Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σκοποβολή:Αγώνες ΖΕΥΣ 25/9/2013

 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο τρίτος από τους 15 αγώνες που διοργανώνει ο “ΖΕΥΣ” για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013 στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα.Συνολικά συμμετείχαν 20 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 6 συλλόγους. Για ακόμα μια φορά ο Παναθηναϊκός είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή με 9 αθλητές.
 
Ειδικότερα είχαμε τις συμμετοχές των  Κατσίρη Δημήτρη  (2ος 546/600), Κρανά Δημήτρη  (4ος 543/600),  Θοδωρή Λουκόπουλου (5ος 533/600), Τίτος Καpρέρ (7ος 517/600), Λιακώνη Φώτη (8ος 494/600)   στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών, Βουιδάσκη Βιργινία (4η 336/400), Λαζαροπούλου Νάνσυ (5η 324/400)  και Βουιδάσκη Πελαγία (6η 324/400) στο αεροβόλο πιστόλι Γυναικών καθώς και την συμμετοχή του Νίκου Κόκκινου  (2ος 539/600)  στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών.

Στα αξιοσημείωτα του  αγώνα η πολύ καλή εμφάνιση του Νίκου Κοκκινάκη (1ος 557/600) ο οποίος αν και έχει πάρει μεταγραφή στον Παναθηναικό, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα αγωνίζεται στο σύλλογο ΖΕΥΣ.

Επόμενοι αγώνες το ερχόμενο ΣΚ στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας για τους  αγώνες “Grand Prix”  που διοργανώνει η ΣΚΟΕ. Θα αγωνιστούν οι Δημήτρης Κατσίρης, Διονύσης Λιβέρης και Νίκος Παρασκευόπουλος στα αγωνίσματα πιστόλι στανταρ και ταχύτητας.

Ακαδημία Μπάσκετ: Έφηβοι και παίδες σε.. δράση

Μία βραδιά γεμάτη μπάσκετ για τις ομάδες μπάσκετ παίδων και εφήβων του Παναθηναϊκού την Τρίτη (1/10) στον Τάφο του Ινδού. Οι έφηβοι του Τριφυλλιού αντιμετωπίζουν τον ΑΟ Αμύντα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ στις 21:45 με σκοπό την δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά από το νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στην Αγ.Παρασκευή. Από την άλλη, η ομάδα των παίδων θα αγωνιστεί με την αντίστοιχη του ΑΟ Αμύντα για την 3η  αγωνιστική στις 20:30.
 
ΕΦΗΒΟΙ

Πρόγραμμα

Ημ/νία    Ωρα  Γήπεδο                            Αγώνας    
01/10/13  21:45  ΖΩΓΡΑΦΟΥ          ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΑ - ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
01/10/13  21:45  ΡΟΥΦ                   ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ/ΝΩΝ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ      
01/10/13  21:45  Π.Α.Κ. ΔΑΙΣ         ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ  
01/10/13  21:45  ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ       ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ  
01/10/13  21:45  ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΛ.  ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΚΑΛΑΘ/ΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ          
01/10/13  21:45  ΑΠ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ   ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ
 
ΠΑΙΔΩΝ

Πρόγραμμα

Ημ/νία    Ωρα  Γήπεδο                   Αγώνας 
01/10/13  20:15 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ            ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΑΣΚ ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ      
01/10/13  20:00  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ          
01/10/13  20:30  Π.Α.Κ. ΔΑΙΣ           ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ
01/10/13  20:30  ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ         ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΓE ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ      
01/10/13  20:00  ΠΑΠΑΓΟΥ              ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ        
01/10/13  20:30  ΑΠ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ   ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ
 

Ξεφτίλες γαύροι....follow your Leader

 Την ώρα που οπαδοί απο το εξωτερικό (Ράγιο Βαγεκάνο) ετοιμάζουν εκδηλώσεις μνήμης για τον Παυλο Φυσσα,την ώρα που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μας βγάζουν ανακοινώσεις καταδικάζοντας το απάνθρωπο γεγονός,οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ολυμπιακού κανουν μοκο για να μην στεναχωρησουν τα αφεντικα τους που τους χαρτζηλικωνουν.Ειδικα στον συνδεσμο Κερατσινιου (Porto Leone) απο οπου καταγοταν ο ατυχος Παυλος η ξεφτιλα δεν εχει προηγουμενο,μια απλη καταχωρηση με ενα αντιο και δικαιολογιες οτι δεν θελουμε να παρουμε πολιτικη θεση για τον θανατο ενος αδελφου μας.Την ωρα που οι Παοκτζηδες με αφορμη μια ανακοινωση της Χ.Α. που μειωνε τον συνδεσμο ΘΥΡΑ 4 πηγαν να ισοπεδωσουν τα γραφεια των αυγων οι Γαυροι επιμενουν να μην κανουν 'πολιτικες τοποθετησεις" για το δηθεν το καλο της εξεδρας.
Η θυρα 7 εχει γεμισει νεοναζι και αυτο ειναι γνωστο στα οπαδικα στεκια,προεδρος συνδεσμου οπαδων ολυμπιακου στον Πειραια ειναι στην προσωπικη φρουρα του Μιχαλολιακου,στις φτωχογειτονιες του Πειραια οι συνδεσμοι εχουν το ρολο του προσυλητιστη της Χ.Α.,η αδελφοποιηση με φασιστικες ομαδες Σερβων εχει φερει νεες μοδες στην εξεδρα των φανατικων,το διοικητικο συμβουλιο εχει πλεον και απογονο ταγματασφαλιτων κτλ.

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: 2-1 | Βήματα προόδου με ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές

Οι διατάξεις των δύο ομάδων
Το παιχνίδι είχε ενδιαφέροντα τακτικά στοιχεία και πολλές διορθωτικές κινήσεις από τους πάγκους. Το αποτέλεσμα, όμως, διαμορφώθηκε κυρίως από τις ισχυρές προσωπικότητες των σκόρερ.
pao-asteras-analysis

Η ανάπτυξη των «πρασίνων»

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε σχηματισμό 4-3-3. Η ενσωμάτωση Κλωναρίδη και η καλή του εμφάνιση στο Κύπελλο έδωσε στον Αναστασίου εξτρά επιλογή στα εξτρέμ, για να εφαρμόσει τις επιθετικές του απαιτήσεις. Βασικά στοιχεία ανάπτυξης:
Στο επιθετικό πλάτος συμμετείχαν περισσότερο τα εσωτερικά χαφ Πράνιτς-Ζέκα και λιγότερο τα μπακ. Ο Κροάτης, όσο είχε δυνάμεις, ανταποκρίθηκε στο ρόλο πολύ περισσότερο από τον Πορτογάλο, που είχε λίγο καλύτερη παρουσία στην επανάληψη. Η επιλογή κρίνεται δικαιολογημένη λόγω της απουσίας Μαρινάκη, του πιο επιθετικογενή μπακ και της αναγκαστικής χρησιμοποίησης Τριανταφυλλόπουλου, που δεν «έχει» τη θέση. Τόσο ο νεαρός, όσο και ο Νάνο, είχαν ως πρώτο μέλημα την αντιμετώπιση των επικίνδυνων ακραίων χαφ του Αστέρα.

Στόχευση της δεξιάς αμυντικής πλευράς του αντιπάλου. Ο Αναστασίου «στοχοποίησε» τους Τσαμπούρη, Κοντοέ (κατ’ ανάγκην δεξί στόπερ) και υπερφόρτωσε την αριστερή πλευρά, ζητώντας από τον Πράνιτς να βγαίνει στη γραμμή και από τον Κλωναρίδη να επιτίθεται κατά μέτωπο σαν δεύτερος φορ. Η επιλογή απέδωσε στο πρώτο μισάωρο αφού όντως από εκεί ο Παναθηναϊκός ήταν επιθετικότερος. Παρά ταύτα δεν απέφερε ευκαιρίες για γκολ, με τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να ζητά πλέον και από το Νάνο να ανεβαίνει για overlap.

Ο ρόλος του Ντίνα. Δεν αγωνίστηκε ως κλασικός εξτρέμ, αλλά συνέκλινε στον άξονα για να δώσει επιπλέον επιλογή πάσας στο Λαγό στην ανάπτυξη από πίσω και υπεραριθμία στο χώρο του κέντρου.

Ο Αστέρας Τρίπολης
Ο Τσιώλης βασίστηκε στο 4-2-3-1, τοποθετώντας τον Μπαράλες κοντά στα χαφ και ζητώντας από τον Γκρατσίνι διαγώνια τροφοδότηση των Ντε Μπλάσις και Ναβάρο, οι οποίοι είχαν στόχο να βγουν στην πλάτη των στόπερ. Το στήσιμο της ομάδας έδειχνε πως ποντάρει στις αντεπιθέσεις, τις οποίες όμως δεν βρήκε ποτέ γιατί έχασε τις μονομαχίες στο κέντρο και επειδή τα αντίπαλα μπακ έμεναν χαμηλά. Μοναδική εξαίρεση η φάση του 43΄, όταν οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν αποτυχημένο overlap του Νάνο και βγήκαν στην κόντρα 3V3, αλλά κόπηκαν με (πολύ σκληρό) φάουλ.

Η μηδενική επιθετική παρουσία του Αστέρα οφείλεται και στα δύο κεντρικά χαφ. Ζησόπουλος και Ουσέρο φοβούμενοι την υπαριθμία στον άξονα δεν «πήραν μέτρα» στο γήπεδο, κάνοντας ασύνδετη την εικόνα των γραμμών και αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα να κάνει γρήγορα βολέ για να μεταφέρει τη μπάλα στο αντίπαλο μισό. Πάντως ο Αστέρας του πρώτου μέρους περιόρισε τον Μπεργκ, δεν επέτρεψε σουτ και φάνηκε να βολεύεται με το Χ.

Β΄ημίχρονο

Στην επανάληψη η «εμφάνιση» του Ζέκα στο παιχνίδι και η επιτάχυνση του ρυθμού έδωσαν αρκετές τελικές φάσεις για τον Παναθηναϊκό. Το γκολ, όμως, δεν ήρθε από συνδυασμό των μέσων, αλλά από μακρινή μπαλιά του Σίλντεφελντ που έδωσε την ευκαιρία στον Μπεργκ να στοπάρει και να γυρίσει, εκμεταλλευόμενος τα σωματικά του προσόντα και την απελπιστικά αργή αντίδραση του στόπερ. Ο Αστέρας στάθηκε τυχερός ισοφαρίζοντας αμέσως, χάρη στο εξαιρετικό πλασέ του Ντε Μπλάσις.

Από εκείνο το σημείο οι τεχνικοί των δύο ομάδων αναδιέταξαν τα πλάνα τους με ορθότατες αλλαγές. Ο Τσιώλης πέρασε τον Εντό ως κλασικό anchorman μπροστά από τα στόπερ. Ο Γάλλος κέρδισε πολλές μονομαχίες, έβγαλε ενέργεια και έδωσε ανάσες στα χαφ. Κυρίως απελευθέρωσε τον Ουσέρο, που ανέλαβε επιτελικό ρόλο και συνέδεσε τις γραμμές. Σε συνδυασμό με το ανέβασμα των ακραίων μπακ, οι Αρκάδες βελτίωσαν αισθητά το επιθετικό transition, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και έδειξαν θέληση να χτυπήσουν το ματς. Όμως ακριβώς σε αυτό το σημείο δέχτηκαν το γκολ του Φιγκερόα.

Ο Αναστασίου πέρασε τον Αργεντίνο στη θέση του «σκασμένου» Κλωναρίδη, γύρισε σε 4-4-2 και τον είδε να σημειώνει γκολ στην πρώτη επαφή. Στη συνέχεια, με την τοποθέτηση του Μέντες δίπλα στο Λαγό «κλείδωσε» την ανασταλτική λειτουργία, χωρίς να επιτρέψει φάσεις στον αντίπαλο, παρά το 4-4-2 που εφάρμοσε και ο Τσιώλης στο τέλος με την είσοδο Χουάνμα και Καράσκο.

Συμπέρασμα

Κλωναρίδης και Φιγκερόα αποδεικνύονται καθοριστικές προσθήκες για τον Παναθηναϊκό, αφού η ατομική τους ποιότητα ανεβάζει και την συνολική. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν δικαιολογούνται διθύραμβοι, όπως δεν δικαιολογούνταν τα αναθέματα των πρώτων εμφανίσεων. Η ομάδα δουλεύει και αυτό γίνεται εμφανές πλέον και στους μη ειδικούς, αλλά χρειάζεται περισσότερα στοιχεία στην ανάπτυξη της και ανέβασμα ατομικής απόδοσης περισσότερων παικτών.
Ο Αστέρας φάνηκε άτολμος και δεν πήρε πολλά από τους μεσοεπιθετικούς του, η αντικατάσταση του Τσιώλη όμως δεν δικαιολογείται εκ πρώτης όψεως.

Βόλεϊ Ανδρών:Έδειξαν έτοιμοι οι «πράσινοι»

 Θετική εικόνα του Παναθηναϊκού στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» επικράτησε της Γερμανικής Μπουλ με 3-2 στο κλειστό της Λεωφόρου που μετά από εννιά χρόνια φιλοξένησε ευρωπαϊκή ομάδα.  

Μπορεί αρχικά το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Γερμανική Μπουλ να ήταν σημαντική επειδή μετά το 2004 διεξήχθη αγώνας με ευρωπαϊκή ομάδα στο κλειστό της Λεωφόρου, ωστόσο όπως εξελίχθηκε ήταν πιο σημαντική με τα αγωνιστικά συμπεράσματα που βγήκαν για το «τριφύλλι» λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Γιάννη Λάιου πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επικράτησαν των Γερμανών με 3-2 (25-21, 20-25, 25-19, 18-25, 21-19), ικανοποιώντας στο ακέραιο τον προπονητή τους και τον κόσμο που βρέθηκε στον «Τάφο του Ινδού». Ο αγώνας ήταν ένα φιλικό ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να είναι πιο ψύχραιμοι στο τέλος και να παίρνουν τη νίκη, που θα τους βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει Βόλεϊ Λιγκ.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Πενόλιο που είχε 16 πόντους και τον ακολούθησαν οι Καριπίδης και Αμορόσο με 14. Για τους ηττημένους ο Λάγκζντινς είχε 18 και οι Σζάρεκ και Βόγκελ από 12.

Τα σετ: 25-21, 20-25, 25-19, 18-25, 21-19
Παναθηναϊκός (Λάιος): Στιβαχτής 1, Μπέλος 9, Καριπίδης 14, Πενόλιο 16, Αμορόσο 14, Μαδούρας 6/ Κουρούπης (λ. 57-% υπ.- 38% αρ), Καπίρης 4, Μανιόπουλος 5, Πολυχρονιάδης

TV Μπούλ (Βόλοχιν): Γιουκάμι 8, Σζάρεκ 12, Λάγκζντινς 18, Γιουλμσεν 8, Βόγκελ 12, Κότσιαν 6, Ρίνγκσαϊς, (λ. 57-% υπ.- 43% αρ), Μόλναρ, Σάντερ 2,

Λάιος: «Να διατηρήσουμε την σταθερότητα»
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Λάιος τόνισε: «Μας ενδιέφερε να δώσουμε ένα δυνατό φιλικό. Σε αυτό το δίωρο κάναμε κάποια πράγματα που θέλαμε. Δείξαμε σταθερότητα και αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε. Η ομάδα έχει αγωνιστικότητα. Είχαμε κάποια προβλήματα το προηγούμενο διάστημα αλλά η ομάδα κρατάει ένα στυλ παιχνιδιού. Τα παιδιά κάνουν τη δουλειά τους όχι μόνο αυτοί που είναι βασικοί αλλά και όσοι έρχονται από τον πάγκο ενώ πήγε πολύ καλά και ο Στιβαχτής».

Προσφυγή του Ερασιτέχνη για Λεωφόρο

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κατά του προεδρικού διατάγματος, ώστε να προλάβει τα χειρότερα για το γήπεδο της Λεωφόρου.
Κατά την διάρκεια της Δευτέρας κυκλοφόρησε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του προεδρικού διατάγματος για την Λεωφόρο. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως την κίνηση αυτή την έκανε ο Ερασιτέχνης και όχι η ΠΑΕ, η οποία προφανώς και είναι σύμφωνη με την κίνηση αυτή που διασφαλίζει το «σπίτι» κάθε Παναθηναϊκού.

Στο «πράσινο στρατόπεδο» ξεκαθαρίζουν πως πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου(κάτι που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει απίθανο να γίνει στον Βοτανικό), έπειτα να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων, ακόμη και του γηπέδου ποδοσφαίρου και έπειτα να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης των παλαιών εγκαταστάσεων στην Λ. Αλεξάνδρας. Αυτό άλλωστε εντάσσεται στο άρθρο 16 του συντάγματος σχετικά με την υποχρεωτική προστασία του αθλητισμού από το κράτος.
Για αυτό ακριβώς τον λόγο ο Παναθηναϊκός συνολικά ως οργανισμός είναι απέναντι στο συγκεκριμένο ΠΔ που προβλέπει κατεδάφιση της Λεωφόρου πριν να παραδοθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό.

Υπόκλιση της «μεγάλης κυρίας» στον Ευρωπαίο ΠαναθηναΪκό!

 Σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια απ' όταν ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια σημαντική νίκη επί της Γιουβέντους στη Λεωφόρο, στο Κύπελλο UEFA.
Το κοστούμι του «πρέσβη» φόρεσε σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια ο... Panathinaikos, αφού κατάφερε να νικήσει την Γιουβέντους με 4-2 για το Κύπελλο UEFA, μέσα στο «Απόστολος Νικολαϊδης»! Οι «πράσινοι» έκαναν την «μεγάλη κυρία» να... ανησυχήσει, παρά το 0-4 του πρώτου αγώνα και κέρδισαν διεθνή αναγνώριση.
Τα γκολ του «τριφυλλιού» σημείωσαν οι: Τζεντίλε (αυτ. 31'), Αντρεούτσι (35'), Λιβαθηνός (68') και Δεληκάρης (88'). Στα αξιοσημείωτα εκείνου του παιχνιδιού ήταν ότι για πρώτη φορά η οργάνωση της εξέδρας της θύρας έγινε από κάτω και αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο...