Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μπάσκετ Κορασίδων:Εμφατική νίκη των κορασίδων του Παναθηναϊκού

 Με 62-20 νίκησαν οι κορασίδες του Παναθηναϊκού την ομάδα του Αμύντα στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας.

Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 24-17. Στο δεύτερο μισό οι «πράσινες» έπαιξαν εκπληκτικές άμυνες και επέτρεψαν στις αντιπάλους του να πετύχουν μόνο τρεις πόντους!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λυκούδη 6, Φάρου 13, Βελούδη 7(1), Φρίμα 6, Κακούρη 2, Βασιλάκη 15(1), Φωτοπούλου 10, Παπαγεωργοπούλου 1, Αναστασίου 2, Μουρίκη, Περιστέρη, Κολοκοτρώνη.

Τα αποτελέσματα της 2ης Αγωνιστικής:
ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ - ΓΣ ΩΡΩΠΟΥ 77- 17
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 62- 20
ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ ΑΣΚΗ - ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 31- 43
ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ - ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΔΥΤ.ΠΡΟΑΣΤ. 40- 33
ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ 43- 29
ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ - ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 27- 50

Σκοποβολή:Ατομικά ρεκόρ και καλά αποτελέσματα οι σκοπευτές

 Ο Παναθηναϊκός είχε για ακόμα μία φορά την πολυπληθέστερη συμμετοχή σε αγώνα σκοποβολής. Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στον τέταρτο από τους 15 αγώνες που διοργανώνει ο «ΖΕΥΣ» για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013 στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα, αγωνίστηκαν οχτώ αθλητές του Τριφυλλιού με πολύ θετικές επιδόσεις αλλά και προσωπικά ρεκόρ!

Συνολικά συμμετείχαν 22 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 6 διαφορετικούς συλλόγους.

Για λογαριασμό του Παναθηναϊκού είχαμε τις συμμετοχές των Καμπούρη Γιάννη (3ος 552/600), Κρανά Δημήτρη (4ος 548/600), Κατσίρη Δημήτρη (5ος 548/600), Θοδωρή Λουκόπουλου (9ος 518/600), Λιακώνη Φώτη (11ος 509/600) στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών, Βουιδάσκη Βιργινίας (4η 3356/400) και Βουιδάσκη Πελαγίας (5η 335/400) στο αεροβόλο πιστόλι Γυναικών, καθώς και την συμμετοχή του Νίκου Κόκκινου  (2ος 526/600) στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών.

Ο Φώτης Λιακώνης και η Πελαγία Βουιδάσκη πέτυχαν ατομικό ρεκόρ. 

πηγή

Σημαντική Ενίσχυση για την Νέα Λεωφόρο!

 Η περιφέρεια Αττικής άναψε... πράσινο φως στον Παναθηναϊκό, δίνοντας ένα ποσό που θα αγγίζει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαϊδης».
Η μελέτη που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός προβλέπει αύξηση της χωρητικότητας (πάνω από 20.000), αντικατάσταση όλων των παλιών καθισμάτων με νέα, ενώ αναμένεται να γίνουν εργασίες εκτός του γηπέδου.

Τα χρήματα αναμένεται να μπουν στα «πράσινα» ταμεία τους επόμενους μήνες, το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες.

Πεζογέφυρα και πάρκινγκ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου εκτός από αυτά που διαβάσατε παραπάνω, έξω από το «Απόστολος Νικολαϊδης» θα πραγματοποιηθεί βελτίωση των χώρων πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή και η δημιουργία πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Aλεξάνδρας, αλλά και πάρκινγκ.

Οι δύο πρόσθετες εξέδρες
Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει ένα καλό... λίφτινγκ της Λεωφόρου και έχει ξεκινήσει επαφές με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συγκοινωνιολόγους. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θέλει να ανεβάσει και πάνω διάζωμα στις κεντρικές θύρες, αρχικά πάνω από την εξέδρα των επισήμων επί της Λεωφόρου Aλεξάνδρας και εν συνεχεία επί της οδού Tσόχα με 2.000 θεατές η κάθε μία.

Οι πρόσθετες εξέδρες θα μπουν πάνω από τις ήδη υπάρχουσες με στηρίγματα επί της Τσόχα και επί της Αλεξάνδρας και θα φτάνουν στο ύψος του πετάλου της Θύρας 13.
Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα, βάσει περιγραφής σχεδίου ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πειράξει κάτι που αφορά τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου όπως είναι ο αγωνιστικός χώρος και τα αποδυτήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει με δικά του χρήματα.

Το φωτιζόμενο πλέγμα
Επίσης, στους εξωτερικούς τοίχους της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα εγκατασταθεί ένα υπερσύγχρονο φωτιζόμενο πλέγμα και θα αλλάζει χρώματα και επιγραφές. Δηλαδή θα είναι μια ενσωματωμένη στους τοίχους οθόνη που θα περιβάλλει το γήπεδο.

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2014, στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μαζί με τον Προϋπολογισμό ψηφίστηκε και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει 519 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 399.923.982 ευρώ, εκ των οποίων διατίθενται:

7,0 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού
17,5 εκ. ευρώ για το κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη
2,9 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου «Καπαγέρωφ» στον Πειραιά
2,5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Γηπέδου του Εθνικού Πειραιά
Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική.

Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο».
 

«Η περιοχή της Λ.Αλεξάνδρας χρειάζεται αναβάθμιση»

Τους λόγους που εγκρίθηκε το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση του «Απ. Νικολαΐδης», αλλά και για εκείνο που έχει εξασφαλιστεί για την ΑΕΚ, εξήγησε ο Γιάννης Σγουρός.
 
 Αναλυτικά όσα είπε ο περιφερειάρχης Αττικής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τα χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής για αθλητικά έργα: «Η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε και συμβάλλει για να γίνονται έργα όχι μόνο για τους νέους, αλλά και με προοπτική ανάπτυξης σε περιοχές της Αττικής. Όλες αυτές οι αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, που έχει τηρήσει τη νόμιμη διαδικασία, είναι για να ολοκληρωθεί ένας σχεδιασμός που θα είναι για όλα τα αθλήματα σε συνεργασία με τους Δήμους και τη ΓΓΑ. Από το 1950 και μετά η ΓΓΑ επιχορηγούσε χρήματα για να γίνουν αθλητικά έργα. Τώρα δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Εμείς με τη σωστή διαχείριση που έχουμε κάνει από το 2003 μέχρι σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει κάποια χρήματα. Είμαστε ο μοναδικός οργανισμός που έχει αποθεματικό καταχωρημένο μόνο για έργα. Αυτά τα χρήματα είναι μέσα και περιμένουν».

Για τα οφέλη από τα έργα: «Αυτά τα έργα θα δώσουν πνοή και διέξοδο στους νέους. Τα χρήματα πηγαίνουν στα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ομάδες, όχι σε επιχειρηματίες. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει σε αυτά τα έργα και είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτά τα έργα είναι πολύ σημαντικά».

Για το κονδύλι για τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: «Ο Παναθηναϊκός, με υπογραφή του προέδρου του Ερασιτέχνη, κ. Μιχαλαριά, μας έστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει ότι προσπαθούν να κάνουν την επέκταση του γηπέδου, την στατική ενίσχυση και όλα τα αναγκαία έργα για να αναβαθμιστούν τα τμήματα της ομάδας. Το αίτημα αφορούσε 9,5 εκατ. ευρώ, που εκτίμησαν με μία προμελέτη, εμείς σε πρώτη φάση βάλαμε τα 7 εκατ. ευρώ, αλλά όταν παρουσιαστεί η μελέτη πιθανώς να τροποποιηθούν και τα κονδύλια. Η περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χρειάζεται αναβάθμιση και θέλουμε να γίνει ανάπλαση με πεζογέφυρα και χώρους πρασίνου. Εγκρίναμε ένα κονδύλι που θα μελετηθεί και θα φτάσει στο σημείο να παίζει ο Παναθηναϊκός να παίζει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και να έχει γύρω του μία πολύ ωραία κατάσταση. Δεν θα είναι μόνο η αναβάθμιση του γηπέδου, αλλά μπαίνουν και μια σειρά ζητήματα, όπως περιβαλλοντικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Όλα αυτά αφορούν μία ιδιαίτερα σημαντική περιοχή του αστικού ιστού της Αθήνας».