Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Λάθος του Αναστασίου να εξαφανίσει τις πτέρυγες και να μικρύνει τη Λεωφόρο

 Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ(aioniapistos.gr) γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΟΦΗ και τους εγωισμούς του Αναστασίου.
Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ έγιναν πολλά λάθη και λίγο έλειψε να το πληρώσει η ομάδα. Σχεδόν για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με παίκτη περισσότερο και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Υπάρχει αφλογιστία, αυτό είναι εμφανές.

Αρκετοί λένε ότι μόλις είναι έτοιμος ο Φιγκερόα θα παίξουμε με δύο επιθετικούς. Εγώ θεωρώ πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, αφού και ο Φιγκερόα και ο Μπεργκ είναι δύο βαριά κορμιά. Άλλωστε και οι δύο είναι φορ περιοχής...

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να χτυπάει από τις πτέρυγες και δυστυχώς αυτό δεν συνέβη ούτε στο ματς με τον ΟΦΗ. Αντιθέτως ο Αναστασίου αχρήστεψε τις πτέρυγες και έριξε όλο το βάρος στον άξονα. Αυτό είχε ως αποτελέσμα να μικρύνει το γήπεδο, στην μικρή Λεωφόρο και μαζί και ο χώρος δράσης των ποδοσφαιριστών.

Ο Αναστασίου περίμενε όλο το παιχνίδι να περάσει από τα πόδια του Μαρινάκη και του Νάνο. Και καλά ο Μαρινάκης το πάλευε. Ο Νάνο είχε διάθεση, αλλά το παιδί έκανε κάτι σέντρες στον γάμο του καραγκιόζη.

Επίσης θεωρώ ότι ο Αναστασίου λειτουργεί εγωιστικά με τον Ρισβάνη. Επειδή έκανε λάθος στο ματς με τον Πλατανιά και του ασκήθηκε κριτική, τώρα επιμένει στον μικρό και φοβάμαι ότι θα τον κάψει. Τα παιδιά από την ακαδημία πρέπει να μπαίνουν σταδιακά, με 10λεπτά ή 20λεπτα. Η έλειψη εμπειρίας βγαίνει στο γήπεδο και το είδαμε και στις δύο κάρτες που δέχτηκε.

Επίσης πρέπει να μάς εξηγήσουν τι γίνεται με τον Κουτρουμπή. Από MVP την 1η αγωνιστική, πλέον είναι εκτός αποστολής! Τι έχει κάνει; Κάποιο παράπτωμα;

Στα θετικά σίγουρα ήταν η παρουσία του Καπίνο. Μετά από αρκετές κακές εμφανίσεις, ήταν σταθερός και αυτό που πρέπει να του το πιστώσουμε. Μακάρι ν' ανεβαίνει...

Ακούω μετά από κάθε ματς τον Αναστασίου να μιλάει για τα πέντε παιδιά από την ακαδημία. Το θέμα δεν είναι βάζουμε παιδιά από την ακαδημία, αλλά να παίζουν οι ικανότεροι! Το ζητούμενο δεν είναι να λέμε κάτι, για να εντυπωσιάσουμε...

Βλέπουμε ότι κάποια από αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα.

Δεν μπορείς να έχεις βασικό κορμό τα παιδιά της ακαδημίας! Αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να είναι λύσεις. Να παίζουν δύο, άντε τρία, σε κάθε ματς. Αλλιώς θα αποτύχεις...

Για τον Ντίνα θα ήθελα να πω ότι βλέπουμε κάθε αγωνιστική να γίνεται κάτι διαφορετικό. Τώρα τον είδαμε δεξιά. Θα πρέπει να το εκλάβουμε ως τρικ;

Τέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι τα συστήματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη δική σου ομάδα, αλλά και με αυτή του αντιπάλου. Αλλιώς παίζεις με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη και αλλιώς με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο.

Αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνεται ο Αναστασίου, αλλά δεν θα πρέπει να πέφτει στην παγίδα, αφήνοντας την ομάδα χωρίς πτέρυγες.

Μαθήματα στον αντι-παναθηναϊκό Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη!

 Η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Ευτυχία Αποστολάκη υπενθύμισε πόσο σημαντικό είναι κάθε Δήμος να ΣΕΒΕΤΑΙ την ομάδα που εκπροσωπεί την εκάστοτε πόλη καi τους φιλάθλους της, αλλά και να λειτουργεί προς όφελός της και όχι προς ζημία της.

Με δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό χαρακτήρισε ως «απλό και ωραίο» το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, υπογράμμισε πως «μετά από τόσα χρόνια, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα», ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις, ο κόσμος θέλει το γήπεδο», υπενθύμισε πως «όταν γκρεμίστηκε το παλιό γήπεδο, η πόλη ερήμωσε».

Δεν δήλωσε δηλαδή τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερα από τα αναμενόμενα, από τα φυσιολογικά.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία ο Δήμος της Αθήνας να «εχθρεύεται» τον σύλλογο (όπως είχε δηλώσει ο κ. Παναγιωτόπουλος) και να επιθυμεί να ολοκληρωθεί ένα έργο που δεν το θέλει πλέον ΚΑΝΕΙΣ στο «τριφύλλι».

Θυμίζουμε πως επιθυμία του Δήμου Αθηναίων είναι να ξεσπιτωθεί αργά ή γρήγορα από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός, το «Απόστολος Νικολαΐδης» να γκρεμιστεί, να γίνει... πάρκο η περιοχή, και το «τριφύλλι» να μεταφερθεί στον Ελαιώνα, δηλαδή σε μία απόμακρη, υποβαθμισμένη περιοχή, σε έναν σκουπιδότοπο (κυριολεκτικά, αφού εκεί δημιουργείται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) που καμία σχέση με τις ρίζες του συλλόγου δεν έχει.

Θυμίζουμε ακόμα πως ο Δήμος Αθηναίων αμφισβητεί την κυριότητα της Λεωφόρου από τον Ερασιτέχνη, γεγονός που αποκάλυψε με επίσημα έγγραφα το Παναθηναϊκό Κίνημα.

Εκτός των παραπάνω προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως ενώ ΑΠΑΝΤΕΣ στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού (ΠΑΕ, Ερασιτέχνης μέσω δηλώσεων, φίλαθλοι μέσω γκάλοπ) επιθυμούν την μόνιμη παραμονή στη Λεωφόρο, ο Δήμος της πόλης φαίνεται πως καλοβλέπει την κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου και τη μεταφορά του «τριφυλλιού» στον Ελαιώνα, σε εγκαταστάσεις που ΔΕΝ καλύπτουν τον Ερασιτέχνη και είναι άγνωστο εάν θα ικανοποιούν το μέγεθος και την ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κάλεσμα για νέο ρεκόρ προσέλευσης στο πινγκ-πονγκ

Το μεσημέρι της Κυριακής (29/9, 16:00), η ανδρική ομάδα πινγκ-πονγκ του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και οι οπαδοί του Τριφυλλιού είναι πιθανόν να κάνουν νέο ρεκόρ προσέλευσης!
 
Ο σύνδεσμος West Block (έχει αναλάβει από την περσινή περίοδο το «πράσινο» πινγκ πονγκ) δημοσίευσε αφίσα μέσω της οποίας καλεί τους φίλους του Παναθηναϊκού να δώσουν μαζικά το «παρών» και να «γράψουν ιστορία», σπάζοντας το ρεκόρ προσέλευσης.

Το εντυπωσιακό είναι πως το παιχνίδι θα γίνει στον Τάφο του Ινδού!

πηγή

Ποδόσφαιρο Νέων Κ20:Αναβάλλονται τα ματς των Νέων του Παναθηναϊκού

Τα παιχνίδια των Νέων του Παναθηναϊκού για την 6η και 7η αγωνιστική κόντρα σε Αστ. Τρίπολης και ΠΑΟΚ θα αναβληθούν λόγω της παρουσίας των πράσινων διεθνών στην Εθνική Παίδων.

Ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά ούτε και το επόμενο θα αγωνιστούν οι Νέοι του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα U-20 της Σούπερ Λιγκ με τα παιχνίδια κόντρα σε Αστ. Τρίπολης (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός) στα πλαίσια της 6ης και της 7ης αγωνιστικής να αναβάλλονται. 

Η παρουσία τεσσάρων πράσινων στην Εθνική Παίδων καθώς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχουν επιλεχθεί οι Αγγελόπουλος Β', Αγγελόπουλος Γ', Ξηρός και Λάμπρου για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2014 οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα. 

Το παιχνίδι με την ομάδα της Τρίπολης έχει ήδη αναβληθεί ενώ το ίδιο θα γίνει και με τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής. Κάτι το οποίο θα σημαίνει πως μετά και την αναβολή του αγώνα με τον ΟΦΗ οι πράσινοι θα έχουν τρία εξ αναβολής ματς. 

Μπήκε ο Νιούμαν
Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Νέοι του Παναθηναϊκού μετά το φιλικό της Κυριακής προπονήθηκαν κανονικά ενώ το παρών στην προπόνηση έδωσε και ο Νιούμαν. Ο επιθετικός του Τριφυλλιού δεν έπαιξε στο "ανάμικτο" δίτερμα της Κυριακής καθώς ένιωσε ένα σφίξιμο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί. 

Στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ενσωματωθεί στις προπονήσεις και ο Μαλντίν ενώ καλύτερα πηγαίνει και η αποθεραπεία του Στάικου. 

πηγή

Ποδόσφαιρο Παίδων Κ15:Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Κρήτη.


Οι πιτσιρικάδες του Κώστα Ταράση πήραν τη νίκη με 2-1 κόντρα στον Εργοτέλη στην πρεμιέρα του νεοσύστατου  πρωταθλήματος Κ15 της Super League. Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και είχε πάρα πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. 

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο το Τριφύλλι άρχισε σταδιακά να ανεβάζει στροφές και να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν πέρασαν ανεκμετάλλευτες με το σκορ να ανοίγει στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55' μετά από εκτέλεση φάουλ ο Λόλος πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε ασταθώς ο Δασκαλάκης και ο Μανιδάκης που καραδοκούσε με προβολή έκανε το 0-1.

Ο Εργοτέλης απάντησε αμέσως. Στο 57' ο Κεφαλούκος έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε έναν αμυντικό και τον τερματοφύλακα και ισοφάρισε σε 1-1. Οι πράσινοι συνέχιζαν να πιέζουν για να πάρουν τη νίκη και τελικά κατάφεραν να σκοράρουν 20 λεπτά αργότερα. 

Στο 77’ ο Παπαδάκης έβγαλε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη στον Σκεντεράι και ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει με πλασέ το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ : Δασκαλάκης, Ψαράκης, Χατζησεβαστός, Σταυράκης, Γιαλαμάς, Ψαλιδάκης, Κεφαλούκος, Μπλεμμένος, Σεραφειμίδης, Ιατρούδης, Κλινάκης. Έπαιξαν και οι Κόρακας, Τοψής, Κουτεντάκης και Τσικαλάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : Λαμπρόπουλος, Θεοδωρής, Μαργαρώνης, Ντόκο, Μανιδάκης, Βαρέσης, Παπαδάκης, Ξεπαπαδάκης (λ.τ. Σπίνος), Νικολογιάννης (Σκεντεράι), Λόλος, Δημήτρουλας.

 Δείτε τα highlights του αγώνα στο παρακάτω link:
http://www.youtube.com/watch?v=QQ5eRz5TGTU
 
πηγή

«Τρίφυλλα πετάλια» και στην Ιταλία


 Δυο ποδηλάτες εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ερασιτεχνών που έγινε στο Τρέντο της Ιταλίας.
 Ο Matthias Krippel και ο Παναγιώτης Πετρογιάννης συμμετείχαν στην διοργάνωση «βάφοντας» πράσινο τον αγώνα! Ο Πετρογιάννης στην κατηγορία Μάστερς 60-64 στην μεγάλη διαδρομή, κατετάγη 33ος  με χρόνο 05:01:33.44, ενώ ο Κριππέλ 111ος με χρόνο 04:34:59.64, στην κατηγορία Μάστερ 45-49, παρότι είχε ένα ατύχημα και δεν αγωνίστηκε με το ποδήλατο για αγώνες αντοχής, αλλά με το βοηθητικό,Η αλήθεια είναι ότι 3 εβδομάδες πριν την Ιταλία έκανε προπόνηση σε ποδήλατο χρονομέτρου διότι το κανονικό αγωνιστικό του ποδήλατο καταστράφηκε σε ένα ατύχημα . Ο χορηγός της ομαδας Grammarios Bikes του έστηλε λοιπόν ένα (αυτό που είναι στην φωτό) 3 μέρες πριν φύγει για την Ιταλία και μπόρεσε και έτρεξε.