Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών:Ντέλβα: «Θα μ’άρεσε να συνεχίσω στον ΠΑΟ»

 
Πίστη στις ικανότητες της ομάδας και του προπονητικού τιμ μέχρι τέλους, άρτια οργάνωση του τμήματος και στήριξη από τον κόσμο ήταν τα βασικά συστατικά που έφεραν το πρωτάθλημα σύμφωνα με την Ντιάνα Ντέλβα. 

Η «D» μιλώντας στο panathinaikos1908.gr αποθέωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αφιέρωσε τον τίτλο ενώ στην ερώτηση… παραμονής, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αφού όπως είπε της αρέσει ο Παναθηναϊκός!

-Πιστεύατε από την αρχή της σεζόν ότι η χρονιά θα ήταν τόσο επιτυχημένη και θα ολοκληρωνόταν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Πάντα είχα πίστη και αυτοπεποίθηση ότι η ομάδα με αυτές τις παίκτριες και τους προπονητές μπορεί να τα καταφέρει. Είχαμε έναν πυρήνα έμπειρων αθλητριών και ταλαντούχων νέων αθλητριών και οι προσδοκίες ήταν υψηλές καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

-Τι συναισθήματα βίωσες αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης του τελικού;

«Αμέσως μετά τη λήξη, η ατμόσφαιρα ήταν τέλεια και άκρως εορταστική. Μου άρεσε το γεγονός ότι γιορτάσαμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους οπαδούς μας. Ο κόσμος μας ήταν σίγουρα ένα μέρος της επιτυχίας αυτής και ένας από τους λόγους που εντός έδρας δεν χάσαμε κανένα παιχνίδι». 

-Σε ποιους αφιερώνεις το Πρωτάθλημα;

«Αυτός είναι σίγουρα ένας τίτλος για τον οποίο έχουν συμβάλλει όλοι. Από τις συμπαίκτριές μου και τους προπονητές μας, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο αλλά και τους οπαδούς μας. Σίγουρα οι παίκτριες ήταν αυτές που έβαζαν την μπάλα στο καλάθι αλλά χωρίς την άρτια οργάνωση του τμήματος και τη στήριξη του κόσμου το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό. Οπότε το αφιερώνω σε όλους»! 

-Πιστεύεις ότι αυτός ο τίτλος μπορεί να αποτελέσει για το γυναικείο τμήμα του Παναθηναϊκού μια νέα πορεία επιτυχιών και καθιέρωσης. Εσύ, θα ήθελες να είσαι μέρος αυτής και να συνεχίσεις στα «πράσινα»; 

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένα Σύλλογος με μεγάλη ιστορία. Πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής η ιστορία του γυναικείου τμήματος θα μεγαλώνει. Νιώθω άνετα που ζω εδώ τα τελευταία τρία χρόνια. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να βρω μια ομάδα με τέτοιο εκπληκτικό κόσμο και θα μου άρεσε να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό αλλά δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι μέχρι την επόμενη αγωνιστική σεζόν και θα δούμε». 


Σαν σήμερα, 23/04 2000: Τελικός Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών, Παναθηναϊκός - Απόλλων Πτολεμαΐδας 74-72

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2000 η σεζόν για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αφού μετά από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, πανηγύρισε και αυτή του Κυπέλλου. Οι πράσινες Αμαζόνες, έχοντας τελειώσει δύο εβδομάδες νωρίτερα ως Πρωταθλήτριες τις υποχρεώσεις τους στην έτερη εγχώρια διοργάνωση, ταξίδεψαν στις Σέρρες με στόχο να πετύχουν το πρώτο (και μοναδικό έως σήμερα) νταμπλ της ιστορίας τους.

Απέναντι στην Πρωταθλήτρια ομάδα της Α2, τον Πανσερραϊκό, ο Παναθηναϊκός πήρε στον ημιτελικό τη νίκη που του χάρισε την πρόκριση (με 62-53) στον μεγάλο τελικό που θα αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας. Το όνειρο του νταμπλ έμοιαζε να απομακρύνεται όταν στο 33', το παιχνίδι είχε φτάσει στη μεγαλύτερη διαφορά (68-59) υπέρ της ομάδας του βορρά. Όμως, 38" πριν το τέλος, το Τριφύλλι ισοφάρισε 72-72 και 5" πριν το φινάλε, με καλάθι της Κρίσταλ Ρόμπινσον ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 74-72, που ήταν και το τελικό σκορ. Έτσι οι «πράσινες» ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια «μαγική» χρονιά.

Για να φτάσει ως το φάιναλ φορ, το Τριφύλλι είχε αποκλείσει εκτός των άλλων και τον κάτοχο του τροπαίου, Σπόρτιγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου που η τελική φάση διοργανώθηκε με μορφή φάιναλ φορ.

Παναθηναϊκός - Απόλλων Πτολεμαΐδας 74-72 (40-38 ημιχρ.)

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέτζου 14(2), Παπαδήμου, Ρόμπινσον 30(4), Τριαλώνη 8, Νικολαΐδου 7, Βαν Γκορπ 15.

Απόλλων Πτολ. (Ποργιόπουλος): Κυρκοπούλου 2, Πρασσά 10(1), Διαβολεμένου 12(2), Τοκμάκη 3, Μακάλεϊ 26(3), Μπαταούλα 8, Τζόνσον 11.


πηγή

Ακαδημία Τοξοβολίας στο "Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης"

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες όλων των αγωνισμάτων του.
Οι υπεύθυνοι του τμήματος τοξοβολίας καλούν παιδιά και νέους ηλικίας από 7 ετών που να ενδιαφέρονται για την Τοξοβολία να τη γνωρίσουν από κοντά και να ασχοληθούν με το ολυμπιακό αυτό άθλημα.
Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο "Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης" με είσοδο από την θύρα 2. Ο εξοπλισμός τοξοβολίας στους αρχαρίους παρέχεται από τον σύλλογο.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
- Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός : 210 6444401-2
- Προπονήτρια : 697 7589711


πηγή

Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Γυναικών στη Λεωφόρο!

 
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες όλων των αγωνισμάτων του. Mε το παραπάνω έντυπο (πατήστε στη φωτό) οι υπεύθυνοι του τμήματος μπάσκετ γυναικών ενημερώνουν τους γονείς και καλούν τους νεαρούς αθλητές να παρουσιαστούν στις εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο και να δοκιμαστούν-αξιολογηθούν από τους προπονητές του Τριφυλλιού.

Ακαδημίες Στίβου στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες όλων των αγωνισμάτων του. Mε το παραπάνω έντυπο (πατήστε στη φωτό) οι υπεύθυνοι του τμήματος Στίβου ενημερώνουν τους γονείς και καλούν τους νεαρούς αθλητές να παρουσιαστούν στις εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ και να δοκιμαστούν-αξιολογηθούν από τους προπονητές του Τριφυλλιού.


Διπλό Στήσιμο στην Πλάτη του Παναθηναϊκού απο την Super-Λίγδα!

 
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ισχύει αυτό, διοτί εδώ είναι Τσαρουχιστάν, Ελλαδιστάν, Τζατζικιστάν, μια απ' όλα. Μπαράζ, λέει, ανάμεσα στους ισόβαθμους Παναθηναϊκό και Ξάνθη, για το ποιος από τους δύο θα προκριθεί να παίξει στα play-off, ενώ ούτε ο ένας, ούτε η άλλη έχουν δικαίωμα πρόκρισης. Τι σόϊ μπαράζ είναι αυτό;

Όχι, σου λένε, να παίξουν Ξάνθη και Παναθηναϊκός διότι μια απο τις ομάδες, δηλαδή ο ΠΑΣ Γιάννενα, ίσως δεν πάρει αδειοδότηση για την Ευρώπη. Γιατί, ο Παναθηναϊκός την έχει στο τσεπάκι την αδειοδότηση;

Η Σούπερ Λίγκα κάνει πλάκα στον Αλαφούζο. Είναι ολοφάνερο ότι την έχουν στημένη στον Παναθηναϊκό. Και δεν το συζητώ. Ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κουτσοβολευτεί, να μπδερδέψει τα τραπουλόχαρτα, ο Παναθηναϊκός είναι αδύνατο. Εκτός κι αν γίνει το θαύμα. Εκτός κι αν ο Μαρινάκης τσοντάρει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η παγίδα είναι διπλή για τον Παναθηναϊκό. Και να προκριθεί σε βάρος της Ξάνθης και να μην του δώσουν αδειοδότηση, εκτός και αν παίξει μια σκανδαλώδης απόφαση εντελώς χαριστική. Και να μην προκριθεί στα μπαράζ με τον Πανόπουλο. Έτσι ή, αλλοιώς λοιπόν θα εκτεθεί ακόμα περισσότερο ο Παναθηναϊκός, απ' όσο ήδη διασύρθηκε αγωνιστικά αυτή τη σαιζόν.

Τέτοια απόφαση δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία, ακόμα και του Τσαρουχιστάν. Να διαγωνισθούν δύο ομάδες σε μπαράζ για ένα εισιτήριο που δεν το δικαιούνται. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, Ποιο κόκκινο χαλί που στήνουν στα γκαλά; Του Παναθηναϊκού του στήνουν το πιό κατάμαυρο χαλί.


Βόλεϊ Κορασίδων: Δεύτερη θέση και συνέχεια στο Πανελλήνιο

 Οι κορασίδες του Παναθηναϊκού δεν τα κατάφεραν στον τελικό της ΕΣΠΑΑΑ και γνώρισαν την ήττα με 3-2 (25-16, 11-25, 26-28, 25-16, 15-7) από τον Ηρακλή Κηφισιάς στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό. 

Οι "πράσινες", χωρίς την Ανθή Βασιλαντωνάκη, αν και προηγήθηκαν 2-1, τελικά λύγισαν στο τάι μπρέικ. Ωστόσο, το Τριφύλλι έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου και εκεί θα προσπαθήσει να φτάσει μέχρι την τελική φάση. 

Τέλος, η "πράσινη" Μαρία Σωτηρίου αναδείχτηκε η καλύτερη επιθετικός της διοργάνωσης.

ΓΣ Κηφισιάς «Ο Ηρακλής»  (Πολύζος Σ-Μαρτσουκάκη Ε): ,Μολδοβανίδη, Ανδρονιδίδη, Μαυράκου, Γρηγοροπούλου(λ), Λιόντα, Σταθοπούλου, Οικονομοπούλου (λ) Παπαδάτου,Πρόκτερ, Γκρέκα, Κορναράκη, Πανατζοπούλου. 

Παναθηναικός ΑΟ  (Βλαχονικολός Β.): Σωτηρίου, Γιαννακοπούλου, Ρουσάκη, Κασδοβασίλης Κεφαλά Ε-Φ, Κεφαλά, Μαρκουλάτου, Αγγελή, Αποστολάκη, Ζαρκαδούλα, Κουμούτσου(λ), Γεωργακοπούλου.