Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Και μην τολμήσει κανείς να κράξει και να χαλάσει την "υγεία". Ξέρεις τι είναι να κάνεις περισσότερες φάσεις από την Τρίπολη; Εκτόξευση...

Ήττα με 1-0 στην Τρίπολη σε ένα ματς που οι «πράσινοι» ήλεγχαν απόλυτα, αλλά «πλήρωσαν» μια... γκάφα του Ζέκα

Για να χάσει μια ομάδα ένα ματς όπως αυτό που έχασε ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη, χρειάζεται προσπάθεια. Μεγάλη προσπάθεια...

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι των γηπεδούχων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έδειχναν ότι θα διατηρήσουν την καλή παράδοση που έχουν στο συγκεκριμένο γήπεδο (έχουν να ηττηθούν εκτός έδρας από τον Αστέρα από το 2007), όμως γκολ δεν έβαλαν ποτέ, ο Ζέκα έβγαλε μια ωραιότατη... ασίστ στους Αρκάδες, οι οποίοι πήραν το τρίποντο (1-0) και είπαν και ευχαριστώ.

Του έλειψε μόνο το γκολ

Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του (με δεδομένη και τη δυναμικότητα του αντιπάλου), πιέζοντας ψηλά και με σωστό τρόπο τους γηπεδούχους, που δυσκολεύονταν πολύ να αλλάξουν πάνω από 2-3 καλές πάσες.

Τα χαφ των «πράσινων» είχαν κερδίσει κατά κράτος τη μάχη στον χώρο του κέντρου, με τον Ουσέρο να μην «πατά» καλά, τον Ντε Μπλάσις να είναι εγκλωβισμένος και ουσιαστικά εξαφανισμένος και τον αργό Εντό να μένει πολλές φορές μόνος του απέναντι σε δύο και τρεις παίκτες.

Ο Κλωναρίδης κινούνταν πολύ έξυπνα στο χώρο ανάμεσα στους «κόφτες» και τα στόπερ του Αστέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αρκετούς κινδύνους στην αντίπαλη εστία λόγω και της ταχύτητάς του.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό, όμως, είναι ότι δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την ανωτερότητά του στο πρώτο μέρος.
Η γκάφα του Ζέκα τον «τελείωσε»

Το ερώτημα, λοιπόν, ήταν αν στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν τον ίδιο καλό ρυθμό και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συνέβαινε, αν θα το εκμεταλλεύονταν. Ένα ερώτημα, όμως, που πήγε... περίπατο πολύ νωρίς.

Οι παίκτες του Αναστασίου έδειξαν διάθεση να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και στο β’ μέρος και να διατηρήσουν τον έλεγχο του ματς, όμως ένα πολύ μεγάλο λάθος του Ζέκα μερικά μέτρα έξω από την περιοχή της ομάδας του στο 54’ έδωσε το δικαίωμα στους Αρκάδες να ανοίξουν το σκορ με τον Καράσκο, ο οποίος σημείωσε το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Και χωρίς να το περιμένει και ο ίδιος, έδωσε πρόωρο τέλος στο ματς...

Γιατί από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός ήταν... σκιά της καλής εικόνα του πρώτου 45λεπτου. Οι παίκτες του Αναστασίου απογοητεύτηκαν, τους πήρε λίγη ώρα για να «ξυπνήσουν», αλλά, ακόμα και όταν το έκαναν, είχαν απλά μια ανούσια υπεροχή. Ο Βεργέτης με τις αλλαγές που έκανε (Ζησόπουλος και Τσαμπούρης) βοήθησε τους γηπεδούχους να κλείσουν καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, τη στιγμή που ο τεχνικός των «πρασίνων» έβγαλε από το ματς των Κλωναρίδη, που ήταν μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίκτης του, για να βάλει τον Καρέλη.

Ο τελευταίος δεν τον δικαίωσε, ο Ντίνας που μπήκε λίγο μετά το ίδιο, ο Μπεργκ βρισκόταν σε κακή μέρα και ο Ατζαγκούν δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά κι έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός είδε τον Αστέρα Τρίπολης να τον προσπερνά στη βαθμολογία.

Διαιτητής ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) με βοηθούς τους Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) και Σωτηρόπουλο (Αχαΐας).

Κίτρινες: 45’ Σανκαρέ, 60’ Κοντοές, 89’ Χουάνμα, 90'+2 Μπαντής - 82’ Ατζαγκούν, 89’ Ζέκα, 90'+2 Τριανταφυλλόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο, Ντε Μπλάσις (79’ Τσαμπούρης), Καράσκο (67’ Ζησόπουλος), Μπαράλες (88’ Χουάνμα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (81’ Ντίνας), Αμπέντ, Ζέκα, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Κλωναρίδης (76’ Καρέλης).

source ©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!