Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Chivas Κλέιτον on the rocks..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ ο Παναθηναϊκός δραπέτευσε από το...<<παγοδρόμιο>> των Ιωαννίνων επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 0-1 χάρις σε τέρμα του Κλέιτον στο 85'.
Η εικόνα της αναμέτρησης:
19.30. Ώρα έναρξης της αναμέτρησης κι αντί οι δύο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να αρχίσει το παιχνίδι, ο διαιτητής, Ηλίας Σπάθας παρέα με τους βοηθούς του βγαίνει να επιθεωρήσει το γήπεδο καθώς ο πάγος στην μια πτέρυγα του αγωνιστικού χώρου (αυτή από την μεριά των πάγκων) ήταν τόσο πολύς και δεν μπορούσε κανείς να περπατήσει στο σημείο αυτό.
Παρόλα αυτά ο ρέφερι μετά από 40 λεπτά και αφού το μηχάνημα που θα… έσπαγε τον πάγο δεν είχε κάνει την εμφάνισή του αποφάσισε την έναρξη του αγώνα, μία απόφαση που εξόργισε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού αφού σαφώς γινόταν ορατό ότι δεν γινόταν να παιχτεί ποδόσφαιρο.
Με την σέντρα της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πρωταγωνίστησαν σε ένα…πρωτότυπο πατινάζ ωστόσο ο κ.Σπάθας συνέχισε στην αρχική του απόφαση. Δηλαδή να συνεχιστεί ο αγώνας. Για να φτάσουμε στο 15’ όταν εμφανώς εξοργισμένος ο Σεμπάστιαν Λέτο θα σηκωθεί από τον πάγκο του Παναθηναϊκού (δεν ξεκίνησε στο ματς) και θα κατευθυνθεί προς εκείνο το ΠΑΣ ώστε να τους πείσει στο να συναινέσουν για την οριστική διακοπή του αγώνα. Το μόνο που κατάφερε ο Αργεντινόςήταν να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα όπως και ο επίσης… παγκίτης, Νίκος Σπυρόπουλος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και θα απειλήσουν για πρώτη φορά τη εστία του Καρνέζη στο 24’ όταν ο Μπεσέρα θα πιάσει το δυνατό διαγώνιο σουτ στην κίνηση όμως ο πορτιέρο του «τριφυλλιού» θα πει «όχι» ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Βίλανα απειλήσει τον Καρνέζη όμως και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας θα κρατήσει το μηδέν.
Η απάντηση των «πρασίνων» θα έρθει στο 29’ με τον Κλέιτον να βγάζει τον Τοτσέ «φάτσα» με το 0-1όμως ο Ισπανός θα νικηθεί από τον Κηπουρό. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ωστόσο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και έφτασαν κοντά στο γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με τον Βίλα να μην μπορεί να νικήσει από θέση τετ α τετ τονΚαρνέζη ενώ ανάλογο αποτέλεσμα είχε και η προσπάθεια του Ζαραδούκα δύο λεπτά αργότερα αφού το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του γκολκίπερ του «τριφυλλιού».
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένες να χτυπήσουν την νίκη. Οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του αγώνα όμως η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ανήκε στον ΠΑΣ όταν στο 49’ αρχικά ο Καρνέζης έσωσε το σουτ του Βίλα και εν συνεχεία αποσόβησε τετ α τετ του Γεωργίου. Η απάντηση για το «τριφύλλι» ήρθε ένα λεπτό μετά όταν ο Κουίνσι με σουτ από το ύψος της περιοχής έφυγε έξω ενώ ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά μετά νικήθηκε από τον Κηπουρό.
Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Φερέιρα να περνά στον αγωνιστικό χώρο τονΣεμπάστιαν Λέτο χτυπώντας το ματς μέχρι τέλους. Στο 70’ ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά στονΠαναθηναϊκό όμως ο Σκούφαλης δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καρνέζη και σούταρε άστοχα. Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό θα έρθει στο 75’ και μάλιστα σε δύο… φάσεις. Αρχικά ο Λέτο θα σημαδέψει το κεφάλι του Κατσουράνη με τον Κηπουρό να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ζαραδούκας έσωσε πάνω στην γραμμή το σουτ του Τοτσέ.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το «τριφύλλι» θα άφηνε δύο πολύτιμους βαθμούς στα Ιωάννινα ήρθε οΚλέιτον να χαρίσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Συγκεκριμένα στο 85’ ο Τοτσέ θα βρεθεί απέναντι από τον Κηπουρό με τον Έλληνα βνα νικά τον Ισπανό όμως στην επαναφορά ο Κλέιτον με ένα εξαιρετικό ψαλιδάκι διαμόρφωσε το τελικό 0-1 αφού μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ηλία Σπάθαδεν άλλαξε κάτι.