Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μπάσκετ: Προβάδισμα Παναθηναϊκού σε παίδες και έφηβους!

 Με το δεξί ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στην ημιτελική φάση των playoffs οι παίδες και οι έφηβοι του Παναθηναϊκού στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ.
Στον Παπάγο παίζοντας με μειονέκτημα έδρας οι παίδες επικράτησαν με 43-34 και πήραν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στον τελικό.
Στον «Τάφο του Ινδού» οι έφηβοι επιβεβαίωσαν εύκολα τον τίτλο του φαβορί.
Νίκησαν με 84-46 τον Ηλυσιακό και θέλουν την νίκη εκτός έδρας για να φτάσουν στον τελικό του πρωταθλήματος.

Στο link http://sportshero.gr/index.php/sports/basket/item/4552-probadisma-pao-se-paides-kai-efhbous  το sportshero.gr, σας παρουσιάζει ολόκληρη την αναμέτρηση των παίδων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα των εφήβων!


πηγή:sportshero.gr

Δείξτε στη Ρεάλ Τα Αστέρια σας!

 Ένα ακόμη καθοριστικό παιχνίδι για την πορεία του Παναθηναϊκού στο Top16 της Ευρωλίγκας, βρίσκεται προ των πυλών. Οι «πράσινοι» έχουν στρέψει την προσοχή τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης (21/3, 21.45, ΕΤ1) για τη 12η αγωνιστική του Top16. Η αποστολή του τριφυλλιού θα αναχωρήσει με προορισμό την ισπανική πρωτεύουσα αύριο το πρωί (09.15), ενώ αύριο το βράδυ θα προπονηθεί στο Palacio de los Deportes.
Αριθμοί
Ο Γιόνας Ματσιούλις παραμένει ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που έχει δώσει το «παρών» στην αρχική πεντάδα σε όλους τους φετινούς αγώνες της ομάδας στην Ευρωλίγκα.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει χρησιμοποιήσει στην Ευρωλίγκα 13 διαφορετικές αρχικές πεντάδες μέχρι τώρα. Μόνο ο Ματσιούλις και ο Μάικ Μπράμος έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση.
Ο Ματσιούλις έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα σουτ τριών πόντων στα 11 από τα τελευταία 12 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, έχοντας 28/60 (46,7%) στο διάστημα αυτό.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραμένει τρεις τάπες μακριά από τις 100 και από το να γίνει ο πρώτος γκαρντ στην Ευρωλίγκα που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό. Επίσης, έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στους τελευταίους 6 αγώνες στην Ευρωλίγκα και σε 10 από τους 11 τελευταίους.
Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς χρειάζεται μόλις 5 πόντους για να τους… χιλιάσει στην Ευρωλίγκα και τρία εύστοχα τρίποντα για να τα… εκατοστίσει.
Ο Κώστας Τσαρτσαρής απέχει 4 εύστοχα τρίποντα από τα 100 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.
Ο Στεφάν Λάσμε παραμένει πρώτος στις τάπες στην Ευρωλίγκα (2μ.ο.). Έχει τουλάχιστον μία τάπα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και σε 8 από τα 9 τελευταία. Χρειάζεται τρία «στοπ» για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα. Επίσης, έχει ευστοχήσει στις 11 τελευταίες ελεύθερες βολές που έχει επιχειρήσει.
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχει κάνει το καλύτερό του επιθετικά παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, στην κανονική περίοδο, όταν είχε σημειώσει 23 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής.
«Συγγένειες»
Ο Μάικ Μπράμος ήταν συμπαίκτης με τον Τζέισι Κάρολ στην Γκραν Κανάρια, την περίοδο 2010-11.
Ο Μαρτίνας Πότσιους έχει διατελέσει συμπαίκτης του Γιόνας Ματσιούλις στην Εθνική Λιθουανίας, όταν αυτή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 στην Τουρκία.


Αργύρης Πεδουλάκης:"κομβική" η αναμέτρηση!

Το σημαντικότερο ματς για τον Παναθηναϊκό είναι αυτό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (21/3), σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε "κομβική" την αναμέτρηση και για τους δύο "μονομάχους", εξηγώντας ότι οι Μαδριλένοι θα είναι πεισμωμένοι μετά τα διαδοχικά στραπάτσα κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την αποστολή των "πράσινων"...
"Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είναι ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κομβικό και για τις δύο ομάδες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο το ματς με την Ρεάλ. Η αλήθεια είναι πως και τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν είναι πάρα πολύ σημαντικά για εμάς", υπογράμμισε αρχικά κατά τη αναχώρηση για την Μαδρίτη ο τεχνικός του "Τριφυλλιού" και συνέχισε εξηγώντας ότι η "βασίλλισα" θα παρουσιαστεί πεισμωμένη μετά τις δύο απανωτές ήττες:

"Ο αντίπαλός μας προέρχεται από δύο ήττες, που σίγουρα ήταν εκτός.. προγράμματος και είναι σίγουρο ότι θα είναι πιο συγκεντρωμένος και πιο υποψιασμένος. Για εμάς θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Και σε αυτόν τον αγώνα όλα για εμάς θα ξεκινήσουν από την άμυνά μας.

Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που θέλει να... πιάνει ρυθμό. Θέλει να πατάει το γκάζι και να παίζει στον αιφνιδιασμό. Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος όρος της έχει πέσει από τους 90 στους 76 πόντους και εμείς θέλουμε να σετάρουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι στο πέντε εναντίον πέντε είμαστε καλύτεροι".

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε και στην πιθανή απουσία του Ρούντι Φερνάντεθ: "Ο Ρούντι αν τελικά δεν αγωνιστεί σίγουρα θα τους λείψει. Οι Ισπανοί έχουν τέσσερα δημιουργικά γκαρντ, αλλά αν τελικά δεν παίξει θα είναι μεγάλη απουσία για αυτούς. Εμείς πάμε πλήρεις έχουμε όλα τα παιδιά ετοιμοπόλεμα για να μας βοηθήσουν".
Απ' την πλευρά του, ο Βασίλης Ξανθόπουλος έδειξε ότι... ακόμη δεν έχει ξεχάσει την... τσάμπα ήττα στην Μάλαγα, ενώ αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό, αλλά και στο γεγονός των δύο συνεχόμενων ηττών της Ρεάλ...

"Στην Μάλαγα χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι, αλλά το πιστεύω και το πιστεύουμε στην ομάδα ότι η τύχη είναι στα χέρια μας για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το πείσμα πρέπει να υπάρχει και υπάρχει όταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό", επισήμανε ο Ελληνας γκαρντ και συμπλήρωσε:

"Είναι πολύ σημαντικό που ο αντίπαλός μας ήταν ανταγωνιστικός. Το γνωρίζαμε ότι στην έδρα του θα έχει τον ρυθμό του. Μας βοήθησε αρκετά ο Πανελευσινιακός ώστε να ετοιμαστούμε για το πολύ μεγάλο παιχνίδι με την Ρεάλ. Γενικά είναι καλό στο πρωτάθλημα ο εκάστοτε αντίπαλος να φέρνει αντίσταση γιατί μας βοηθάει ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην Ευρωλίγκα".

Για τα δύο συναπτά αρνητικά αποτελέσματα της "βασίλίσσας" τόνισε: "Δεν ήταν καλό που έχασε και στο ισπανικό πρωτάθλημα διότι πάντα οι μεγάλες ομάδες αφυπνίζονται και είναι πιο ανταγωνιστικές. Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να μας βάλει στον ρυθμό της, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θα σταθούμε που έχασε, αλλά μόνο στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να νικήσουμε.

Πρέπει να κόψουμε τον ρυθμό της και να μειώσουμε τα νεκρά διαστήματα που μας έχουν στοιχίσει, διότι ακόμα και στο ματς που νικήσαμε είχαμε αυτό το πρόβλημα. Όποιος πατήσει παρκέ είτε για 1 λεπτό είτε για 25 λεπτά πρέπει να δώσει τα πάντα. Από τα τρία αυτά παιχνίδια κρατάμε την άμυνά μας που ήταν αρκετά καλή, αλλά τονίζω ότι πρέπει να προσέξουμε τα διαστήματα που χάνουμε τη συγκέντρωσή μας".



πηγή:paobc.gr,superbasket.gr

Μπάσκετ Νεανίδων: Κορίτσια Γερά με Τσαμπουκά!

 Τελικός σήμερα για τις νεανίδες του μπάσκετ!!!
Τα κορίτσια μας διεκδικούν σήμερα 20/3 τον τίτλο του πρωταθλητή ΕΣΚΑ στον τελικό των playoff του πρωταθλήματος (το σκορ είναι 2-2) ,στο κλειστό του Γαλατσίου (άλσος Βεΐκου), στις 21:30.
Παναθηναϊκός (Παναγόπουλος): Χριστινάκη, Ακρίβου, Πριόνα, Λεντζάκη, Κατσιμάρδου, Λαψάνα, Κολοσιώνη, Τολιοπούλου, Μαρτζάκλη, Κακούρη, Βελούδη, Αραβίδη.

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι η «μάνα του λόχου» Αφιέρωμα στo τζούντο!

Ιστορία
Το τμήμα τζούντο του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα νεώτερα του συλλόγου και ιδρύθηκε το 1980. Την ίδια χρονιά είχε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα Ελλάδος κατακτώντας την 7η θέση. Τις χρονιές 1982, 1983, 1984 κατέκτησε την πέμπτη θέση. Ο έφηβος Σ. Βατακάσης ήταν ο κορυφαίος της ομάδας το διάστημα εκείνο.
Παράλληλα με το ανδρικό τμήμα καλλιεργήθηκαν με προσοχή και τα τμήματα υποδομών. Ο Σ. Βατακάσης ήταν ο αθλητής που ξεχώρισε και όταν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα παίδων με την κατάκτηση 2 πρωταθλημάτων Ελλάδας το 1981 και 1982. Στο πρωτάθλημα των Εφήβων η καλύτερη επίδοση του ήταν η δεύτερη θέση όπως συνέβη και στο πρωτάθλημα Νεών. Αξιόλογος αθλητής στις μικρότερες ηλικίες υπήρξε και ο Χ. Μπαλογιάννης ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 65 κιλά το 1981 και 1982.

Αξιόλογοι αθλητές

  • Flag of Greece.svg Σ. Βατακάσης
  • Flag of Greece.svg Χ. Μπαλογιάννης


πηγή:http://el.wikipedia.org