Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ραψωδία Μπεργκ στη Βέροια και τα Ρεβανί δώρο!

Ο Σουηδός επιθετικός πέτυχε ένα γκολ και «έφτιαξε» άλλα δύο, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 3-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Βέροια κερδίζοντας απόλυτα δίκαια την ομώνυμη ομάδα με 3-1.

Ο Σουηδός επιθετικός αποτέλεσε το… άλφα και το ωμέγα του «τριφυλλιού» και με την εξαιρετική του απόδοση διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ο Μπεργκ είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του, καθώς από δικές του ασίστ προήλθαν τα δύο πρώτα, ενώ παράλληλα ο ίδιος σκόραρε στο 68’, σφραγίζοντας τη νίκη του συγκροτήματος του Γιάννη Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη στη Βέροια, αφού ήταν ανώτερος της τοπικής ομάδας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οπότε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες.

Από την άλλη, οι Μακεδόνες δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους και φάνηκαν κάπως στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Όμως, υστέρησαν σημαντικά σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού από το πρώτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν βρει δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 2’ με τον Κλωναρίδη, αλλά οι Ημαθιώτες αντέδρασαν άμεσα και στο 8’ κέρδισαν πέναλτι (αμφισβητήθηκε, πάντως, από τους «πράσινους») όταν ο Βέρτζος βρέθηκε στο έδαφος από τον Καπίνο. Ο Μπεν σημάδεψε σωστά από τα έντεκα μέτρα και έφερε τον αγώνα στα ίσα.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία και κυριάρχησε στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι «πράσινοι» μετέφεραν το παιχνίδι προς την εστία της Βέροιας, η οποία από την πλευρά της οπισθοχώρησε. Οι παίκτες της «Βασίλισσας του Βορρά» έκαναν πολλά λάθη με συνέπεια να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και να βγουν μπροστά με αξιώσεις.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο ο Παναθηναϊκός ενέτεινε την πίεση προς την εστία του Καντιμοίρη, την οποία τελικά παραβίασε για δεύτερη φορά στο 34’ με τον Ατζαγκούν και πήγε με το υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε, αν και η Βέροια μπήκε πιο ζωηρή στο γήπεδο και πιέζοντας ψηλά τον Παναθηναϊκό, δεν του επέτρεπε να έχει την ίδια καλή κυκλοφορία όπως στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Μακεδονίας, πάντως, από την πλευρά της, δεν μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Καπίνο, αν και η αλήθεια είναι πως δημιούργησε ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δίχως να ρισκάρει, αναζήτησε το τρίτο τέρμα ώστε να «σφραγίσει» τη νίκη και κατόρθωσε να το πετύχει με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του αγωνιστικού χώρου, τον Μπεργκ, στο 68’.

Το τέρμα του Σουηδού έκρινε στην ουσία τον αγώνα. Στα λεπτά που απέμεναν, οι φιλοξενούμενοι έχοντας τον… αέρα των δύο γκολ, «πάγωσαν» τον ρυθμό και δεν επέτρεψαν στη Βέροια να προσεγγίσει την περιοχή τους, κρατώντας με ευκολία το υπέρ τους αποτέλεσμα ως το τέλος.

Κίτρινες κάρτες: 52' Μπάρμπας, 80' Καλτσάς - 8' Καπίνο, 40' Μπεργκ, 58' Κλωναρίδης.

ΒΕΡΟΙΑ (Ράικο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Μπάρμπας, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Όστοιτς, Τραπ, Ζεζίνιο (62’ Γκονσάλβες), Αποστολόπουλος (65’ Καλτσάς), Μπαργκάν (80’ Κομόλοφ), Μπεν, Γεωργιάδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (67’ Μπαϊράμι), Κλωναρίδης (77’ Καρέλης), Μπεργκ (90’ Δώνης).

Μπάσκετ Γυναικών: Έχασε στην Κω…


Οι πρωταθλήτριες ηττήθηκαν στην Κω με 60-55 από τον αντίπαλό τους, υποχώρησαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά είναι στο χέρι τους να τερματίσουν στην κορυφή στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα κακό τρίτο δεκάλεπτο, με συνέπεια ο Ιπποκράτης να πάρει το προβάδισμα και να το κρατήσει ως το τέλος…

Τα δεκάλεπτα ήταν: 6-14, 24-31(ημ.), 42-37, 60-55

Κεράστε την βασίλισσα του βορρά Βεροιώτικο Ραβανί προβλέπεται!!!

Χωρίς τον Μέντες θα παραταχτεί ο Παναθηναϊκός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια (19/1).

Ο Ολλανδός μέσος δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ομαδικό πρόγραμμα της προπόνησης κι έτσι ο Γιάννης Αναστασίου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

Το θετικό για τον Ελληνα τεχνικό είναι το γεγονός ότι ο Λαγός προπονήθηκε κανονικά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και βρίσκεται στην  αποστολή.

Στα της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ξεκίνησαν με ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις κατοχής της μπάλας "5-2", δίτερμα και τελειώματα και ολοκλήρωσαν με εξάσκηση στις στατικές φάσεις.

Την αποστολή για τη Βέροια συνθέτουν οι Κοτσόλης, Καπίνο, Ταμπάκης, Μαρινάκης, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Αναστασόπουλος, Ζέκα, Δώνης, Ατζαγκούν, Λαγός, Πράνιτς, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης, Μπαϊράμι και Μπεργκ.

Μπάσκετ Γυναικών: Απόβαση στην Κώ για τις Πρωταθλήτριες!


Η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κω, όπου αύριο στις 2μ.μ θα αντιμετωπίσει τον Ιπποκράτη στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. 

Για την αυριανή αναμέτρηση, αμφίβολη είναι η συμμετοχή τόσο της Αφροδίτης Κοσμά, όσο και της Ελεάννας Χριστινάκη. Ωστόσο, οι «πράσινες» της Γιασεμής Σαμαντούρα είναι έτοιμες να παλέψουν –όπως άλλωστε κάνουν σε κάθε ματς- κόντρα στο μαχητικό Ιπποκράτη με στόχο να κατακτήσουν τους βαθμούς της νίκης.

Κω 14.00 Κώων Ιπποκράτης-Παναθηναϊκός Καραβίτης-Καλογερόπουλος