Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Βόλεϊ Ανδρών:Φιλική ισοπαλία για το τριφύλλι και ελπίδες ανασύνταξης!

Χωρίς νικητή έληξε το φιλικό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στις 9/1/2014 στο κλειστό της Κυψέλης.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στα σετ με το τεχνικό του Παναθηναϊκού Γιάννη Καλμαζίδη να κάνει τις δοκιμές του ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Δευτέρας με την Παναχαϊκή στο κλειστό της Κυψέλης.

Τα σετ: 24-26, 14-25, 25-21, 28-26

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καλμαζίδης): Στιβαχτής, Γκάλιτς, Καρυπίδης, Μουρ, Αμορόζο, Κουρούπης, Μπέλος (Πολυχρονίδης, Λιόντας, Καπίρης, Μαδούρας, Μανιόπουλος).

ΑΕΚ (Κλαρούδας): Τόρες, Μαντέκας, Κρέτσης, Αχιλλεόπουλος, Πέτρογλου, Παγιάν, Κατσανεβάκης (Νοβοσέλατς, Ρουμελιωτάκης, Τοκάνης, Χατζόπουλος).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης ανέφερε: «Με τους αγώνες αυτούς προσπαθούμε να βρούμε ρυθμό και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας στη διακοπή του πρωταθλήματος. Στο σημερινό ματς έμεινα ικανοποιημένος από κάποια πράγματα και από άλλα όχι. Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχουμε κενά απόδοσης με αποτέλεσμα να δεχόμαστε συνεχόμενους πόντους. Είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε αυτό το διάστημα και ελπίζω να το καταφέρουμε».

Ο Παναθηναϊκός να κερδίζει και όλοι οι άλλοι να πάνε να πηδηχτούν!

Ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ δύσκολη νίκη με 1-0 απέναντι στον Πανιώνιο * Ο Πράνιτς το γκολ * Χαμένο πέναλτι και πολλές ευκαιρίες στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι»

Μαγική εικόνα... Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 απέναντι στον Πανιώνιο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν διπρόσωποι και ένα ματς που μπορούσαν (και έπρεπε) να το έχουν τελειώσει από το πρώτο μέρος θα μπορούσαν ακόμα και να το έχουν χάσει. Ο Πανιώνιος ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες (μεταξύ αυτών και ένα πέναλτι) κι έτσι γνώρισε την 8η ήττα του στο πρωτάθλημα.

Κυριάρχησε και μπορούσε να «καθαρίσει»

Πολύ καλός στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία του ματς μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και έκλεισε τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο. Με σωστή πίεση ψηλά οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου δεν επέτρεψαν στους «κυανέρυθρους» να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, τη στιγμή που αυτοί έκαναν το αντίθετο και με τα συνεχή ανεβάσματα των Νάνο και Μαρινάκη από αριστερά και δεξιά δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Κινητικότατοι και οι Μπεργκ και Καρέλης, με τον δεύτερο όμως να δείχνει για ακόμα μία φορά ότι του λείπει το καλό τελείωμα (χαρακτηριστικότερη η φάση του 34’), αλλά να είναι και άτυχος στο 39’ έχοντας δοκάρι.

Γενικά οι «πράσινοι» έφτασαν αρκετές φορές με αξιώσεις στα καρέ του Ανέστη, όμως τους έλειπε η καλή - εύστοχη τελική ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην «καθαρίσουν» το ματς και να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μόνο με ένα γκολ προβάδισμα. Αυτό που σημείωσε ο Πράνιτς στο 16’, όταν «τρύπωσε» στην περιοχή του Πανιωνίου ως κρυφός φορ και με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Νάνο για να κάνει το 1-0.

Ο Ανέστης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σε αυτή τη φάση, αλλά στο πρώτο 45λεπτο ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων. Στο ίδιο διάστημα, ο ομόλογός του στον Παναθηναϊκό, Καπίνο, ήταν ο καλύτερος... θεατής του ματς, καθώς οι Νεοσμυρνιώτες δεν «πάτησαν» ποτέ στην περιοχή του.

Παντίδος, Παναγιωτούδης και Κούρντι δεν μπορούσαν να οργανώσουν από τον άξονα (δεν φημίζονται γι’ αυτή τους την ικανότητα, άλλωστε, και ήταν λάθος του Παναγόπουλου που χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη τριάδα) κι έτσι ο Καμπάνταης ακούμπησε ελάχιστες φορές την μπάλα, τη στιγμή που ο Κολοβός ήταν πολύ καλά κλεισμένος και ο Αραβίδης (συνήθως αυτόν έψαχναν οι φιλοξενούμενοι με μπαλιές από την άμυνα) έκανε πολλά λάθη.

«Αυτοκτόνησε» ο Πανιώνιος

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Οι γηπεδούχοι φάνηκε να «κάθονται» πάνω στο προβάδισμά τους και να θεωρούν ότι έχουν εξασφαλίσει το τρίποντο κι έτσι επέτρεψαν στους Νεοσμυρνιώτες να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες.

 Τα πρώτα 15-20 λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο να έχει ήδη κάνει πιο επιθετική την ομάδα του (έβαλε τον Ντούνη στη θέση του Ζαχαράκη στο ξεκίνημα του β’ μέρους) και να περνά στον αγωνιστικό χώρο και τον Λάσνικ για να «φτιάχνει» παιχνίδι.

Ο Αυστριακός βοήθησε πολύ σε αυτό τον τομέα, αλλά αποδείχτηκε μοιραίος. Με το που μπήκε στο ματς (66ο λεπτό) έβγαλε μπαλιά στον Αραβίδη, ο οποίος «χόρεψε» τον Κουτρουμπή και κέρδισε πέναλτι. Ο Λάσνικ πήρε την πρωτοβουλία να το εκτελέσει και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι χάνοντας τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Δεν ήταν η μόνη, όμως, από πλευράς «κυανέρυθρων». Η άμυνα του Παναθηναϊκού δέχτηκε μεγάλη πίεση, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ανταποκριθεί και οι «πράσινοι» οφείλουν πολλά σε Καπίνο, τύχη και ανικανότητα των παικτών του Πανιωνίου που δεν δέχτηκαν γκολ.

Ευκαιρία με τον Καμπάνταη στο 70’, σωτήρια επέμβαση του Καπίνο σε πλασέ του Κούρντι στο 73’, δοκάρι σε κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 80’ και νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Καμπάνταη στο 86’. Σε κάποια από αυτές τις φάσεις, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν βρει δίχτυα και να φύγουν με βαθμό (ή βαθμούς) από το «Απ. Νικολαΐδης».

Και οι γηπεδούχοι, βέβαια, είχαν δύο πολύ καλές στιγμές με τον Πράνιτς (76’) και τον Ατζαγκούν (83’), αλλά η εικόνα τους στο β’ μέρος ήταν απογοητευτική. Τα κεντρικά χαφ ήταν... εξαφανισμένα και δεν μπορούσαν ούτε να δημιουργήσουν ούτε να βοηθήσουν ανασταλτικά, Νάνο και Μαρινάκης σταμάτησαν τις κούρσες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάπτυξη από τα άκρα, ενώ οι αλλαγές που έκανε ο Αναστασίου δεν βοήθησαν.

Έστω κι έτσι, όμως, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στο Αγρίνιο και εξασφάλισε ότι θα βρίσκεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Κίτρινες: 66’ Κουτρουμπής, 85’ Μπεργκ, 90’ Νάνο - 15’ Λαμπρόπουλος, 85’ Κολοβός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Αμπέντ (30’ Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας (77’ Ατζαγκούν), Καρέλης (70’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Ανέστης, Ζαχαράκης (46’ Ντούνης), Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Κούρος (82’ Γιάννου), Παντίδος, Παναγιωτούδης (66’ Λάσνικ), Κούρντι, Κολοβός, Αραβίδης, Καμπάνταης.