Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο «Ολλανδός» κατάπιε τον Ολλανδό


Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία και πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι πολύ κακός, ασύνδετος και το κυριότερο δίχως πάθος. Τελικά η νίκη με 5-0 επί του ΟΦΗ την περασμένη Τετάρτη αποδείχθηκε πως ήταν στάχτη στα μάτια της ομάδας. (Εναλλακτικός τίτλος: «Η υγεία απέναντι στην παράνοια»)

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός

Γνήσιο Ολλανδικό μοντέλο, με μία διαφορά. Ρόμβος. Και όχι κάτι καινούργιο, εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες οι Πράσινοι παίζουν με τον ίδιο σχηματισμό. Απλά πράγματα, ποδόσφαιρο κατοχής, με «ανοίγματα» προς τα πλάγια και διαρκή overlap από τα πλάγια μπακ, με σοβαρό κέντρο παρά τις απουσίες των Πράνιτς- Μέντεζ, και φυσικά με έναν επιθετικό που κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο (Μπέργκ).

Γκολ από στημένες φάσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν έγινε κάτι τυχαία. Όταν ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Νάνο κάνουν τέτοιες επελάσεις και τροφοδοτούν συνεχώς τους μεσοεπιθετικούς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η ομάδα δουλεύει. Και μάλιστα δουλεύει προς την σωστή κατεύθυνση.

Η ήττα στην Τρίπολη μπορεί να ήρθε μεσοβδόμαδα για τον Παναθηναϊκό, όμως η αφοσίωση αλλά και η πολύ καλή δουλειά φάνηκε στο παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά. Αυτό που εντυπωσίασε στους Πράσινους ήταν το παθιασμένο παιχνίδι τους που παρά τις απουσίες και την κούραση από το παιχνίδι στην Τρίπολη, κυνήγησαν κάθε φάση, κάθε μονομαχία, κάθε διεκδίκηση της μπάλας.

 Ένας Παναθηναϊκός ψυχωμένος που ακόμα και αν δεν έπαιρνε τους τρεις βαθμούς (τους άξιζε απόλυτα) θα είχε εντυπωσιάσει τους φίλους του και θα έδειχνε πως αυτή η ομάδα έχει «κότσια». Και φυσικά ότι έχει πλάνο. Ξεκάθαρο. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν σε πολύ καλά επίπεδα όχι μόνο όταν ο Παναθηναϊκός είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά από την αρχή του αγώνα. Με κορυφαίο τον αρχηγό τους, Ζέκα, οι Πράσινοι δημιούργησαν προσδοκίες και τώρα θα πρέπει να αποδείξουν πως αυτή η εμφάνιση δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα. Με την δουλειά που γίνεται ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες ημέρες.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες


Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του, ίσως το χειρότερο μαζί με αυτό στο Καραϊσκάκη. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Στα δυο μεγάλα ντέρμπι της χρονιάς (εκτός έδρας) ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν κάκιστος, στοιχείο που αποδεικνύει πως η ομάδα απέχει πολύ από εκεί που θέλουν να την βλέπουν οι οπαδοί της και η διοίκηση. Έχει πραγματικά πολύ δρόμο ακόμα και το χειρότερο είναι πως τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό όταν κρύβεις τα σκουπίδια κάτω από τα χαλάκι.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο κ. Στέφενς τοποθετεί τον Σωτήρη Νίνη στα αριστερά. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει πως αυτή η επιλογή καταρράκωσε τον Δικέφαλο αλλά και τον ποδοσφαιριστή από την στιγμή που δεν αποδίδει σε αυτό το ρόλο. Και όμως τέσσερις μέρες μόλις μετά την άστοχη επιλογή του, ο Ολλανδός επαναλαμβάνεται.

Στην άλλη πλευρά αγωνίστηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ένας ποδοσφαιριστής που αποδεδειγμένα φέτος δεν έχει καταφέρει να βρει καμία χημεία με τον Αθανασιάδη. Και η ερώτηση είναι διπλή. Αφού δεν του «βγήκε» του Ολλανδού, η επιλογή αυτή την Τετάρτη, γιατί προχώρησε σε αυτή την απόφαση; Και επίσης, από την στιγμή που ο Λούκας είναι από τους καλύτερους παίκτες στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας και δεν ξεκίνησε την Τετάρτη για να ξεκουραστεί, γιατί δεν ξεκίνησε στο ντέρμπι; Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα αποδυτήρια της ομάδας, όμως με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, ο Ολλανδός τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει ανακατέψει πολύ την τράπουλα, δίχως αποτέλεσμα.

Πέρα από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, θα πρέπει να αναφερθούμε και στην κακή νοοτροπία. Αν θέλεις να λέγεσαι μεγάλος, δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ένα ντέρμπι και να κάνεις δυο τελικές, την μία στην αρχή και την άλλη στο τέλος του αγώνα. Κακή νοοτροπία όχι μόνο του Ολλανδού αλλά και των ποδοσφαιριστών. Η εικόνα των Ασπρόμαυρων ήταν κάτι παραπάνω από κακή. Χωρίς σύνδεση, χωρίς κράτημα της μπάλας, χωρίς συνεργασίες, χωρίς φαντασία, με άγχος και το σημαντικότερο, χωρίς πάθος και δίψα για νίκη. Αυτό λείπει και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψει ο κ. Στέφενς.

Και κάτι για το τέλος όσον αφορά τον Ολλανδό. Στα τελευταία παιχνίδια δίνει την αίσθηση πως δεν έχει καθόλου καλή εικόνα των αντιπάλων του. Πέρα από την καταφανέστατα κακή προετοιμασία της ομάδας του στον ψυχολογικό τομέα, δείχνει να μην «διαβάζει» τους αντιπάλους του. Ο Παναθηναϊκός χωρίς τους Μέντεζ, Πράνιτς και Φιγκερόα είναι μεν επικίνδυνος όμως παίζει εδώ και 5-6 παιχνίδια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η εμφάνιση του Πλατανιά (δυο εβδομάδες νωρίτερα) μέσα στην έδρα των Πρασίνων ανέδειξε όλα τα μειονεκτήματα της ομάδας. Όμως ο κ. Στέφενς ακολουθεί τον δικό του μοναχικό δρόμο.

Βόλεϊ Ανδρών>>>Γιάννης Καλμαζίδης:«Έδωσε ενέργεια ο κόσμος»

Μια ακόμη μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός συνεχίζοντας το εντυπωσιακό του σερί αφήνοντας ευχαριστημένο το Γιάννη Καλμαζίδη.

Οι πράσινοι κέρδισαν και τον ΠΑΟΚ με τον τεχνικό της ομάδας να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του. «Ήταν δύσκολο και το σημερινό ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει προσθήκες και στοχεύει ψηλά. Τα καταφέραμε,  δείξαμε θέληση και ψυχή. Μια παλικαρίσια νίκη θα έλεγα. Είναι ευχάριστο που μπορούμε όταν χάνουμε σετ στον πόντο να μην ξεφουσκώνουμε. Φοβήθηκα στο επόμενο σετ γιατί δεν ξεκινήσαμε με πολύ ενέργεια. Καταφέραμε, το γυρίσαμε και νικήσαμε. Η βοήθεια του κόσμου ήταν και πάλι σημαντική, έδωσε ενέργεια».

 Για το επόμενο ματς που θα είναι κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σχολίασε: «Θα είμαι ευχαριστημένος με μια καλή εμφάνιση. Τώρα που θα φτάσει αυτό δεν ξέρεις. Αθλητισμός είναι. Εγώ ασχολούμαι με τους δικούς μου παίκτες».

Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Χρήστος Μπέλος είπε: «Ήταν ένα κανονικό ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όλα τα σετ ήταν δύσκολα με εξαίρεση το τέταρτο. Δείξαμε ψυχή θέλαμε τη νίκη, όπως και στα προηγούμενα ματς. Θέλουμε να έχουμε ψυχή και στα επόμενα για να μπορέσουμε να ανέβουμε πιο ψηλά».

Μπάσκετ Γυναικών>>>Γιασεμή Σαμαντούρα:«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα!»

«Η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο», ανέφερε η Σαμαντούρα για την ήττα της γυναικείας ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού ηττήθηκε χθες το απόγευμα στο κλειστό της Πυλαίας, από την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ, με 83-77, στην δεύτερη παράταση. Ωστόσο, μιλώντας για το παιχνίδι, η Γιασεμή Σαμαντούρα έδειξε ότι δεν χάνει την… πίστη της , ενώ παράλληλα εξέφρασε και τα παράπονά της για τις αποφάσεις των διαιτητών…

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις παίκτριες μου για την προσπάθεια. Νομίζω ότι η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και στις δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν θα βγάλουμε το καλύτερο πρόσωπό μας», σχολίασε η τεχνικός του «τριφυλλιού».

Πυγμαχία: «Ρίγος και συγκίνηση»

Ο τεχνικός σύμβουλος και προπονητής του τμήματος πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης, μαζί με τον Μανώλη Σαρμάνη γράφουν ιστορία για το Tριφύλλι!
Ο Γιάννης Αϊδινιώτης μιλώντας στην εφημερίδα η «Πράσινη» για τη διοργάνωση, τόνισε με νόημα: «Μόνο συγκίνηση και ρίγος νιώθω. Την τελευταίο φορά που έγιναν αγώνες εδώ, ήταν μια Βαλκανιάδα το 1983 και θυμάμαι και τον τελευταίο επαγγελματικό αγώνα μετά την μεταπολίτευση στις 11 Φεβρουαρίου του 1981. Γυρίσαμε σελίδα.

 Ο Παναθηναϊκός ήταν σε ένα τέλμα και βάζουμε νέες βάσεις», και πρόσθεσε: «Το μότο μας είναι πυγμαχία για όλους. Μπορούν να έρθουν όλοι αρκεί να έχουν τα απαραίτητα χαρτιά από τον γιατρό. Οι πόρτες μας είναι ανοικτές.
 Έχουμε ανακαινιστεί πλήρως. Υπάρχει πείρα, κατάρτιση και κυρίως υπάρχει αγάπη προς το άθλημα». Τέλος, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει για την υποστήριξη και την αρωγή της στους αγώνες την Ομοσπονδία, η οποία και έχει καθιερώσει το θεσμό αυτό: «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και τον κύριο Τρικαλιώτη, που μας στήριξε και νομίζω ότι γυρίσαμε σελίδα πλέον».
Λακωνικός ήταν, μιλώντας στην «Πράσινη» ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου μετά τη νίκη του κόντρα στον συναθλητή του Νίκο Τορνάρη, τον οποίο χαρακτήρισε «σκληρό αντίπαλο» και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο».
Αναφορικά με τον επόμενο στόχο που θέτει: «Το Πρωτάθλημα».
Ενώ ο Νικόλαος Τορνάρης θέλησε να ευχαριστήσει τη Θύρα 13 για την διαρκή στήριξη προς το τμήμα!


Πυγμαχία: «Πράσινες γροθιές» στη Λεωφόρο!


Επιτυχημένο και άκρως θεαματικό ήταν το «1ο Κύπελλο Αγώνων Πυγμαχίας Πραβατζή», που φιλοξένησε στον «Τάφο του Ινδού» ο Παναθηναϊκός!
Ιστορικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί στο κλειστό της Λεωφόρου, όπου στήθηκε ξανά ρινγκ μετά από 30 χρόνια, για τους αγώνες που διοργάνωσαν ο Παναθηναϊκός, μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία πυγμαχίας. Το ανανεωμένο τμήμα πυγμαχίας του συλλόγου, με τεχνικό σύμβουλο και προπονητή τον Γιάννη Αϊδινιώτη και έφορο τον Μανώλη Σαρμάνη, συνεχίζει να εκπλήσσει τους λάτρεις του αθλήματος. Τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά, το «τριφύλλι» εδραιώνεται με τον καλύτερο τρόπο στις τάξεις της πυγμαχίας.
Το κλίμα ήταν απίστευτο, με τους αθλητές και τους προπονητές να είναι σαν μια οικογένεια πριν τον κάθε αγώνα, και αντίπαλοι μόνο στο ρινγκ, που είχε στηθεί στο κέντρο του κλειστού. Ενώ ο κόσμος του Παναθηναϊκού, έδωσε δυναμικό «παρών» στον «Τάφο του Ινδού», ενθάρρυνε τους αθλητές για την προσπάθειά τους, και καταχειροκρότησαν όλους όσους αγωνίστηκαν με το τριφύλλι στην καρδιά!
Η φιλοξενία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού σχολιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, από τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, τους διαιτητές, τους κριτές, αλλά και τις αποστολές των άλλων σχολών που συμμετείχαν στους αγώνες, και άπαντες ευχήθηκαν αυτή να είναι η αρχή για ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον στο τμήμα πυγμαχίας του συλλόγου!
Έλαμψαν οι «πράσινοι»!

Η συγκομιδή του Παναθηναϊκού ήταν τρία χρυσά μετάλλια για τους Ζακυνθινάκη, Παναγιωτόπουλο και Παπαθανασίου, ενώ το ασημένιο πήραν οι Παναγιώτης, Γεραμάνης, Παπαδόπουλος, Βελλής, Χαλιμός και Τορνάρης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:

Η Πλέα Φωτεινή (Παναχαϊκή ΓΕ) [54κιλά-ΓΥΝ] νίκησε με 2-1 την Κουτσογεωργοπούλου Κατερίνα (ΣΜΔΑ Δροσιάς). Ο Τσαναϊ Αλέξανδρος (ΑΟ Μπάλιος) νίκησε 3-0 τον Μπασιλάρη Γεώργιο (Παναχαϊκή ΓΕ) [60κιλά-Π.], ο Περδικάρης Διονύσιος (Αριστοτέλειο) κέρδισε με Τεχνικό Νοκ άουτ στον 3 γύρο τον Κούτρας Δημήτριος (Παναχαϊκή ΓΕ) [56κιλά-Ν.]. Ο Αβτσίδης Ανδρέας (ΑΟ Μπάλιος) κέρδισε με 2-1 τον Σταυρόπουλο Παρασκευά (Παναχαϊκή ΓΕ) [60κιλά-Ν.].
Ο Στόκος Δημήτριος (Παναχαϊκή ΓΕ) [69κιλά-Ν.] κέρδισε με 3-0 τον Φροκαϊ Μάρκο (Αρένα Ελευσίνας), ο Φαγογένης Χρήστος (ΑΟ Μπάλιος) κέρδισε με Τεχνικό Νοκ άουτ στον 1 γύρο τον Ζωγράφο Παναγιώτη (Παναθηναϊκός ΑΟ) [75κιλά-Ν.]. Ο Καρράς Γεώργιος  (Αρένα Ελευσίνας) νίκησε με 3-0 τον Γεραμάνη Χρήστο (Παναθηναϊκός ΑΟ) [69κιλά-Βκατ.], ο Τσόκας Γανούριος  (Αρένα Ελευσίνας) με 2-1 τον Γεωργακόπουλο Παναγιώτη (Παναχαϊκή ΓΕ) [69κιλά-Βκατ.]. Ο Τσίτσες Ιωάννης (Αρένα Ελευσίνας) κέρδισε με Τεχνικό Νοκ άουτ στον 3 γύρο τον Λυμπέρη Λεωνίδα (Παναχαϊκή ΓΕ) [75κιλά-Βκατ.] και ο Καδής Νικόλαος (Παναχαϊκή ΓΕ) κέρδισε με Τεχνικό Νοκ άουτ στον 1 γύρο τον Παπαδόπουλο Αλέξανδρο (Παναθηναϊκός ΑΟ) [75κιλά-Βκατ.].
Ο Ζακυνθινάκης Στέλιος (Παναθηναϊκός ΑΟ) νίκησε 3-0 τον Δεμέντζο Παύλο (Μίνωας), ο Παναγιωτόπουλος Ορέστης (Παναθηναϊκός ΑΟ)  κέρδισε με Τεχνικό Νοκ άουτ στον 2 γύρο τον Κονοφάο Γεώργιο (Μινώας).
Ο Λάτσωνας Τριαντάφυλλος (Αριστοτέλειο) κέρδισε με Τεχνικό Νοκ άουτ στον 2 γύρο τον Βελλή Λάμπρο (Παναθηναϊκός ΑΟ) [91+ -Βκατ.]. Παρότι ήταν πολύ καλός ο Κωνσταντίνος Χαλιμός (Παναθηναϊκός ΑΟ) ηττήθηκε με 3-0, λόγω… μαχητικότητας από τον Λάππα Άρη (Αριστοτέλειο) [81κιλά-Βκατ]. Ο Τσανικίδης Αλέξανδρος (Αλέξανδρος Αχαρνών) νίκησε 3-0 τον Σιώνη Ευθύμιο (Αριστοτέλειο) [75κιλά-Ακατ.].

Τέλος στον Παναθηναϊκό… εμφύλιο ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (Παναθηναϊκός ΑΟ) κέρδισε με 2-1 τον Νικόλαο Τορνάρη (Παναθηναϊκός ΑΟ) [91κιλά-Ακατ.] στην αναμέτρηση που έκλεισε την όμορφη διοργάνωση!


source ©

Πάλη: Πρωταθλητής Ελληνορωμαϊκής ο ΠΑΟ!


Το πρώτο Πρωτάθλημα για το 2014 χάρισε στον Παναθηναϊκό το τμήμα πάλης χθες στην Ηλιούπολη, με τους «πράσινους» παλαιστές να κατακτούν 9 μετάλλια!

Μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του «έγραψε» χθες ο Παναθηναϊκός, καθώς κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής πάλης, στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Στο παρελθόν το τμήμα έχει κατακτήσει 2 φορές το Πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης Νοτίου Ελλάδας Ανδρών (1982, 1984), όμως φέτος κατέκτησε για πρώτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 67 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση και με μεγάλη διαφορά τον Εθνικό με 41 και τρίτο τον Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων με 38β.

Οι παλαιστές των Δημήτρη Κοσσόβα και Λίας Νικολάου, κατέκτησαν 9 μετάλλια, 3 χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα! Συγκεκριμένα, οι Απόστολος Μανουηλίδης (59κ.), Γιεβγκένι Πέντορετς (75κ.), Βλαδίμηρος Ματίας (66κ.) ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, οι Νίκος Λέων (130κ.), Πέτρος Μανουηλίδης (75κ.) στο δεύτερο, ενώ τα χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους οι Δημήτρης Γιαννιώτης, Αλέξανδρος Ποικιλίδης (98κ.), Γεώργιος Τζιώλας (80κ.) και Λαοκράτης Κεσίδης (85κ.).

Την απονομή στους Πρωταθλητές Ελλάδας έκανε το πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλάριας. Οι «πράσινοι» παλαιστές μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες με τους προπονητές τους και με τον έφορο του τμήματος, Δημήτρη Μπίρη, μετέβησαν κατευθείαν στον «Τάφο του Ινδού», όπου φυσικά αποθεώθηκαν από τους οπαδούς που είχαν παραμείνει μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

«Ήρθαν στο σύλλογο για να τον δοξάσουν»!
Η προπονήτρια του «τριφυλλιού», Λία Νικολάου ανέφερε: «Το περιμέναμε. Οι αθλητές που ενίσχυσαν τον Παναθηναϊκό φέτος ήταν δέκα χρόνια Πρωταθλητές. Ήταν αναμενόμενο. Ήρθαν στον σύλλογο για να τον δοξάσουν και να τους δώσουν νέο κίνητρο. Τόσο στους φιλάθλους όσο και στον κόσμο που πρέπει να ασχοληθεί με το άθλημα της πάλης. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και οι μεγάλες ομάδες μπορούν και πρέπει να αναδείξουν το άθλημα της πάλης. Είχαμε μια άριστη συνεργασία με τα η διοίκηση του Ερασιτέχνη, που μας στάθηκε όλη την περίοδο της προετοιμασίας μας και αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα και ότι είχαμε τους πιο γυμνασμένους αθλητές της διοργάνωσης».

Εμφανώς συγκινημένος ήταν και ο Δημήτρης Κοσσόβας που υπογράμμισε: «Είναι μια μεγάλη στιγμή για την πάλη του Παναθηναϊκού. Είναι μεγάλη  η συγκίνησή μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ του Ερασιτέχνη, και όλους τους οπαδούς που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας φέτος. Ευχαριστώ και τη Λία Νικολάου για την άψογη συνεργασία και που με τους αθλητές που έφερε στο σύλλογο, καταφέραμε να πανηγυρίσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα»!

Τέλος πρωταθλητής στην ελευθέρα Πάλη αναδείχθηκε ο Άγιος Γεώργιος Σερρών και ο σύλλογος Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων πήρε τον τίτλο στις γυναίκες.

Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ
130 κιλά
1. Ξενοφών Κουτσιούμπας (Άτλας Μυτιλήνης)
2. Νίκος Λέων (ΠΑΟ)
3. Αλέξανδρος Παπαδάτος (Ευπυρίδαι)
3. Δημήτρης Γιαννιώτης (ΠΑΟ)

98 κιλά
1. Γιώργος Κουτσιούμπας (Άτλας Μυτιλήνης)
2. Σπύρος Κουντουρατζής (Εθνικός ΓΣ)
3. Ευάγγελος Ζαμπράκας (Εθνικός ΓΣ)
3. Αλέξανδρος Ποικιλίδης (ΠΑΟ)

85 κιλά
1. Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ηρακλής Περιστερίου)
2. Γιώργος Νταλάρας (ΑΑΠ Δράμας)
3. Λαοκράτης Κεσίδης (ΠΑΟ)
3. Ιωάννης Μουτουσίδης (ΠΟΠ)

80 κιλά
1. Νίκος Βαρκάς (Εθνικός ΓΣ)
2. Ιωάννης Σπυριδάκης (ΓΣ Βασιλικού)
3. Χαρίδημος Κώστογλου (ΠΟΠ)
3. Γεώργιος Τζιώλας (ΠΑΟ)

75 κιλά
1. Γιεβγκένι Πέντορετς (ΠΑΟ)
2. Πέτρος Μανουηλίδης (ΠΑΟ)
3. Αδρανίκ Καραπετιάν (ΑΑΠ Δράμας)
3. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Άτλας Καλλιθέας)

71 κιλά
1.Γιώργος Πρεβολαράκης (Εθνικός ΓΣ)
2. Σάββας Αποστόλου (Ευπυρίδαι)
3. Ιωάννης Παροτσίης (ΑΑΠ Δράμας)
3. Βασίλης Μπούκης (Ηρακλής Περιστερίου)

66 κιλά
1. Βλαδίμηρος Ματίας (ΠΑΟ)
2. Χριστόφορος Κατουρτσίδης (Ευπυρίδαι)
3. Βασίλειος Δερματάς (ΠΟΠ)
3. Μανώλης Αζωίδης (ΑΑΠ Δράμας)

59 κιλά
1.Απόστολος Μανουηλίδης (ΠΑΟ)
2. Γρηγόρης Αναστασιάδης (ΑΑΠ Δράμας)
3. Βασίλειος Τερσενίδης (Διόσκουροι Δράμας)
3. Αρτούρ Χατσατούροβ (Ευπυρίδαι)

«Πράσινο» πάρτι κόντρα στα δικέφαλα κοράκια!

Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού με το 2-1 να είναι μαγική εικόνα * Γλίτωσε το διασυρμό ο «Δικέφαλος του Βορρά» * Σωστή η αποβολή Κατσουράνη * Δεν δόθηκε πέναλτι στον Μπεργκ

Αυτός ο Παναθηναϊκός δίνει την ελπίδα στους οπαδούς του ότι στα πλέι οφ μπορεί να «χτυπήσει» τη 2η θέση. Και αυτός ο ΠΑΟΚ κάνει τους δικούς του οπαδούς να... τρέμουν όποτε κατεβαίνει κάτω από τα Τέμπη...

Οι «πράσινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο (υποτιθέμενο) ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, «ξεγύμνωσαν» τους Θεσσαλονικείς και το τελικό 2-1 μόνο ως τιμητικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να άφησε υπονοούμενα για τη διαιτησία αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, αλλά τέτοιου είδους παράπονα για το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο ως αστεία δικαιολογία μπορούν να χαρακτηριστούν.

Με εξαίρεση τον Γλύκο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν τουλάχιστον κάκιστοι και σίγουρα δεν φταίει για την ήττα που γνώρισαν το ότι από το 55' οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10, λόγω της σωστής αποβολής του Κατσουράνη.

Του έλειπε μόνο το γκολ
Από το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, με πάθος, πολλά τρεξίματα, εξαιρετικό passing game και τους Ζέκα και Ατζαγκούν να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι στο χώρο του κέντρου.

Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο 3' και στο 14' με τον Μπεργκ και άλλη μία πολύ καλή στιγμή με τον Ατζαγκούν στο 38' για τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε αρκεστεί σε παθητικό ρόλο, με τους Νίνη, Κάτσε και Μαντούρο να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή.

Έτσι, οι μόνοι λόγοι που οι Θεσσαλονικείς δεν δέχτηκαν κάποιο γκολ ήταν οι σωτήριες επεμβάσεις του Γλύκου αλλά και το λάθος του διαιτητή Στυλιαρά να μη δώσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε κράτημα του Κατσουράνη πάνω στον Μπεργκ στο 29ο λεπτό.

Τον ισοπέδωσε...


Ωστόσο, παρότι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, φαινόταν ότι είναι θέμα χρόνου να σκοράρει ο Παναθηναϊκός. Και αυτό έγινε με το ξεκίνημα του β' μέρους, με τους «πράσινους» να εκμεταλλεύονται μια «στημένη» φάση και τον Τριανταφυλλόπουλο να βάζει... φωτιά στο γήπεδο της Λεωφόρου στο 47'.

Το γκολ αυτό όχι μόνο δεν «ξύπνησε» τους φιλοξενούμενους, αλλά ανέβασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του Γιάννη Αναστασίου. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να μην ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται και λίγο αργότερα η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Φάουλ του Κατσουράνη πάνω στον Μπεργκ τη στιγμή που ο Σουηδός ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή και να κάνει το 2-0. Τι κατάφερε ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ; Να δει σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και απλά να καθυστερήσει μερικά δευτερόλεπτα το δεύτερο γκολ των «πράσινων». Γιατί στην εκτέλεση του φάουλ ο Ζέκα έστρωσε για τον Νάνο και ο Ισπανός μπακ με έναν «κεραυνό» νίκησε τον Γλύκο για το 2-0 στο 57'.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο, ωστόσο ο Γλύκος δεν νικήθηκε ξανά και ο ΠΑΟΚ απέφυγε το διασυρμό. Το γκολ του Αθανασιάδη, μάλιστα, στο 92ο λεπτό κάνει όσους δεν είδαν το παιχνίδι να νομίζουν ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανταγωνιστικός στο «Απ. Νικολαΐδης». Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε απέναντι στους Θεσσαλονικείς την πιο εύκολη φετινή εντός έδρας νίκη του...

Διαιτητής ο Στυλιαράς (Αιτ/νίας) με βοηθούς τους Τάτση (Ηπείρου) και Ακρίβο (Αθηνών).

Κίτρινες: 69' Τριανταφυλλόπουλος, 75' Κουτρουμπής - 26' Κάτσε, 31' Κατσουράνης, 62' Τζαβέλλας, 90'+3 Σκόνδρας.

Κόκκινη: 55' Κατσουράνης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός, Αμπέντ (65’ Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν (84’ Ντίνας), Καρέλης (74’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λίνο, Κατσουράνης, Μαντούρο, Κάτσε (46’ Λάζαρ), Νίνης (54’ Λούκας), Σαλπιγγίδης (63’ Χούσεν), Νάτχο, Αθανασιάδης.


Ο σκουλικιασμένος αυτοκράτορας προσκύνησε τον Εξάστερο Παντοκράτορα!

Ο Αρης αγωνίστηκε με χρυσές εμφανίσεις, αλλά μια… γκαζιά ήταν αρκετή για τον Παναθηναϊκό για να πάρει τη νίκη με 90-53 και να φτάσει στην κατάκτηση του 15ου Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του,αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τόνους χρυσάφι που ζυγίζει η φανέλα του.

Ο Φώτσης και ο Ματσιούλις έπαιξαν και για τον απόντα Γκιστ και καθάρισαν για λογαριασμό των «πράσινων» την υπόθεση πρώτος τίτλος της σεζόν, χάρη σε ένα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο που με επιμέρους σκορ 35-7 έκανε το 40-40, 75-47!

Ο Αρης ήταν αυτός που… επέβαλε τον ρυθμό που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γκιστ λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός 12άδας του Παναθηναϊκού, ενώ ο Λάσμε βρέθηκε σε άσχημο βράδυ κι έτσι οι «κίτρινοι» βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν την άμυνα των νταμπλούχων με πικ εν ρολ, αφού Μπατίστ και Μαυροκεφαλίδης δεν ήταν σε καμία περίπτωση αποτελεσματικοί σε αυτή την άμυνα σε σχέση με το δίδυμο Γκιστ-Λάσμε.

Ο Αρης κατάφερε να βρίσκεται κοντά στο σκορ και αφού έπαιρνε συνεχώς πόντους με σουτ από την κορυφή έπειτα από την αλλαγή των μαρκαρισμάτων, πήρε και προβάδισμα ακόμα και με +5 στο πρώτο μέρος (38-33) αφού σε κάθε λάθος του αντιπάλου έβγαινε στον αιφνιδιασμό για να σκοράρει. Ο Μποχωρίδης (10π.) και ο Βεζένκοφ (9π.) ήταν οι πρωταγωνιστές της ομάδας του Μίνιτς στο πρώτο ισόπαλο 20λεπτο (40-40), με τον Παναθηναϊκό από την άλλη να αντιδρά χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Κάρι (9π.).

Μετά την ανάπαυλα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς από τις… φωνές του Πεδουλάκη ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε συγκεντρωμένος στην τρίτη περίοδο και με ένα σερί 20-0 μετέτρεψε το 35-40 του 19’ σε 55-40 στο 24’, με τους Θεσσαλονικείς να μην σκοράρουν επί ένα 5λεπτο!

Οι «πράσινοι» έγιναν αφεντικά στο ματς με τον Φώτση να εκτελεί από το τρίποντο, τον Διαμαντίδη να ενορχηστρώνει και τον Λάσμε αυτή τη φορά να βοηθά αποφασιστικά, όπως και ο Ματσιούλις όταν επανήλθε στη θέση του Φώτση για να παίξει στο «4». Με τον Λιθουανό η διαφορά ξεπέρασε τους 20 (72-47) στο 29’ αφού σημείωσε 10 συνεχόμενους πόντους, με τον Διαμαντίδη να κάθεται στον πάγκο!

Η τρίτη περίοδος έκλεισε με 75-47 υπέρ των νταμπλούχων που είχαν 6/8 τρίποντα σε αυτό το χρονικό διάστημα, με επιμέρους σκορ 35-7. Ετσι ο Πεδουλάκης είχε την ευκαιρία στην τελευταία περίοδο να ξεκουράσει τον Διαμαντίδη και να περάσει στο παρκέ και τον 18χρονο Βασίλη Χαραλαμόπουλο.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 40-40, 75-47, 90-53.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 8 (2), Κάρι 17 (3), Μπατίστ 4, Φώτσης 11 (3), Ούκιτς 6, Λάσμε 7, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 7 (1), Παππάς 7 (1), Γιάνκοβιτς 6, Ματσιούλις 13 (3).

ΑΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης 12 (2), Χαντ, Πελεκάνος 9 (1), Γκίκας 1, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος, Λαρεντζάκης, Χαρίσης, Βεζένκοφ 9 (1), Μούρτος 5, Αθηναίου 10 (1).