Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Water Polo: Κάντε το Αργοστόλι περιβόλι!

Το Σάββατο στις 4μ.μ. οι πολίστες του Παναθηναϊκού, θα δώσουν το πρώτο τους εντός έδρας ματς, στο κολυμβητήριο των Ιλισίων, κόντρα στο Αργοστόλι!
Ο Παναθηναϊκός θα δώσει το πρώτο εντός έδρας ματς στο κολυμβητήριο των Ιλισσίων, στις 4μ.μ. κόντρα στο Αργοστόλι (Δαμιανάκης, Χατζηαναστασίου). Οι «πράσινοι» του Κώστα Λούδη, θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας όμορφο θέαμα στους οπαδούς τους, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά φέτος το τριφύλλι!
 

Βόλεϊ Γυναικών: Στη Νάξο για το διπλό τα Φίνα τα Κορίτσια!

Ο αήττητος Πανναξιακός υποδέχεται στην έδρα του (τρίτο σερί εντός έδρας ματς για τις νεοφώτιστες) τον Παναθηναϊκό που παραμένει χωρίς νίκη…

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού φιλοξενούνται στη Νάξο από τον Πανναξιακό στο πλαίσιο της εξ αναβολής αναμέτρησης για την πρώτη αγωνιστική.

Με τα εξ αναβολής παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται από σήμερα στη Νάξο και να είναι πανέτοιμος για την αναμέτρηση κόντρα στον Πανναξιακό.

Οι "πράσινες" ψάχνουν τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα και θέλουν από τη Νάξο να ξεκινήσουν την φετινή συγκομιδή βαθμών.

«Αυτό το παιχνίδι το περιμέναμε με ανυπομονησία από τότε που έγινε η κλήρωση και μετά την αναβολή πιστεύω ότι τώρα είμαστε πιο έτοιμες», παραδέχθηκε η Αλίκη Κωνσταντινίδου η οποία ευχαρίστησε τον κόσμο της Νάξου «για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργεί στο γήπεδο. Η παρουσία τους μας δίνει ώθηση κι είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα συμβεί κι αύριο το βράδυ. Ο Παναθηναϊκός παρόλο που προέρχεται από δύο ήττες είναι μια ομάδα με πολύ καλό υλικό, όμως έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμες και για τις προκλήσεις του συγκεκριμένου αγώνα».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ρούσης, αμέσως μετά την προπόνηση της ομάδας του στη Νάξο, τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για ένα κρίσιμο παιχνίδι, κάναμε προπόνηση στο γήπεδο του Πανναξιακού και η ομάδα θα πρέπει να αφήσει πίσω της τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, τουλάχιστον έτσι όπως εξελίχθηκαν οι αγώνες. Ήρθαμε στη Νάξο για τη νίκη και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα καταφέρουμε. Το γνωρίζουμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». 
 

Η χθεσινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μας

Στην πρωινή προπόνηση στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ακολούθησαν κυκλικό πρόγραμμα τεχνικής, τακτικής και ενδυνάμωσης.

Το απόγευμα το πρόγραμμα ξεκίνησε με ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ολοκλήρωσαν με δίτερμα.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Αποστολόπουλος, Κουίνσι και Πίντο.

Εξάστερος: Καθάρισε με ΚΑΟΔ κοιτάει Λοκομοτίβ Κουμπάν!

Ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή μια διαφορά, ήταν σοβαρός από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης και πήρε τη νίκη από τον ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ 93-72 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ. Ο Ραμέλ Κάρι απουσίασε για τους "πράσινους" καθώς παρουσίασε μια αδιαθεσία το προηγούμενο βράδυ της αναμέτρησης.

Ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό πρώτο δεκάλεπτο έθεσε τον τόνο για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός μετά το 6-6 (2'15''), άρχισε να ανοίγει το ρυθμό, να πιέζει στην άμυνα και όντας ιδιαίτερα εύστοχος πίσω από τα 6μ75, δημιούργησε σταδιακά μια διαφορά που έφτασε τους 15 πόντους (32-17, 9') και η οποία διατηρήθηκε ως την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (35-20). Στο διάστημα αυτό οι "πράσινοι" είχαν 7/10 δίποντα, 5/8 τρίποντα και κανένα λάθος.

Το "τριφύλλι" συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και σοβαρό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, για να οδηγήσει τη διαφορά στο +20 (42-22, 12'40'') με τον Νίκο Παππά και τον Στεφάν Λάσμε. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε ήδη αρχίσει να κάνει αλλαγές από νωρίς, να δοκιμάζει σχήματα, ενώ έδωσε χρόνο νωρίς στον αγώνα και στον Γιώργο Αποστολίδη. Για τον Έλληνα γκαρντ ήταν η πρώτη του παρουσία σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" δεν απέφυγαν κάποια λάθη, έφτασαν στα 6 και ο ΚΑΟΔ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ότι μπορούσε. Μείωσε λίγο την απόσταση (47-31 στο 15'20'', 53-37 στο 18'50''), για να κλείσει το πρώτο μισό 56-39.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να τηρεί τις... αποστάσεις από τους φιλοξενούμενους, παραμένοντας εύστοχος και συνεχίζοντας τις καλές συνεργασίες. Η διαφορά έμεινε στους 20 ή κοντά στους 20 πόντους (67-47 στο 24'10'', 76-56 στο 28'), για να φτάσει για πρώτη φορά στους 23 με τον Αντώνη Φώτση να ευστοχεί για τρεις πόντους (79-56, 29'30'').

Η είσοδος του Παναθηναϊκού στο παρκέ για την τέταρτη περίοδο ήταν... ενδεικτική των προθέσεών του. Ήθελε να παραμείνει σοβαρός και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Στο 31'13'' διαμόρφωσε το 85-56. Για συνεχίσει ο αγώνας με τον ίδιο ρυθμό, την ίδια εικόνα και να κλείσει με το τελικό 93-72.

Διαιτητές: Μπήτης, Παφίλης, Ντάβαρης

Δεκάλεπτα: 35-20, 56-39, 79-56, 93-72

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Φώτσης 13, Ούκιτς 5 (5α), Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 9 (9ρ), Διαμαντίδης 3 (8α), Γκιστ 10, Παππάς 10, Γιάνκοβιτς 10, Σανγκ, Ματσιούλις 8, Αποστολίδης 3

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Τσόβιτς 4, Τζόουνς 11, Μπράουν 9, Βον 13, Μάρκοβιτς 7, Σπυριδωνίδης 3, Μπάβτσιτς 5, Ζάρας 8, Μπένας 12, Κολοβής

Το νέο ρεκόρ του Διαμαντίδη

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρειαζόταν 5 ασίστ για να φτάσει τις 1700 και να γίνει ο πρώτος παίκτης στην Basket League ΟΠΑΠ που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό. Και τα κατάφερε μόλις στο 12' της αναμέτρησης με μία ασίστ από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη σχεδόν στον Στεφάν Λάσμε.

*Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έφτασε τις 200 παρουσίες στην Basket League ΟΠΑΠ στη σημερινή αναμέτρηση απέναντι στον ΚΑΟΔ.