Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών: Who's The Boss??? only Panathinaikos!!!

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε εκπληκτική νίκη - ανατροπή κόντρα στο Ελληνικό, 64-61, με την Τούλα Καλέντζου να κάνει φοβερά πράγμα στην τέταρτη περίοδο, πετυχαίνοντας και το νικητήριο καλάθι, 10 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.

Οι Πράσινες διέκοψαν το αήττητο του Ελληνικού, το οποίο, για 35 λεπτά είχε την κυριαρχία του αγώνα, με την διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 6-10 πόντων. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και με επιμέρους σκορ 12-1 ισοφάρισε σε 55-55. 

Η είσοδος της Τζόνσον στο παιχνίδι, έκανε τα πράγματα πολύ εύκολα για την Ντέλβα (την νίκησε κατά κράτος σε άμυνα και επίθεση), η οποία έβαλε εύκολα καλάθια και με την Καλέντζου να πετυχαίνει κρίσιμα τρίποντα με αποκορύφωμα το νικητήριο από τα 8 μέτρα με αντίπαλο την Τζόνσον, πήρε τη μεγάλη νίκη, που τον επανέφερε στην κορυφή της Βαθμολογίας.

Το Ελληνικό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αφού έχασε τη συγκέντρωσή του με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη του ήττα. Εκπληκτικός ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος για ακόμα μία φορά γέμισε τον Τάφο του Ινδού.

Το Ελληνικό άρχισε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και είχε διαφορά τεσσάρων πόντων στο πρώτο 5λεπτό , εκεί όπου με δύο γρήγορα φάουλ η Κοσμά έκατσε στον πάγκο. Μαγκλάρα και Καλέντζου τράβαγαν στο σκοράρισμα για τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα οι Πράσινες να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 11-10. Το Ελληνικό γύρισε την άμυνά του σε ζώνη, η Γέμελος την τιμώρησε από τα 6,75μ. και ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά τεσσάρων πόντων, 16-12, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 16-14 με δύο βολές της Σταμάτη, η οποία είχε 7 πόντους στα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης.

Το Ελληνικό κυριάρχησε κατά κράτος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Δέχτηκε μόλις 11 πόντους, πέτυχε 23 και πήγε στα αποδυτήρια στο +10, 37-27. Η ζώνη του Παναθηναϊκού ήταν βούτυρο στο ψωμί των πολύ καλών σουτέρ του Ελληνικού (Χαλιβέρα - Σταμάτη - Σπυριδοπούλου), με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφια επίπεδα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων προσαρμόστηκε πολύ καλά στη Ντέλβα (5 πόντους στο πρώτο ημίχρονο), με αποτέλεσμα η αμερικανίδα να μην πάρει πολλές προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός έχασε 8 βολές στο πρώτο ημίχρονο και είχε την Κοσμά από το 14ο λεπτό με τρία φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την αντεπίθεσή του στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους, 50-45, αλλά η κακή του αμυντική λειτουργία στη ζώνη έδωσε εύκολα σουτ στο Ελληνικό με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στο +9, 52-43. Το τέταρτο φάουλ της Λικέντρα Τζόνσον έκανε καλό στο Ελληνικό (έχασε όλες τις μάχες από τη Ντέλβα σε άμυνα και επίθεση), αφού η Νικολαϊδου, η οποία μπήκε στη θέση, της έπαιξε πολύ καλή άμυνα στη Ντέλβα.

Ντέλβα και Καλέντζου, άλλαξαν τη ροή του αγώνα στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να κάνει εκπληκτική ανατροπή, και να παίρνει τη νίκη με το τρίποντο της Καλέντζου. Η Νικολαϊδου, η οποία περιόρισε την Ντέλβα για όσο χρησιμοποιήθηκε, έμεινε στον πάγκο με αποτέλεσμα η αμερικανίδα του Παναθηναϊκού να βρει το δρόμο προς το καλάθι.

  Η Γιασεμή Σαμαντούρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε: «Αυτό που έχω να πω σήμερα με τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο ματς τόσο λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου μας, ίσο και λόγω των προβλημάτων που είχαμε τόσο με την απουσία της Δίελα αλλά και της χτεσινής της Σλούκα σπάσει το διάφραγμα. Συγχαρητήρια στις παίκτριές μου για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν, συγχαρητήρια και στο Ελληνικό γιατί έγινε ένας θαυμάσιος αγώνας-διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ. Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που μας ώθησε και βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα στο τέλος να κερδίσουμε τα παιχνίδι».
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 27-37, 43-52, 64-61

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 14 (3), Μαγκλάρα 8, Γέμελος 16 (2), Κοσμά 11 (3), Ντέλβα 13, Καβάσιλα, Χριστινάκη 2.

Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 12, Χαλιβέρα 6 (2), Σταμάτη 14 (1), Σπυριδοπούλου 8 (1), Τζόνσον 10, Μπόνη, Μπαλτά 5 (1), Παντέλη, Νικολαΐδου 6.

Απολάυστε το πλούσιο φωτορεπορτάζ απο τα μαγικά χέρια του Βαγγέλη Στόλη εδω

 Δείτε σε αυτό το link τις δηλώσεις της coach σε βίντεο:http://www.sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/5231-a1-basket-women-pao-ellhniko-64-61-hd-video-on-air

Την Κυριακή θα μπορέσετε να δείτε από τις 08:30πμ - 13:00μμ (θα μεταδοθεί 3 φορές),  σε μαγνητοσκόπηση από την WEB TV του sportshero.gr, το εκπληκτικό αυτό παιχνίδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!