Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πυγμαχία:Στον «Τάφο του Ινδού» το «1ο Κύπελλο Αγώνων Πυγμαχίας Πραβατζή»

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά μέσα στον «Τάφο του Ινδού» το «1ο Κύπελλο Αγώνων Πυγμαχίας Πραβατζή» το Σάββατο (8/2/2014).

Από τις 11.00π.μ οι φίλοι του Παναθηναϊκού και του αθλήματος της πυγμαχίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τριάντα πυγμάχους διαφόρων κατηγοριών, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο «1ο Κύπελλο Αγώνων Πυγμαχίας Πραβατζή», διεκδικώντας τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Οι εν λόγω αγώνες εκτός των άλλων είναι κριτήριο προεπιλογής πυγμάχων κατηγορίας Β΄Ανδρών και Α΄Ανδρών (Elite), ικανούς για επαγγελματική πυγμαχία (APB – WSB – AIBA). Ο συναγωνισμός προβλέπεται μεγάλος δεδομένου ότι στο τέλος του έτους μετά την λήξη των αγώνων ο 1ος, 2ος και 3ος πυγμάχος στην
κατάταξη του RANK LIST θα λάβει οικονομικό πριμ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ
1o ΚΥΠΕΛO ΑΓΩΝΩΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΠΡΑΒΑΤΖΗ
ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο, ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 11:00

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α_Α Γ Ω Ν Ω Ν

1. ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΣΜΔΑ ΔΡΟΣΙΑΣ)- ΠΛΕΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ) [54κιλά-ΓΥΝ]

2. ΤΣΑΝΑΪ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΟ ( ΜΠΑΛΙΟΣ)-ΜΠΑΣΙΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ) [60κιλά-Π.]

3. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ) - ΚΟΥΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ) [56κιλά-Ν.]

4. ΑΒΤΣΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΟ (ΜΠΑΛΙΟΣ) - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ) [60κιλά-Ν.]

5. ΦΡΟΚΑΪ ΜΑΡΚΟΣ (ΑΡΕΝΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ) - ΣΤΟΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ) [69κιλά-Ν.]

6. ΦΑΓΟΓΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΟ ΜΠΑΛΙΟΣ) - ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ) [75κιλά-Ν.]

7. ΚΑΡΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΡΕΝΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ) - ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ) [69κιλά-Βκατ.]

8. ΤΣΟΚΑΣ ΓΑΝΟΥΡΙΟΣ (ΑΡΕΝΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ) - ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ) [69κιλά-Βκατ.]

9. ΤΣΙΤΣΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΡΕΝΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ) - ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ) [75κιλά-Βκατ.]

10. ΚΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ) - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ) [75κιλά-Βκατ.]

11. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΟ ΜΠΑΛΙΟΣ) - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ) [91κιλά-Βκατ]

12. ΛΑΤΣΩΝΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ) - ΒΕΛΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ) [91+ -Βκατ.]

13. ΧΑΛΙΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ) - ΛΑΠΠΑΣ ΑΡΗΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ) [81κιλά-Βκατ]

14. ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ) - ΣΙΩΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ) [75κιλά-Ακατ.]

15. ΤΟΡΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ) - ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ) [91κιλά-Ακατ.]

source ©

Και μην τολμήσει κανείς να κράξει και να χαλάσει την "υγεία". Ξέρεις τι είναι να κάνεις περισσότερες φάσεις από την Τρίπολη; Εκτόξευση...

Ήττα με 1-0 στην Τρίπολη σε ένα ματς που οι «πράσινοι» ήλεγχαν απόλυτα, αλλά «πλήρωσαν» μια... γκάφα του Ζέκα

Για να χάσει μια ομάδα ένα ματς όπως αυτό που έχασε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη, χρειάζεται προσπάθεια. Μεγάλη προσπάθεια...

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι των γηπεδούχων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έδειχναν ότι θα διατηρήσουν την καλή παράδοση που έχουν στο συγκεκριμένο γήπεδο (έχουν να ηττηθούν εκτός έδρας από τον Αστέρα από το 2007), όμως γκολ δεν έβαλαν ποτέ, ο Ζέκα έβγαλε μια ωραιότατη... ασίστ στους Αρκάδες, οι οποίοι πήραν το τρίποντο (1-0) και είπαν και ευχαριστώ.

Του έλειψε μόνο το γκολ

Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του (με δεδομένη και τη δυναμικότητα του αντιπάλου), πιέζοντας ψηλά και με σωστό τρόπο τους γηπεδούχους, που δυσκολεύονταν πολύ να αλλάξουν πάνω από 2-3 καλές πάσες.

Τα χαφ των «πράσινων» είχαν κερδίσει κατά κράτος τη μάχη στον χώρο του κέντρου, με τον Ουσέρο να μην «πατά» καλά, τον Ντε Μπλάσις να είναι εγκλωβισμένος και ουσιαστικά εξαφανισμένος και τον αργό Εντό να μένει πολλές φορές μόνος του απέναντι σε δύο και τρεις παίκτες.

Ο Κλωναρίδης κινούνταν πολύ έξυπνα στο χώρο ανάμεσα στους «κόφτες» και τα στόπερ του Αστέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αρκετούς κινδύνους στην αντίπαλη εστία λόγω και της ταχύτητάς του.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό, όμως, είναι ότι δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την ανωτερότητά του στο πρώτο μέρος.
Η γκάφα του Ζέκα τον «τελείωσε»

Το ερώτημα, λοιπόν, ήταν αν στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν τον ίδιο καλό ρυθμό και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συνέβαινε, αν θα το εκμεταλλεύονταν. Ένα ερώτημα, όμως, που πήγε... περίπατο πολύ νωρίς.

Οι παίκτες του Αναστασίου έδειξαν διάθεση να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και στο β’ μέρος και να διατηρήσουν τον έλεγχο του ματς, όμως ένα πολύ μεγάλο λάθος του Ζέκα μερικά μέτρα έξω από την περιοχή της ομάδας του στο 54’ έδωσε το δικαίωμα στους Αρκάδες να ανοίξουν το σκορ με τον Καράσκο, ο οποίος σημείωσε το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Και χωρίς να το περιμένει και ο ίδιος, έδωσε πρόωρο τέλος στο ματς...

Γιατί από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός ήταν... σκιά της καλής εικόνα του πρώτου 45λεπτου. Οι παίκτες του Αναστασίου απογοητεύτηκαν, τους πήρε λίγη ώρα για να «ξυπνήσουν», αλλά, ακόμα και όταν το έκαναν, είχαν απλά μια ανούσια υπεροχή. Ο Βεργέτης με τις αλλαγές που έκανε (Ζησόπουλος και Τσαμπούρης) βοήθησε τους γηπεδούχους να κλείσουν καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, τη στιγμή που ο τεχνικός των «πρασίνων» έβγαλε από το ματς των Κλωναρίδη, που ήταν μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίκτης του, για να βάλει τον Καρέλη.

Ο τελευταίος δεν τον δικαίωσε, ο Ντίνας που μπήκε λίγο μετά το ίδιο, ο Μπεργκ βρισκόταν σε κακή μέρα και ο Ατζαγκούν δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά κι έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός είδε τον Αστέρα Τρίπολης να τον προσπερνά στη βαθμολογία.

Διαιτητής ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) με βοηθούς τους Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) και Σωτηρόπουλο (Αχαΐας).

Κίτρινες: 45’ Σανκαρέ, 60’ Κοντοές, 89’ Χουάνμα, 90'+2 Μπαντής - 82’ Ατζαγκούν, 89’ Ζέκα, 90'+2 Τριανταφυλλόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο, Ντε Μπλάσις (79’ Τσαμπούρης), Καράσκο (67’ Ζησόπουλος), Μπαράλες (88’ Χουάνμα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (81’ Ντίνας), Αμπέντ, Ζέκα, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Κλωναρίδης (76’ Καρέλης).

source ©

Εξάστερος: Ξυπνήστε για να μην έχουμε Δράματα...

Ο ΚΑΟΔ έφτασε κοντά στο θαύμα να νικήσει και τον Παναθηναϊκό, όμως οι «πράσινοι» απέδρασαν στο φινάλε από τη Δράμα έπειτα από παράταση (87-85), συνεχίζοντας το σερί τους στο πρωτάθλημα με 16 συνεχόμενα ροζ φύλλα, παρά την κακή τους εμφάνιση.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θέλησε λίγες ημέρες πριν από τον κυριακάτικο (9/2) τελικό κυπέλλου με τον Αρη να περάσει από το «Δ. Κραχτίδης» με τη μεγαλύτερη δυνατή συντήρηση δυνάμεων, όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Δραμινούς, οι οποίοι μετά από τη νίκη επί του Ολυμπιακού έφτασαν μια ανάσα από το να υποτάξουν και τον έτερο «αιώνιο», αλλά ατύχησαν… Ο Βον θα μπορούσε κάλλιστα να χαρίσει τη νίκη στον ΚΑΟΔ στην κανονική διάρκεια, αλλά αστόχησε στη δεύτερη βολή 2 δέκατα πριν από το τέλος και οι δύο ομάδες πήγαν με 72-72 στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί η ρουλέτα συνεχίστηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός χάρη στην εμπειρία του και το κόψιμο του Φώτση στην εκπνοή απέναντι στον Βον πήρε το 16ο συνεχόμενο ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα.

Ο Μπράουν (27π. με 6/8 τρίποντα) και ο Τζόουνς (23π.) έκαναν μεγάλη ζημιά στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού, με τον Πεδουλάκη να αλλάζει σχήματα, αλλά να μην μπορεί να τους περιορίσει. Ο Ούκιτς ήταν σε κακή μέρα, ενώ τα κάστανα από τη φωτιά κλήθηκε για άλλη μια φορά να τα βγάλει ο Διαμαντίδης, ο οποίος ήταν παρών με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και είχε τη συμπαράσταση του Ματσιούλις (18π.) και του Λάσμε (14π., 11ριμπ.), οι οποίοι ήταν οι «πράσινοι» που κρατήθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Το παιχνίδι μύριζε… ντέρμπι από το ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Στην τρίτη περίοδο ο ΚΑΟΔ έκανε ξέσπασμα με σουτ από τα 6,75μ. και ξέφυγε και με 8 (59-51) έχοντας επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο 23-13. Οι φιλοξενούμενοι με τον Λάσμε συμμάζεψαν τα πράγματα, αλλά τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (10 συνολικά) κόστισαν σε κρίσιμες φάσεις, αφού και το φάουλ που κέρδισε ο Βον στο τέλος της κανονικής διάρκειας ήταν από επιθετικό ριμπάουντ.

Στην παράταση ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις φορές διαφορά +4, αλλά με τα τρίποντα ο ΚΑΟΔ διατηρούταν ζωντανός και στην εκπνοή ο Βον είδε τον Φώτση να τον κόβει και να κρίνει το παιχνίδι υπέρ των νταμπλούχων.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-40, 59-53, 72-72, 85-87

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Τζόουνς 23(1), Στίγγερς 11(3), Μπράουν 27(6), Βον 10, Μάρκοβιτς 4, Μπάβτσιτς 6, Ζάρας, Μπένας 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 3(1), Κάρι 6(1), Μπατίστ 2, Φώτσης 5(1), Ούκιτς 6, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 5(1), Διαμαντίδης 18(3), Γκιστ 7, Παππάς 3, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 18(2).

source ©