Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Εξάστερος Νόμος& Εξάστερη Τάξη!


Πράσινη κυριαρχία! Ο Παναθηναϊκός και για την ακρίβεια ο Αργύρης Πεδουλάκης ,έχει πάρει τον αέρα για τα καλά του Μπαρτζώκα και ο πρωταθλητής Ελλάδος του πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι κέρδισε εύκολα στην 4η πέριοδο τον τραγικό Ολυμπιακό με 58-48 (55-45 είχε χάσει στο ΣΕΦ)και καθάρισε την 1η θέση στην κανονική περίοδο.
Μάλιστα οι πράσινοι κάλυψαν ουσιαστικά (όχι τυπικά ) και το -10 του ΣΕΦ που σημαίνει ότι ακόμα και το -2 της τιμωρίας να μην είχε ο Ολυμπιακός θα έπαιρναν την 1η θέση. Πλέον τελείωσε η υπόθεση 1η θέση και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Το καλό είναι ότι η ατμόσφαιρα ήταν καλή γενικά όπως και η διαιτησία παρά κάποια λάθη.

 Η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν καθαρή και δίκαιη καθώς στηρίχθηκε σε αυτό που ξέρει, διάβασε καλύτερα το ματς και το πήγε όπως ήθελε σε χαμηλό σκορ και πάλι. Που έτσι κερδίζει σχεδόν πάντα τον Ολυμπιακό. Και πιστοποιεί την αγωνιστική του άνοδο και φόρμα και ψυχολογία εν όψει και των αγώνων με τον αιώνιο αντιπαλό του στην ευρωλίγκα.

 Από την άλλη πλευρα ο Ολυμπιακός πιστοποίησε ότι είναι σε άσχημο μομέντουμ και η απουσία των Λο και Πέτγουεϊ δεν είναι δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός δεν έχει λύσεις όταν δεν τρέξει, δούλεψε η άμυνα σήμερα αλλά προδώθηκε από την επίθεση. Καθώς όταν δεν τρέξει ή δεν έχει τρίποντο, σημαίνει οτι δεν είναι καλά ο αρχηγός του και κορυφαίος ευρωπαίος παίκτης ο Σπανούλης. Που σήμερα ήταν τραγικός πάλι με ψηλό παίκτη μπροστά του και έτσι εμεινε στον πάγκο στην τελευταία περίοδο. Αλλά ο Ολυμπιακός με 3/24τρ δεν μπορούσε να έχει τύχη και έχασε και τα ριμπάουντς που είχε τον έλεγχο μάλιστα.
To πρώτο ημίχρονο ήταν κακοποίηση του μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός πάλι με την άμυνα εξ αρχής είχε στόχο να πάει το ματς στους 60-65π. Και στο πρώτο ημίχρονο το πέτυχε με το παραπάνω με τους 25π παθητικο. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε βάζοντας την μπάλα στο καλάθι με τον Πρίντεζη αλλά μετά από λίγα λεπτα δεν είχε κυκλοφορία και passing game και έτσι κατέφυγε στην γνωστή του τακτική με τα τρίποντα που φυσικά ήταν άστοχο και στο πρώτο ημίχρονο είχε 2/15(!) έναντι 8/11δ που με τον Ντάντσον βασικά είχε λύσεις και τελείωνε τις φάσεις.

 Αλλά κυρίως από επιθετικά ριμπάουντς και όχι από συνεργασίες. Άλλωστε ο Ολυμπιακός με τον Πεδουλάκη να βγάζει παλι ψηλό πάνω στον Σπανούλη, μπλοκαρίστηκε και ο αρχηγός των ερυθρολεύκων είχε 1/6τρ, κανένα ντράιβ και 3 συνεχόμενες λάθος πάσες!Ο Μπαρτζώκας δοκίμασε και τους Κόλινς και Καββαδά για να δώσει βάθος αλλά δεν βρήκε ποτέ λύσεις για το μαρκάρισμα του Κάρι που με 10π και 4/5σ έκανε ότι ήθελε στην περιφέρεια. Συνεπώς ο ΠΑΟ με όλα αυτά θα μπορούσε να είχε καλύτερη διαφορά σαφώς αλλά και ο Ολυμπιακός κρατά την δική του αμυντική προσήλωση (κράτησε τον ΠΑΟ στους 3π στα πρώτα 7 λεπτά στην 2η περίοδο). Και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε και την τεχνική ποινή στον Μπαρτζώκα για ένα φάουλ στο τέλος πάνω στον Λοζέσκι από τον Κάρι.
Στο δεύτερο μέρος με το καλημέρα Διαμαντίδης και Λάσμε χρεώθηκαν με 3ο φάουλ. Και το ματς ήταν καρμπόν του πρώτου μέρους. Με κάκιστη ποιότητα και τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει με τρίποντο του Διαμαντίδη με 52-42 στο 37' και ενώ ο αρχηγός των πρασίνων έμεινε με 4φ από το 34΄εντός παρκέ ! Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε ένα πεντάλεπτο χωρίς πόντο (56-42 στο 38'30'') και τέλος καθώς ο Σπανούλης έμεινε στον πάγκο.
Για τον Παναθηναϊκό εξαιρετική διαχείριση σε ροτέισον, διάβασμα του ματς και στην επίθεση τρόπος συμπεριφοράς από τον Πεδουλάκη. Ο Κάρι φρέσκος δίνει τις λύσεις με κρύο χέρι. Ο Μπράμος "σκύλος" στην άμυαν και με τα σουτάκια του. Ο Φώτσης εμπειρία. Ο Ούκιτς μέτριος σήμερα. Ο Λάσμε είχε και πρόβλημα από κούραση και έμεινε πολύ στον πάγκο. Ο Διαμαντίδης άστοχος αλλά έκανε σήμερα και διεισδύσεις και ήταν πάλι καθοριστικός. Ο Γκιστ κορυφαίος στην άμυνα. Ο Μασιούλις λίγος σήμερα. Λίγο έπαιξαν οι άλλοι.
Στον Ολυμπιακό ο Μπαρτζώκας αδιάβαστος και χωρίς ιδέες στον πάγκο. Ο Σπανούλης τραγικός με 1/10σ και 4λ. Ο Μουν δεν έπαιξε τελικα. Ο Κόλινς πάλεψε σε 8΄. Ο Λοζέσκι ξεκίνησε καλα και χάθηκε μετά. Ο Πρίντεζης το πάλευε. Ο Μάντζαρης μέτριος και πάλι. Σίμονς και Ντάντστον έδωσαν μάχες. Ο Περπέρογλου δεν πήρε πάσες. Ο Σλούκας ντεφορμέ.

Δεκάλεπτα:17-12,27-25,41-37,58-48


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Κάρι 12(3/4δ,2/6τρ,4κλ), Μπατίστ, Φώτσης 6,Ούκιτς 2,Λάσμε 4,Μαυροκεφαλίδης 2,Διαμαντίδης 10(2/6δ,1/6τρ,4ρ,5ασ,4λ), Γκιστ 10, Παππάς, Μασιούλις 3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Μπαρτζώκας): Ντάντσον 8(8ρ), Σπανούλης 3(0/2δ,1/8τρ,1ας,4λ σε 21'). Περπέρογλου 4,Σλούκας 4,Κόλινς 2,Σίμονς 3,Λοζέσκι 10(8ρ), Πρίντεζης 8,Μάντζαρης 6,Καββαδάς.