Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Τέλος ο Μπιέρσμιρ

Παρελθόν αποτελεί από τον Παναθηναϊκό ο Σουηδός αμυντικός, που ήρθε σε συμβιβασμό με τους «πράσινους» και έλυσε το συμβόλαιό του.

Αίσιο τέλος είχε τελικά για τον Παναθηναϊκό το σίριαλ με την προσφυγή του Ματίας Μπιέρσμιρ. Από την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της πλευράς του παίκτη και των «πράσινων» είχε ανοίξει μία γραμμή επικοινωνίας, προκειμένου όχι απλά να βρεθεί τρόπος για να αποσύρει την προσφυγή που είχε καταθέσει, αλλά και να λύσει το συμβόλαιό του. Κάτι που τελικά έγινε την Δευτέρα...
Ο νομικός εκπρόσωπος του παίκτη, συναντήθηκε με τον Δημήτρη Γόντικα και συμφώνησε στα χρήματα που θα του καταβληθούν από τα οφειλόμενα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ανάβοντας παράλληλα και το... πράσινο φως στο να διακοπεί η συνεργασία του με το «τριφύλλι».

Θυμίζουμε οτι το συμβόλαιο του Ματίας Μπιέρσμιρ έληγε το καλοκαίρι του 2013 και βάσει αυτού έπρεπε να πάρει ως ετήσιες απολαβές περίπου 450.000 ευρώ.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, ο Σουηδός αμυντικός μίλησε στο Novasports λέγοντας: «Δεν ήθελα να φύγω με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς όμως έτσι είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως εγώ θα κρατήσω τις καλές αναμνήσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος κι ελπίζω να βρει τον δρόμο του ξεπερνώντας τα προβλήματα που έχει. Πέρασα όμορφες στιγμές εδώ, όμως πρέπει να συνεχίσω.
Δεν είναι μόνο ένας ο λόγος που αποχωρώ, είναι πολλοί. Σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, οφείλω να κοιτάξω την καριέρα μου και την οικογένειά μου. Θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, όμως θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα τους οπαδούς του. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.
Δεν ξέρω ελληνικά και δε μπορώ να διαβάσω τι γράφουν τα ελληνικά media. Αν θέλουν να με κριτικάρουν που έκανα προσφυγή, αυτό είναι δικαίωμά τους, αλλά εγώ πρέπει να κοιτάξω την καριέρα του και τη ζωή μου. Υπήρχαν δεδομένα προβλήματα και εγώ δεν είχα άλλη επιλογή.
Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να βρει πολύ γρήγορα τον δρόμο του. Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, με σπουδαίους οπαδούς και ελπίζω να ξεπεράσει τα προβλήματα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το επόμενο πράγμα που θα κάνω, είναι διακοπές. Δεν υπάρχει συμφωνία με καμία ομάδα. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις. Όταν θα έρθει η στιγμή θα τις μελετήσω θα προσπαθήσω να πάρω την καλύτερη απόφαση».

Υπέγραψε στην Kayserispor ο Κλέιτον!


Στην Καϊσερίσπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σίλβα Κλέιτον με την τουρκική ομάδα να ανακοινώνει την συμφωνία τους για δύο χρόνια.
Ο 29χρονος άσος μετέβη στην Καισάρεια και φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της νέας του ομάδας, η οποία τερμάτισε στην ενδέκατη θέση την περασμένη περίοδο στην Τουρκία. «Έρχομαι για να πετύχω και να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της, αλλά και να προσφέρω θέαμα στους φιλάθλους της Καϊσερίσπορ», ανέφερε ο Κλέιτον.