Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Θέλει... ξεΜΑΤΙΑΣμα! επιτέλους!

Η καθιερωμένη... απότομη προσγείωση του Παναθηναϊκού ήρθε από αργεντίνικο δίδυμο. Μία εβδομάδα μετά την πολύ καλή εμφάνιση και την επιβλητική νίκη απέναντι στην Καλλονή, οι «πράσινοι» γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Ατρόμητο, ο οποίος εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χαβιέ Ούμπιντες και Ματίας Ιγκλέσιας.

Δύο ασίστ από τον βραχύσωμο επιτελικό μέσο και ισάριθμα γκολ από τον συμπατριώτη του «κόφτη» έδωσαν στον Ατρόμητο τη νίκη (και μάλιστα με ανατροπή) στη Λεωφόρο.

Αλληλεξουδετέρωση και γκολ από αδράνεια

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να μπει δυνατά στο ματς και να κλείσει τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο, προσπάθησε να επιτεθεί από τα άκρα και κυρίως από τα αριστερά με πολλά ανεβάσματα του Νάνο, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Περιστεριώτες είχαν πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, Ιγκλέσιας και Δημούτσος «κλείδωσαν» στον άξονα τους Ζέκα και Αμπέντ και στις πτέρυγες οι Γιαννούλης (αριστερά) και Φυτανίδης (δεξιά) δεν αντιμετωπίζαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι σε Καρέλη και Πράνιτς.

Όσο περνούσε ο χρόνος, μάλιστα, ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο, κέρδισε μέτρα και μετέφερε το παιχνίδι έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.

Οι φάσεις, πάντως, δεν έρχονταν, με τη μία ομάδα να έχει εξουδετερώσει την άλλη και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα. Κόντρα στη ροή του ματς και εκμεταλλευόμενος μια αδράνεια στο κέντρο άμυνας των φιλοξενούμενων αλλά και λανθασμένη έξοδο του Τσενάμο, ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 στο 42ο λεπτό.

Άλλος Παναθηναϊκός χωρίς Μπεργκ και ανατροπή

Το κακό για τους «πράσινους» είναι ότι λίγα λεπτά αργότερα ο Σουηδός επιθετικός αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο. Και το πόσο πολύ στοίχισε αυτό στον Παναθηναϊκό έγινε ξεκάθαρο στην επανάληψη.

Καρέλης και Κλωναρίδης (αυτός πήρε τη θέση του) δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αναπληρώσουν το κενό του πρώτου σκόρερ της ομάδας, ο Παναθηναϊκός μπήκε με πιο αμυντική διάθεση στην επανάληψη, ενώ από την άλλη πλευρά ο Παράσχος έβαλε τον πιο δημιουργικό Πίτου Γκαρσία στη θέση του... τρεχαλατζή Δημούτσου. 

Αυτή η αλλαγή, βέβαια, δεν έπαιξε και μεγάλο ρόλο στα δύο γκολ των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είχαν... διαβάσει καλά το μαθημά τους. Γιατί αλλιώς θα ήξεραν ότι δεν δίνεις χώρο και χρόνο στον Ούμπιντες να βγάλει σέντρες. Αυτό έκαναν στο 60’ και ο Αργεντινός έβγαλε μια... ξυραφιά με αποδέκτη τον Ιγκλέσιας, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Λίγο αργότερα ήρθε ακόμα μία απόδειξη του ότι ο Παναθηναϊκός ήταν «αδιάβαστος». Ο Ατρόμητος είναι ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται τα «στημένα» του, ο Ιγκλέσιας είχε προδειοποιήσει ήδη μια-δυο φορές και στο 65’ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά για το 1-2, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες.

Η ανατροπή αυτή «πάγωσε» τους γηπεδούχους, αλλά από το 70’ και μετά «ξύπνησαν». Πίεσαν αρκετά τους φιλοξενούμενους, που κλείστηκαν, αλλά εκεί φάνηκε η έλλειψη του Μάρκους Μπεργκ. Γιατί οι «πράσινοι» έβαλαν αρκετές φορές την μπάλα στην περιοχή του Τσενάμο, αλλά δεν υπήρχε παίκτης που να κερδίσει προσωπικές μονομαχίες με τα στόπερ του Ατρόμητου και να βάλει την μπάλα στο πλεκτό.

Στο 77’, βέβαια, ο διαιτητής Παπαπέτρου όφειλε να δώσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε ανατροπή του Ατζαγκούν από τον Καραμάνο, αλλά αυτό δεν έγινε, η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ για τους γηπεδούχους κι έτσι ο Ατρόμητος πήρε τη 2η σερί νίκη του, 8η συνολικά στο πρωτάθλημα.

Κίτρινες: 58’ Κουτρουμπής - 24’ Ιγκλέσιας, 38’ Δημούτσος, 90'+2 Πίτου Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (69’ Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Αμπέντ (66’ Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης, Μπεργκ (45’+1 Κλωναρίδης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (83’ Μπάλλας), Δημούτσος (46’ Πίτου Γκαρσία), Μπρίτο (72’ Φάμπιο), Ούμπιντες, Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

source ©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!