Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ντοκιμαντέρ για τον Ζοτς με τίτλο:Man of decision

  Έρχεται τον Μάιο και... θα σπάσει τα ταμεία! Η ζωή του Ζότς σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ!
 
 

Επέστρεψε τραυματίας ο Ούκιτς και χάνει τη μάχη στο ΣΕΦ

 Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς επέστρεψε τραυματίας στην Ελλάδα και θα απουσιάσει για περίπου ενάμιση μήνα, χάνοντας το ντέρμπι «αιωνίων» στο Σ.Ε.Φ. κι όχι μόνο!
Ο παίκτης υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις και διεγνώσθη με πρόβλημα και στους δύο αχίλλειους τένοντες (σ.σ. πιο σοβαρή η κατάστασή του στον δεξί) και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ενάμιση μήνα!

Μπάσκετ Γυναικών:Κανένα θέμα με Κοσμά και Γέμελος!

 Όπως ήταν γνωστό οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θα καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό στον Αθηναϊκό, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή της Αφροδίτης Κοσμά στο τριφύλλι.

Την Πέμπτη η επιτροπή αξιολόγησης της ΕΟΚ, η οποία πάντα κινείται με τον ίδιο τρόπο σε περιπτώσεις που οι αθλητές  μένουν ελεύθεροι είτε από το ΑΣΕΑΔ είτε από την ίδια την επιτροπή, «έβγαλε» ένα συμβολικό ποσό ύψους 2.000 ευρώ, που πρέπει να δώσει το «τριφύλλι» στον Αθηναϊκό για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή της Κοσμά.

Έτσι μπορεί η ομάδα του Βύρωνα να αξίωνε 30.000 ευρώ για την μεταγραφή της αθλήτριας, όμως η ΕΟΚ επέβαλλε ένα συμβολικό ποσό, που θα τακτοποιήσει άμεσα ο Παναθηναϊκός για να αποκτήσει και τυπικά την Αφροδίτη Κοσμά!

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός έχει ήδη μπει στην διαδικασία να κάνει τον διακανονισμό με την πρώην παίκτριά του, Γκαμπριέλα Μαρτζινεάν, για να άρει την απαγόρευση των μεταγραφών από την FIBA, και παράλληλα συγκεντρώνει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να μπορέσει η 25χρονη γκαρντ, Τζάκι Γέμελος να αγωνιστεί με την πράσινη φανέλα...

Πήρε άδεια το βόλεϊ ανδρών!

 Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι ΤΑΑ Παναθηναϊκός πήρε την…πολυπόθητη αδειοδότηση για τη νέα σεζόν!
Ευχάριστα ήταν τα… μαντάτα, σήμερα το απόγευμα, για τον Παναθηναϊκό από το… μέτωπο της αδειοδότησης... Κι αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το τμήμα βόλεϊ ανδρών του «τριφυλλιού» πήρε το… πράσινο φως για να αγωνιστεί στην Α1 τη νέα χρονιά!
Έτσι, οι προσπάθειες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού επιβραβεύθηκαν, επαληθεύοντας παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι άπαντες στο «πράσινο» ΤΑΑ είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν το τμήμα μακριά από τις… κακοτοπιές του πρόσφατου παρελθόντος.

Η εξήγηση του πράσινου ΤΑΑ για τους οποίους δεν αποδέχτηκε το δικαίωμα της έδρας στο League Cup.

Με ανακοίνωσή του, ο Παναθηναϊκός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν αποδέχτηκε το δικαίωμα της έδρας στο League Cup.

Η ανακοίνωση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής:
«Η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είναι μια διοίκηση φιλάθλων του Παναθηναϊκού και αισθάνεται την υποχρέωση να εξηγεί κάθε απόφασή της στους συνοδοιπόρους της τόσα χρόνια στα γήπεδα, τον κόσμο της ομάδας της.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αποποιηθεί της δυνατότητας να είναι «γηπεδούχος(;)» σε κάποιο παιχνίδι του League Cup του βόλεϊ, διότι υπήρξε βασική διαφωνία με το πως αντιλαμβάνεται η διοργανώτρια αρχή τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του γηπεδούχου.

Συγκεκριμένα, μας ανακοινώθηκε ότι στο παιχνίδι ή στα παιχνίδια που θα κληρωνόμασταν να παίξουμε στην Κυψέλη, δεν θα ίσχυαν τα 600 (μέχρι στιγμής) εισιτήρια διαρκείας που έχουμε διαθέσει. Δηλαδή σε τόσο δύσκολους καιρούς ήρθαν 600 άνθρωποι και μας έδωσαν ένα σημαντικό ποσό για να δουν τους αγώνες της ομάδας μας στην Κυψέλη και εμείς θα τους λέγαμε ότι με το καλημέρα της χρονιάς πρέπει να πληρώσουν κι άλλα; Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτό. Διευκρινίζουμε ότι δεν ζητήσαμε να παίρνει ο γηπεδούχος επιπλέον έσοδα από τα εισιτήρια - αυτά συμφωνούμε να μένουν στη διοργανώτρια - παρά μόνο το αυτονόητο, να ισχύσουν τα διαρκείας.

Επιπλέον, ακριβώς λόγω αυτής της κατάστασης, της αυξημένης έντασης, σε ούτως ή άλλως υψηλής επικινδυνότητας αγώνα/ες  - αφού ο πυρήνας των οπαδών μας, που είναι κάτοχοι διαρκείας, ίσως έμεναν εκτός γηπέδου - θα υπήρχε αυξημένος κίνδυνος επεισοδίων. Αλλά για αυτό το ενδεχόμενο, η διοργανώτρια θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό σαν γηπεδούχο! Θα υπήρχε δηλαδή κίνδυνος τιμωρίας της ομάδας ενόψει του πρωταθλήματος.

Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο μας προτάθηκε ήταν να έχουμε όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ένας γηπεδούχος σε ντέρμπι, χωρίς να έχουμε - εμείς και οι φίλαθλοι μας - τα αυτονόητα δικαιώματα. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό.

Λυπούμαστε που η ομάδα μας θα στερηθεί της συμπαράστασης των οπαδών μας σε αυτά τα παιχνίδια, ειδικά σε μια διοργάνωση που γίνεται στη μνήμη ενός σπουδαίου πρώην αθλητή μας, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και μακριά από την έδρα μας. Πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα και δίνουμε ραντεβού με τον κόσμο του Παναθηναϊκού στα κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος που ακολουθούν».

Βόλεϊ Ανδρών:Άρωμα... Ευρώπης στη Λεωφόρο!

 Την προσεχή Δευτέρα η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού θα αντιμετωπίσει την γερμανική TV Ingersoll Bühl στη Λεωφόρο.

Έπειτα από περίπου 10 χρόνια μετά το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι, που έδωσαν οι άντρες του «τριφυλλιού» στον «Τάφο του Ινδού», το ΤΑΑ την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου φιλοξενεί την γερμανική ομάδα TV Ingersoll Bühl, του πρώην κεντρικού του Παναθηναϊκού, Νικ Βόγκελ, στις 7μ.μ στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών του στις 12 Οκτωβρίου.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση στο paovolleyball.gr αναφέρει:
«Ήταν 28 Ιανουαρίου 2004 όταν η αντρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού έδινε τον τελευταίο ευρωπαϊκό επίσημο αγώνα της στο κλειστό της Λεωφόρου κόντρα στη γαλλική Αραγκό Ντε Σετ (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αντίπαλος του στο CEV Cup, καθώς την περίοδο 2002-2003 την απέκλεισε στους «16» της ίδιας διοργάνωσης) στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης.
Το Τριφύλλι στο πρώτο ματς στη Γαλλία, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, επικράτησε τελικά με 3-2 με κορυφαίο τον Στάνλεϊ που είχε 29 πόντους, ενώ στον επαναληπτικό που διεξήχθη στο κατάμεστο κλειστό της Λεωφόρου, κέρδισε άνετα με 3-0 και πήρε ιστορική πρόκριση για πρώτη φορά έπειτα από 15χρόνια σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Κύπελλο Συνομοσπονδίας).

Τα σετ: 25-19, 25-20, 25-22
Η σύνθεση του Π.Α.Ο (Καζάζης Σ.): Στάνλεϊ 8,  Ψάρρας, Κονσταντίνοφ 9, Σμαραγδής 10, Χατζηαντωνίου 3, Μιούρεκ 10, Στεφάνου –λ / Ντονάς, Πέτρογλου, Κουρούπης

Iσχύουν τα διαρκείας
Οι πόρτες στο κλειστό της Λεωφόρου θα είναι ανοιχτές σε όλους του φίλους του Παναθηναϊκού για να παρακολουθήσουν το φιλικό με συμβολική τιμή 3 Ευρώ ενώ οι κάτοχοι καρτών διαρκείας με την επίδειξή της έχουν ελεύθερη είσοδο.

Το ρόστερ της TV Buhl και το… ελληνικό στοιχείο!
Με… ‘Ελληνα πρόεδρο και τιμ μάνατζερ, τον Γιώργο Βλαχογιάννη και στο ρόστερ της τον πρώην «πράσινο» κεντρικό Νικ Βόγκελ αλλά τον Λούκα Σζάρεκ, η BUHL είναι ο πιο κατάλληλος αντίπαλος για ένα δυνατό τεστ λίγο πριν τις υποχρεώσεις του Τριφυλλιού».

Το ρόστερ:
Φ.           ΑΘΛΗΤΗΣ            ΧΩΡΑ    ΗΛΙΚΙΑ  ΥΨΟΣ    ΘΕΣΗ
1              Martti Juhkami  ΕΣΘΟΝΙΑ             25           1.95        Ακραίος
2              Lukasz Szarek    ΠΟΛΩΝΙΑ            23           2.01        Ακραίος
3              Valters Lagzdins                ΓΕΡΜΑΝΙΑ          24           1.91        Διαγώνιος
4              Lars Wilmsen     ΓΕΡΜΑΝΙΑ          20           2.03        Κεντρικός
5              Tomas Kocian    ΣΛΟΒΑΚΙΑ           25           1.92        Πασαδόρος
6              Axel Jacobsen   ΔΑΝΙΑ  29           1.95        Πασαδόρος
7              Nicholas Vogel  ΗΠΑ       23           2.07        Κεντρικός
8              Marvin Prolingheuer      ΓΕΡΜΑΝΙΑ          23           2.08        Διαγώνιος
9              Zoltan Kovacs    ΟΥΓΓΑΡΙΑ            27           2.06        Κεντρικός
10           Bjorn Hohne      ΓΕΡΜΑΝΙΑ          22           1.93        Ακραίος
11           David Molnar     ΟΥΓΓΑΡΙΑ            29           1.93        Λίμπερο
12           Andri Aganits     ΕΣΘΟΝΙΑ             20           2.07        Κεντρικός
14           Florian Ringseis ΑΥΣΤΡΙΑ               21           1.88        Λίμπερο
17           Joseph Sunder  ΗΠΑ       24           2.03        Ακραίος
Προπονητής: Ruben Wolochin (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
Βοηθός προπονητή: Santiago Garcia Domench (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)
Team manager: Γιώργος Βλαχογιάννης

Ισοπαλία στη Λεωφόρο για ΠΑΟ και Κηφισιά

 Ισόπαλους 2-2 βρήκε το φιλικό τον Παναθηναϊκό με τον ΑΟ Κηφισιάς στη Λεωφόρο σήμερα το απόγευμα.
Ο Γιάννης Λάιος είχε στη διάθεσή του τους Αμορόσο και Καρυπίδη που επέστρεψαν μετά από τραυματισμούς ενώ ήταν εκτός ο Μουρ που έπασχε από γαστρεντερίτιδα κι ο Λιόντας εξαιτίας κάποιου οφθαλμολογικού προβλήματος. Ο Αρσενιάδης από την άλλη είχε όλη την ομάδα στη διάθεσή του πλην του Ιγκόρ Σόουσα που χρήζει ακόμα μερικές μέρες ξεκούρασης για να επανέλθει.
Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο σετ καθώς βρέθηκε μπροστά από την αρχή παίρνονται τη διαφορά (8-6, 16-11) χάριν στο πολύ καλό μπλοκ και στην αποτελεσματική επίθεση ενώ η Κηφισιά από την άλλη είχε εξαιρετική υποδοχή, έγινε το 21-17-και κατέκτησε το σετ με 25-20.

Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα, ο Παναθηναϊκός δε μπόρεσε να αποφύγει τα λάθη (6-8, 10-16) με αποτέλεσμα να περάσει αρκετά μπροστά η Κηφισιά. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων έχοντας βελτιώσει την επίθεσή της κι έχοντας σερβίς φωτιά έκανε το 14-21 και κατέκτησε το σετ με 19-25.

Στο τρίτο σετ ήταν η σειρά της Κηφισιάς να υποπέσει σε λάθη που εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός (8-7, 16-12) και παρά τα υψηλά ποσοστά στην υποδοχή η επίθεσή της είχε πολλά προβλήματα. Η Κηφισιά είχε μείνει πίσω στο σκορ αλλά με μια σειρά πολύ καλών σερβίς κατάφερε να κάνει το 18-18 και να ισορροπήσει το σετ όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, με επιθέσεις από τον Μπέλλο κυρίως έκανε το 21-19 και κατέκτησε το σετ 25-22.

Στο τέταρτο σετ έγιναν αλλαγές κι από τις δύο ομάδες σε πολλές θέσεις κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει κι ο τρόπος ανάπτυξης του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά κοντά (8-4, 15-16) αλλά η Κηφισιά ήταν λίγο καλύτερη σα σύνολο, έχοντας κρατήσει καλή υποδοχή σε όλον τον αγώνα πίεσε στους τελευταίου πόντους και μετά από μάχη το σετ πήγε στην Κηφισιά ( 20-21, 24-26).

Τα σετ: 25-20, 19-25, 25-22, 24-26
Παναθηναϊκός (Λάιος): Στιβαχτής 5 (2άσ), Πενόλιο 14 (1 άσος, 1 μπλοκ, 48%επ.), Αμορόσο 10 (44%επ. 2 μπλοκ), Μπέλλος 19 (3 άσοι, 2 μπλοκ, 48%επ.), Καρυπίδης 10 (52%υπ., 56%επ), Μαδούρας 4 (1 μπλοκ), Κουρούπης λ. (80%υπ.-40%αρ.), Πολυχρονιάδης (60%π.), Καπίρης 4 (1 μπλοκ)

Κηφισιά (Αρσενιάδης): Λένας 17 (2μπλοκ), Πρωτοψάλτης 16, Σουλτανόπουλος 6 (1μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 12 (3μπλοκ), Κούνας 7 (2 μπλοκ), Σόουζα, Ταμπουρατζής λ. 56%υπ.-38%αρ., Νικολάκης 2 (1 μπλοκ)Σόουζα, Μουρούτης, Ρούσης, Κάπελας
Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί αύριο για Μεσολόγγι όπου θα δώσει φιλικό με την ομώνυμη ομάδα και στη συνέχεια θα πάει στο Βραχάτι όπου το Σαββάτο θα φιλοξενηθεί από τον Παμβοχαϊκό σε ένα ακόμα δυνατό φιλικό.