Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το ΣτΕ αποφασίζει για Λεωφόρο στις 3 Μαρτίου του 2014

Στις 3 Μαρτίου του 2014 ορίστηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κατά του Προεδρικού Διατάγματος για τη Διπλή Ανάπλαση.

Ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται η εκδίκαση της της αίτηση αναίρεσης του Προεδρικού Διατάγματος, η οποία και ορίστηκε για τις 3/3/14 από το Συμβούλιο της Επικρατείας σύμφωνα με τη «Live Sport». H εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης άλλωστε αφορά τόσο αυτή καθ' αυτή τη Διπλή Ανάπλαση, όσο κυρίως όμως -για τον Παναθηναϊκό- την κατοχύρωση της Λεωφόρου. Ένας ακόμα άξονας βέβαια είναι και το σχέδιο του Παναθηναϊκού Κινήματος για μία νέα Λεωφόρο.

Στην αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός Α.Ο., σημειώνει πως το Προεδρικό Διάταγμα επανέφερε ρύθμιση καταργημένου νόμου (3983/11), όπου και προβλέπεται η δυνατότητα κατεδάφισης του «Απόστολος Νικολαΐδης» μόλις ολοκληρωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, χωρίς να προβλέπεται ταυτόχρονα η ολοκλήρωση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου για το Τριφύλλι. Οι «πράσινοι» προσέβαλαν με αυτό τον τρόπο το Προεδρικό Διάταγμα, υποστηρίζοντας πως παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος οι οποίες προστατεύουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Σε περίπτωση εξάλλου που πέσει το Προεδρικό Διάταγμα, τότε στον Ερασιτέχνη θεωρούν ότι διασφαλίζεται η Λεωφόρος και ο Παναθηναϊκός κατοχυρώνεται ως ιδιοκτήτης, ενώ θα μπορούν να ξεκινήσουν και διεργασίες για νέο γήπεδο.


Προσκυνήστε στην Ατρόμητη Λεωφόρο μικρά Περιστεράκια!

Τον περασμένο Ιανουάριο συμπληρώθηκε μια ντουζίνα αγώνων! Τόσους συνεχόμενους μετράει ο Παναθηναϊκός χωρίς ήττα από τον Ατρόμητο και η ομάδα του Περιστερίου πρέπει να γυρίσει πίσω στον Μάρτιο του 2007 για να μπορέσει να βρει μια νίκη. 

Η παράδοση, συνεπώς, είναι συντριπτικά υπέρ του τριφυλλιού που έχει κερδίσει οκτώ από τα δώδεκα τελευταία παιχνίδια, όμως την ίδια στιγμή πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει κερδίσει στα τρία από τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς! 

Οι πράσινοι δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, έκαναν μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην Καλλονή και τώρα υπάρχει και μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο. Ο Ατρόμητος, που έχει χτίσει εκ νέου ένα σερί αήττητος, είναι μπροστά με έναν βαθμό και θέλει να διατηρηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. 

Ο Παναθηναϊκός με προίκα την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Καλλονή θέλει τη νίκη το Σάββατο απέναντι στον Ατρόμητο, ώστε να τον προσπεράσει στη μάχη για την τρίτη θέση της Σούπερ Λιγκ (19.30, Novasports2).

Οι Περιστεριώτες βρίσκονται πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ πριν από τα ματς της 15ης αγωνιστικής με 25 πόντους έναντι 24 του Παναθηναϊκού, έτσι η αναμέτρηση έχει αρκετά μεγάλη κρισιμότητα.

Οι «πράσινοι» του Γιάννη Αναστασίου θέλουν να αποδείξουν μετά την εύκολη νίκη επί της Καλλονής ότι αποκτούν σταθερότητα σε απόδοση και αποτελέσματα, έχοντας και τη στήριξη του κόσμου τους.

Για τους «πράσινους» εκτός είναι οι Μπαϊράμι, Σπυρόπουλος και Αποστολόπουλος, ενώ επέστρεψε στην αποστολή ο Ρισβάνης.

Ο Αναστασίου δεν αποκλείεται να διατηρήσει ίδια ενδεκάδα με αυτή που είχε παραταχθεί στο προηγούμενο παιχνίδι, ωστόσο παίζονται δύο θέσεις, αυτή του γκολκίπερ ανάμεσα σε Κοτσόλη και Καπίνο, αλλά και μία στο κέντρο την οποία διεκδικούνΑμπέιντ και Λαγός.

Ο Ατρόμητος, θα έχει για κεντρικό πρόσωπο τον πρώην «πράσινο» Δημήτρη Παπαδόπουλο, με τον Γιώργο Παράσχο να μην υπολογίζει τον ανέτοιμο Ναπολεόνι, τον τραυματία Καραγκούνη και τον τιμωρημένο Ταυλαρίδη.

Βόλεϊ Ανδρών: Ένα μόνο σου ζητώ....

Με νέο προπονητή στον πάγκο, τον Γιάννη Καλμαζίδη, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ στις 9.30μ.μ εκτός έδρας τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Προβλήματα δεν υπάρχουν στο «πράσινο» στρατόπεδο, που θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καλμαζίδη, να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικό απέναντι σε έναν αντίπαλο διαφορετικής δυναμικότητας σε μια αναμέτρηση όμως που πάντα είναι… ξεχωριστή για τους «αιώνιους».

«Παίζουμε με τον νταμπλούχο μια ομάδα που έχει καλά στάνταρ και είναι ψηλά στη βαθμολογία. Αυτό δεν σημαίνει κάτι θα μπούμε μέσα να κάνουμε το καλύτερο, να παίξουμε πόντο-πόντο και όπου φτάσει. Θα παλέψουμε κάθε φάση που παίζεται και θα προσπαθήσουμε να την κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του Γιάννη Καλμαζίδη για την αυριανή αναμέτρηση. 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 10ης αγωνιστικής της Volleyleague έχουν ως εξής:

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
Ζηρίνειο 19.00: ΑΟ Κηφισιάς - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γεωργουλέας, Βουδούρης -  Βασιλειάδης)

Αιγινίου 19.00: ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - ΓΣ Λαμία (Δεληκωστίδης, Δανιηλίδου -  Μιχελινάκης)

Μίκρας 20.30: Άρης – ΑΕΚ (Γεωργιάδης, Αβραμίδης -  Λαδάς)

Ρέντη 21.30 (Νοvasports-1): Ολυμπιακός ΣΦΠ - Παναθηναϊκός ΑΟ (Μπαντιανίδης, Κουτσούλας -  Ανδρονικίδης)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013
Πυλαία PAOK Sports Arena 16.00 ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου (Θεμελής, Βασιλειάδης – Αντωνούλης)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013
Αγυά, Παναχαϊκής 19.00 (Νοvasports-1): Παναχαϊκή - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός (Μυλωνάκης, Φραγκάκης – Βαρθαλίτης)

Μπάσκετ Γυναικών: Διπλό μεσα στο Βύρωνα Παναθηναϊκέ!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο στις 4μ.μ τον Αθηναϊκό στο κλειστό της Εργάνης στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ελληνικού, με καλή ψυχολογία και την Αναστασία Σλούκα να είναι και πάλι στη διάθεσή της Γιασεμής Σαμαντούρα, οι «πράσινες» θέλουν από το πρώτο λεπτό να παίξουν με προσοχή και συγκέντρωση και να πάρουν το «διπλό» στο κλειστό της Εργάνης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση θα μεταδοθεί livestreaming από το sporthero.gr και έτσι οι φίλοι του Τριφυλλιού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το ματς. 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής:
 
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου: 
Εργάνης 16.00 Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός Καραβίτης-Παπαγιαννόπουλος (Σταύρου)
 
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου: Μετς 18.30 Σούρμενα-Πρωτέας Βούλας Καλδίρης-Σκούτας (Κορασίδης) ΠΑΟΚ 12.00 ΠΑΟΚ-Κώων Ιπποκράτης Θωμόπουλος Β.-Τσιρτσιμάλης (Παπαδόπουλος Ν) 
Αγ. Δημητρίου (νέο) 12.00 Κρόνος Αγ. Δημ.-Αναγέννηση Ν.Ρ. Μάλαμας-Γιαννακουδάκης (Παπαγιαννόπουλος)
Εσπέρου Καλλιθέας 12.00 Ίκαρος Καλ.-Άρης Θεσ. Δημόπουλος-Κωνσταντινίδου (Πετρίδης).

ΡΑΓΚΜΠΙ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΑΝΣ (14/12, 16.00)

Η ομάδα ράγκμπι του Παναθηναϊκού συνεχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, και το Σάββατο (14/12) στο γήπεδο του Άγιου Κοσμά  αντιμετωπίζει στις 16:00  τους Σπάρτανς για την 4η αγωνιστική του Unity Cup. Η ομάδα του Τριφυλλιού είναι έτοιμη για ακόμα μία νίκη μετά και από το νικηφόρο αποτέλεσμα που είχε στην Θεσσαλονίκη επί των Λάιονς.
 
Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Τσατσαρώνης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ανέφερε panathinaikos1908.gr:  «Είμαστε σε καλό δρόμο για την 3η νίκη. Η ομάδα μεταμορφώνεται όπως θέλω για να παίξει όπως αρμόζει στην ομάδα. Οι παίκτες γίνονται καλύτεροι για να παίζουν σαν σύνολο. Όσο περνάει ο καιρός δενόμαστε όλοι μεταξύ μας και μεταμορφωνόμαστε σε μια καλύτερη και γρηγορότερη ομάδα. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα του 2014 και γι αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Θα παίξουμε με τέσσερις παίκτες από τον πάγκο που θα μπουν βασικοί. Βέβαια θα εκμεταλλευτούμε όλους τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας. Η ομάδα πλέον είναι πιο κινητική και ελπίζω αυτό να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε και το αναμενόμενο αποτέλεσμα».
 

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Δυνατές αναμετρήσεις

Δραστηριότητα έχει αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15/12) και το τμήμα αντισφαίρισης του Τριφυλλιού με δυνατές αναμετρήσεις για τους άντρες και τις γυναίκες. Αμφότερες οι ομάδες μας θέλουν να κλείσουν νικηφόρα το 2013 και τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

ΑΝΔΡΕΣ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/12 
17:00  Α.Σ. ΦΙΛΙΝΙΚΗΣ - Π.Α.Ο 
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12  
16:00 Π.Α.Ο -  Φ.Ε.Σ. ΚΑΝΤΖΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/12
17:00    ΡΟΥΦ 80 - Π.Α.Ο 
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12  
11:00 Π.Α.Ο -  ΓΑΣ ΕΛΕΥΣΙΣ
 

Εξάστερος: Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο Κρασνοντάρ

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ...

Ένας καταπληκτικός Παναθηναϊκός παρέσυρε στο διάβα του την Λοκομοτίβ Κουμπάν και πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση επικράτησε μέσα στο Κρασνοντάρ με 82-63, πιάνοντας βαθμολογικά την Λαμπροράλ Κούτσα στην τρίτη θέση του δ' ομίλου, ενώ παράλληλα πήρε και την διαφορά από τους γηπεδούχους.