Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Παναθηναϊκός: Στα χέρια του τα τηλεοπτικά του !

 Το αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, να μην συμπεριλαμβάνεται στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League τη διετία 2015-2017, έγινε δεκτό στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής την Πέμπτη.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε να επεκτείνει την Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων και τη διετία 2015-2017, ωστόσο από αυτή θα απουσιάζει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» είχαν ζητήσει από το 2014 να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση των δικαιωμάτων των δικών τους αγώνων, κάτι που φαίνεται ότι κατάφεραν. Επίσημα η λίγκα ανακοίνωσε πως οι «πράσινοι» δεν θα είναι στην Κεντρική Διαχείριση από το 2015, ωστόσο αυτό μπορεί να συμβεί κι από το τέλος της επερχόμενης σεζόν.

Αναμφίβολα αυτή είναι μια εξέλιξη που ικανοποιεί απόλυτα τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, καθώς θεωρούν πως αν βγουν μόνοι τους στην αγορά θα βρουν ένα καλύτερο συμβόλαιο και θα αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη, σε σχέση με το μερίδιο που θα έπαιρναν από την «πίτα» των δικαιωμάτων της Κεντρικής Διαχείρισης. Παράλληλα, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Γιάννης Αλαφούζος είχε προαναγγείλει και την πιθανότητα δημιουργίας καναλιού της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο δεν αποκλείεται σε περίπτωση που βγει στον «αέρα» να είναι ο αποκλειστικός αναμεταδότης των αγώνων του «τριφυλλιού».

Όσο για τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της λίγκας, τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν οι Χρήστος Παναγόπουλος και Βασίλης Κωνσταντίνου, οι οποίοι αντέδρασαν στο αίτημα της Nova να μην μπορούν οι «πράσινοι» να καταγγείλουν τη σύμβαση για τα τηλεοπτικά από τη στιγμή που δεν θα μετέχουν στην Κεντρική Διαχείριση. Οι παράγοντες των «πράσινων» αντέδρασαν αφού ανέφεραν πως η πρόταση του συνδρομητικού καναλιού «φωτογράφιζε» τον Παναθηναϊκό και μετά από διαβουλεύσεις ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγει νικητής από την υπόθεση καθώς η πρόταση της Nova αποσύρθηκε…

Βόλεϊ Ανδρών: Μια ανάσα από την συμφωνία με τον Βίκτορα Κουρούπη!

 Μια ανάσα από την συμφωνία με τον Βίκτορα Κουρούπη προκειμένου ο έμπειρος παίκτης να είναι το νέο λίμπερο της ομάδας, βρίσκονται οι «πράσινοι».
Ένα από το άλλο συμπληρώνονται τα κομμάτια του «πράσινου» παζλ, με την τριμελή επιτροπή να μην σταματά να τρέχει, προκειμένου παρά τα μεγάλα προβλήματα, να μπορέσει να δημιουργήσει μια ομάδα που αρχικά να μην κινδυνέψει και μετά να πάει για ότι καλύτερο γίνεται.
Έτσι μετά την απόκτηση των Στιβαχτή, Καριπίδη και Μπέλλου, το τέταρτο απόκτημα του ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ θα πρέπει να θεωρείται ο Βίκτορας Κουρούπης. Ο έμπειρος λίμπερο θα βοηθήσει τη νέα αυτή προσπάθεια που γίνεται και ο Γιάννης Λάιος από την άλλη θα έχει για την νευραλγική αυτή θέση, έναν βολεϊμπολίστα που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.
Ακόμα βέβαια δεν έχουν... πέσει οι υπογραφές, ωστόσο η συμφωνία θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να χαλάσει. Έτσι με δεδομένη και την παραμονή των Λιόντα και Μαδούρα, οι «πράσινοι» θα κοιτάξουν για έναν βασικό και έναν αναπληρωματικό ακραίο και δύο ακόμα κεντρικούς. Το σίγουρο πάντως είναι πως στο τμήμα όπως και συνολικά στον Ερασιτέχνη γίνεται σημαντική δουλειά, όπως φαίνεται και από τις έως τώρα κινήσεις που έχουν γίνει.

Κρίνεται του Πράνιτς!

 Εν αναμονή της συνάντησης του μάνατζερ του Ντιάνιελ Πράνιτς με τη διοίκηση της Σπόρτινγκ βρίσκονται στον Παναθηναϊκού, κάτι που θα συμβεί μέχρι την Παρασκευή.
Οι «πράσινοι» εξακολουθούν να κρατούν ζωντανές τις ελπίδες τους για τον Κροάτη άσο, που βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Σπόρτινγκ. Το καθοριστικό ραντεβού του μάνατζέρ του, Σόρεν Λέρμπι με τη διοίκηση των «λιονταριών» αναμένεται να συμβεί μέχρι αύριο κι εκεί θα ξεκαθαρίσει ο... τρόπος με τον οποίο θα επέλθει το «διαζύγιο».
Εφόσον καταφέρει να αποδεσμευθεί παίρνοντας κι ένα σημαντικό ποσό ως αποζημίωση, τότε δεν αποκλείεται να «τρέξουν» άμεσα οι διαδικασίες για τη μετακίνησή του στο Τριφύλλι, με το οποίο φέρεται να υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία εδώ και καιρό.


Η Δύναμη του κόσμου η Μια και μοναδική πραγματική Παναθηναϊκή συμμαχία

 Υπάρχουν  πράγματα που πάνε τόσο καλά στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, τα οποία από τη μία πρέπει να χαροποιούν κάθε φίλο του Τριφυλλιού και από την άλλη πρέπει να του αφήνουν μια πικρία. Θα το εξηγήσω λίαν συντόμως.
Αθόρυβα και δίχως να το διαφημίζουν, οι οργανωμένοι οπαδοί που έχουν αναλάβει τη διοίκηση του Ερασιτέχνη βρίσκουν λύσεις στα οικονομικά για να δώσουν πνοή στα τμήματα. Έχοντας μεθοδικότητα στις κινήσεις τους και με όπλο τη δυναμική που βγάζουν και ασφαλώς την αγάπη για τον Παναθηναϊκό, τα πάνε πολύ καλά.

Με τον υγρό στίβο «καθάρισαν» γρήγορα. Ίσως το τμήμα που μπορεί να αποφέρει άμεσα κέρδη στον Ερασιτέχνη λόγω της μαζικής παρουσίας παιδιών. Το πλάνο Ζώτου έχει τεθεί σε εφαρμογή με την αρωγή ανθρώπων που αγαπούν πολύ τον υγρό στίβο και θέλουν να βλέπουν την πράσινη σημαία ψηλά. Εκεί έκλεισε η «μαύρη τρύπα» με την αποπομπή συγκεκριμένων προσώπων. Στο πόλο θα στηριχτεί η κατάσταση από την ακαδημία και σιγά – σιγά θα «χτιστεί» μια κατάσταση από το μηδέν. Ίσως αυτό να σημάνει δυσκολίες για την Α1 αλλά όλοι κοιτούν μπροστά.

Στο βόλεϊ ανδρών που «καίει» λόγω της προβολής και της δυναμικής του αθλήματος, έχουν υποσχεθεί αρκετά ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος και ο Λεωνίδας Πολέμης. Έχουν αναλάβει άνθρωποι με γνώση και ήδη κάνουν τα πρώτα βήματα αναστύλωσης του οικοδομήματος. Η άδεια θεωρείται σίγουρη, έστω και αν πρέπει να γίνουν αρκετά για να εξασφαλιστεί. Συν τοις άλλοις θα γίνει προσπάθεια να βγουν παιδιά από την ακαδημία. Γενικώς αυτό με τις ακαδημίες θα «παίξει» πολύ σε όλα τα αθλήματα. Διάβολε, το brand name είναι τόσο ισχυρό που είναι αδιανόητο να μην μπορούν να στελεχωθούν οι ομάδες από την πιτσιρικαρία των ακαδημιών.

Σε βόλεϊ και μπάσκετ γυναικών θα εφαρμοστεί η συνταγή της σεζόν που ολοκληρώθηκε με πιθανή οικονομική συνδρομή από τον Αχιλλέα Μακρόπουλο. Στο μπάσκετ η πρωταθλήτρια ομάδα θα επιχειρήσει να κρατήσει τα σκήπτρα της, στο βόλεϊ να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία.
Στην πυγμαχία και στη σκοποβολή θα αναλάβει τα έξοδα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! Ναι, το αφεντικό της ΚΑΕ το ‘πε και το ΄κανε ότι θα βοηθήσει. Πρώτα έδωσε τα οφειλόμενα της ΚΑΕ για να πληρωθούν άμεσες εκκρεμότητες και μετά είπε ότι θα αναλάβει αυτά τα δύο τμήματα. Θα πάρει και τις υποδομές του ανδρικού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ για να κάνουν την καλύτερη δυνατή προπόνηση τα παιδιά.

Στα υπόλοιπα χρειάζεται δουλειά. Ειδικά στον πιο προβεβλημένο -και με τεράστια παράδοση στον Παναθηναϊκό- στίβο αλλά και σε άλλα όπως π.χ. η ξιφασκία και η πάλη. Ασφαλώς τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί δια μαγείας. Τουναντίον. Είναι βουνό. Αλλά υπάρχουν πια άνθρωποι να «τρέξουν», να παλέψουν και απ’ ό,τι φαίνεται να βρουν λύσεις.

Παρεμπιπτόντως οι οργανωμένοι κατάφεραν και πήραν από την ΠΑΕ και τον Γιάννη Αλαφούζο πολλά παραπάνω απ’ όσα ήθελε ο Μακρόπουλος για τη Λεωφόρο. Το συμφωνητικό δεν υπεγράφη ακόμα αλλά επήλθε συμφωνία όπως έλεγαν από την ΠΑΕ. Και θα πάρουν και τα 180.000 ευρώ που τους οφείλει από πέρυσι η ΠΑΕ.

Γιατί πικρία λοιπόν μετά από όλα αυτά; Αφενός γιατί αναρωτιέται κανείς «έπρεπε να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στο γκρεμό για να τείνουν χείρα βοηθείας ορισμένοι;». Αφετέρου γιατί έρχεται κάποιος να σκεφτεί «μήπως θα μπορούσε και στο ποδόσφαιρο να συμβεί κάτι ανάλογο που θα συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις;». Έλα μου ντε…

Συμφωνία για Λεωφόρο!

 Τη «χρυσή τομή» με τον Ερασιτέχνη για το γήπεδο της Λεωφόρου βρήκε η «πράσινη» ΠΑΕ, μετά την τρίτη και καθοριστική πρόταση του Γιάννη Αλαφουζου. 
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έφτασε σε συμφωνία με τη διοίκηση της «μάνας του λόχου» σχετικά με την ιστορική έδρα της ομάδας. Η τρίτη πρόταση που κατέθεσε ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αρκετά κοντά σε αυτά που ζητούσε ο Ερασιτέχνης κι έτσι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.
Καθοριστικό πάντως ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο «Mr ΣΚΑΪ» υποσχέθηκε την άμεση καταβολή των 180.000 ευρώ που αντιστοιχούν στα περσινά οφειλόμενα, σύμφωνα με την «Live Sport». Παράλληλα στο μισθωτήριο προβλέπεται και η καταβολή εκ μέρους της ΠΑΕ του «χαρατσιού», ύψους 55.000 ευρώ.


Μπροστά έραβε, πίσω… ξήλωνε!

 Εμφανώς βελτιωμένος επιθετικά ο Παναθηναϊκός που προβλημάτισε, όμως, στα μετόπισθεν...


Όσο ικανοποιημένος έμεινε ο Γιάννης Αναστασίου από την εικόνα της ομάδας του επιθετικά στο χθεσινό ισόπαλο (4-4) φιλικό με την Ελαζίγκσπορ, άλλο τόσο πρέπει να προβληματίζεται για τα αμυντικά της κενά. Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι έχουν δουλέψει πολύ στο επιθετικό κομμάτι, δείχνοντας και σημάδια στο παιχνίδι τους από το ολλανδικό μοντέλο που θέλει να καθιερώσει ο νεαρός τεχνικός. 

Ωστόσο, τα εύκολα και «φτηνά» γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός από την τουρκική ομάδα επιτάσσουν δουλειά στον αμυντικό τομέα, όπου φαίνεται πως το «τριφύλλι» πονάει.
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Κουσίδη στο 6’, μετά από εξαιρετική συνεργασία του Ντίνα με τον Μουζακίτη, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 17’ με τον Ντίνα, έπειτα από πάσα του Μαρινάκη.

Από εκεί και έπειτα, όμως, ο Παναθηναϊκός «κάθισε», δίνοντας το δικαίωμα στην Ελαζίγκσπορ να ισοφαρίσει (Εσανέ στο 18’ και Σερντάρ στο 29’) αλλά και να προηγηθεί στο 39’ και πάλι με τον Σερντάρ, έπειτα από λάθος του Νάνο. Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει πετύχει και τέταρτο τέρμα στο 44’, αλλά ο Σερντάρ αστόχησε σε πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο γήπεδο και ισοφάρισε στο 55’ με τον Γιαννιτσάνη. Η Ελαζίγκσπορ απάντησε και πάλι άμεσα με τον Ζέγκελαρ, ενώ στο 76’ και πάλι ο Γιαννιτσάνης σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο (46’ Ταμπάκης), Μαρινάκης (46’ Σπυρόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος (46’ Κουτρουμπής), Ρισβάνης, Νάνο (46’ Χουχούμης), Σταματάκης (46’ Ζέκα), Λαγός (57’ Μέντες), Δώνης (46’Αναστασόπουλος), Μουζακίτης, Ντίνας (46’ Γιαννιτσάνης), Κουσίδης (46’ Μπαϊράμι)