Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το ΣτΕ αποφασίζει για Λεωφόρο στις 3 Μαρτίου του 2014

Στις 3 Μαρτίου του 2014 ορίστηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κατά του Προεδρικού Διατάγματος για τη Διπλή Ανάπλαση.

Ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται η εκδίκαση της της αίτηση αναίρεσης του Προεδρικού Διατάγματος, η οποία και ορίστηκε για τις 3/3/14 από το Συμβούλιο της Επικρατείας σύμφωνα με τη «Live Sport». H εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης άλλωστε αφορά τόσο αυτή καθ' αυτή τη Διπλή Ανάπλαση, όσο κυρίως όμως -για τον Παναθηναϊκό- την κατοχύρωση της Λεωφόρου. Ένας ακόμα άξονας βέβαια είναι και το σχέδιο του Παναθηναϊκού Κινήματος για μία νέα Λεωφόρο.

Στην αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός Α.Ο., σημειώνει πως το Προεδρικό Διάταγμα επανέφερε ρύθμιση καταργημένου νόμου (3983/11), όπου και προβλέπεται η δυνατότητα κατεδάφισης του «Απόστολος Νικολαΐδης» μόλις ολοκληρωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό, χωρίς να προβλέπεται ταυτόχρονα η ολοκλήρωση νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου για το Τριφύλλι. Οι «πράσινοι» προσέβαλαν με αυτό τον τρόπο το Προεδρικό Διάταγμα, υποστηρίζοντας πως παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος οι οποίες προστατεύουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Σε περίπτωση εξάλλου που πέσει το Προεδρικό Διάταγμα, τότε στον Ερασιτέχνη θεωρούν ότι διασφαλίζεται η Λεωφόρος και ο Παναθηναϊκός κατοχυρώνεται ως ιδιοκτήτης, ενώ θα μπορούν να ξεκινήσουν και διεργασίες για νέο γήπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!