Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πράσινες Αμαζόνες πάτησαν το ελληνικό!

 O Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής καθώς πέρασε από το Ελληνικό με 68-59 και πλέον είναι στην πρώτη θέση.
Είναι φίνα τα κορίτσια και όπου πάνε νικούν στα ίσια γιατί παίζουν στον Παναθηναϊκό! Οι κορίτσαροι της Σαμαντούρα δεν σταμάτησαν ούτε στο Ελληνικό, «έσπασαν» το αήττητο της ομάδας που μέχρι και σήμερα ήταν πρώτη και απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως πηγαίνουν... φουλ για πρωτάθλημα! Η κορυφή, πλέον, είναι «πράσινη» και έτσι θα μείνει μέχρι το τέλος.
Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι και την τελευταία περίοδο. Εκεί οι «πράσινες πάτησαν... γκάζι, ξέφυγαν στο σκορ και πήραν ένα πολύ σημαντικό «διπλό».
Κορυφαία για τη μεγάλη νίκη του Τριφυλλιού ήταν η Ντέλβα με τους 29πόντους που σημείωσε, αλλά εκτός από τα καλάθια της βοήθησε και με τα ριμπάουντ με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τρομερή δύναμη από τη Αμερικανίδα στην ρακέτα.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 38-33, 49-54, 59-68
Παναθηναϊκός: Καλέντζου 13 (1), Βλάνη 5 (1), Κόνιαλη, Μαγκλάρα 14 (5 ασίστ), Χριστινάκη, Σλούκα, Δίελα 7 (1), Χρονοπούλου, Μοσχοπούλου, Θεολόγου, Ντέλβα 29 (20 ριμπ.)

Δείτε εδω->http://www.sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/4031-a1-basket-gynaikon-ellhniko-pao-59-68 ολόκληρο το μάτς!

Big Panathinaikos&Big Mike Batiste!

Οι “πράσινοι” παίζοντας ένα άριστο παιχνίδι, έφεραν την Φενέρμπαχτσε στα... μέτρα τους και πήραν μια άνετη νίκη με 69-55 και απέχουν μόλις 40 λεπτά από την πρωτιά του ομίλου τους
Μια ανάσα, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, μια νίκη μακριά από το να “σφραγίσει” και με τον πλέον επίσημο τρόπο την πρωτιά του ομίλου του είναι ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” μετά την αποψινή τους νίκη επί της Φενέρ με 69-55 αλλά και την ήττα της Χίμκι χρειάζονται μια απλή νίκη την επόμενη αγωνιστική για να τερματίσουν πρώτοι, καλύτεροι και... ωραίοι.
 Ο Αργύρης Πεδουλάκης που είχε ετοιμάσει υποδειγματικά την ομάδα του, είδε τους παίκτες του να  κάνουν ένα πανέξυπνο παιχνίδι και να παίρνουν μια σπουδαία, από πολλές απόψεις, νίκη καθώς πλέον είναι καβάλα στ άλογο, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, όπως είχε -δικαιολογημένα- χαρακτηριστεί από τον ίδιο, λόγω της επιστροφής του Μάικ Μπατίστ στο ΟΑΚΑ.
Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού μπορεί να μην ήταν καθόλου καλό για... χίλιους και έναν λόγους, στη συνέχεια όμως οι “πράσινοι” πήραν στα χέρια τους τα ηνία του αγώνα και παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ. Και στην άμυνα και στην επίθεση.

Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι “καιγόταν” για την νίκη και φρόντισε να κάνει ότι... περνάει από το χέρι της για το τελικό αποτέλεσμα από την αρχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι έπιασαν στον... ύπνο τον Παναθηναϊκό και προηγήθηκαν με 4-12 στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Τότε, ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που έκανε την επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του, αλλά έκανε και την... διαφορά. Με φοβερή άμυνα πάνω στον Μπατίστ, κοντά και μακριά από το καλάθι, αλλά και πολύ καλή δουλειά στην επίθεση οι “πράσινοι” γύρισαν το ματς και το δεκάλεπτο “έκλεισε” στο 12-14.

Μαθήματα μπάσκετ
Και αυτό ήταν μόνο η αρχή γιατί στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός έκανε ένα... τρομακτικό σερί με τον Λάσμε να μοιράζει... τάπες σε όλους τους αντιπάλους του. Το 4-12 που είχε γίνει στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με σερί 24-7 έγινε 28-19 με τους 13.000 φίλους του Παναθηναϊκού να είναι στο πόδι και να απολαμβάνουν ένα υπέροχο μπασκετικό υπερθέαμα. Αν δεν ήταν και ο Σάτο να πετύχει δύο πόντους στην εκπνοή του ημιχρόνου και να κάνει το 29-23 εξοργίζοντας τον Πεδουλάκη, τότε όλα θα είχαν κυλήσει ρολόι.

Δεν μπορούσε να τον απειλήσει
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει κατέβει μία... ταχύτητα, αλλά αυτό δεν του δημιούργησε προβλήματα. Οι “πράσινοι” πέρασαν την μπάλα στο “ζωγραφιστό” και οι ψηλοί της ομάδας απλά συνέχιζαν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Με τον “Σόφο” αρχικά και στην συνέχεια με τον Λάσμε ο Παναθηναϊκός έβαζε την μπάλα στο... πλεκτό και προηγήθηκε με 35-28 στο 24'. Εκεί όμως ένα μίνι μπλακ-άουτ έδωσε το δικαίωμα στην Φενέρ να αντιδράσει και να κάνει το 35-31. Μια “βόμβα” τριών πόντων, όμως, από τον Δημήτρη Διαμαντίδη το σκορ στο 38-31 στο 28', αλλά ο Σάτο και πάλι στην εκπνοή του δεκαλέπτου με τρίποντο αυτήν την φορά έκανε το 43-37.

Ο Μπανκς και τα.. μπρατσάκια του
Ένα γρήγορο 4-0 από τον Παναθηναϊκό αποκατάστησε την τάξη στο ΟΑΚΑ, με το σκορ να πηγαίνει στο 47-37 ύστερα από καλάθι του Ούκιτς στον αιφνιδιασμό. Ο Σάτο ήταν “καυτός” δίνοντας λύσεις στην ομάδα του αλλά κάπου εκεί πήρε την μπαγκέτα στα χέρια του ο Μάρκους Μπανκς. Με πολύ ωραία καλάθια, αλλά και υποδειγματικούς αιφνιδιασμούς, ο Αμερικάνος έτρεξε τους συμπαίκτες του και έδειχνε τα... μπράτσα του την στιγμή που ο Μπράμος στο 37 έκανε το 63-50 και λίγο αργότερα ερχόταν το τελικό 69-55.

Δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Πάνκο 15, Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9, Κίτσεν, Μπανκς 9, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Πιανιτζάνι): ΜακΚάεμπ 7, Ονάν 2, Ερμίς, Σάτο 20, Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπίρσεν,Μπατίστ 4, Κάραμαν 2, Μπογκντνοβιτς 6, Πρέλντιτς 2 


Παναθηναϊκός: Στιγμές μοναδικές για τον… μοναδικό Μάικ Μπατίστ! 

Οι στιγμές που έζησε ο Μάικ Μπατίστ στο ημίχρονο της αναμέτρησης του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ, κατά τη διάρκεια της τελετής που διοργάνωσε η ΚΑΕ προκειμένου να τον τιμήσει για την πολύχρονη προσφορά του στην ομάδα, ήταν μοναδικές.

Τέτοιες που τον έκαναν να δακρύσει, να λυγίσει και να υποκλιθεί στο μεγαλείο των οπαδών του Παναθηναϊκού, που δεν σταμάτησαν λεπτό να τον αποθεώνουν φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα που άκουγε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ήταν αυτός που παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Αμερικανό, ο οποίος αρχικά έσπευσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού και αγκάλιασε τον Αλβέρτη, τον Διαμαντίδη και τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας με τα οποία συνεργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τον Αργύρη Πεδουλάκη. Εν συνεχεία και με τα ίχνη της συγκίνησης φανερά ζωγραφισμένα στο πρόσωπό του, δέχτηκε το πανό που είχαν δημιουργήσει για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού (Welcome Home Mike), το χτύπημα εμψύχωσης στο στήθος από τον προπονητή του, που και αυτός άρχισε να φορτίζεται από την όλη ατμόσφαιρα, για να ακολουθήσει η στιγμή που ο Μάικ θα θυμάται για πάντα και θα την προσθέσει δίπλα στις μαγικές, τις μοναδικές στιγμές που βίωσε φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού. Όρθιοι οι οπαδοί του τριφυλλιού να τον χειροκροτούν και να τον αποθεώνουν, τον Παύλο Γιαννακόπουλο να τον τιμά με την πλακέτα που είχε ετοιμάσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και όλα αυτά τη στιγμή που στα μάτριξ του ΟΑΚΑ, παίζονταν ορισμένες μόνο από τις κορυφαίες στιγμές της ένδοξης καριέρας του Αμερικανού.

 Η κορύφωση της συγκίνησης καταγράφηκε όταν ο Μπατίστ πήρε στα χέρια του το μικρόφωνο για να ευχαριστήσει τον κόσμο και τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. «Σας ευχαριστώ για αυτά τα 9 χρόνια. Θα βρίσκεστε μέσα στην καρδιά μου μέχρι να πεθάνω. Αργά ή γρήγορα οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά» κατάφερε να τους πει, πριν τον πάρουν τα κλάματα, για να ξεσπάσει και ο κόσμος με τη σειρά του σε ακόμα πιο έντονο χειροκρότημα και εν μέσω συνθημάτων να επιστρέψει ο Μάικ στον πάγκο της Φενέρ, όπου αγκάλιασε τους νέους συμπαίκτες του, που και εκείνοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που αντίκριζαν και τις εκδηλώσεις λατρείας των οπαδών του τριφυλλιού για έναν παίκτη που τίμησε όσο λίγοι την εξάστερη φανέλα.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΙΚ ΜΠΑΤΙΣΤ (07-12-12) video