Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

1 Μαΐου 2010: Όταν η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού πανηγύριζε την κατάκτηση του έκτου σερί πρωταθλήματος!

Την κατάκτηση του έκτου σερί πρωταθλήματος πανηγυρίζει η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινες» νίκησαν 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη, και έκαναν το 3-0 στη σειρά των τελικών.
Την κατάκτηση του έκτου σερί πρωταθλήματος πανηγυρίζει η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινες» νίκησαν 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη, και έκαναν το 3-0 στη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ.
Με κεκτημένη ταχύτητα από τις δύο πρώτες νίκες, ο Παναθηναϊκός πήρε τα δύο πρώτα σετ, με τον Ολυμπιακό να αντιστέκεται περισσότερο στο εναρκτήριο. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκες» βελτίωσαν την υποδοχή και την τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να πάρουν το τρίτο σετ και να μειώσουν σε 2-1 σετ.   
Στο τελευταίο οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη μπήκαν περισσότερο δυνατά. Πήραν τους πρώτους πόντους, ποτέ όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του σετ, αλλά το καλό μπλοκ των «πράσινων» έδωσε και το σετ και τη νίκη.

Αυτός ήταν ο 22ος τίτλος στην ιστορία του Παναθηναϊκού (7 Πανελλήνια Πρωταθλήματα: 1971, 1972, 1973, 1977, 1978, 1979, 1982 και 15 Εθνικά Πρωταθλήματα: 1983, 1985, 1988, 1990, 1991, 1992, 1993, 1998, 2000, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010) και το τρίτο σερί νταμπλ.    
Τα σετ:
20-25, 17-25, 25-20, 26-28
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Νικολάκης): Μουλστεΐνοβα 5π.(2 άσοι, 3/4 επ.), Τένεβα 14 (14/33 επ., 77% υπ.), Κόλεβα 17 (17/43 επ.), Χαντάβα 19 (1 άσος, 17/31 επ., 53% υπ., 1 μπλοκ), Νικολαΐδου 4 (3/9 επ., 1 μπλοκ), Νικούλη 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ), Βλάχου (λίμπερο, 75% υπ.), Χούντα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τάκης Φλώρος): Κουτουξίδου 3π. (1 άσος, 1/2 επ., 1 μπλοκ), Ντουμιτρέσκου 21 (1 άσος, 20/31 επ.), Μόλναρ 24 (22/34 επ., 71% υπ., 2 μπλοκ), Τομάσεβιτς 15 (1 άσος, 10/21 επ., 62% υπ., 4 μπλοκ), Τζανακάκη 5 (3/9 επ., 2 μπλοκ), Χατζηνικολάου 12 (2 άσοι, 6/11 επ., 4 μπλοκ), Μυλωνά (λίμπερο, 75%), Παπαγεωργίου 1, Χατζηνίκου 1 (1/2 επ.), Σαπαρέφσκα.

Ντουμιτρέσκου: «Κακώς βγάλανε γλώσσα»
«Είχαμε βάλει στόχο να σηκώσουμε μία φορά το πρωτάθλημα στην έδρα του Ολυμπιακού και το καταφέραμε. Τον τίτλο τον αφιερώνουμε στον φροντιστή μας και στον υπέροχο κόσμο του Παναθηναϊκού», τόνισε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια η παίκτρια του Παναθηναϊκού πέρασε στην αντεπίθεση… «Από όσο ξέρω η ιστορία γράφεται με τους τίτλους, που παίρνει μια ομάδα και όχι με το ποια θέση κατακτά στηην κανονική περίοδο. Οι εφημερίδες έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, επειδή έφτασε στον τελικό Κυπέλλου. Κακώς όμως βγάλανε γλώσσα. Εδώ είμαστε εμείς και αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερες. Εμείς είμαστε περαστικές. Κάποια στιγμή θα αποχωρήσουμε. Ακόμη και τότε, ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος», κατέληξε.

Η Μαρία Χατζηνικολάου από την πλευρά της τόνισε, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ότι πίστευε στις δυνατότητες της ομάδας και στην κατάκτηση του τίτλου, παρά το μειονέκτημα έδρας: «Δεν φοβήθηκα καθόλου γιατί ήξερα τι αθλήτριες είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο», είπε η παίκτρια του Παναθηναϊκού.

Νικολέτα Κουτουξίδου: «Ήταν μια δύσκολη χρόνια, αλλά μετά από ένα τέτοιο ωραίο τέλος τα ξεχνάς όλα. Θέλουν να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και αν είναι δυνατό να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη όπως πριν από δύο χρόνια. Ήταν μια πρόκληση για εμάς το γεγονός ότι είχαμε μειονέκτημα έδρας, όμως το σημαντικό ήταν το ότι καταφέραμε να σπάσουμε την έδρα του Ολυμπιακού στο πρώτο κιόλας ματς και να πάρουμε εμείς το πλεονέκτημα».

  


Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι η «μάνα του λόχου» Αφιέρωμα στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο!

 
Οι πράσινες Αμαζόνες της μπάλας βούτηξαν στα βαθιά στα σκληρά πρώτα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου...

Πρωτοπόρος και στο γυναικείο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός, καθώς ήταν από τις πρώτες ομάδες που ανέπτυξαν το άθλημα το 1980. Η διοίκηση της ΠΑΕ έθεσε υπό την προστασία της το τμήμα και προπονητές κατά σειρά διετέλεσαν ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, ο Γκόμεζ Ντε Φαρία και ο Τάκης Οικονομόπουλος.

Κατά την περίοδο 1980 - 1982 η ομάδα έδωσε σειρά φιλικών αγώνων με άλλες γυναικείες ομάδας αλλά και με αντρικές. Μετά την διάλυση του τμήματος οι παίχτριες ίδρυσαν την Δόξα Πειραιά, την οποία διοικούσαν μόνες τους ως το 1990, ενώ όταν ξεκίνησε υπό την αιγίδα της ΕΠΟ να διοργανώνεται επίσημο πρωτάθλημα η Δόξα κατέκτησε τους τέσσερις από τους πέντε πρώτους τίτλους, χάνοντας αυτό του 1993 σε μπαράζ από την Καβάλα 86.

Στην ομάδα του Παναθηναϊκού που άντεξε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80 αγωνίστηκαν οι Σημαιοφορίδου Όλγα (αριστερό μπακ), Σέκερη Φιλιώ (δεξί μπακ), Μακρή Μαίρη (κεντρική αμυντικός), Σουλιώτου Γιώτα (τερματοφύλακας), Καραδήμα Φωτεινή (κεντρική αμυντικός) , Τριαντοπούλου Μαρία (αριστερό μπακ), Ζαφειράκη Δέσποινα (ακραία επιθετικός), Αθανασιάδου Άννα (επιθετικός), Τζανή Γεωργία (επιθετικός αποκαλούμενη από τον Φαρία ο "θηλυκός Πελέ"), Ορφανίδου Σουζάνα (λίμπερο), Ζόμπολα Κατερίνα (μέσος), Κωτσοπούλου Άννα, Αϊβαλιώτου Λία και Δέδε Κατερίνα.

Από τις καλύτερες παίκτριες της ομάδας ήταν η Άννα Κωτσοπούλου, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παιανία.

Θυμάται τα πρώτα τις παιχνίδια να σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και να παίζει με τα υπόλοιπα παιδιά τις γειτονιάς. Μεγαλωμένη σε μια Παναθηναϊκή οικογένεια θεώρησε μονόδρομο να ενταχθεί στην πρώτη προσπάθεια του Παναθηναϊκού για σύσταση γυναικείου τμήματος.

Στην αρχή ήταν ένα από τα 200 περίπου "κοριτσάκια" που έσπευσαν να αποδεχτούν την πρόσκληση για τη δημιουργία νέας ομάδας, ωστόσο πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε αρχηγό του Τριφυλλιού υλοποιώντας ένα ασύλληπτο παιδικό όνειρό της.

Το παραμύθι όμως κάπου εκεί τελείωσε, και κάποια στιγμή, μετά τη διάλυση του τμήματος, βρέθηκε όπως και οι συμπαίχτριές της στο κενό. Τη στιγμή εκείνη με κόπους και πολύ προσωπικό κόστος άρχισε να παλεύει για το όνειρό της, να παίξει ποδόσφαιρο, έχοντας συναίσθηση ότι μετέχει σε μια πρωτοποριακή για την εποχή προσπάθεια κι έτσι ηγήθηκε της προσπάθειας στη Δόξα Πειραιά, απ’ όπου κατάφερε να γίνει και διεθνής!
 
 

 


Στίβος: Κραυγή Απόγνωσης απο τον Ζήση Κουρέλλο : " ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΟΛΟΙ "

 
Ο προπονητής της ομάδας στίβου του Παναθηναϊκού, Ζήσης Κουρέλλος, δήλωσε ότι οι αθλητές του τμήματος έχουν εγκαταλειφθεί απ' όλους.
Οι αθλητές του Παναθηναϊκού, πραγματοποίησαν το Σάββατο αξιόλογη πορεία, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στίβου, το οποίο διεξάγεται στον Άγιο Κοσμά, και ο προπονητής του τμήματος Ζήσης Κουρέλλος, θέλησε να στείλει μέσω της "Πράσινης", το δικό μήνυμα, για το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα και δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο.
"Το παράπονό μου είναι ότι μας έχουν παρατήσει όλοι. Λίγο να προσέξουμε αυτά τα παιδιά θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Ήδη έχουν ξεχωρίσει κάποια ταλέντα, αλλά πρέπει ο σύλλογος να μεριμνήσει και για το τμήμα του στίβου" τόνισε χαρακτηριστικά.


Μίλαν Τόμιτς οι Πούτσες είναι αμέτρητες θυμάσαι;;;;;;;

Τότε που ο Τόμιτς ήταν ΤΑΒΛΑ

 «Όποιος ξεχνάει το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον», λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση του Μίλαν Τόμιτς έχει απολύτως δίκιο. Ο ψευτόμαγκας λοιπόν προσπάθησε να το παίξει οπαδός στα... πρόβατα, κατά την άφιξη από το Λονδίνο, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα ενάντια του Παναθηναϊκού.
Εμείς δεν θα εξετάσουμε το γεγονός οτι δεν είναι οπαδός, αλλά τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού και βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά θα προσπαθήσουμε να του θυμίσουμε ένα περιστατικό που έλαβε πριν από 11 χρόνια στο ΣΕΦ.
Το 2002 για την ακρίβεια στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος. Τότε που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μάχονταν για το εισιτήριο του τελικού και ο Μίλαν Τόμιτς έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Τι; Να παίζει βρώμικα και ύπουλα.
Την ώρα λοιπόν που ο «Ντέκι» προσπαθούσε να χωρίσει τον Παπαδόπουλο με τον Ρισασέ, ο τότε γκαρντ του Ολυμπιακού, άνευ λόγου και αιτίας έριξε μία μπουνιά στον Μποντίρογκα, ο οποίος δεν περίμενε κάτι τέτοιο.
Ο Ντέγιαν όμως δεν έπεσε... Αντεπιτέθηκε και τελικά αυτός που έπεσε τάβλα στις διαφημιστικές πινακίδες και σώθηκε από παίκτες και οπαδούς ήταν ο Τόμιτς. Για αυτό ψευτόμαγκα, είναι ντροπή για να μιλάς εσύ για «τάβλα».
 

Γεννημένος προβοκάτορας

 Απορώ για ποιο λόγο έγινε σήμερα πρωτοσέλιδο ο Μίλαν Τόμιτς, λες και δεν ξέρουμε το ποιόν του! Ο τύπος έχει γεννηθεί για να προβοκάρει, εδώ δεν κώλωσε σε κοτζάμ Μάικλ Τζόρνταν (με χιουμοριστική διάθεση, ασφαλώς) στο McDonalds Open του 1997, όταν προκάλεσε τον "Θεό" να επιτεθεί όσο τον "είχε" στην άμυνα κι ο άμοιρος στη συνέχεια των φάσεων δεν πρόλαβε να δει ούτε τις ...κάλτσες του "Air".

Σαν χθες θυμάμαι τη σκηνή όπου ο λιανοκόκκαλος Σέρβος μπασκετμπολίστας πηγαίνει μπροστά στο Νίκο Μπουντούρη και του κάνει χαρακτηριστικές κινήσεις με τα χέρια για το μέγεθος της...ήττας που θα υποστούμε στο ΣΕΦ, λίγο πριν τον 5ο τελικό της σεζόν 1998-1999. Μετά το τέλος εκείνου του ντέρμπι τον ψάχναμε για καμιά...δεκαριά χρόνια, από τη στιγμή που φέτος στον πάγκο τους δεν υπάρχει Ίβκοβιτς (που δεν γουστάρει τα καραγκιοζιλίκια), ο λεγάμενος αποφάσισε να γίνει αρεστός στους σκληροπυρηνικούς.

Οι προκλήσεις αποτελούν  δεύτερη φύση για τον συγκεκριμένο, ο οποίος ανδρώθηκε αθλητικά σ' ένα περιβάλλον απόλυτα ελεγχόμενο (για να το θέσουμε κομψά) απ' τον Γιάννη Ιωαννίδη που εγγυόταν διακρίσεις. Παρότι ο "ξανθός" τον έκανε άνθρωπο και γνωστό στο πανελλήνιο ο Τόμιτς δεν δίστασε να καταθέσει εναντίον του ως μάρτυρας κατηγορίας στη δικαστική διαμάχη που άνοιξε με τον Σωκράτη Κόκκαλη (με θέμα την αποζημίωσή του), δείγμα του χαρακτήρα του. Η αλαζονεία και η αφ΄υψηλού αντιμετώπιση του αντιπάλου ήταν σήμα κατατεθέν εκείνης της ομάδας (καμιά σχέση με τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς), με παιδάκια να μεγαλώνουν πολύ πριν την ώρα τους, κάνοντας διαγωνισμό σε πιασάρικες οπαδικές ατάκες, έχοντας για δασκάλους τους "βασιλιάδες" των mind games, Γιάννη Ιωαννίδη και Παναγιώτη Φασούλα. Παραδείγματα άφθονα...

Ο Γιώργος Σιγάλας μετά από ένα ντέρμπι όπου ο Ντομινίκ Ουίλκινς τον είχε βάλει μέσα στα καλάθια, είχε πετάξει το αμίμητο "κορυφαίος παίκτης, αλλά πείτε του να κόψει τα...νύχια του, γιατί στις προσωπικές μονομαχίες γδέρνει άσχημα"! Ο Ντράγκαν Τάρλατς σε αγώνα με τον Άρη στο ΣΕΦ είχε πατήσει στο στήθος τον πεσμένο στο έδαφος Μιχαήλ Μισούνοφ (με την συγκεκριμένη φωτό ως εξώφυλλο είχε κυκλοφορήσει μετά από μερικές μέρες το "Τρίποντο"), πριν φύγει για τα αποδυτήρια με ντισκαλιφιέ! Ο Δημήτρης Παπανικολάου πρωταγωνίστησε σε ουκ ολίγα επεισόδια που τον έκαναν "κόκκινο πανί" στους οπαδούς που λίγα χρόνια μετά βρέθηκαν στα πρόθυρα εγκεφαλικού μαθαίνοντας ότι ο διεθνής φόργουορντ πρόβαρε τη φανέλα με το τριφύλλι.

Όλοι οι παραπάνω τελούσαν υπό την "προστασία" του ανερχόμενου τότε κύματος των life style εντύπων, που ούτε λίγο -ούτε πολύ προμοτάριζαν πόσο ...in είναι να είσαι Ολυμπιακός, υπό την γαρνιτούρα συνεχόμενων τίτλων και δεκάδων φωτογραφιών celebrities στα επίσημα του Φαλήρου (Βίκυ Κουλιανού, Γιολάντα Διαμαντή, Τζένη Μπαλατσινού, Αννίτα Ναθαναήλ) που ξαφνικά "έκοψαν" το γήπεδο, όλως τυχαίως με το ξεκίνημα της πράσινης παντοκρατορίας. Κατανοητό όσον αφορά τις κυρίες, γιατί καταντούσε βίτσιο να χειροκροτείς από κοντά τους πιο άσχημους καλαθοσφαιριστές (Τόμιτς, Ρίβερς, Μπακατσιάς, Ζουρπένκο, Ζεβροσένκο)  που εμφανίστηκαν στα ελληνικά παρκέ.

πηγή

Την φανέλα του δαφνοστεφανομένου κωλόπουστα σου αξίζει να φοράς βλακάκο Πρίντεζη με σήμα τις αμέτρητες Πούτσες!

 «Δεν θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Δεν θα μπορούσα να φορέσω αυτό το πράγμα.
Αυτή είναι η δήλωση του γεμάτου τατουάζ χιμπαντζή που νομίζει οτι είναι και κανενας σπουδαίος παίκτης τρομάρα του!
"Αυτό το πράγμα" που σου έχει γαμήσει και στοιχειώσει την ζωή από τις αμέτρητες πούτσες που σου έχει ρίξει βλάκα Πρίντεζη το'χεις φορέσει. Πότε; Σε δοκιμές ταλαντούχων παικτών, τα πρώτα χρόνια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους «πράσινους»!
Ο Πουτάνας Γιός Πρίντεζης ήταν τότε πιτσιρικάς, 15-16 χρονών και πέρασε για προπόνηση από το ΟΑΚΑ. Ο διεθνής άσος ήταν καλός, αλλά δεν συνέχισε στον Παναθηναϊκό ...γιατί ήταν ολυμπιακός! Από τα γεννοφάσκια του, που λένε...
 Η μόνη φανέλα που σου αξίζει να φορας είναι του του δαφνοστεφανομένου κωλόπουστα μαλάκα!