Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Και τώρα στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ! για μια ακόμη μπάτσα Πουτάνα Μπάρτσα!

 Και τώρα η σειρά συνεχίζεται στο ΟΑΚΑ, για δύο ακόμα παιχνίδια φωτιά. Φωτιά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στις εξέδρες, οι οποίες σε κάτι τέτοια παιχνίδια φαντάζουν μικρές για να χωρέσουν την ορμή και τη δίψα του πράσινου κόσμου.

Παρόλα αυτά μην αυταπατάστε και μην ξεγελιέστε θεωρώντας ότι έχουμε ήδη βρεθεί στο Λονδίνο. Η σειρά έχει ΠΟΛΥ δρόμο ακόμα. Στα δύο παιχνίδια θα πέσουν και πάλι κορμιά, όπως και στις δύο αναμετρήσεις της Βαρκελώνης. Θα είναι πραγματικά «αίμα και άμμος». 

Αλλωστε, μία ομάδα που σημείωσε μόλις δύο ήττες μέσα σε ένα ολόκληρο χρόνο, αναλογιστείτε πόσο δύσκολο φαντάζει να ηττηθεί τρεις φορές και μάλιστα συνεχόμενες μέσα σε μία μόλις εβδομάδα. Γι’ αυτό και αγωνιστικά η Μπαρτσελόνα παραμένει ακόμα το φαβορί, ασχέτως αν το καμίνι του ΟΑΚΑ και η υπεράνθρωπη προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού αποτελούν συνθήκες ικάνες να αντρέψουν και να εξαφανίσουν αυτό το προβάδισμα.

Απλά τώρα γνωρίζουμε πλέον αποδεδειγμένα ότι μπορούμε. Ότι η τελική έκβαση της σειράς βρίσκεται έστω και ένα κλικ παραπάνω στα χέρια μας από ότι πριν. Και ότι ο φετινός Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη, αποτελέι πανάξιο συνεχιστή της μεγαλύτερης δυναστείας που ανέδειξε ποτέ το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι ικανός για τα πάντα. Ικανός να κάνει πράξη ακόμα και τα πιο τρελά όνειρά μας,

ΥΓ1. Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, στα δύο μεγάλα παιχνίδια του ΟΑΚΑ θα ζήσουμε και πάλι μοναδικές στιγμες. Γι’ αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. ΥΓ2. Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του αγώνα! Τρίποντο του εξαιρετικού και καθοριστικού Μπράμου, φοβερό κόψιμο του Λάσμε, χαμένη βολή του Ναβάρο και one man show από τον αρχηγό στη λήξη! Μυθικό φινάλε!


Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι η «μάνα του λόχου» Αφιέρωμα στo Σκάκι!

Ιστορία

Ίδρυση

Η σκακιστική ομάδα του Παναθηναϊκού ιδρύθηκε το 1959 με πρωτεργάτη το Ναστάτο. Από το 1960 οι Αναστασόπουλος, Τρικαλιώτης και Γρηγορίου έχοντας τη στήριξη του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ικανοποιώντας το αίτημα αρκετών φίλων του αθλήματος συγκρότησαν την ομάδα σκακιού.

1960-1976

Το 1964 η ομάδα του Παναθηναϊκού κατέκτησε Πρωτάθλημα Ελλάδας με πρωταγωνιστές τους Τρικαλιώτη (ο οποίος διακρίθηκε και σε παγκόσμιο επίπεδο), Κόκκορη και Γρηγορίου. Την επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Το 1966 αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλητής έχοντας στις 6 από τις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης αθλητές του, ενώ ο Α. Αναστασόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητής σε ατομικό επίπεδο.
Το 1969 αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλητής με κορυφαίο το Χ. Κόκκορη ο οποίος στον τελικό αντιμετώπισε τον επίσης αθλητή του Παναθηναϊκού Ν. Καζιλάρη. Ο Χ. Κόκκορης επανέλαβε την επιτυχία και την επόμενη χρονιά δίνοντας ένα ακόμη τίτλο στον ΠΑΟ. Το 1971 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα Ελλάδας χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιτύχει κάποια ατομική πρωτιά.
Το 1968 επίσης ο Γ. Τρικαλιώτης αναδείχθηκε ισόπαλος με το Μπομπι Φίσερ έναν από τους κορυφαίους σκακιστές στην ιστορία του αθλήματος. Το 1973 και το 1974 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Το 1976 ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Βυζαντιάδη και Γρηγορίου κατέκτησε το Πρωτάθλημα ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συλλογικών διακρίσεων.

1976-1996


Βασίλης Κοτρωνιάς
Τα επόμενα χρόνια το τμήμα οδηγήθηκε σταδιακά σε παρακμή. Ο Βασίλης Κοτρωνιάς κατέκτησε τίτλους σε ατομικό επίπεδο όμως ο σύλλογος δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει ξανά. Στα χαρτιά το τμήμα εξακολουθεί να υπάρχει όμως από τη δεκαετία του 90 έχει πάψει να λειτουργεί.

Τίτλοι

Σύνολο Τίτλων (13)
1964,1965, 1966, 1967, 1969, 1970, 1971,1973,1974, 1976,
1972,1973, 1974

Ατομικοί Τίτλοι

Σύνολο Τίτλων (17)
Αναστάσιος Αναστασόπουλος (1960, 1961, 1967), Χρήστος Κόκκορης (1962, 1969, 1970), Αριστείδης Παϊδούσης (1964), Λάζαρος Βυζαντιάδης (1965, 1966), Μιλτιάδης Γρηγορίου (1974), Βασίλης Κοτρωνιάς (1986, 1987, 1988, 1990, 1991, 1992, 1994)

Αξιόλογοι αθλητές



πηγή

Μπάσκετ Γυναικών: Μια νίκη (με το Ελληνικό) και έχουμε στέψη για το Πρωτάθλημα

 
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει το Ελληνικό με πλεονέκτημα έδρας στην τελική φάση του πρωταθλήματος, ενώ έχοντας τις 2-0 νίκες της κανονικής περιόδου θα χρειαστεί μόλις ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα. 

Το προσεχές Σάββατο 20/4 ο Τάφος του Ινδού –όπως κάθε φορά άλλωστε- θα είναι κατάμεστος και θα στηρίξει την ομάδα της Γιασεμής Σαμαντούρα ώστε να πετύχει το στόχο της. 

Nα σημειωθεί ότι το Ελληνικό έκανε το 3-2 στις νίκες κόντρα στον Αθηναϊκό, που μετά από τέσσερα χρόνια… εκθρονίζεται!


Έκανες τον Θρήνο για τον Πούτσο.. Λούτσο-Λούτσο!!!

Σήμερα η μέρα είναι απολαυστική! Μπορεί να μείναμε οριστικά εκτός ευρώπης μετά απο 16 χρόνια, αλλά αποδείξαμε στο τερέν την τρούμπας οτί ήμασταν είμαστε και θα είμαστε για πάντα η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα παρά το φετινό -37 απο την πρώτη θέση!
Το ξεβράκωμα στον διορισμένο ψευτοπρωταθλητή της πουστιάς ήταν για αλλη μια φορά καθηλωτικό!
 Σήμερα οι γαυροφυλλάδες μαζί με με το dvd με τα 40 ψεύτικα πρωταθλήματα του πουστόγαυρου θα έχουν δώρο και μια κούτα χαρτομάντηλα! είναι ξεκαρδιστικό το κλάμα τους!
Έφτασαν σε σημείο να γιουχάρουν και τον χοντρό βούδα που πιστεύουν τα πρόβατα!
Είστε αχάριστοι ρε γαύροι τόσο κόπο έχει κάνει ο κουραδόμαγκας για να το σηκώνεται συνέχεια με πουστιές!
Είναι χαρακτηριστικά και τα σχόλια των κόκκινων προβάτων σε γνωστό εμετικό γαυροsite οπως:

  • "χειροτερη ομαδα.....της τελευταιας 20ετιας.....αυτοι οι παικτες οι τελειωμενοι...αυτο μπορουν....αυτο παιζουν...δυστυχως.............."
  • "Ποιο ξεφτιλες παικτες δεν ειχαμε ποτε...."
  • "ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΤΕ,ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΦΕΙΣΑ,ΤΟ ΜΑΣΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΕΚΟ,ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!"
  • "ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕ ΠΑΟΚ,ΜΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ(ΩΣΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Ο ΙΜΠΟΑΓΑΣΑ) ΜΕ ΠΑΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟΙ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΕΠΙ ΚΟΚΚΑΛΗ? ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΝ ΤΟ ΦΕΙΣΣΑ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ? ΚΙ Ο ΖΑΡΝΤΙΜ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ. Ε ΟΧΙ .ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΤΑ. ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ? ΜΠΑΝΕΙ ΕΝΑΣ 40ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ .ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΙΓΩΝΤΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΜΑΓΚΕΣ. ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ!!!"
τώρα οσον αφορά το μάτς:
 
Να χαλάσει το πάρτι του ψευτοπρωταθλητή ολυμπιακού, που ευελπιστούσε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με μία νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου, κατάφερε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι κατάφεραν να εγκλωβίσουν τη φλύαρη ομάδα του Μίτσελ και είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο α' μέρος για να προηγηθούν (δοκάρι είχε κι ο Ολυμπιακός). Ο Φιγκερόα όμως στο 72' δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο Καραϊσκάκη. Παρά την πίεση των φιλάθλων, που αποδοκίμαζαν, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και ο Κώστας Μήτρογλου στο 87' ισοφάρισε, σκοράροντας για μία ακόμα φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το Τριφύλλι ωστόσο, μετά τη νίκη του ΠΑΣ, έχασε οριστικά το τρένο της Ευρώπης. Εντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων με τη λήξη του αγώνα.

Με τον ολυμπιακό να έχει μία φλύαρη κατοχή και τον Παναθηναϊκό δύο κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθεί ολοκληρώθηκε το α' μέρος. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η κυκλοφορία τους ήταν προβληματική με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να αναλώνονται σε άστοχες σέντρες. Ο,τι καλύτερο για τους ερυθρολεύκους προήλθε από στημένες φάσεις, με τον Χολέμπας στο 22' να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού με απευθείας φάουλ, σαν κοντινό κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός, παραταγμένος έξυπνα και σωστά από τον Βονόρτα, έκλεισε τους διαδρόμους και όσο περνούσε ο χρόνος άρχισε να διεκδικεί με αξιώσεις κάποιο γκολ μέσω αντεπιθέσεων. Οι πράσινοι στο 34' άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Μέγερι νίκησε τον Μπαρμπαρούση σε τετ α τετ, ενώ στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, που ξεκίνησε από τραγικό λάθος του Μανωλά, ο Ζέκα πέρασε τον Μέγερι, αλλά μπροστά σε κενή εστία κατάφερε να βρει το κάθετο δοκάρι. Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα πως οι φίλαθλοι του ολυμπιακού αποδοκίμασαν έντονα τους ερυθρολεύκους με τη λήξη του ημιχρόνου.

Πρώτος στην επανάληψη απείλησε ο Παναθηναϊκός με τον Μπαρμπαρούση στο 50', αλλά η είσοδος του Ιμπαγάσα έδωσε ψυχολογία στους ερυθρολεύκους, που ανέβασαν ρυθμούς και στρίμωξαν τους πράσινους στο μισό γήπεδο, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με τον Φουστέρ στο 55' (εντυπωσιακή επέμβαση του Καρνέζη στην πρώτη). Η ομάδα του Βονόρτα ωστόσο κατάφερε να ρίξει το ρυθμό και η επιθετικότητα των πειραιωτών περιορίστηκε με αποτέλεσμα ο Μίτσελ να ρίξει στη μάχη τον Μήτρογλου (αντί του Αμπντούν).

Ο Βονόρτας όμως είχε άσο στο μανίκι και ο Φιγκερόα, που είχε πάρει τη θέση του Τοτσέ, πάγωσε το Καραϊσκάκη στο 72'. Ο Ζέκα σέντραρε και ο αργεντίνος με μονοκόμματο πλασέ νίκησε τον Μέγερι, ανοίγοντας το σκορ.
 Από εκείνο το σημείο και μετά οι ερυθρόλευκοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Το προσπαθούσαν ωστόσο μη ορθολογικά, ενώ και η πίεση από την κερκίδα αυξανόταν, με τους φιλάθλους να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν "αλλιώς ονειρευόμαστε τον ολυμπιακό" και το επίσης απολαυστικό σύνθημα "έκανες τον θρήνο αεκάκι Μαρινάκη Μαρινάκη" την ίδια ώρα που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν έβλεπαν το μάτς θα φώναζαν με χαρα: "Έκανες τον θρήνο για τον πούτσο Λούτσο Λούτσο!" Η ομάδα του Μίτσελ όμως δεν τα παράτησε και στο 87' κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο χάρη σε γκολ, που σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου. Οι πράσινοι δικαίως διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ του Τζιμπούρ πριν η μπάλα καταλήξει στον Μήτρογλου.

Απολαύστε την γκολάρα του Φιγκερόα στο παρακάτω video: