Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Βόλεϊ Ανδρών: Ντροπιάζετε τον Παναθηναϊκό...Ξυπνήστε επιτέλους!

H έκτη ήττα χωρίς καν να πάρουμε πόντο στο ανδρικό βόλεϊ.Επειδή η πίκρα είναι μεγάλη,θα μπω κατευθείαν στην ουσία:

Αν δεν αλλάξουν οι ξένοι,όχι μόνο δεν θα σωθούμε,αλλά δεν θα παλέψουμε καν.
Η πίστωση χρόνου τελείωσε!

Ας βρούνε κάποιον άνθρωπο να βάλει 5-6 φράγκα να πάρουμε έστω 2 ξένους που να μπορούν τουλάχιστον να στηρίξουν τους καλούς Έλληνες που διαθέτουμε φέτος.

16 αγώνες έχουν μείνει με την ομάδα να κυνηγάει περίπου 20 πόντους,δηλαδή περίπου 7 "καθαρές" νίκες αν το δούμε με απλά μαθηματικά.

Πρέπει να γίνει κάτι σύντομα,ΔΕΝ υπάρχουν άλλα περιθώρια...
Αν είναι να μην αλλάξει κάτι στο ρόστερ,πραγματικά ας τα παρατήσουμε(με πονάει που το λέω,αλλά...).Έτσι,δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ ελπίδα.

«Ντοπέ ο Άγιαξ στον τελικό του Γουέμπλεϊ»

«Τα μυστήρια του ποδοσφαίρου. Λύθηκαν». Με αυτό τον τίτλο κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ολλανδού δημοσιογράφου Guido Derksen, σύμφωνα με τον οποίο, οι παίκτες του Άγιαξ, κατά τη δεκαετία του ‘70, ήταν ντοπαρισμένοι!

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971, ξεπερνώντας πρώτα, εκτός των άλλων, και το εμπόδιο της διαιτητικής αδικίας. Θυμίζουμε πως στον προημιτελικό με την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με αντικανονικό γκολ στο 90' (επιθετικό φάουλ των Ρόιλ και Χάρβεϊ στον Οικονομόπουλο, κάτι που παραδέχτηκαν και κατέγραψαν διεθνή ΜΜΕ, όπως η «Εκίπ» και η «Κοριέρε Ντέλο Σπορτ»).

Στην πορεία, όμως, του 1971, στη μεγαλύτερη πορεία που έχει κάνει ποτέ ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, υπάρχει η πιθανότητα να αδικήθηκαν και με έναν άλλον τρόπο τα «λιοντάρια» του Φέρεντς Πούσκας. Ο Χουίντο Ντέρκσεν, στο βιβλίο "Voaetbal Mysteries. Opgelost", μπορεί να μην αναφέρει συγκεκριμένα τον αγώνα της 2ας Ιουνίου του 1971, όμως μέσα από τα γραφόμενά του, γίνεται κατανοητό πως ίσως να μην ήταν και τόσο «αθώα» η φοβερή και τρομερή απόδοση του «Αίαντα» εκείνα τα χρόνια.

Χαρακτηριστικά, διαβάζουμε σε ολλανδικές ιστοσελίδες και στο 4dfoot.com, πως, σύμφωνα με τον συγγραφέα, «στις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70, οι παίκτες του Άγιαξ, της Φέγενορντ και της Τβέντε κατανάλωσαν τόνους αμφεταμίνης».

Ανάμεσα στα ονόματα που παρελαύνουν στις σελίδες του βιβλίου, αλλά και τα οποία αναφέρει ο Ντέρκσεν σε συνεντεύξεις του, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που ανήκαν στον Άγιαξ το 1971, ορισμένοι εκ των οποίων αγωνίστηκαν στον τελικό. Για παράδειγμα, στο κομμάτι που προσπαθεί να συνδέσει τη χρήση ντόπας με μετέπειτα καρδιακά προβλήματα (χωρίς αυτό, πάντως, να αποδεικνύεται επιστημονικά), διαβάζουμε τα ονόματα των Ντικ Φαν Ντάικ (σκόρερ του 1-0 στον τελικό του Γουέμπλεϊ) και Γιόχαν Νέεσκενς (βασικός στο ίδιο παιχνίδι).

Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη και ο Τζόνι Ρεπ (ξεκίνησε την καριέρα του το 1971 στον Άγιαξ), ο οποίος, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ είναι «ο πιο ειλικρινής» στο βιβλίο. Ο Ρεπ ομολόγησε πως το ντόπινγκ δεν περιορίστηκε στην Ολλανδία. Αναφέρθηκε σε ένα παιχνίδι της Σεντ Ετιέν με την Αϊντχόφεν το 1979, όταν και οι παίκτες της γαλλικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Μισέλ Πλατινί, φέρεται πως έλαβαν κάποιο υγρό. Μέσα σε πέντε λεπτά κέρδισαν με 3-0 και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 6-0. «Όχι άσχημο εναντίον της ομάδας που είχε κατακτήσει το UEFA έναν χρόνο πριν».

Ο Φριτς Κέσελ, γιατρός της Ολλανδίας από το 1966 μέχρι και το 1999 (ο ίδιος που ισχυριζόταν πως «το ποδόσφαιρο και η ντόπα δεν πάνε μαζί»), παραδέχεται πλέον πως στα παγκόσμια Κύπελλα του 1974 και του 1978 το ντοπάρισμα ήταν κάτι το συνηθισμένο για τους παίκτες της ολλανδικής ομάδας. Τονίζει, πάντως, πως ποτέ δεν έδωσε αυτός ντόπα στους ποδοσφαιριστές.

Τα παραπάνω δε σημαίνουν απαραίτητα πως είναι 100% αληθή, ούτε πως ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε μία ντοπαρισμένη ομάδα και πως για αυτό έχασε. Είναι όμως καταγεγραμμένα σε βιβλίο που στηρίχθηκε σε έρευνα και σε προσωπικές μαρτυρίες/αποκαλύψεις πρωταγωνιστών των τότε ετών. Και όπως λέει ο σοφός λαός: «Όπου υπάρχει καπνός…».

Εξάστερος: Με 90 πόντους νύχια κατασπάραξε τον πάνθηρα!

 Ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και επικράτησε του Πανιωνίου με 90-65 για την 6η αγωνιστική της Basket League. Αγωνία για τον τραυματισμό του Λάσμε.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε την αναμέτρηση με τους Κάρι, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χερι στο σκορ μέχρι το τελευταίο δίλεπτο της περιόδου (8' 16-15 υπέρ του Πανιωνίου), όμως σε εκείνο το σημείο οι Πράσινοι με διαδοχικούς πόντους από τους Παππά, Λάσμε, Γκιστ, έκανε ένα σερί 7-0 και έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 22-16.

Από την έναρξη της αναμέτρησης ήταν φανερό ότι το Τριφύλλι ήθελε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, να περιορίσει τα τρίποντα και να μεταφέρει την μπάλα στην ρακέτα ώστε να απειλήσει με τους Λάσμε και Γκιστ.

Αυτό έκαναν ουσιαστικά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη στην β' περίοδο, όπου οι Πράσινοι διατηρούσαν ένα προβάδισμα από 5-9 πόντους (25-16 στο 11', 33-26 στο 16') μέχρι το τελευταίο λεπτό της περιόδου, όπου ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 39-31, όμως ο Πανιώνιος με ένα σερί 5-1 μείωσε σε 40-36 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

"Πάγωσαν" με Λάσμε

Ο Παναθηναϊκός άρχισε την αναμέτρηση με τους Μπράμο, Παππά, Λάσμε, Φώτση και Διαμαντίδη. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεκαλέπτου και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 47-43 όλοι "πάγωσαν" στο ΟΑΚΑ.

Ο Λάσμε λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου προσπάθησε να ανακόψει μια επίθεση του Πανιωνίου, όμως πάτησε σε πόδι αντιπάλου και έπεσε άτσαλα στο παρκέ με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να τρέχει αμέσως να τον βοηθήσει.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ αρχικά είχε έντονους πόνους, στην συνέχεια όμως του τοποθετήθηκε πάγος στο γόνατο και σιγά-σιγά άρχισε να σηκώνεται και να περπατάει γύρω από τον πάγκο του Τριφυλλιού.

"Καθάρισαν" Γκιστ και Διαμαντίδης

Όπως είναι λογικό στις πρώτες φάσεις μετά τον τραυματισμό του Λάσμε, οι συμπαίκτες του ήταν "παγωμένοι", όμως στην συνέχεια οι Διαμαντίδης και Γκιστ "ανέβασαν στροφές" και από το +4 (47-43 στο 23'), το Τριφύλλι με ένα εντυπωσιακό σερί 17-3 έκλεισε την τριτη περίοδο στο +18 (64-46).

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδος συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (74-51 στο 33'), ομως κάπου εκεί οι Πράσινοι έδειξαν σημάδια χαλάρωσης και έδωσαν το δικαίωμα στον Πανιώνιο να κάνει ένα σερί 8-0 και να μειώσει σε 74-61 (35').

Ακόμα.. καρφώνουν

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο Αργύρης Πεδουλάκης με πέρασε μέσα και τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Ραμέλ Κάρι, ενώ με συνεχείς αλλαγές προσπάθησε να κάνει συντήρηση στις δυνάμεις των παικτών του εν όψει Λιέτουβος Ρίτας. Τ

ην στιγμή που ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε το 82-61 (3:27 πριν από το τέλος) ο Πινγκ Σανγ έπαιρνε μία ακόμα συμμετοχή και μία ακόμα… αποθέωση. Το καλύτερο οι «πράσινοι» το φύλαγαν για το τέλος με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη εντυπωσιακό κάρφωμα και μια εύστοχη βολή να κάνει το 88-65 και τον Γιάνκοβιτςμε νέο κάρφωμα πάρε… βάλε από τον Παπά να «γράφει» το 90-65.

Δεκάλεπτα: 22-16, 40-36 46-46, 90-65

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 10, Φώτσης 4, Ούκιτς 6, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 17, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Σανγκ, Ματσιούλις 14

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 16, Σταμάτης, Μοτσενίγκος, Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 12, Μίλμπουρν 8, Σκορδίλης 6, Καββαδάς 2, Λανγκφορντ 3, Σίμτσακ, Κυρίτσης 4, Σαλούστρος 9

Βόλεϊ Ανδρών: Ντροπή και στη Λαμία....

 Σε ένα αγώνα που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κατακτήσει σετ για ακόμα μια αγωνιστική γνώρισε την ήττα αυτή τη φορά από την Λαμία με 3-0 σετ.
 
Ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Γιάτση στο Πρωτάθλημα που έκανε πολύ καλή εμφάνιση για ακόμα μια αγωνιστική με όπλο το πολύ καλό σερβίς δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό που έκανε λάθη. Με κορυφαίους τους 3 ξένους της αλλά και τον Δημήτρη Ριζόπουλο η Λαμία  πήρε εύκολα το πρώτο σετ αλλά στα επόμενα έγινε μάχη. 
 
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πάρα πολύ στο 2ο και 3ο σετ έφτασε στην πηγή, καθώς έχασαν καθοριστικά σετ μπολ αλλά δε κατόρθωσε να πιεί νερό και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς νίκη. Οι "πράσινοι" ωστόσο έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Μπέλος και Καρυπίδης έκαναν πολύ καλή εμφάνιση αλλά δεν ήταν αρκετό. Οι αλλαγές που έκανε ο Λάιος δεν έφεραν το επιθυμιτό αποτέλεσμα και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για τον ΠΑΟ που έχει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.
 
Στο κατάμεστο Χαλκιοπούλειο οι οπαδοί της Λαμίας έδωσαν βροντερό παρόν ενώ υπήρχαν ακόμα 100 φίλαθλοι του ΠΑΟ που έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Διαιτητές: Παπαδογούλα, Μουλά Ειρ.
 
Διακύμανση:
1ο σετ:8-5, 16-14, 21-17, 25-19
2ο σετ:4-8, 15-16, 20-21, 27-25
3ο σετ:8-6, 16-11, 21-18, 28-26
Τα σετ: 3-0 (25-19, 27-25, 28-26)
 
* Οι πόντοι της Λαμίας προήλθαν από 8 άσσους, 42 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 1 άσσο, 31 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων
Αναλυτικά στατιστικά εδώ
 
ΓΣ ΛAMIA (Γιώργος Γιάτσης): Πέτι 14π (13/24 επιθέσεις, 1 μπλοκ), Λαβάια 6 (3/9 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ολίεμαν 17 (15/34 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Δημητριάδης 3 (1/1 επ, 2 άσσοι), Καββαδάς 2 (2/3 επ), Ριζόπουλος 12 (8/20 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Εφραιμίδης (λ, 59% υπ- 32% άριστες), Καρβουνής 1 (1 άσσος), Κιόσης, Μητρόπουλος
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Λάιος): Στιβαχτής 1π (1 μπλοκ), Πενόλιο, Αμορόσο 4 (3/6 επ, 1 μπλοκ), Μούρ 6 (3/5 επ, 3 μπλοκ), Μπέλλος 15 (11/30 επ, 4 μπλοκ), Καριπίδης 14 (12/24 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Κουρούπης (λ, 38% υπ- 31% άριστες), Λιόντας 1 (1 άσσος), Καπίρης 4 (2/16 επ, 2 άσσοι), Μαδούρας.
 
Ο προπονητής της Λαμίας Γιώργος Γιάτσης είπε:
 «Κρατάμε τη νίκη και τους 3 βαθμούς στη χειρότερη εφετινή εμφάνιση. Ηταν κομβικό παιχνίδι για μας. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε πάρει αρκετούς βαθμούς με πολλά προβλήματα και συνεχίσουμε».

 Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Λάιος δήλωσε:
 «Στο 2ο και στο 3ο σετ είχαμε ευκαιρίες για να τελειώσουμε τα σετ. Έχουμε χάσει πάνω από οκτώ τέτοια σετ. Εγώ τι να κάνω; Με ποιους να τα βάλω; Με τους παίκτες μου, με τους αντιπάλους ή με τους διαιτητές. Δεν λέω πως διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Έχουμε κάνει έξι αγώνες με μηδέν βαθμούς. Μας περιμένει ο ολυμπιακός, ο Φοίνικας. Εχουμε δύσκολο πρόγραμμα».