φορά γέμισε τον Τάφο του Ινδού.

Το Ελληνικό άρχισε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και είχε διαφορά τεσσάρων πόντων στο πρώτο 5λεπτό , εκεί όπου με δύο γρήγορα φάουλ η Κοσμά έκατσε στον πάγκο. Μαγκλάρα και Καλέντζου τράβαγαν στο σκοράρισμα για τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα οι Πράσινες να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 11-10. Το Ελληνικό γύρισε την άμυνά του σε ζώνη, η Γέμελος την τιμώρησε από τα 6,75μ. και ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά τεσσάρων πόντων, 16-12, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 16-14 με δύο βολές της Σταμάτη, η οποία είχε 7 πόντους στα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης.

Το Ελληνικό κυριάρχησε κατά κράτος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Δέχτηκε μόλις 11 πόντους, πέτυχε 23 και πήγε στα αποδυτήρια στο +10, 37-27. Η ζώνη του Παναθηναϊκού ήταν βούτυρο στο ψωμί των πολύ καλών σουτέρ του Ελληνικού (Χαλιβέρα - Σταμάτη - Σπυριδοπούλου), με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφια επίπεδα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων προσαρμόστηκε πολύ καλά στη Ντέλβα (5 πόντους στο πρώτο ημίχρονο), με αποτέλεσμα η αμερικανίδα να μην πάρει πολλές προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός έχασε 8 βολές στο πρώτο ημίχρονο και είχε την Κοσμά από το 14ο λεπτό με τρία φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την αντεπίθεσή του στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους, 50-45, αλλά η κακή του αμυντική λειτουργία στη ζώνη έδωσε εύκολα σουτ στο Ελληνικό με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στο +9, 52-43. Το τέταρτο φάουλ της Λικέντρα Τζόνσον έκανε καλό στο Ελληνικό (έχασε όλες τις μάχες από τη Ντέλβα σε άμυνα και επίθεση), αφού η Νικολαϊδου, η οποία μπήκε στη θέση, της έπαιξε πολύ καλή άμυνα στη Ντέλβα.

Ντέλβα και Καλέντζου, άλλαξαν τη ροή του αγώνα στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να κάνει εκπληκτική ανατροπή, και να παίρνει τη νίκη με το τρίποντο της Καλέντζου. Η Νικολαϊδου, η οποία περιόρισε την Ντέλβα για όσο χρησιμοποιήθηκε, έμεινε στον πάγκο με αποτέλεσμα η αμερικανίδα του Παναθηναϊκού να βρει το δρόμο προς το καλάθι.

  Η Γιασεμή Σαμαντούρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε: «Αυτό που έχω να πω σήμερα με τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο ματς τόσο λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου μας, ίσο και λόγω των προβλημάτων που είχαμε τόσο με την απουσία της Δίελα αλλά και της χτεσινής της Σλούκα σπάσει το διάφραγμα. Συγχαρητήρια στις παίκτριές μου για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν, συγχαρητήρια και στο Ελληνικό γιατί έγινε ένας θαυμάσιος αγώνας-διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ. Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που μας ώθησε και βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα στο τέλος να κερδίσουμε τα παιχνίδι».
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 27-37, 43-52, 64-61

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 14 (3), Μαγκλάρα 8, Γέμελος 16 (2), Κοσμά 11 (3), Ντέλβα 13, Καβάσιλα, Χριστινάκη 2.

Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 12, Χαλιβέρα 6 (2), Σταμάτη 14 (1), Σπυριδοπούλου 8 (1), Τζόνσον 10, Μπόνη, Μπαλτά 5 (1), Παντέλη, Νικολαΐδου 6.

Απολάυστε το πλούσιο φωτορεπορτάζ απο τα μαγικά χέρια του Βαγγέλη Στόλη εδω

 Δείτε σε αυτό το link τις δηλώσεις της coach σε βίντεο:http://www.sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/5231-a1-basket-women-pao-ellhniko-64-61-hd-video-on-air

Την Κυριακή θα μπορέσετε να δείτε από τις 08:30πμ - 13:00μμ (θα μεταδοθεί 3 φορές),  σε μαγνητοσκόπηση από την WEB TV του sportshero.gr, το εκπληκτικό αυτό παιχνίδι.