Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμος ο Εξάστερος γίγαντας να διαλύσει την πουτάνα της Καταλανίας!

Η κλεψύδρα πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα αδειάζει και η μάχη με τους Καταλανούς στο ΟΑΚΑ πλησιάζει. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τους «μπλαουγκράνα» σ’ ένα παιχνίδι που η νίκη έχει πολλαπλά οφέλη, η ήττα έως και αναιρεί το ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ενώ μην σας ξενίσει και η πιθανότητα να μην επηρεάσει ιδιαίτερα την τελική κατάταξη, καθώς σε αυτόν τον όμιλο θα έχουμε πολλές εναλλαγές και …σπασίματα εδρών και αντιπάλων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα ήταν ψέμα αν δεν μοιραζόμασταν μαζί σας πως περιμένουμε με τεράστια αγωνία αυτή την μπασκετική πανδαισία της Παρασκευής. Χωρίς το μυαλό στους εμφυλίους και στην κουραστικά βαρετή γκρίνια του ολυμπιακού, δίχως την συναισθηματική φόρτιση από το ραντεβού με τον Ζοτς, απερίσπαστοι μπορούμε να απολαύσουμε το μπασκετάκι.

Κατά την ταπεινή μας άποψη έρχεται στο ΟΑΚΑ η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας. Το σύνολο που μπορεί να βάλει τα περισσότερα προβλήματα στον Παναθηναϊκό και έχει ξεκινήσει με το εμφατικό 4-0 στο ΤΟΡ-16 με διπλά σε ΣΕΦ και σε Πόλη (Φενέρ).

Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τα περισσότερα συστήματα στη διοργάνωση. Καμιά 50αρια στριφογυρίζουν στο μυαλό των παικτών του Πασκουάλ (χωρίς να βάλουμε δεύτερες και τρίτες επιλογές), ενώ ακόμη και όταν σταματά το σύστημα εμφανίζεται ο Ναβάρο. Ο αντιπαθέστατος παικταράς που έχει τη δυνατότητα να διαλύσει κάθε αμυντικό πλάνο εξόντωσης του, ξεκινώντας για παράδειγμα μπάσιμο από τα οκτώ μέτρα και πατώντας έξω από το τρίποντο, να σουτάρει μετά από σκρην, να δημιουργήσει για τον εαυτό του και να εκθέσει όποιον τον πλησιάσει.

Ο μπασκετικός γρίφος γίνεται ακόμη πιο δισεπίλυτος όταν θα πρέπει να βρεις τρόπο ν’ αντιμετωπίσεις Τόμιτς και Λόρμπεκ. Αμφότεροι έχουν στη φαρέτρα τους, πέραν του χαμηλού πόστ, δημιουργία από την κορυφή για τους συμπαίκτες τους, κάτι που κάνει το ρίσκο ακόμη μεγαλύτερο.

Και όλα αυτά βγάζοντας από την εξίσωση τους Παπανικολάου, Όλεσον, Νάχμπαρ, Αμπρίνες που είναι μεν μεγάλα όπλα αλλά ξέρεις πως θα σε …σκοτώσουν (είναι πιο εύκολοι στο διάβασμα). Αντίθετα, μπορούν να σου χαλάσουν πιο εύκολα την βραδιά Χουέρτας (πολλές φορές εμφανίζεται και γυρίζει τις καταστάσεις) και Σάδα που αποτελεί τον «εξολοθρευτή» των Καταλανών, ενώ ο Ντόρσεϊ καλύπτει αλά Λάσμε πολλές αμυντικές τρύπες.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν την …ορχήστρα της Μπαρτσελόνα που σταματά σε περισσότερους από 81 πόντους ανά παιχνίδι, αλλά θα βρει απέναντι της τον Παναθηναϊκό που δεν δέχεται κατά μέσο όρο περισσότερους από 65,5. Παράλληλα, στην άκρη του πάγκου κάθεται ο Άρτζι που λατρεύει την τακτική και την εξόντωση του αντιπάλου.

Αν τώρα συνυπολογίσουμε πως είναι σαφής η αμυντική φιλοσοφία των Ισπανών να αφήνουν πάρα πολλά μακρινά σουτ (τρίποντα) στον αντίπαλο, καταλαβαίνουμε που είναι πιθανό να κριθεί το παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρο πως ο Πασκουάλ δεν πιστεύει πως θα …πεθάνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς από τα τρίποντα του αντιπάλου και εν πολλοίς δικαιώνεται.

Ο ολυμπιακός σούταρε 23, η Φενέρ 20, η Μάλαγα 32 και κάπως έτσι έπεσαν στο καναβάτσο, ενώ στις τρεις ήττες που μετρά στη διοργάνωση όλως τυχαίως η ΤΣΣΚΑ είχε 5/15, η Φενέρ (πρώτη φάση) 6/18 και η Ναντέρ (8/18). Άρα, τι σημαίνει αυτό; Να σουτάρεις συνετά και με καλό ποσοστό.

Όλες αυτές τις παραμέτρους εξετάζουν και προετοιμάζουν ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του, λοιπόν, θέλοντας να βραχυκυκλώσουν την αήττητη Μπάρτσα, σ’ ένα ΟΑΚΑ με 18.000 κόσμου αρωγό και φύλακα – άγγελο στην προσπάθεια τους.

Τρωτά σημεία σαφώς και υπάρχουν, ενώ ο Άρτζι ξέρει πως μπορεί να πατήσει πάνω στις εμμονές του Πασκουάλ. Ο Ισπανός είναι καλός προπονητής (έχει φοβερό υλικό), αλλά πολλές φορές εγκλωβίζεται σε ότι λέει το μπλοκάκι και το βιβλίο. Και αν σε εκείνο το σημείο δεν καταφέρει να «μιλήσει» ο Ναβάρο, τότε υπάρχει πρόβλημα.

source ©

Βόλεϊ Ανδρών: Στους «8» με ανατροπή!

Ήταν να μην κάνει την πρώτη νίκη του. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το σερί του, έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες επικρατώντας του Κυζικού με 3-1 και παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος γύρος πρωταθλήματος, ωστόσο ήταν να μην έρθει καθώς μετά από αυτή, ο Παναθηναϊκός έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι «πράσινοι» μετά το τρία στα τρία στην Α1, πήραν την πρόκριση και για τα προημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας μέσα στη Νέα Πέραμο του Κυζικού με 3-1 (28-26, 23-25, 18-25, 19-25).

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, παρουσιάστηκε κουρασμένη και έδωσε το δικαίωμα στους φιλότιμους γηπεδούχους να προηγηθούν με 1-0, παρότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 16-18 και έδειξαν πως θα έπαιρναν αυτοί το πρώτο σετ. Στο δεύτερο είχαμε και πάλι ντέρμπι, με τους «πράσινους» να προηγούνται με 14-18, τον Κυζικό να ισοφαρίζει σε 19-19 και το «τριφύλλι» να κάνει το 19-21 και να κρατάει αυτή την διαφορά των δύο πόντων κάνοντας το 1-1.

Με την ψυχολογία ανεβασμένη ο Παναθηναϊκός έκανε άνετα το 1-2 και έδειχνε πως θα έκανε επίσης άνετα και το 1-3 καθώς προηγήθηκε με 14-19. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν μείωσαν στον πόντο, αλλά με τον Μουρ στο σερβίς, φτιάχτηκε μια ακόμα διαφορά, με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν στο τέλος τη νίκη και την πρόκριση.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Γκάλιτς με 20 πόντους και τον ακολούθησαν οι Μουρ με 15 και Αμορόσο και Καπίρης με 10. Για τους ηττημένους που πάλεψαν όσο μπορούσαν αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι καλό, ο Ζαχαρόπουλος είχε 19, ο Αλεξόπουλος 15 και ο Μπεκιάρης 13.

Τα σετ: 28-26, 23-25, 18-25, 19-25

ΚΥΖΙΚΟΣ (Τάσος Κουμπλής): Μπεκιάρης 13 (11/24 επ., 2 άσσους, 42% υπ. – 17% άριστες), Ζαχαρόπουλος 19 (18/34 επ, 1 άσο), Καρακίτσος 1 (1 άσσος), Αλεξόπουλος 15 (13/26 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 39% υπ. – 31% άριστες), Καρανικολάου 8 (3/4 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, Κούλας 6 (5/7 επ., 1 άσσος) / Μπαρμπούνης (λ., 30% υπ. – 15% άριστες), Λιώτας Κλ (λ.), Λιώτας Θ., Θεοδωρόπουλος, Βαρδής 1, Μούλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 20 (20/29 επ, 34% υπ - 19% άριστες), Στιβαχτής 4 (2/3 επ, 2 μπλοκ), Αμορόσο 10 (9/12 επ, 1 μπλοκ), Μουρ 15 (8/15 επ, 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Μπέλλος 5 (4/10 επ, 1 άσσος), Καπίρης 10 (6/12 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 58% υπ - 42% άριστες) / Κουρούπης (λ. - 80% υπ - 45% άριστες), Μανιόπουλος 8 (7/15 επ., 1 άσσος), Μαδούρας, Καριπίδης

Κουμπλής: «Διαφορετική ομάδα ο Παναθηναϊκός πλέον»

Ο τεχνικός του Κυζικού Τάσος Κουμπλής ανέφερε: «Παίξαμε πολύ καλά, αλλά μας χωρίζει μια κατηγορία και υπάρχει διαφορά ποιότητας συν το ότι ο ΠΑΟ είχε τρεις ξένους και εμείς δεν είχαμε κανένα. Το παλέψαμε πολύ το ματς, αλλά κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός αντέδρασε. Ο Παναθηναϊκός έχει ανακάμψει και ψυχολογικά και αγωνιστικά, είναι πλέον μια διαφορετική ομάδα μέσα στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο ενώ μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήταν πολλά νέα παιδιά».

Κατόπιν ο έμπειρος τεχνικός εξέφρασε το παράπονο του λέγοντας: «Είναι κρίμα για αυτή την ομάδα, κάποιοι οι οποίοι νομίζουν ότι είναι σχετικοί με το άθλημα να την βοηθούν την ομάδα αν πηγαίνει καλά, ενώ όταν κατά την κρίση τους, δεν πηγαίνουμε καλά να μην μας στηρίζουν. Κι όλα αυτά στη μέση του πρωταθλήματος, αφού υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος μπροστά μας κι ενώ έχουμε 8 τραυματισμούς από την αρχή της σεζόν. Αντιθέτως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Μαρινάκη ο οποίος είναι πάντα στο πλευρό της ομάδα».

Καλμαζίδης: «Σημαντική η αντίδραση και η νίκη»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης απένειμε αρχικά τα εύσημα στον αντίπαλο: «Η Κύζικος μας ζόρισε πάρα πολύ και έπρεπε να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια και να καταναλώσουμε πολύ ενέργεια για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Επιβεβαιώθηκε αυτό που είχα πει χθες ότι πρόκειται για μια καλή και μαχητική ομάδα, η οποία μας δυσκόλεψε. Από κει και πέρα είναι σημαντικό το να κερδίζεις όπως επίσης το ότι μετά την απώλεια του πρώτου σετ η ομάδα αντέδρασε και ανταποκρίθηκε στις δύσκολες καταστάσεις».

source ©

Η Τριφυλλάρα μας έστησε στα 4 την βολιώτισσα πόρνη του αχιλλέα μ(Πέου)!!!

Με 4 γκολ σε ένα ημίχρονο (4-0 τον Ολυμπιακό Βόλου), ο Παναθηναϊκός έκανε τυπική την ρεβάνς, πέρασε στους 4 και πλέον στο μυαλό όλων είναι ο τελικός του Κυπέλλου! Τράβηγμα ο Πράνιτς, δύο δοκάρια οι «πράσινοι»!

Τα... όχι των Γεωργίου και Κουκουλάκη!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε... φουριόζος στη Λεωφόρο και αποφασισμένος να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Ειδικά στο πρώτο τέταρτο το «τριφύλλι» είχε πολύ καλό ρυθμό, δημιούργησε πολύ καλές στιγμές αλλά ο Γεωργίου ήταν ανίκητος, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο κοντινό σουτ του Ατζαγκούν από το ύψος της μικρής περιοχής. Σε παράσταση για έναν ρόλο ήταν το παιχνίδι, καθώς οι Θεσσαλοί δεν μπορούσαν να... ξεμυτίσουν από την περιοχή τους.
Οι «πράσινοι» που έβλεπαν τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει στήσει το... πούλμαν και να περιμένει με όλους τους παίκτες πίσω από την σέντρα, έπαιξε από τα άκρα, με τον Ζέκα να μοιράζει σωστά το παιχνίδι αλλά τις επιλογές να μην είναι αυτές που πρέπει στην τελική πάσα. Οι στόπερ των φιλοξενούμενων καθάριζαν εύκολα τα γεμίσματα των «πρασίνων».

Το «τριφύλλι», πάντως, είχε ένα πολύ καλό σουτ του Σπυρόπουλου που πέρασε λίγο άουτ αλλά παράλληλα έχει και κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις του Κουκουλάκη! Στο 42' ο Μελίσσης τραβάει τον Μπεργκ στο τετ-α-τετ που βγάζει τελικά ο Γεωργίου ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους υπάρχουν δύο πεντακάθαρα τραβήγματα μέσα στην περιοχή πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο και τον Μπεργκ αλλά ο ρέφερι δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, λες και αντί για ποδόσφαιρο παιζόταν μπάσκετ!

Τον διέλυσε και πέρασε στους «4»!

Ότι δεν πήρε από το πρώτο ημίχρονο χάρη στην ανωτερότητα του, το πήρε στην επανάληψη ο καταιγιστικός Παναθηναϊκός που δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ, ακόμη και όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά τον τραυματισμό του Ντάνιελ Πράνιτς που υπέστη τράβηγμα και αποχώρησε με φορείο. Στο 48' ο Ατζαγκούν έδωσε την λύση, το «τριφύλλι» βρήκε αυτό που ήθελε και η συνέχεια ήταν μια πολιορκία για την άμυνα των φιλοξενούμενων που σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα και να πάρουν ανάσα.

Με κορυφαίο τον Ζέκα, οι γηπεδούχοι έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, και το πρώτο γκολ του Μπαϊράμι με την πράσινη φανέλα στο 57' διαμόρφωσε το 2-0. Ο Σουηδός εξτρέμ επιστρέφει με... φόρα από τον τραυματισμό του και δείχνει πως θα βοηθήσει. Στο 73' ο Μάρκους Μπεργκ εκτέλεσε με το κεφάλι μετά από φοβερή σέντρα του Λαγού από δεξιά και το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Νίκο Καρέλη στα τελευταία λεπτά.

Το 4-0 ίσως και να αδικεί τον Παναθηναϊκό αλλά είναι υπεραρκετό, ώστε το «τριφύλλι» να πάει στον Βόλο για... τουρισμό σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Αποστολή εξετελέσθη...

MAN OF THE MATCH: Στο υπ' αριθμόν 100 παιχνίδι του με την φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν απολαυστικός. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Ζέκα που έζησε την βράβευση... έκπληξη προς τον ίδιο πριν την έναρξη του ματς και στην συνέχεια προσέφερε μία από τις πιο γεμάτες του εμφανίσεις. Αρχοντικός στο χώρο του κέντρου, πάτησε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του. Από δική του καταπληκτική ενέργεια ξεκινά το δεύτερο γκολ της ομάδας του ενώ από φοβερή μπαλιά το τέταρτο. Σπουδαίο ματς από τον αρχηγό του «τριφυλλιού».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:  Ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Το γκολ που άνοιξε το σκορ και έδιωξε το άγχος από τον Παναθηναϊκό ήρθε από τον Ατζαγκούν! Ο Νιγηριάνος έλυσε τον γόρδιο δεσμό στην άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου ενώ και η γενικότερή του παρουσία ήταν θετική, παίζοντας πίσω από τον Μπεργκ.

Επίσης πολύ καλή παρουσία στο δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού από τον Τάκη Σπυρόπουλο. Τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά, ο νεαρός άσος ήταν όπως έπρεπε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η... κατάρρευση στην επανάληψη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι πρωτοπόροι της Β' Εθνικής ήρθαν να παίξουν «ταμπούρι» στην Αθήνα. Στο πρώτο μέρος την γλίτωσαν, στην επανάληψη, όμως, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Κουκουλάκη, ο οποίος δεν είδε τα πέναλτι που έγιναν μέσα στην περιοχή υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο ρέφερι από το Ηράκλειο πήγε να τινάξει το ματς στον... αέρα αλλά το «τριφύλλι» του δευτέρου μέρους δεν άφησε κανένα περιθώριο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Θέλησε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Στο πρώτο ημίχρονο υπάρχουν δύο πεντακάθαρα τραβήγματα μέσα στην περιοχή σε Τριανταφυλλόπουλο και Μπεργκ στο 44' και το 45' αλλά δεν έδωσε τις παραβάσεις. Από κει και πέρα, ο δεύτερος επόπτης Βλάσσης σταματά με ανύπαρκτο οφ-σάιντ τον Σουηδό στράικερ του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ :  Ο Παναθηναϊκός ήταν εξ΄αρχής το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, πρέπει να το δείχνεις στο γήπεδο. Το «τριφύλλι» το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο που θα μπορούσε. Έβαλε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο, είχε δύο δοκάρια και επί της ουσίας πήρε από απόψε το... εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς στον Βόλο και συνεχίζει ακάθεκτος προς τον τελικό, που αποτελεί τον πιο μεγάλο και εφικτό στόχο της φετινής αγωνιστικής περιόδου μαζί με την κατάκτηση του τροπαίου, φυσικά...


Χουχούμης: «Μας ανεβάζει ψυχολογικά»
Για ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας έκανε λόγο ο Διαμαντής Χουχούμης μιλώντας για το εμφατικό 4-0 των «πράσινων» επί του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο νεαρός αριστερός μπακ μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τους Βολιώτες ανέφερε: «Πετύχαμε μια άνετη νίκη με πολλά γκολ, όπως ακριβώς θέλαμε να κάνουμε ώστε να εξασφαλίσουμε από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση. Αυτή η νίκη μας ανεβάζει την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και θα προσπαθήσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια σοβαρότητα να πάρουμε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον ΌΦΗ για το πρωτάθλημα».

 
source ©