Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Μπάσκετ Παίδων:Νίκη για τους Παίδες

 Στις νίκες επέστρεψαν οι Παίδες του Παναθηναϊκού, καθώς επιβλήθηκαν του Αμύντα με 65-55. Κορυφαίος ο Θεοδωράκος με 12 πόντους.
Μετά την ήττα από την ΑΕΝ Κηφισιάς, οι Παίδες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις επιτυχίες, νικώντας τον Αμύντα με 65-55.

Οι Πράσινοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 12 πόντους (34-22). Στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησαν απόλυτα (50-30 στο γ' δεκάλεπτο), με τον Αμύντα να μειώνει την διαφορά στην τελευταία περίοδο.

Δεκάλεπτα: 15-14 , 34-22 , 50-30 , 65-55 

Παναθηναϊκός: Θεοδωράκος 12(3) , Σωτηρέλος 2 , Μπαϊράμι 8 , Σιραγας 2 , Μερτικας 2 , Σακελλαρίου 6 , Ιορδάνου 17 , Παπαϊωάννου 10(1) , Λιγνός 4 , Ελιεζερ , Καρβούνης 2 , Γερονίκος .

πηγή

Ποδόσφαιρο Παίδων Κ15:Την Κυριακή με Αστέρα Τρίπολης οι παίδες του Παναθηναϊκού

Την Κυριακή το μεσημέρι θα διεξαχθεί η αναμέτρηση των Παίδων του Παναθηναϊκού με την αντίστοιχη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας.
 Επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα Παίδων του Παναθηναϊκού η οποία θα αντιμετωπίσει για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος U-15 τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Κυριακή (6/10) στις 12.00μ.μ. στο βοηθητικό του Αστέρα Τρίπολης με τους πράσινους να αναχωρούν την Κυριακή το πρωί για την πόλη της Αρκαδίας. 

Οι Παίδες του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησαν με 2-1 του Εργοτέλη εκτός έδρας ενώ εν συνεχεία αναβλήθηκε το εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ και πλέον κοιτάνε μπροστά για το παιχνίδι με τον Αστέρα. 

πηγή

Μπάσκετ Εφήβων Ανδρών:Άνετα οι Έφηβοι

Με νίκη συνέχισαν οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού, καθώς επικράτησαν του Αμύντα με 80-50. Κορυφαίοι για τους Πράσινους ο Διαμαντάκος με 17 πόντους και ο Ναβάρο με 16.
Την δεύτερη τους νίκη στο νέο πρωτάθλημα πήραν οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού.
Οι πιτσιρικάδες του Τριφυλλιού στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής υποδέχτηκαν τον Αμύντα και επιβλήθηκαν με 80-50. 

Οι πράσινοι από την αρχή του παιχνιδιού έδειξαν πως δεν είχαν όρεξη για αστεία και έκλεισαν το ημίχρονο στο +11 (31-20). Στο τρίτο δεκάλεπτο πάτησαν... γκάζι (58-34) και διατήρησαν την διαφορά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Πρώτα... βιολιά για τους πράσινους ήταν ο Διαμαντάκος που σταμάτησε στους 17 πόντους και ο Ναβάρο που είχε 16.

Δεκάλεπτα: 12-8 , 31-20 , 58-34 , 80-50 

Παναθηναϊκός: Σταύρος 3, Χριστοδούλου 5(1), Κακαργιάς , Ερεμπενάζιε 11(1), Σταυριανόπουλος , Τσούπρος 2 , Μαγιοντόμπε 6(2), Ναβάρο 16(2) , Μακρυγιάννης 8(2), Φωτεινάκης 7(2), Διαμαντάκος 17, Χαραλαμπόπουλος 5(1)
 πηγή

Μπάσκετ Γυναικών:Με Σπόρτιγκ οι πράσινες

 Τον αντίπαλό τους στο Κύπελλο έμαθαν οι πράσινες.
Τα κορίτσια της Σαμαντούρα θα αντιμετωπίσουν τον Σπόρτιγκ ο οποίος επιβλήθηκε με 66-27 επί του Περιστερίου. Ο αγώνας θα είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθεί στην έδρα του Σπόρτιγκ.
Οι πράσινες εάν πάρουν την πρόκριση θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Πρωτέα Βούλας και τον ΠΑΟΚ. 

"Έδωσαν" ρήτρα μαμούθ στον "Άκτωρα", όταν γνώριζαν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο!


Καταρχήν οφείλω να παραδεχτώ ότι είχα λησμονήσει ότι στο συμφωνητικό της ΠΑΕ με τον "Άκτωρα" στις 8 Μαρτίου 2010, υπήρχε η παράγραφος με τη ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ! Την είχα δει, αλλά είχα ξεχάσει ότι αυτή την... συμφωνία 100% σε βάρος της ΠΑΕ, την είχαμε και εγγράφως!

symfonia2
Σε αυτό είχε απόλυτο δίκιο ο συνομιλήτής μου.

Απλά να θυμίσω ότι αυτή η συμφωνία δεν είχε γίνει γνωστή ΤΟΤΕ, αλλά την πληροφορηθήκαμε κατόπιν εορτής. Όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος άνοιξε τον φάκελο ΓΗΠΕΛ, στη συνέντευξη Τύπου του 2011 και την επιβεβαίωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όταν έβγαλε άρον άρον ένα βραδάκι όσα στοιχεία της ΓΗΠΕΛ, μπορούσε να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Δεν ξερουμε εάν ήταν όλα και δεν θα το μάθουμε, μέχρι να γίνει η λογοδοσία...

Πότε έδωσε εντολή να δημοσιευτούν; Στις 25 Απριλίου 2012!

Σχεδόν δύο χρόνια και βάλε από εκείνη τη συμφωνία.

Μήπως ξέρετε ποιος υπέγραψε τη συμφωνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον "Άκτωρα"; Παρ' ότι στην προεδρία ήταν ο Νικόλας Πατέρας, υπέγραψε ο πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ, Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ για το γηπεδικό, Βαγγέλης Σαμαράς.
Ιδού το πειστήριο:
symfonia3
 Το επιχείρημα ότι η συμφωνία υπογράφτηκε επί προεδρίας Πατέρα, είναι αστείο, αφού όλα τα θέματα του γηπέδου τα χειρίζονταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και οι συνεργάτες του. Γι' αυτό κιόλας υπέγραφαν τις συμβάσεις!

Πώς αποδεικνύεται αυτό;

Αφενός το είχε πει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, με την παναθηναϊκή αγνότητα και ειλικρίνεια που τον διακρίνει: "Εμείς υπογράφαμε ό,τι μάς έδινε η ΓΗΠΕΛ!"

Αφετέρου υπάρχουν κάποια ακόμη γεγονότα, που μου "κούμπωσαν" ψάχνοντας το αρχείο μου.

Πρώτον η παραίτηση Γιάννη Ξυλά από τη ΓΗΠΕΛ. Πότε έγινε; Λίγες ημέρες, μετά τη νέα σύμβαση με τον "Άκτωρα". Στις 31 Μαρτίου!
Και με ποια αιτία; Ότι κανείς από το Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ δεν ενημερώνεται για το σχέδιο βιωσιμότητας του γηπέδου.

Το επόμενο στοιχείο που θυμήθηκα ήταν ότι εκείνο τον καιρό, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ο Βαγγέλης Σαμαράς είχε αφήσει τους πάντες κάγκελο, λέγοντας ότι η ΓΗΠΕΛ δεν μπορεί να βρει χρηματοδότη για το γήπεδο! Για την ακρίβεια μια εβδομάδα, πριν υπογραφτεί η νέα σύμβαση με τον "Άκτωρα"!!!

Και κάνοντας μια σούμα των παραπάνω, μου γεννήθηκε η εξής απορία: Πώς γίνεται οι άνθρωποι που χειρίζονταν το θέμα του γηπέδου, χωρίς να ενημερώνουν τους υπόλοιπους για τα μελλούμενα, να υπέγραψαν μια νέα σύμβαση με τον 'Άκτωρα" που βόλευε μόνο την κατασκευαστική εταιρεία και όχι την ΠΑΕ;

Διότι η ρήτρα είναι στο κεφάλι της ΠΑΕ, μην ξεχνιόμαστε...

Για όσους έχουν ακόμη απορίες, δημοσιεύω δύο πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Goal!

goal protoselida

Το πρωτοσέλιδο είναι, μετά το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την 1η Μαρτίου 2010. Τότε η πλευρά Βαρδινογιάννη μίλησε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους ακόμη και... 40 εκατ. ευρώ και ο Ανδρέας Βγενόπουλος την επομένη ευχήθηκε να το κάνει...

Ο διάλογος που δημοσίευσε η εφημερίδα Goal:
ΠΑΤΕΡΑΣ: Εγώ είπα αρχικά για τα 15 εκατ. ευρώ γιατί δεν θέλω να δεσμεύσω το νέο πρόεδρο. Το τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος, όποιος κι αν είναι, είναι άλλη κουβέντα. Μπορεί εγώ να μη χρειαστώ ούτε ένα ευρώ, μπορεί κάποιος άλλος να θέλει να αλλάξει τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή και να φέρει 10 παίκτες διαφορετικούς στην ομάδα και να χρειαστούν 50 εκατ. ευρώ. 0 Γιάννης είναι σύμφωνος να γίνει μεγαλύτερη αύξηση;
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εχω μιλήσει μαζί του και μου είπε ότι συμφωνεί είτε είναι 15, είτε 30, είτε 40 εκατ. ευρώ .

Συμπτωματικά μετά από αυτή τη δέσμευση, ο Παναθηναϊκός διαλύθηκε και η πολυμετοχικότητα πήγε περίπατο...

Καταραμένες συμπτώσεις...

Σάν Σήμερα:Η αρχή έγινε με πρόκριση-θρίαμβο επί της Φέγενορντ (video)

3 Οκτωβρίου 1984: Ο Παναθηναϊκός του Γιάτζεκ Γκμοχ κερδίζει με 2-0 τη Φεγένορντ και ένα ξέφρενο ταξίδι μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ξεκινά.

Η πρώτη μεγάλη πορεία του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε, σαν σήμερα, στις 3 Οκτωβρίου 1984, όταν οι «πράσινοι» απέκλεισαν τη Φέγενορντ των μεγάλων αστεριών Ρουντ Γκούλιτ, Πίτερ Χάουτμαν (δεινός εκτελεστής, δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη την προηγούμενη χρονιά), Τζόνι Ρεπ.

Ο Παναθηναϊκός του «σαγόνια» Γιάτζεκ Γκμοχ, μία ομάδα σκληροτράχηλη που φημιζόταν για τη φυσική της κατάσταση, είχε κατακτήσει το νταμπλ το 1983-84 και πλέον είχε φτάσει η ώρα και για την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Στο πρώτο παιχνίδι στο «Ντε Κουίπ» του Ρότερνταμ (19 Σεπτεμβρίου 1984) οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να κρατήσουν το μηδέν. Το τελικό 0-0 και η εμφάνιση με την οποία αυτό ήρθε (το Τριφύλλι είχε δοκάρι με τον Κώστα Μαυρίδη και γκολ που κακώς ακυρώθηκε του Δημήτρη Σαραβάκου) δημιούργησε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς της ομάδας που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ.

Συνολικά 73.991 θεατές έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ευρωπαϊκό θρίαμβο της χρονιάς.

Λένε πως τα γκολ που «σκοτώνουν» την ψυχολογία του αντιπάλου έρχονται συνήθως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι συνέβη στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός μέσα σε ένα «μαγικό» τρίλεπτο, λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος, σκόραρε δύο φορές· πρώτα με τον Κώστα Μαυρίδη με κεφαλιά στο 41΄, και στη συνέχεια με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα με εκπληκτικό σουτ από πλάγια θέση στο 43΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φέγενορντ επιχείρησε να αντιδράσει και κατόρθωσε αρχικά να μειώσει με τον Τζόνι Ρεπ στο 69΄. Ευτυχώς στο 85΄ ο Γκούλιπ σημάδεψε το δοκάρι και η έτσι πρόκριση βάφτηκε πράσινη.

«Ήταν μία βραδιά όνειρο», υπογράμμισε ο Κώστας Ταράσης μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ ο Γιάννης Βονόρτας χαρακτήρισε την πρόκριση ως την «πιο χαρούμενη στιγμή της καριέρας μου».

Gmox900Ο σκόρερ του πρώτου γκολ Κώστας Ταράσης τόνισε πως «πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Και πράγματι έτσι ήταν, αφού η ποδοσφαιρική Ευρώπη θεωρούσε πως η Φέγενορντ ήταν ομάδα που θα πρωταγωνιστούσε στη διοργάνωση.

Οι δηλώσεις του Γιάτζεκ Γκμοχ: «Είμαι ευχαριστημένος γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα ήταν αποφασιστικής σημασίας. Μεγάλο ποσοστό στην επιτυχία μας έχουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Με τέτοιο κόσμο θα φτάσουμε ψηλά».

Παναθηναϊκός (Γκμοχ): Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βονόρτας, Σαραβάκος (89΄ Παπαβασιλείου), Αντωνίου, Μαυρίδης, Ρότσα (88΄ Θ. Δημόπουλος), Λιβαθηνός

Φέγενορντ (Λίμπρεχτς): Χίλε, Νίλσεν, Τροστ (65΄ Χούκστρα), Βαν ντε Κόρπουτ, Ντουτ, Γκούλιτ, Μπέιν, Χάουτμαν, Στάφλοου, Πέτουρσον (46΄ Ρεπ)

Ξεμούδιασμα με Κόρινθο Την Κυριακή 13/10

 Την Κυριακή 13/10 ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Κόρινθο εκμεταλλευόμενος την διακοπή του Πρωταθλήματος.

Λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, το «τριφύλλι» δεν θα αγωνιστεί για το Πρωτάθλημα, έτσι ο Αναστασίου προγραμμάτισε φιλικό αγώνα για την μεθεπόμενη Κυριακή με αντίπαλο την Κόρινθο.
 
Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του που δεν αγωνίζονται συχνά στην Super League, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Το ματς θα διεξαχθεί εκτός έδρας με τους φίλους του «τριφυλλιού» στην Κόρινθο να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Εξάστερος: Τέρμα το γκάζι στην τελική ευθεία!

 Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού κορυφώνεται πριν από τους επίσημους αγώνες και ο Αργύρης Πεδουλάκης βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα

Το φιλικό με την Αστάνα ήταν ακόμα ένα δείγμα για τον δρόμο που βαδίζει ο Παναθηναϊκός στην προετοιμασία του ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων. Κανείς στις τάξεις των «πράσινων» δεν βιάζεται να πει μεγάλα λόγια αφού άπαντες θέλουν να δίνουν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, ωστόσο η ομάδα του «τριφυλλιού» δεν κρύβει τις δυνατότητες της, παρά τις σημαντικές απουσίες που έχει και το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες δεν έχουν βρεθεί μαζί για μεγάλο διάστημα. Φυσικά και η φετινή ομάδα έχει δημιουργηθεί για μεγάλα πράγματα, όμως όλα θα  γίνουν μέσα από τη σκληρή δουλειά, κάτι το οποίο επιθυμεί και ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Κόντρα στην ομάδα από το Καζακστάν ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει διάφορα σχήματα και στο τέλος να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Είδε διάθεση απ’ όλους τους παίκτες του, αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους και παράλληλα να εφαρμόζονται στο παρκέ, όσα δουλεύονται στην προπονήσεις και φυσικά ανάλογα με τον ρόλο τον οποίο έχει ο καθένας. Σίγουρα έχει κι άλλες απαιτήσεις από τους παίκτες του προκειμένου να βελτιώσουν κάποια κομμάτια στο παιχνίδι τους κι εκεί θα πέσει το βάρος στο υπόλοιπο  της προετοιμασίας.

Στο τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας, ο Παναθηναϊκός θα πάει με το γκάζι πατημένο αφού πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση και άπαντες είναι συγκεντρωμένοι. Επόμενο τεστ είναι αυτό με τη Λουκόιλ Ακαντέμικ την Παρασκευή (4/10) ενώ στη συνέχεια θ’ ακολουθήσουν τα παιχνίδια με Ρέθυμνο και Πανιώνιο, όλα για το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης». Αυτά θα είναι και τα τελευταία… διαγωνίσματα για τους «πράσινους» πριν από τον αγώνα Κυπέλλου με το Ρέθυμνο που θ’ ανοίξει τις επίσημες υποχρεώσεις κι εν συνεχεία με τον Ολυμπιακό  για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ποδηλασία:Καλές παρουσίες τα «πράσινα πετάλια»

 Έχοντας δυναμική παρουσία στις μικρές κατηγορίες, ο Παναθηναϊκός συμμετείχε στις «Πανελλήνιες ημέρες νεολαίας» που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας.
Το «τριφύλλι» εκπροσωπήθηκε από αρκετούς λιληπούτειους ποδηλάτες, στους αγώνες που έγιναν στις 27-28 και 29 Σεπτεμβρίου στις εξοχές του Αγίου Ανδρέα.

Στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης ανάμεσα σε 77 αθλητές, ο Σπύρος Ντοκος κέρδισε την 2η θεση και ο Μαρτίνος Μούτσιος την 18η. Στα κοριτσάκια η Λυδία Μούτσιου κέρδισε την 7η θέση ανάμεσα σε 14 αθλήτριες όπως επίσης την ίδια θέση έφερε στον αγώνα δεξιοτεχνίας. Στο επόμενο αγωνισμα 4χ κέρδισε την 4η θέση. Στον αγώνα δεξιοτεχνίας ο Μαρτίνος ήρθε στην 14η θέση και ο Σπύρος στην 22η.