Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ιστολόγιο αφιερωμένο στο τμήμα water polo του Παναθηναϊκού+social media!

 Θα έχετε παρατηρήσει οτι δεν έχουμε καμία ανάρτηση για το τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού μας δέν ειναι οτι δεν μας ενδιαφερει... καθε αλλο βεβαια! γιατι έχουμε δημιουργήσει ξεχωριστο blog αποκλειστικά για το πόλο εδω->http://panathinaikoswaterpoloclub.blogspot.gr/ 

και φυσικά την αντίστοιχη σελίδα στο facebook εδω->https://www.facebook.com/pages/Panathinaikos-Water-Polo-Club/513723638651324
  και στο twitter εδω->https://twitter.com/PAOWPC

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας!

Μπερτομέου Άντε Γαμήσου!

 Ολες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων της θα κάνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έναντι της Euroleague και των οργάνων της, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την τήρηση των κανόνων της ισονομίας, αλλά και του σεβασμού που απαιτείται να επιδεικνύει η διοργανώτρια αρχή στις ομάδες που έχουν στηρίξει και εξακολουθούν να στηρίζουν τα... θεμέλιά της εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η οργή ξεχειλίζει στο πράσινο στρατόπεδο για την προκλητική ποινή, εξοντωτική όπως τη χαρακτηρίζουν και πράγματι είναι, των 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και 100.000 ευρώ πρόστιμο, για τα δύο εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα.
Και είναι απόλυτα φυσιολογικό κάτι τέτοιο, αφού ο Παναθηναϊκός κουβαλάει στην... πλάτη, τη βαρύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στην Ευρωλίγκα. Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό, αφού το συνολικό κόστος της ζημιάς για τους πράσινους από τις τιμωρίες αυτές αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τα βεβαιωμένα πρόστιμα για τα ματς με την Μπαρτσελόνα και αυτό με την ΤΣΣΚΑ για το Top 16 ανέρχονται σε 259.000 ευρώ, ενώ η απώλεια εσόδων μόνο από την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού στα 4 εντός έδρας ματς της φάσης των ομίλων της νέας διοργάνωσης, με ένα μέσο όρο 10.000 ανά παιχνίδι, στερούν από το ταμείο της ΚΑΕ 600.000 ευρώ, μόνο από τα εισιτήρια.
Είναι, ομολογουμένως, εξωπραγματικό και για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του παραλογισμού αρκεί να συνειδητοποιήσει ότι ο Παναθηναϊκός με αυτή την ποινή - έκτρωμα που του επέβαλε η Euroleague, μετατρέπεται σε... χορηγό των επόμενων τριών διοργανώσεων, αφού ο νικητής του θεσμού εισπράττει 300.000 ευρώ ως μπόνους κατάκτησης της Ευρωλίγκας.

Εκτός, αν ο δικαστής της Euroleague έχει μπερδευτεί και θεωρεί ότι «δικάζει» ποδοσφαιρικές ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League της UEFA, εκεί όπου η κατάκτηση μιας ισοπαλίας και μόνο στη φάση των ομίλων πριμοδοτείται με 400.000 ευρώ.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα ασκήσει έφεση και στις νέες αποφάσεις για τις εξοντωτικές ποινές, με την ελπίδα οι θέσεις της να γίνουν δεκτές στην εκδίκαση της υπόθεσης και να μειωθεί, αν όχι εξαφανιστεί η τιμωρία της έδρας, η οποία πέρα από την τεράστια οικονομική ζημιά στους πράσινους, προκαλεί από τώρα και ένα καίριο πλήγμα στο πρεστίζ της ίδιας της Ευρωλίγκας και της επόμενης διοργάνωσής της. Αυτό, διότι και ο μέσος όρος των εισιτηρίων θα πέσει δραματικά, αλλά και τα εμπορικά δικαιώματα θα μειωθούν, όταν εκ των προτέρων γνωρίζουν οι εταιρίες ότι 4 εντός έδρας ματς της πιο εμπορικής ομάδας του θεσμού θα πρέπει να διεξαχθούν χωρίς κόσμο.