Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Μνημείο αυθαιρεσίας και διαπλοκής το γήπεδο του Πούστη του ολυμπιακού...

 Και μετά τα στοιχεία που δείχνουν περίτρανα οτι ο ΠΑΟ δικαιολογημένα ζητάει ανταλλαγή γηπέδου, με γήπεδο, θα δούμε τώρα το "στολίδι" του οσφπ, πως χτίστηκε, σε ποιόν πραγματικά ανήκει, ποιός το εκμεταλλεύεται, ποιός χρηματοδότησε την ανέγερση του (το 2003) και αν έχουν δικαίωμα και άλλες ομάδες πάνω στο γήπεδο αυτο.

Το γήπεδο αυτο πρωτοχτίστηκε ως ποδηλατοδρόμιο το 1895 για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το οικόπεδο άνηκε στην εταιρία σιδηροδρόμων Σ.Α.Π. Α.Ε. (ο πρόγονος του ΗΣΑΠ) και παραχωρήθηκε δωρεάν στην ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή). Απο το 1920 και έπειτα, το ποδηλατοδρόμιο χρησιμοποιούνταν ως γήπεδο ποδοσφαίρου. Αρα ξέρουμε σαν γεγονός οτι το γήπεδο αυτό άνηκε στο κράτος. Απο τον ΗΣΑΠ πέρασε στην ΕΟΕ. Η ΕΟΕ διατηρούσε την κυριότητα του γηπέδου μεχρι και το 2003 που απο εκει, περασε στα χερια της ΓΓΑ και απο εκεί με συνοπτικές διαδικασίες πέρασε στον ερασιτέχνη ολυμπιακό. Έτσι απλά... Το οτι κάποιοι λένε και επιμένουν οτι ο οσφπ πλήρωνε ενοίκιο στο κράτος για ολα αυτα τα χρόνια της χρήσης του γηπέδου, δεν σημαίνει οτι είναι και αλήθεια. Ειναι μέγα ψεύδος...

Πέρα απο τον ολυμπιακό, το γήπεδο αυτο έχουν σαν φυσική τους έδρα και ο Εθνικός Πειραιώς αλλα και ο Ατρόμητος Πειραιώς, εφόσον ο τελευταίος αγωνίζεται σε επαγγελματικές κατηγορίες. Το γεγονός οτι ο Εθνικός δεν το χρησιμοποιεί και αντι αυτού αγωνίζεται στο Ελληνικό, ειναι γιατι ο οσφπ δεν άφηνε ούτε παλιά, ουτε και τώρα στο ιστορικότατο αυτο σωματείο, να αγωνιστεί στο Καραϊσκάκης. Η κοντρα των 2 σωματείων ξεκινάει αμέσως μετα τη γέννηση του ολυμπιακού και μετά με κορυφαία στιγμή την κλοπή του κεντρικού αμυντικού του Εθνικού και ιδρυτικού μέλους του. Aπο αυτό και μόνο το γεγονός, του δικαιώματος σε αλλα 2 σωματεία του Πειραιά να αγωνίζονται όποτε αυτές το επιθυμούν στο ΚΡΑΤΙΚΟ αυτο γήπεδο, σημαινει πολλά. Κυρίως σημαίνει οτι ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ολυμπιακό...

Ο Κόκκαλης μαζί με τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταφερε α) να διοριστεί πρόεδρος διδακτορικά και να βιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο για περίπου 20 χρονια β) να εδραιώσει την επιχειρηματική του παρουσία με το να γινει γνωστός μέσω του γαύρου γ) να χτίσει γήπεδο με ΣΙΓΟΥΡΑ έσοδα απο το Champions League και ΕΟΕ και μέσω των καταστημάτων του γηπέδου δ) να εξαφανίσει απο προσώπου γής το ενδεχόμενο να παίξει κάποια άλλη ομάδα του Πειραιά στο ΚΡΑΤΙΚΟ αυτο γήπεδο κλπ, κλπ.

Για να μη σας κουράζω παραπάνω σας παραθέτω άρθρο του Συρίγου για το γήπεδο:


"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
05/03/2003
Σελ.: 59 ,65

ΜΝΗΜΕΙΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ
Ως μνημείο αυθαιρεσίας και διαπλοκής του υπουργείου Πολιτισμού με τον Σ. Κόκκαλη περιγράφεται από στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) η επιχειρούμενη παραχώρηση του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» δήθεν στον ερασιτέχνη ολυμπιακό. 


Ο υπουργός Ε. Βενιζέλος, έκανε γνωστό χθες σε αντιπροσωπεία της ΕΟΕ, ότι, παρά την αρνητική κατάληξη που είχε η μεταξύ τους συζήτηση για τα ανταλλάγματα, προτίθεται σήμερα να περάσει στη Βουλή την τροπολογία με την οποία το στάδιο αλλάζει χέρια για 49 χρόνια! 

Μόλις προχθές, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Λ. Νικολάου, σε επιστολή του προς τον Κ. Καρτάλη, αφού επεσήμανε όλες τις εκκρεμότητες και τις ανακολουθίες, κατέληγε με την ακόλουθη σαφέστατη προειδοποίηση:
«...Εκ των ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι προχωρείτε στην παραχώρηση του σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης" χωρίς την έγκριση της ΕΟΕ και επομένως δεν γνωρίζουμε τι προβλήματα μπορούν να προκύψουν". 

Οπως είναι γνωστό, η ΕΟΕ στις 3.12.02 είχε αποφασίσει με ψήφους 17 υπέρ, 11 κατά και μία λευκή, τη μεταφορά χρήσης του σταδίου από την ΕΟΕ στη ΓΓΑ, υπό την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα με την παραχώρηση, θα ελάμβανε, από την πολιτεία τις απαραίτητες αντισταθμιστικές αθλητικές υποδομές. 

Την παραμονή της συνεδρίασης, ο Ευάγγ. Βενιζέλος με επιστολή του προς την ΕΟΕ αναγνώριζε απερίφραστα ότι πράγματι στη βάση αυτή, δηλαδή της ταυτόχρονης αντιστάθμισης, είχε γίνει η κατ' αρχήν συμφωνία υπουργείου-ΕΟΕ και ότι επίσης στην ίδια βάση αποφάσισε και η ΔΕΣΟΠ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Μέχρι χθες συμφωνία για την αντιστάθμιση δεν επετεύχθη και ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, εφόσον ο Ευάγγ. Βενιζέλος έφερε σήμερα το θέμα στη Βουλή. 

Στη συζήτηση που έγινε μεταξύ Βενιζέλου, Καρτάλη, από τη μία και αντιπροσωπείας της ΕΟΕ από την άλλη, οι της κυβέρνησης πρότειναν να παραχωρηθούν στην ΕΟΕ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Οι της ΕΟΕ δέχθηκαν μόνο στη φάση ότι η παραχώρηση θα περιλαμβάνει όλη την έκταση (μαζί με όλα τα υπερκείμενα) που είχε η ΕΟΕ στη διάθεσή της μέχρι τη 10ετία του '80, όταν και της αφαιρέθηκε με νόμο της κυβέρνησης Α. Παπανδρέου. 

Ο Ευάγγ. Βενιζέλος απάντησε «να δούμε», αλλά ο κ. Καρτάλης είπε κατηγορηματικά «όχι», γιατί μεταξύ των υπερκειμένων περιλαμβάνονται το Διεθνές Κέντρο Τηλεόρασης και το κεντρικό Κέντρο Τύπου, δηλαδή κτίρια τα οποία η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» προτίθεται να εκποιήσει μετά το 2004. 

Με δεδομένη, λοιπόν, τη διαφωνία για την αντιστάθμιση, απόφαση παραχώρησης του σταδίου από τον ΕΟΕ στη ΓΓΑ δεν υπάρχει, γεγονός που οδήγησε τον νομικό σύμβουλο της ΕΟΕ, Αργ. Δαούτη, στην παρακάτω γνωμοδότηση:
«Η γνώμη μου ότι η αφαίρεση χρήσεως και διαχειρίσεως του σταδίου από την ΕΟΕ, χωρίς τη συγκατάθεσή της, αποτελεί προσβολή του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας και επομένως αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα όσο και στη Σύμβαση της Ρώμης στηρίζεται στη νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου». 

Η τροπολογία
Από την τροπολογία που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Πολιτισμού προκύπτει ότι η Βουλή καλείται να εγκρίνει την παραχώρηση του σταδίου χωρίς να γνωρίζει τη σύμβαση Γ.Γ.Α.-ολυμπιακού, η οποία θα καταρτιστεί στο μέλλον. Από την άποψη αυτή πολύ σημαντικές λεπτομέρειες, όπως το ύψος της δαπάνης, η ποιότητα του έργου και οι παρεχόμενες ασφάλειες, εγγυήσεις και ρήτρες, βρίσκονται στον αέρα. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το στάδιο παραχωρείται κατ' επίφαση στον ερασιτέχνη ολυμπιακό, ο οποίος δεν διαθέτει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την ανακατασκευή του. Γι' αυτό και του παρέχεται η δυνατότητα να εκχωρεί σε τρίτους δικαιώματα και υποχρεώσεις του, που έχουν να κάνουν με την ανέγερση, συντήρηση και εκμετάλλευση του σταδίου. 

Το «Καραϊσκάκη», λοιπόν, επί της ουσίας εκχωρείται στην ΠΑΕ ολυμπιακός ή σε κάποια άλλη εταιρεία του Σ. Κόκκαλη και μάλιστα χωρίς ο ερασιτέχνης ολυμπιακός να δικαιούται τα προβλεπόμενα από τον νόμο έσοδα (διαφημιστικές πινακίδες κ.λπ.), καθώς στην τροπολογία υπάρχει ρητή σχετική πρόβλεψη (δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 56 του νόμου 2725/99). 

Οσον αφορά τον διακοσμητικό ρόλο του ερασιτέχνη ολυμπιακού στην όλη παραχώρηση, προκύπτει από την, διά της τροπολογίας, μη εφαρμογή των διατάξεων του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 67 του παραπάνω νόμου, που προβλέπουν ανταλλάγματα για τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων αθλητικού συλλόγου από την οικεία ΠΑΕ και κατοχυρώνουν τη χρήση και εκμετάλλευσή τους από το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο. Πέραν αυτών: διά της τροπολογίας ο Σ. Κόκκαλης απαλλάσσεται από την υποχρέωση να φτιάξει αίθουσες εξυπηρέτησης Τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ίσως επειδή έχει συμφωνηθεί ότι τη σχετική δαπάνη θα αναλάβει ο «Αθήνα 2004», υπό το πρόσχημα των ολυμπιακών προσαρμογών. 

Αλλα εξωφρενικά: ο Ολυμπιακός θα αρχίσει να πληρώνει στη Γ.Γ.Α. το 15% επί των εισιτηρίων και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων, 15 χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή το 2019! Και επίσης, μετά τη λήξη της 49ετούς παραχώρησης, ο ολυμπιακός επιστρέφει το στάδιο σε όποια κατάσταση βρίσκεται τον χρόνο εκείνο! Πιθανότατα δηλαδή ερείπιο."

Και συνεχίζει ο Συρίγος στις 12 Οκτωβριου του 2003 να "ενοχλεί" κάποιους... Για διαβάστε!

"Η παραχώρηση του σταδίου Καραϊσκάκη, για 49 ολόκληρα χρόνια, στον ολυμπιακό, κρίθηκε ότι από μόνη της δεν ήταν ικανοποιητική για το σύλλογο, τους οπαδούς και κυρίως τον πρόεδρο, Σωκράτη Κόκκαλη! 

Γι' αυτό, όπως προκύπτει από τη σκανδαλώδη σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, την οποία οι αρμόδιοι κρατούσαν μέχρι τώρα μυστική, η ΓΓΑ θα χορηγήσει στον ολυμπιακό και οποιαδήποτε πλεονεκτήματα, προνόμια, επιχορηγήσεις, ευεργετήματα, ανταλλάγματα και διευκολύνσεις, «τις οποίες ήθελε παραχωρήσει για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, σε οποιοδήποτε σωματείο το οποίο συμμετέχει σε ΑΑΕ που αγωνίζεται στην Α' εθνική κατηγορία». 
 
Αμέσως αμέσως, δηλαδή, συνάγεται ότι από τη στιγμή που η ΓΓΑ ανέλαβε το κόστος κατεδάφισης του γηπέδου της ΑΕΚ, θα πρέπει να ανέλαβε και το κόστος κατεδάφισης του σταδίου Καραϊσκάκη, έτσι ώστε ο Σ. Κόκκαλης, στον οποίο ουσιαστικά παραχωρήθηκε το στάδιο, να μη θεωρήσει εαυτόν αδικημένο! 
 
Οσο για τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα, προνόμια, επιχορηγήσεις, ευεργετήματα, ανταλλάγματα και διευκολύνσεις, ο θεός και η ψυχή αυτών που τα εκχώρησαν και εκείνων που έχουν λαμβάνειν...
Αλλωστε, όπως λέει η σύμβαση, ολ' αυτά συμφωνήθηκαν επειδή «το σωματείο θα αναλάβει χωρίς επιβάρυνση της ΓΓΑ την ολοκλήρωση του παρόντος έργου»!

Η «Αθήνα 2004»
Ομως, προφανώς, επειδή η όποια συνεισφορά της ΓΓΑ στην ανέγερση του Καραϊσκάκη δεν κρίθηκε, ούτε αυτή, ικανοποιητική, την προσπάθεια του Σ. Κόκκαλη θα συνδράμει και η «Αθήνα 2004» με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την κατασκευή του πάρκινγκ (περίπου 1.130 θέσεων) και ό,τι άλλο απαιτηθεί στο πλαίσιο των «ολυμπιακών προσαρμογών» του...

Χαρακτηριστικά στη σύμβαση αναφέρεται ότι «όλοι οι προβλεπόμενοι χώροι υποστήριξης του γηπέδου, όπως καταστήματα αθλητικών ειδών, εντευκτήρια, εστιατόρια, αίθουσες πολλαπλών αθλητικών χρήσεων, μουσείο, megastore, γυμναστήριο, καταστήματα cafe, θα παραδοθούν με όλη την υποδομή των δικτύων εγκαταστάσεων αποχέτευσης, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αλλά ανοιχτοί και αδιαμόρφωτοι»!


Που σημαίνει ότι οτιδήποτε απ' όλ' αυτά θεωρηθεί απαραίτητο για το 2004, πρέπει να το αποπερατώσει με δικές της δαπάνες, προς όφελος του Σ. Κόκκαλη, η Οργανωτική Επιτροπή του 2004...


Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και «ο πολυώροφος κτιριακός όγκος που αναπτύσσεται άνωθεν της βασικής στάθμης εισόδου στο γήπεδο, ο οποίος θα παραδοθεί με όλη την υποδομή δικτύων -ως προς τους χώρους εστιατορίων, champions club και σουίτες επισήμων, αλλά χωρίς βασικές διαμορφώσεις»!


Οσο για τους χώρους διοίκησης του σταδίου, θα παραδοθούν διαμορφωμένοι μόνο όσον αφορά... τα εξωτερικά τους τοιχώματα.


Η παράδοση του σταδίου στην «Αθήνα 2004» θα γίνει στις 30.6.2004, δηλαδή περίπου 40 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Μπορεί, όμως, για κάποιες εργολαβίες, η παράδοση αυτή να παραταθεί μέχρι τις 31.7.2004, δηλαδή μόλις λίγες ημέρες πριν από τους Αγώνες.


Ο ολυμπιακός, πάντως, υποχρεούται από τις 31.5.2004 (περίοδος συνύπαρξης) να διαθέσει το στάδιο στην ΟΕΟΑ, «προκειμένου η τελευταία να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες και επεμβάσεις προσαρμογής του σταδίου, του περιβάλλοντος χώρου και των χώρων στάθμευσης...».


Και για να μην υπάρχουν επικίνδυνες παρεξηγήσεις, ρητά συμφωνείται ότι «οποιοδήποτε κόστος συνδέεται με τη λειτουργία και τη χρήση του σταδίου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και κάθε δαπάνη για την προσαρμογή του σταδίου σε απαιτήσεις της ΟΕΟΑ, βαρύνουν αποκλειστικά την ΟΕΟΑ και όχι το σωματείο».


Τι θα συμβεί, όμως, αν ο ολυμπιακός δεν παραδώσει έγκαιρα (ή και καθόλου) το στάδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Με βάση το σκεπτικό της ΔΕΣΟΠ (συνεδρίαση της 27.11.02) και τα όσα ψήφισε κατόπιν η Βουλή, θα περίμενε κανείς ότι σε μια τέτοια περίπτωση η σύμβαση θα ακυρωνόταν και το στάδιο θα επέστρεφε στην ΕΟΕ από την οποία ουσιαστικά διά της βίας το απέσπασε η κυβέρνηση για να το παραχωρήσει στον ολυμπιακό.


Αμ δε, όμως! Αν, λοιπόν, το στάδιο, με ευθύνη του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε απλώς καταπίπτει υπέρ της ΓΓΑ το σύνολο των εγγυήσεων (2,5 εκατ. ευρώ) και «η ΓΓΑ συμφωνεί ήδη και αποδέχεται ότι τα παραπάνω ποσά αποτελούν πλήρη και ολοσχερή αποζημίωσή της για την προκληθησόμενη ζημιά από τη μη παράδοση του σταδίου για την τέλεση του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου».


Ασυδοσία
Φυσικά, το σύνολο του έργου πρέπει να παραδοθεί ένα και πλέον χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς και συγκεκριμένα στις 30.9.2005. Αν ο ολυμπιακός καθυστερήσει την παράδοση, «η ΓΓΑ δικαιούται να αξιώσει κάθε θετική η υποθετική ζημιά της». Τρέχα γύρευε, δηλαδή...

Επειδή το «σωματείο», δηλαδή ο ολυμπιακός και στην πραγματικότητα ο Σ. Κόκκαλης, θα μπορούσε να αισθανθεί άβολα απ' όλες τις παραπάνω... ασφυκτικές δεσμεύσεις, η ΓΓΑ του παρεχώρησε «δυνάμει της παρούσας, το δικαίωμα να προβεί σε οιαδήποτε εσωτερική τροποποίηση ή και μεταρρύθμιση στις εγκαταστάσεις του σταδίου, που είναι τυχόν αναγκαία για να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή τους για τη συμφωνηθείσα χρήση».


Δηλαδή, εμπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε...


Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση παρεχώρησε μόνο κατ' επίφαση το στάδιο Καραϊσκάκη στον ολυμπιακό σύνδεσμο φιλάθλων πειραιώς (ΟΣΦΠ), ο οποίος και υπογράφει, διά του προέδρου του Λ. Θεοδωρακάκη και του γεν. γραμματέα, Π. Σιούφα, τη σχετική σύμβαση.

 
Βάρος
Στην ουσία, το στάδιο πήγε συστημένο στον Σ. Κόκκαλη, ο οποίος είχε κάνει και όλες τις διαπραγματεύσεις, χάρη στην παρακάτω παράγραφο της σύμβασης:

«Για την κάλυψη των δαπανών κατασκευής του σταδίου, διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου (...) αυτού, δημιουργίας των χώρων στάθμευσης (...), καθώς και συντήρησης και λειτουργίας του σταδίου, το σωματείο μπορεί να εκχωρήσει και να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του αντίστοιχα, που απορρέουν από την παρούσα σύμβαση παραχώρησης, σε τρίτου».


Το στάδιο Καραϊσκάκη, λοιπόν, για τα επόμενα 49 χρόνια, θα ανήκει στον Σ. Κόκκαλη και μάλιστα χωρίς ο ερασιτέχνης ολυμπιακός να δικαιούται τα προβλεπόμενα από το νόμο έσοδα (ποσοστό επί των εισιτηρίων, διαφημιστικών πινακίδων και εμπορικών χρήσεων), καθώς στη σύμβαση γίνεται αναφορά στην τροπολογία με την οποία η Βουλή είχε φροντίσει (δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 56 του νόμου 2725/99) να απαλλάξει τον Σ. Κόκκαλη από αυτό το... δυσβάσταχτο βάρος!


Οσον αφορά δε, τις αντίστοιχες υποχρεώσεις προς την ΓΓΑ (15% επί των εισιτηρίων και των διαφημιστικών πινακίδων, αλλά κανένα ποσοστό επί των εισπράξεων από τις εμπορικές χρήσεις του σταδίου), ο Σ. Κόκκαλης θα αρχίσει να τις εκπληρώνει 15 χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων! Δηλαδή, το 2019...


Η ΓΓΑ, πάντως, δεν μερίμνησε μόνο για τον Σ. Κόκκαλη, αλλά και για τους αγέννητους απογόνους του, καθώς προβλέπει ότι μετά τη λήξη της 49ετούς παραχώρησης, το στάδιο επιστρέφεται σε όποια κατάσταση βρίσκεται τη στιγμή εκείνη. Εκ του ασφαλούς, δηλαδή, ερείπιο!


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 12/10/2003
Του ΦΙΛ. ΣΥΡΙΓΟΥ"

πηγή



Και φτάσαμε στην κατάσχεση του 50% του εν λόγω στάδιου λόγω της υπόθεσης του Απατεώνα Λαυρεντιάδη μετόχου της πιο ΒΡΩΜΙΚΗΣ ομάδας του πλανήτη του ΠΟΥΣΤΗ του ολυμπιακού

Διαβάστε εδώ:

Κατάσχεση του 50% του «Καραϊσκάκης»! 

Η συντηρητική κατάσχεση του 50% του Καραϊσκάκη, που ανήκε σε Λαυρεντιάδη, Ρογκόπουλο έγινε μετά από εντολή της ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη.

Εντολή για την συντηρητική κατάσχεση του μισού Καραϊσκάκη, το οποίο έως τώρα ήταν στους Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Αντώνη Ρογκόπουλο διέταξε την Πέμπτη η ανακρίτρια κ. Χατζάκη. Πριν από αυτήν την εντολή είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση με στόχο να διασφαλιστεί μέρος των περιουσιακών στοιχείων των μετόχων της Proton Bank.

Ουσιαστικά με αυτήν της την κίνηση επικύρωσε την αίτηση του κ. Δραγάτση. Μάλιστα όπως προκύπτει και από πληροφορίες πολιτικών ΜΜΕ όπως του «Βήματος» η κατάσχεση του Καραϊσκάκη ήταν κάτι που θα γινόταν αργά ή γρήγορα, εξαιτίας της υπεξαίρεσης 790.000.000 ευρώ, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο του προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και του βουλεύματος που ανέκυψε και ώθησε τον εισαγγελέα στο να κάνει την παραπάνω αίτηση.

Ο κ. Λαυρεντιάδης αποτελεί τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης των δανείων της Proton Bank, όπου εμπλέκεται και ο κ. Ρογκόπουλος. Ο βασικός λόγος της κίνησης των ελληνικών δικαστικών αρχών είναι λοιπόν καθαρά και μόνο η διασφάλιση των απαιτήσεων των μετόχων της τράπεζας που ζημιώθηκαν από την υπεξαίρεση με την μορφή των επίμαχων δανείων που χορήγησε η Proton υπό την ηγεσία του προφυλακισμένου επιχειρηματία σε εταιρείες συμφερόντων του και όχι οτιδήποτε άλλο.

Έπειτα από την διάταξη της ανακρίτριας επικυρώνεται το βούλευμα. Χαρακτηριστικά υπάρχει η φράση πως «απαγορεύεται η κίνηση οποιασδήποτε μετοχής κατέχουν οι Λ. Λαυρεντιάδης και Αντ. Ρογκόπουλος». Με αυτόν τον τρόπο ξεκαθαρίζεται πως δεν είναι την δεδομένη χρονική στιγμή εφικτή η πώληση του μισού Καραϊσκάκη που κατάσχεται συντηρητικά.

Παρόλα αυτά δεν προέκυπτε ότι επηρεάζεται ή εμπλέκεται με κάποιο τρόπο το Καραϊσκάκη στο κομμάτι της λειτουργίας και της καθημερινότητάς του ή ο oλυμπιακός από αυτήν την εξέλιξη. Δεν είναι δηλαδή κάτι που να αφορά ουσιαστικά το γήπεδο ή την πειραϊκή ΠΑΕ. Απλά το 50% των κερδών του γηπέδου που υπό κανονικές συνθήκες θα πήγαινε στον κ. Λαυρεντιάδη θα καταλήγει τώρα στην «Proton Bank».

Η υπόθεση Λαυρεντιάδη κρατάει από το 2011. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο γνωστός επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για την ιστορία της Proton Bank. Μάλιστα για μία περίοδο πήγαινε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο έως ότου να κριθεί προφυλακιστέος από την ελληνική δικαιοσύνη.

πηγή

Κανονικά το 50% των κερδών του γηπέδου υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να πηγαίνει στον Εθνικό Πειραιώς αλλά θα καταλήγει τώρα στην «Proton Bank».
Αλλα έτσι είναι σε μια χώρα που κάνουν κουμάντο τα Απόβλητα της Τρούμπας η Αξιοκρατία χάνει την σημασίας της....

Kap(ON)o FIRE!!!

 O Παναθηναϊκός επικράτησε με 67-66 για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκα έχοντας για κορυφαίους τον Τζέισον Καπόνο, τον Μάικ Μπράμος και τον Μάρκους Μπανκς που κάλυψαν επάξια το κενό του Σοφοκλή Σχορτσανίτη αλλά και του Δημήτρη Διαμαντίδη που αγωνίστηκε μόλις τέσσερα λεπτά.
Ο Διαμαντίδης, επηρεασμένος από τον τραυματισμό του αγωνίστηκε μόνο στην  αρχή της αναμέτρησης, ο Σχορτσανίτης ήταν στην δωδεκάδα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, αλλά ο Μάρκους Μπανκς ανταποκρίθηκε στον  ρόλο του οργανωτή  ενώ οι Καπόνο και  Μπράμος ανέλαβαν καθήκοντα "εκτελεστών" και το "τριφύλλι" μπήκε με το "δεξί" στο Τop-16. Την πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα έκανε ο Τζέιμς Γκιστ, το τελευταίο μεταγραφικό  απόκτημα του Παναθηναϊκού.
Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε πιο δυνατά (0-5 στο 1' και 3-7 στο 2'), αλλά η συνέχεια άνηκε στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" βρήκαν τις λύσεις από την άμυνά τους ενώ η είσοδος του Μπανκς έδωσε ενέργεια στο "τριφύλλι", που με τρίποντη "βόμβα" του Μπράμου με την εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (22-13).
Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να αντιδράσει με την έναρξη  του δεύτερου  δεκαλέπτου, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον... ξενοδόχο, Τζέισον Καπόνο. Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα έκανε "σμπαράλια" την άμυνα των Λιθουανών - που στο 13' είχαν μειώσει στους δύο πόντους (25-23) - και με 14 πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο +15 (38-23, 16΄).  Η συμπλήρωση  των 20΄ βρήκε τους "πράσινους" να προηγούνται με 43-33 έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Καπόνο (14π., 1/1 διπ., 4/6 τριπ.).
Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε "φουριόζα" στο τρίτο δεκάλεπτο και κάνοντας επιμέρους σκορ 10-2 μείωσε σε 45-43 (24'). Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει ρυθμό, αλλά ο Μάικ Μπράμος κράτησε την ομάδα του σταθερά σε θέση οδηγού ενώ το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στο +5 (54-49).
Η Ζαλγκίρις εκμεταλλευόμενη τα επιθετικά ριμπάουντ ισοφάρισε αρχικά σε σε 56-56 (32') ενώ στην συνέχεια προηγήθηκε με 4 πόντους (60-64, 37').  Ο Παναθηναϊκός, όμως, ισοφάρισε σε 66-66 (38'.51΄΄) ενώ 52'' πριν από τέλος ο Λάσμε με 1/2 βολές έκανε το 67-66. Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός έβγαλε την άμυνα αλλά ο Μπανκς χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ 6,7'' πριν από το τέλος. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη, καθώς στην τελευταία επίθεση ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς αστόχησε.
Δεκάλεπτα: 22-13, 43-33, 54-49, 67-66
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 15 (5), Ματσιούλις 7 (1), Καπόνο 16 (4), Ούκιτς 2 (8ασ.), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 2, Μπανκς 8 (1).
Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 12 (2), Τζάαμπερ 8, Πόποβιτς 6 (2), Ντ. Λαβρίνοβιτς 4, Γιανκούνας 9 (1), Καουκένας, Ντέλας, Κουζμίνσκας 7 (1), Λαφαγιέτ 7 (1), Κσ. Λαβρίνοβιτς 13 (3).

πηγή:http://www.superbasket.gr